Нормално ли е, че се радвам, че затвориха София - най-накрая ще прекараме празника заедно! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Нормално ли е, че се радвам, че затвориха София - най-накрая ще прекараме празника заедно!
преди: 4 години, 26 дни, прочетена 1406 пъти
Здравейте! По принцип това със затварянето на градовете е голяма глупост и малко се чувствам като по време на комунизъм, но това не е идеята на темата, така че нека го оставим на страна!

Първо, Христос Воскресе! Причината, поради която се радвам, че няма мърдане от София, е че най-накрая ще прекарам един празник с приятеля си, а това никога до сега не се е случвало и чак се вълнувам Според вас нормално ли е за 3 години връзка никога да не сме празнували каквото и да било заедно? Просто когато дойдат почивните дни, било то за Коледа, Великден или друг повод с 3-4-5 и повече дни, той просто иска да се прибере "вкъщи". И какво се случва? Уж сме заедно, 3 години даже не са и малко, но нищо не прави по въпроса, че това "вкъщи" да съм аз, да прекарваме важните моменти със семействата заедно. Много пъти съм му предлагала да отидем за 1-2-3 дни при нашите, следващите 1-2-3 дни да са при техните или обратното, за мен няма значение, но просто хем да посетим всички роднини, хем да сме си двамата - ами не иска... 2-3 дни били малко, кое по-напред да бил свършил, нямали да му стигнат да види всички и все някакви никакви оправдания, от които се чувствам безсилна... и ненужна.

Сега иска, не иска, ще си стои при мен, защото плана му да се измъкне в четвъртък вечер не сработи, тъй като беше на работа до късно и в момента виждам колко го е яд и как проклина кпп-тата, а аз да си призная чак злорадствам, някак си го заслужи да стане така накрая. Но вече почвам да се чудя защо изобщо е с мен след като аз не съм "вкъщи.

Вярно е, че се прибира изключително рядко, тъй като родният му град е по морето и 500км не са малко, но и аз се прибирам рядко в моя - да съм се прибрала с 1-2 пъти повече от него, тъй като съм имала неотложна работа и е било за максимум 2 дни. Но докато на мен ми стига един телефонен разговор с близките, то за него не е така и във всяка свободна минута крои планове как да се прибере при тях. Никога не съм вярвала в зодии, но ето че май ще излезе вярно това за раците, че все по семейството тичат... и не, няма си любовница, на 101% съм сигурна, просто е прекалено отдаден за такова нещо. Всичко е заради това че се прибира рядко, заради голямата рода на която иска да обърне внимание, заради приятелите и т. н. но се питам - аз за какво съм му тогава? Защо съм излишна в такива моменти, защо предпочита да сме разделени цяла седмица, но не и да дойде за ден-два да уважи нашите и след това да отидем при техните? Предлагал ми е за цялата почивка да отида с него при техните, но и моите родители са хора, не мога да ги оставя и да не ги видя дори и за ден.
Сякаш съм някакъв заместител на цялата тая патардия когато сме в София... иначе ми помага в домакинството, секса е хубав, имаме еднакви интереси, извън това, че по празниците все едно не сме заедно, други проблеми с него нямам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 26 дни
hash: 790ebacccb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Воистина Воскресе, да си жива и здрава!
Доколкото разбирам от написаното, той е от хората, за които семейството е на първо място, може би има нужда да се вижда с тях, когато може, тъй като през другото време сте заедно. Защо не отиваш с него, когато те кани, а при следваща възможност не дойде той?
Опитай се да поговориш с него - ти най-добре знаеш как да подходиш към него. Това е моят съвет - опитайте се да стигнете до решение, от което и двамата ще сте доволни :)
Лека вечер и успех!

 
  ...
преди: 4 години, 26 дни
hash: df1cb4623c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   До тези, които се радват, че затварят областните градове (не авторката в частност, нейната причина е друга): Замисляте ли се изобщо за винетките, които сте платили или голяма част от хората са го направили? Вече 2 месеца оттука мърдане няма казват, а то времето си върви и ето пак си искат данъците и застраховките и прегледите и винетките? Така ли ви харесва съграждани мои? Радвате ли се? Готино ли ви е? Че парите, които сте дали отиват на вятъра и продължават да ви искат още въпреки, че ви забраняват да ходите където си поискате? Със сигурност въпросът ми е главно насочен към тези, които притежват личен автомобил, то за другите е ясно че са поне наполовина рахат! Аз не съм! Писна ми държавата да ми казва какво да правя и да ме смуче за пари, но като гледам май съм единствена!!!

 
  ...
преди: 4 години, 26 дни
hash: a5d37775af
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   За мен не е нормално. Но дано ви се получи...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 26 дни
hash: 83d933099f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, момиче съм и разбирам приятеля ти.
И аз съм по същия начин и прекарвам всяка свободна минута с моето семейство и по празници не съм заедно с партньора ми.Така се чувствам добре, не е лично към него и предпочитам да спазвам дистанция тоест семейството и връзката ми са две различни неща и не желая да ги смесвам, затова и не се събираме заедно по празници. Но и той не се чувства добре от това, но за мен така е правилно.

 
  ...
преди: 4 години, 25 дни
hash: facd0ca651
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   За какво ти е мъж, за който не си на първо място? Като има няколко свободни дни е нормално да прави планове, къде да отидете да си починете заедно, а не да търчи при техните.
Странна работа.

 
  ...


...
преди: 4 години, 25 дни
hash: 7d0e219fce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Някои хора имат потребността да са при семейството си. Но това показва една незрялост до известна степен.

А мъжете раци са ходещи накриво п*тки.


Братан.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 25 дни
hash: 58ed9a8eac
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Странното е, че аз съм рак, а брат ми козирог. Брат ми откакто започна да учи в гимназия мисля, че има само 1 път, в който да не се е прибирал у нас. Всяка седмица, въпреки че вече работи, има квартира и приятелка, но няма как да не се прибере. Или с нея или без ама си е в нас. Вярно, че няма пералня, но аз имам и сме в един град, пристига при мен за 10 мин. Но не иска. Аз пък откакто започнах работа и съм на университет се прибирам веднъж на месец и нещо. Живея с приятеля ми и той също започна да се прибира по-рядко от преди (майка му е сама и е много чувствителна и й е тъжно за него и той заради това се опитва да си ходи по-рядко, за да може тя да свикне да не е с него всеки ден). Е, прибира се ама на месец 1 път. През другото време сме задно. Не, че кой знае какво правим заедно, аз се прибирам късно от работа, докато се оправя, окъпя, ям и сядам да уча, ама друго е, когато него го няма и аз съм си сама в квартирата, направо усещам празнота. Нашите са приели, че аз няма да съм до тях и аз още от 9ти клас започнах от време на време да не се прибирам. А брат ми е същия като твоя приятел, всяка седмица се прибира и отива у леля да се види с нея и с братовчедите и когато е трябвало да си ходи за града по-рано и мрънка, че не ги е виждал (от миналата седмица).
Аз не съм такъв човек, обичам страшно много семейството си, но не изпитвам нужда да съм постоянно с тях. Предпочитам така да се виждаме по-рядко, да си залипсваме, а и като се видим няма за какво да се скараме, понеже не сме се виждали доста време, а и аз си ходя за 1 - 2 дни и няма време за такива работи.
Дори като се прибирам на село, а моя приятел е в квартирата ми е хубаво, че съм с нашите, но вечер особено усещам липсата нс приятеля ми и нямам търпение да си ида при него. У

 
  ...
преди: 4 години, 25 дни
hash: 7e333bc388
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Нема да мелите заедно...По ред причини...

 
  ...
преди: 4 години, 25 дни
hash: 347ea6d173
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   "Предлагал ми е за цялата почивка да отида с него при техните, но и моите родители са хора, не мога да ги оставя и да не ги видя дори и за ден."
Звучиш обсебващо. Нормално е приятелят ти да иска да прекара време с родителите си, особено след като се виждат рядкост. Прояви разбиране.
ПС: Възможно е да не харесва някой член от семейството ти и да не знае как да го сподели с теб.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 25 дни
hash: bd44abad2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До 6

Зависи от семейството. Има семейства, които не са просто сбрищина от хора с близко ДНК, а са буквално фамилии, дето държат на всеки един член и са готови на всичко, за да си помогнат, но съвременните граждани са прекалено заети "да покоряват света" и да бъркат "индивидуалността" с тоално безхаберие и безотговорност.

 
  ...

...
преди: 4 години, 25 дни
hash: 87a5e6e1a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Може би трябва да допълня, че аз съм на 25, а той на 26г. Някои от приятелите ни вече имат дечица, а аз дори не искам да си помислям за тази стъпка, тъй като пред очите ми изскача следната Коледа - аз с детето у дома, или при нашите, а той - при техните. Що за семейство ще е това...

9, и как по-точно реши, че звуча обсебващо? Никога не съм го спирала да отиде да ги види, дори го поощрявам. Единственото ми недоволство е, че прекарваме Коледа и Великден разделени, което са си чисти семейни празници. Вече сме на възраст да си имаме собствено семейство, а не да тичаме при родното... и ултиматума да е "или идваш с мен от ден първи до ден последен или няма да сме заедно на празника". Което не е като да не се е случвало... но везните не трябва ли да се изравняват? Не трябва ли за следващия празник да посетим и моите родители?

- Авторката

 
  ...
преди: 4 години, 25 дни
hash: fd03eaab84
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторке, така и не разбрах - защо не заминаваш с него когато той заминава при роднините си?Ще сте всички заедно.Предполагам, както е редно в една връзка, неговите роднини те обичат и те възприемат като неговата жена и ти също вече си част от това семейство, въпреки че не сте женени.Едва ли не биха се зарадвали да те видят и да сте заедно.Много ми е интересно защо просто не отиваш с него?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 25 дни
hash: 74475c4b96
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   И така ли ще я карате винаги? Дойде ли празник всеки ще търчи при СВОИТЕ мама и тати? За какво се събирате тогава? Само за секс ли? Да си играете на съпрузи? В днешно време хиляди млади хора живеят в чужбина, те как издържат да не виждат роднините си?
Да се обяснява всичко със зодията пък ми се струва много глупаво. Като това за мъжете от зодия рак- напомням, че Левски е роден на 18. 07. Може ли да се отнесе към Апостола казаното от Братан?

 
  ...
преди: 4 години, 25 дни
hash: 934e1e23b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Жена съм и ще ти го кажа съвсем директно-айде да не си вярваш на 101 %,че няма нищо сигурно на този свят

 
  ...
преди: 4 години, 24 дни
hash: 58dee33c94
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Вие сте заедно от три години, не сте сгодени и нямате брак. Колкото и да те обича, вие не сте семейство на този етап от отношенията си. Той живее с теб, всеки ден сте заедно. Иска на Коледа и на Великден да е със семейството си, да се види с тях на семейните празници. Аз също много обичам приятеля си, но понякога искам да съм насаме с родителите си и да поговорим за наши семейни неща. Затова невинаги, когато се приберем в родния си град, спим на едно и също място. Ами, да, липсва ми в тези вечери, но понякога и родителите ми липсват и искам да ги видя. На Бъдни вечер специално всеки си е у дома с неговите близки. Семеен празник е.
Сама си казала, че той не се прибира често. А ти се сърдиш за някакви си две седмици от годината, в които иска да е със семейството си. Тоест той е с теб по груби сметки около 351 дни от 365 налични. Дори да махнем още 50 дни и да е с теб само 300 дни. Пак с теб прекарва повече време. Замисли се, че този човек можеше да се прибира всяка седмица, че можеше да учи задочно и да живее още в родния си град. Може просто да не харесва града, в който живеете. Може да не иска да те взима, за да не те влачи при непознати за теб хора и то в някакъв напрегнат график за срещи.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 24 дни
hash: ab1a9549de
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   След като се изнесеш от бащината къща и се обвържеш сериозно, семейство и приоритет е вече партньора ти, не родителите. По празници няма значение дали сте при твоите или неговите родители. Това, което има значение е вие двамата да сте заедно. Ако не искате да де разпокъсвате ходете на един празник при твоите родители, а на друг - при неговите. Егоистично е той да иска да ходите само при неговите и да не прави грам компромис за това. Не е нормално да е с родители да е приоритет, а да е с теб да не е. Ти си му жена и негово семейство сега. Не може всяка свободна минута да търчиш при мама и тате все едно това е най-важното на света. Това поведение показва или че е мамино синче, или че не те обича и връзката ви не е сериозна. Това е и причината повечето хора да ти пожелават успех.
Ние сме женени и в нашето семейство ходим за празниците или при неговите родители, или при моите или просто си оставаме вкъщи само двамата. Не се поддаваме на никакви манипулации, чувства за дълг и вина и т н. (което би било истински кошмар за токсичните родители, но за наше щастие родителите ни са много свестни и животът им не се върти около това да ни се месят и да ни контролират). За нас винаги и на първо място е да сме заедно. Почивните дни са шанс да прекаране малко повече време като двойка. През останалото време сме на работа, пътуваме, чистим, готвим, спортуваме и реално ни остава много малко време. Това ти го давам само като пример за нашия начин на мислене. Вашият може да е по-различен, но със сигурност човек трябва да си знае приоритетите и да се намери вариант в който и двамата сте щастливи.

 
  ...
преди: 4 години, 24 дни
hash: ab1a9549de
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   9, какво му е обсебващото да иска да вижда по празниците и своите родители? Защо ли ми звучиш като дърта свекърва? Все са ви “досадни@, “ натрапници” и “обсебващи” жените на синовете ви... Нормално е всяка двойка, която се обича да иска да прекарва празниците заедно без значение дали сами или с роднини.

 
  ...
преди: 4 години, 22 дни
hash: 920e608966
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Мога да ти кажа, че и при мен от връзка над три години всеки си кара празниците с родителите. Това не го разбирам, нито го приемам за нормално, дори като забременях, той пак си кара празниците с мама без мен. Казвала съм му, че за мен това не е редно и нормално. Смятам, че е липса на добро възпитание да не поканиш бременната си жена на някакви големи празници, като толкова настояваш с вашите да ги караш. Решила съм да не се ядосвам, в момента и не трябва, но отчитам това като голям минус и съм си направила съответните изводи за цялото им семейство, които няма да се променят. За него също. Има една приказка да не се наказваш за чужди грешки и ти предлагам и ти така. Това, че някои хора нямат елементарен подход към нас не значи, че трябва да се тровим и ядосваме за чуждите грешки. Обидно е да, но то е повече обидно за тези, които постъпват така, не за нас с теб.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 22 дни
hash: f00ffe9d21
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Това,че не прекарвате празниците заедно си е липса на комуникация между вас двамата.Реално нищо няма да стане , ако единия прекара заедно с родителите на другия празника. Или още по-добре, двете семейства да се съберат. Това са съвсем нормални начини за празнуване на празници, когато хората са заедно. Обратното, тоест вашето1 не е нормално. Всеки е за себе си, като съквартиранти. Все едно сте студенти и всеки се прибира за ваканцията при техните и после пак. Тези ваши родители не изявяват ли желание да видят избраниците ви, да ги поканите за празника?

 
  ...
преди: 4 години, 21 дни
hash: 347ea6d173
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   До номер 17: младо момиче съм, явно шестото ти чувство не е развито. Егоестично е от нейна страна да иска цялото внимание да е насочено само към нея. Дори не са женени...
Другият вариант е приятелят ти да се прибира по-често при Вашите /след пандемията, разбира се/. Има десетки групи за Споделено пътуване, така че не е нужно да използва влак или автобус. Ако се вижда със семейството си по-често /2 пъти в месеца, примерно/, вероятно няма да е проблем да прекара част от празничните дни с твоето.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker