Мисля да се разведем - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Мисля да се разведем
преди: 4 години, 20 дни, прочетена 2164 пъти
Не знам как да започна, за да е хем по-кратко, хем разбираемо..
Та.. С мъжа ми сме женени от 3 години и имаме бебе на 6 месеца. Дълго чакано бебе, мечтано и преди което имахме 3 загуби, заради проблем и грешки от страна на лекарите.
Всъщност, откакто се роди малкия, той заема цялото ми време. Сама съм по цял ден, защото мъжа ми работи. Всичко, абсолютно всичко си го правя сама и в къщата, и за детето, и за кучето... Все едно сме си само аз и бебето и нямам мъж, накратко.
Той си идяа вечер в 18 и почва да нервничи "кво ще ядем", "гладен съм", "кво си правила цял ден*... А какво правя по цял ден, няма нужда да казвам, хората с деца ще ме разберат.
Като се прибере си играе малко с бебо и го слагам да спи и до тук се изчерпва контакта им...
Проблема е, че аз и той не се разбираме, не сме на едно мнение за нищо, с него не може да се говори, защото той не може (или не иска) да се аргументира при спор, а директно почва да обижда и псува.
През почивните дни винаги се надявам да сме заедно, да се опитаме да се държим като семейство... Но не, той предпочита да иде или за риба, или някъде с приятели. Даже и днес, на Великден, ни остави сами и отиде на имен ден. Казах му да не ходи, че сега особено не е и много разумно да се събираме големи компании, ама греда.. кой ли чува.
И преди съм се опитвала да говоря с него, да се разделим, но както казах, с него не може да се говори, той веднага почва да вика и обижда.
Искам да се разведем, или поне да се разделим за малко, за да видя как ще се развият нещата. Но ми е мъчно за малкия, децата не трябва да живеят в разделени семейства.. От друга страна, не трябва и да живеят в семейства, където няма разбирателство.
Наистина не съм вярвала, че ще стигна до момент, в който да мисля за развод и не знам какво да правя.
За мен детето е преди всичко, не искам собствения му баща да го пренебрегва, щото "не му се седи вкъщи"..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 19 дни
hash: 88f12df884
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Щом не вървят нещата , тпй е свикнал на свобода , може би му идва повече с детето . Хубаво е да поживеете малко отделно , просто може би не е за семейство ...

 
  ...
преди: 4 години, 19 дни
hash: 3740954f8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Безотговорни хора правят деца и чак тогава осъзнават, че между тях няма комуникация и че не се разбират. Браво, аплодисменти!

 
  ...
преди: 4 години, 19 дни
hash: a225cec230
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Абе това с храната е малко странно. И аз съм с дете, но когато нямам възможност да сготвя, купувам нещо готово. Та винаги има за ядене вкъщи. Само за това си вземи бележка. Иначе "мъжа" ти е пълен простак и използвач, гледай да мине карантината, да намериш работа и го разкарай. Не го заплашвай с развод, директно се изнасяш и пускаш молба като се решиш, не ти требв неговото одобрение. Той естествено, че ще е против да си разваля удобния рахътлък с прислужницата вкъщи. Така както те псува, така ще почне и да те бие. На такива мъже нещо не им е в ред, понякога са прикрити гейове и за това агресират. Той в прочем какво прави там с тия приятели? Може и нещо друго да му има, ама при наличието на жена в къщи, той да си прекарва дори и празниците в коч компания, навежда на мисълта, че може да има алтернативни интереси. При висчки положения е все тая, защото трябва да го разкараш. За детето е по-зле да гледа някакъв селяндур как обижда майка му, отколкото просто да живеете разведени. Второто е по-добре в сличая. Лошо е да се разделят семейства, в които има нормални мъж и жена. Това не е мъж. Функцията на мъжа е да защитава семейството, не да е агресивен примат и да издевателства над него. Товя е често срещано, да знаеш, не си първата, не си и последната. Спасявай се с детето, защото ще стане или като него или като теб - да търпи издевателствата на някоя или той да издевателства над нея. Неизбежно е, ако останеш да го увредиш това дете. И следващия път избирай по-внимателно мъжете.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 19 дни
hash: 8b955b5a58
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   А преди такъв ли беше? Това е ужасно, явно му се живее още, но щом е искал семейство трябва и да се държи отговорно и подобаващо. Дайте си време, вижте как ще са нещата, това не е нормално. Ако не, няма да сте първите и последните. Живота е пред теб. И повярвай, по - добре с разделени родители, отколкото с проблемно семейство. Децата попиват всичко. Бъди силна :)

 
  ...
преди: 4 години, 19 дни
hash: 37b415b47d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Вече си взела решение

 
  ...


...
преди: 4 години, 19 дни
hash: adcc516396
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Супер мъж-нямам думи.Няма на кой да се сърдиш-ти си си го избрала.Той сама си избери как да продължиш,но знай,че много често бащите създават нови семейства и забравят предишното си.Успех

 
  ... горе^
преди: 4 години, 19 дни
hash: f0556f9047
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Ами, разведе се. Едва ли е толкова черен? Той следващия ще пари ще готви че и чуждо дете ще гледа.

 
  ...
преди: 4 години, 19 дни
hash: ae4497ef0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   И след 3 години брак най-после се светна с какъв човек си се събрала и имаш мечтаното дете, което вероятно няма да има на кого да каже татко като проговори. Трошете си сами главите, като не влагате поне малко разум в избора си и се събирате с какви ли не, ама поне не създавайте деца!

 
  ...
преди: 4 години, 19 дни
hash: 119f099c44
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не знам как да го кажа без да звучи обидно... ама... преди да се роди бебето не го ли опозна вече този човек? Защо след като си позволява да те обижда и псува си с него? Защо след като не сте за едно мнение за нищо не ти светна по-рано лампата, че тоя човек не е за теб? Защо беше нужно да създадеш дете и да го облечеш на мъка, за да ти стиска да напуснеш мъжа си? Как изобщо виждаш, че до себе си имаш един безотговорен и студен човек и се опитваш 3-4 пъти да имаш дете с него? Наистина такива хора като теб не будят грам съчувствие в мен. Човек с бебе на 6м. не ходи да щрака с пръсти на имен ден по време на ПАНДЕМИЯ и най-светлите Християнски празници. Невъзможно е тази промяна в поведението да е светкавична. Той се е държал така и преди. Израстнах без баща (не по мои избор или на майка ми). Ужасна мъка и болка ми беше докато открия себе си и какво искам от мъжете и живота. Много сол изядох и направих големи грешки. Едно дете трябва да има и майка и баща в живота. При нас се случи нещастие, но съм направена и отгледана с много любов до 7г. .... Моят съвет към всички, които ще прочетат този коментар е: Мили хора, МОЛЯ ВИ от сърце мислете как и с кого създавате деца! Не знаете каква мъка и пропаст е да израстнеш без баща.. търсиш това, което дори не знаеш, че ти липсва в другите мъже.

За теб пътят е ясен - разведи се. Не сте един за друг. Но поне се постарай да намериш любовта и да дадеш на детето баща.

Ж23

 
  ... горе^
преди: 4 години, 19 дни
hash: a1a2c957d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Този човек няма да се промени, не е на 15. И да се разделите за малко, и пак да се съберете, ако изобщо има козметична промяна в поведението му, ще е колкото да ти замаже очите, а после пак както досега. Очевидно не е семеен тип, не се чувства щастлив в семейна среда, не се интересува от чувствата на жена си или от това да остане семеен. Също така е и агресивен, не се знае къде ще избие това поведение много скоро.

Съветвам те веднага да започнеш да мислиш къде ще живеете с детето, да се подсигуриш, доколкото ти позволява ситуацията. Бягайте и назад не се връщайте. В миналото няма нещо, което да е ново за теб. Детето обаче заслужава спокойна среда и щастлива майка. Не потисната, напсувана, необичана и неоценена.

 
  ...

...
преди: 4 години, 18 дни
hash: 183a5080df
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей,
Най-важно е твоето щастие, за да е щастлив и бебо.
Не слушай непознати, слушай себе си.
Звучиш като чудесна майка и жена.
Желая ти сила и късмет!

 
  ...
преди: 4 години, 18 дни
hash: 0c4bec6ff6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Не си въобразявай, че е все едно, че си без мъж. Не е все едно. Ако трябва и да ходиш на работа - ще забележиш разликата много бързо.
Нормално е ако той работи - ти да сготвиш и да се грижиш за домакинството. Той трябва да помогне, но все пак ти трябва да въртиш домакинството.

Иначе това за обиждането и псуването е гадно. Що се отнася до другото - помисли си дали ти не го отблъскваш с постоянно мърморене, щом предпочита да си прекарва времето с други.
Секс правите ли?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 18 дни
hash: a9dd765129
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Щом ти вика и те обижда, не те уважава и няма елементарно възпитание. Но защо си се омъжила за него? Не го ли видя по-рано какъв е? И още по-лошо, защо си правила дете с него?
Имай предвид, че ако се разведеш докато детето е малко, емоционално ще бъде по-лесно за малкия. Но ако се разведеш, когато детето вече е на 6-7 годинки, може да получи сериозно емоционално разтройство, което да му донесе куп проблеми после. Децата в ученическа възраст са много чувствителни. Имат нужда от опора у подкрепа в живота, да се чувстват сигурни. И само семейството може да им създаде такива условия.
Затова не мисля че развод е правилната стъпка, освен ако не става дума за нещо наистина непоносимо и опасно като партньор алкохолик, насилник или нещо от сорта.
Когато вкъщи се появи дете, личното щастие остава на второ място, най-важно е детето. Но щастието е важна част от живота на всеки родител,нещастен човек, няма как да бъде пълноценен родител. Затова напълно разбирам хората, които продължават брака си само заради децата. Общо взето, съквартиранти които имат една обща отговорност:децата. И е важно да се уважават взаимно. А любовно-сексуалния им живот върви независимо от семейството.

 
  ...
преди: 4 години, 18 дни
hash: 44a31e7b03
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Те повечето мъже са така...едни жени търпят, други не. Цената на свободата е самота /жените с дете не ги искат за връзка тук/ и финансови проблеми. Ако си готова да я платиш, действай.

 
  ...
преди: 4 години, 18 дни
hash: db0b5e305f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Някои се припознаха в номер 3 и веднага дадоха единиците.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 18 дни
hash: a2f5502f39
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   № 3. как го е обяснил.. точно.. аз съм детето от неговия разказ, а съм мъж на 29г. Натъжих се. В моя случай майка ми агресираше и баща ми търпеше, заедно са все още. Но както каза, детето попива. Свикнал съм да търпя неща, които не се търпят, трудно се отучава това признавам, трудно ми е, и се случва дори и да агресирам защото това съм виждал като пример, не както майка ми агресираше, защото тя беше брутална, но аз виждам че съм нервен понякакъв начин горе долу същия, тъжно ми става като мисля, че жена ми би ме мачкала ако е по-слаба и реши, че това е правилно за нея ако се случи да съм по-мек понякога, или също ме е страх да не агресирам към децата ми и жена ми по някакъв начин, който са ме научили в миналото. Аз говоря жена деца, но нямам дори приятелка. Страх ме е признавам си, отучвам се в момента усещам го, но съм вече на 29г по-млад няма да стана. А усещам, че ми трябва още време!

Давам 5 точки на №3, удари ме в 10-ката. леле това как ме депресира. "Няма време на 30 си". Подхода към жените ми е страхлив, а чак после като мине време истински, а след това има шанс за агресия или пак омекване.

Авторке, от моя гледна точка бих ти казал, че ако майка ми не ме газеше защото е нервна и се чувства слаба в някаква сфера в живота си, и ако баща ми всъщност имаше ташаци вместо да е наблюдател КАКВОТО и да се случи, а да заема страна, да изразява мнение и да прави нещо, а не да се чувствам оставен на произвола на съдбата (освен финансово), мисля, че нямаше главата да ми беше напълнена със съмнения, мисля, че нямаше да имам проблеми с взаимоотношенията от пубертета до 20 и нещо години. Че нямаше да го има това на моменти да съм стеснителен до крайност и едва ли не да чакам да ме унижават щото така съм свикнал и едва ли не да го искам. Също нямаше да искам и да не общувам с родителите си както е в момента в живота ми. Майка ми без причина да ме смазва психически, а баща ми никога да не прави нищо по въпроса, винаги да е без ташаци. Не можех да продължавам така. И аз искам да живея, искам си моя живот, на 29 съм, "живота е пред мен", но е екстремно тежко и трудно като знаеш, че трябва да наваксаш и някои неща още от пубертета дори, заедно с години от 20-те относно някои сфери в живота ми, но по-добре късно от колкото никога.
Ето ме, резултата, не се смятам за победен, а че тепърва започвам живота си, но на 29-30г, като съм загубил много опит от teen годините си, щото се фокусирах върху оцеляване от тормоз, от 20те си години защото винаги бях малко назад заради тормоза и заради това, че всички усещаха че ми има нещо. Не си пълноценен човек, не си това, което знаеш че си. От няколко години наваксвам, става бързо и с много болка, молиш се за ситуации, които да ти прати живота за да те отрака, щото виждаш, че ако не преминеш през това ще си останеш сам, а аз искам да съм победителя дори в този живот. Наваксване на 30г.

Извинявам се за hijack, но бих желал от №3, виждам, че има мисленето, дори и 1 изречение съвет да ми даде, или просто някаква мисъл, която ще ме улесни по-някакъв начин да се боря, пак ще е в плюс, мерси.

Аз

 
  ...
преди: 4 години, 18 дни
hash: b86ed2837b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Сама си написала къде е проблема. Той и преди е бил безотговорен и не сте били на едно мнение. Защо правите деца на някой, който не сте преценили добре какъв е? Детето е отговорност, не се прави с лека ръка.

 
  ...
преди: 4 години, 17 дни
hash: 3617143698
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Е ти сега ли разбра, че е такъв. Това не са поводи за развод. После сама с дете сто години няма да си намериш мъж.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 16 дни
hash: 3fc7626f7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Според мен липсва комуникация,опитай да поговориш с него нормално без обиди и скандали сподели му какво чувстваш,как усещаш нещата опитай и дай шанс все пак единия трябва да направи компромис. Започнете да прекарвате повече време заедно,намерете си хобита или направи вечеря която той обича,започни да му звъниш на работа,дано няма любовница интересувай се да привлечеш внимание,спомни си за началото на вашите взаимоотношения какво сте правили тогава

 
  ...
преди: 4 години, 16 дни
hash: 3b4093898a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Номер20 не четеш ли, че човекът не иска да прекарва време с тях? Точно в това е проблемът. Тя казва, че той не може да говори, а само вика. Какви хобита какви пет лева? Ако един човек не иска да направи компромис няма да го направи. Някои хора са си просто егоисти или държат повече на външния свят от колкото на семейството си. И моят приятел е същия, ама го търпя. И да кажа защо, понеже тук всички насърчават да сме се разделяли. Като го зарежа какво? Нима ще срещна друг по-добър от него? Въобще колко от вас са щастливи във връзките си? Или по отделно? Авторке много добре знаеш, че няма да го зарежеш. Ако мъжът ти работи и носи пари си стой на д -то, щом не ти посяга и изневерява. Винаги ролята на жената е по-голяма. Дори и в природата е така. Майката отглежда лъвчетата, а лъвът лежи по цял ден, даже и не ловуа, лъвиците вършат и това.

 
  ...

...
преди: 4 години, 16 дни
hash: ad1e45d0c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Ако четат млади момичета, дано си вземат поука! Както казват хората - по добре сам, отколкото в лоша компания. Мислете и преценявайте преди да действате, за да няма "ох".

 
  ... горе^
преди: 4 години, 16 дни
hash: 156d9ed49b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Детето няма и годинка и все още нищо не разбира. Като дете, отраснало в семейство с постоянни неразбирателства и кавги ще ти кажа, че предпочитам нашите да се бяха развели. Неразбирателствата в едно семейство се отразяват страшно много на психиката на детето и на подсъзнателно ниво, което до голяма степен прецаква живота му за в бъдеще. По-добро гледано добре от един родител и в спокойна среда, отколкото в разбито семейство с постоянни караници. Аз на твое място бих се развела. И за детето, и за теб ще е по-добре.

 
  ...
преди: 4 години, 16 дни
hash: c3d0a2c2fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Здравей, казвам се Георги и искам да ти споделя нещо което преживяхме жена ми. Работя работа която психически и физически те изсмуква, буквално се прибирам парцал, и насреща си виждам жена ми цял ден в къщи с детенцето, ното оправено нито вечеря а бе с две думи нищо. Колкото и да си толерантен идва момент в които избива. Един ден останах аз да гледам детето и я изпратих при майка си и тогава видях за какво става въпрос! Мъжа ти си мисли че спиш и гледаш компа цял ден, няма и на идея какво е! Казвам ти го от опит, поговори и му обясни защото не са така нещата както си мисли. Искам да споделя само че след като видях и се убедих нещата стоят по друг начин. Поздрави и успех.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker