Тя не изчака да ѝ предложа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Тя не изчака да ѝ предложа
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 2211 пъти
Здравейте. Аз съм 26 годишен и наскоро ми се случи нещо, което дори не съм си и представял, че може да ми се случи. До преди месец имах връзка с момиче, което за мен беше всичко. Бяхме заедно 4 години и наистина се разбирахме много. Бяхме заедно във всичко. Имали сме и лоши моменти и хубави, но винаги сме ги преживявали заедно. Живеехме заедно, работим и двамата и наистина ни беше много хубаво. Аз съм такъв, че не показвам чувствата си много, но тя винаги е усещала колко я обичам. Да, не ѝ го казвам постоянно, но просто съм си такъв. Не съм романтик като другите, но никога не съм и не бих я предал и тя и това го знаеше. Говорили сме си за сватба и за деца дори. От две години даже тя все ми повтаря как иска да се омъжи, като аз ѝ казвах, че има време за това, щом сме заедно всичко ще се нареди. Не е ли така? Преди няколко месеца почина мой роднина и може би това изигра ключовата роля да се променя. Усетих най-голямата подкрепа от нея. Тя направи всичко за да ме успокои и да го преживея възможно най-леко. Започнах да я усещам наистина като най-важния човек в моя живот. Точно тогава реших да ѝ предложа брак. Исках да я изненадам, както никога понеже не съм го правил толкова често. Измислих наистина много оригинален начин, за който трябваше да ми помогне майка ѝ. Просто изчаквах подходящия момент. Един ден отново се повдигна разговора за брак. Тя се закачаше нещо, но после си стана сериозен. Едвам се сдържах да прекривам всичко. Тогава се скарахме. Тя ми даде нещо като ултиматум, че ако иска да сме заедно, трябва да направим крака напред. В главата си крещях- ДА ДА ДА мили аз също го искам. Да обаче на другия ден тя реши, че иска да се отдръпнем за малко. Каза ми го по телефона. В първия момент ме връхлетя ток по цялото тяло. Светът ми се сви в една точка. Не можех да повярвам, че това се случва между нас. Аз и сега не мога. Говорихме по телефона тогава и се опитвах да я накарам да се успокои и да ми даде някакъв шанс, не исках да се отдръпваме, аз си я обичам и това си е моето момиче. Сега се отдръпнати и аз не знам докога и защо е това цялото нещо. Всичко ми се провали.. Никога не съм се чувствал толкова, , сам” в живота си. Решил съм, че ако тя не ме потърси до няколко дена ще оставя на майка ѝ да ѝ даде пръстена, който съм купил, на който е гравирана датата на деня, в който щях да ѝ предложа и да се свършва. Майка ѝ ми е много близка и си говорим постоянно. Жената дори за разплака няколко пъти, защото сме си говорили с нея много лични неща. Тя знае с колко труд съм постигнал всичко и знае какво изпитвам към дъщеря ѝ. Може на нея съм споделял повече за чувствата към дъщеря ѝ от колкото на нея. Просто ми е по-лесно да разговарям с възрастни хора. Не знам вече какво да правя.. Ако ѝ звънна ще ми вдигне и ще ми каже, че се нуждае от пространство. Ако ѝ пиша ще ми каже, че това не е отдръпване. Как може всичко за толкова кратко време да рухне. Извинявам се, ако имам грешки, може да ме питате въпроси, ще ви отговоря на всичко.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: 5e11f2cbe3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   4г пич!!! Жените са такива, омръзнал си и, няма тръпка, иска да опита нещо ново, а ти недей хленчи още повече пък на майка и рамото, имай достойнство и си намери момиче, което да те цени, явно тази не е от тях

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 0e255f3c2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Друг да даде пръстена на приятелката ти ??? Ти луд ли си ?
Звънене, писане .....Какво ти пречи да идеш при нея , да и дадеш пръстена и да и обясниш всичко....Ако я искаш, вземи я.....не я чакай !

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: e6f36ffa11
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Здравей, видимо си много притеснен от ситуацията, преживял си много все пак. Според мен най-правилното нещо, което можеш да направиш в това положение, е да направиш всичко по силите си, за да говориш поне веднъж с приятелката си. Дай ѝ пръстена и ѝ разкажи всичко от сърце. Най-вече ѝ сподели причините си за това защо не си ѝ предложил за тези 4 години. Мнението ми е, че тя много те обича. Не всяка жена би била толкова всеотдайна и загрижена за човек, който видимо има проблеми и може би не е концентриран на 100% върху връзката. Жените предпочитат по-бързо развитие на отношенията, когато са открили правилния човек за тях. Просто това, че ти си се нуждаел от повече време, я е навело на мисълта, че нямаш сериозни намерения към нея. Че може би не отвръщаш със същата любов. Затова се бори за нея, защото ще бъде много жалко вашата връзка да приключи така. Вътрешно сега тя мисли единствено за теб и на нея също не ѝ е приятно. Приятелката ти иска този път действия от теб, иска да разбере дали си е заслужавал целият този труд. Явно тя уважава брака и за нея това е бил начинът, с който да докажеш любовта си към нея. Бори се и успех!
Момиче, 20г.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 3bed27f90a
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

4.   Какъв пръстен ще даваш бе момко ? Абе, майката си е ебало ей..
На 26 съм и аз и направо ти се чудя на акъла. Тая те разиграва как си иска, а ти пръстен ще и даваш. Звъниш, успокояваш.. Е за кво ти е цялото това напрежение. Ток му минавало...
Да не казвам на 100 %, ама шанса твойта да се чука с друг е огромен.
Ако е така сега просто играе на два терена, за да види дали случайно няма да те изпусне, ако с другия не стане. Щото, ако има друг ще се изчкукат малко и ще я зареже, ама тя ще търси после сигурното демек ти.
Дори и да не се чука с друг, по-горе са ти го казали. На жените им омръзва. Те искат драма, емоции, които сами си създават, ако ти не им ги даваш. Спирай всякаква връзка с нея, ако ти пише отговаряш без да се обясняваш, като путка.
И си прибери пръстена, върни го, ако можеш и си вземи парите, не се излагай. Кой знае колко си се изръсил, а тя ти разиграва театри.
От мен да знаеш, жена постави ли ти ултиматум и дума не може да става за любов. Какви ултиматуми, нали уж се обичате.
Батко не се излагай, моля ти се, излагаш ни поколението.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 5691b910e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Уплашила се е обвързването . Иска да е курва до живот , защото сега е модерно най вероятно и нейна приятелка й е хвърлила мухата че "купона свършва , а ти си млада и хубава все още".
Като са й слаби ангелите не те заслужава. Насила хубост не става. Дори и да останете заедно , цял живот ще си набива на главата че си я спрял да живее и си й отнел най хубавите години. После ще почне да ти изневерява , което е по лошия вариант. Повярвай ми не искаш да си в това блато.
Остави я , потърси друга. За съжаление повечето вече са такива. Грешката ти е било че си заговорил за брак и си преебал връзката.. Брака в днешно време разваля връзките.

 
  ...


...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: eef34d5f4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Аз пък мисля, че доста си е почакала. Четири години не са малко. А и годеж не означава непременно веднага сватба. Според мен дори и да й предложиш сега, за нея ще изглежда като изпросено, след като толова време ти е намеквала явно...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 7ec3fb388a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Покажи и това което си написал тук, дай и да го прочете! Ще се изненадаш от резултата. Ще успееш! Желая ти успех! /много си чакал и си изпуснал момента, поправяй бързо грешката, но нека знае, че си мислел да и предложиш преди това, защото иначе ще го приеме че го правиш отчаяно.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: af557a3f7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Много си чакал, човече. Тя също, ама друго... Доказала ти се е във времето, сега е твой ред. Иди при нея и поговорете. По телефона, на съобщенията и т.н. няма да стане. Трябва на живо. Няма как да не се размекне, повярвай ми.

Ж,22

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: b010287e16
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Прекалено много си изчакал, момче... тя е била готова още от преди 2 години да се обвърже много сериозно с теб, но е видяла, че за още 2 не си проявил никаква мъжка инициатива и се е отказала. В комбинация с липсата ти на романтичен подход, според мен просто е мислила, мислила и е открила, че явно не си човекът и не ти е толкова интересна, щом няма нито пръстен, нито рози, нито кутия бонбони. Никакъв кавалерски усет или маниер. Израз на чувства чрез слова, подплатени и чрез действия, не само чрез закъснели думи, това ще ти кажа. Не си бил достатъчно мъжкар в истинския смисъл на думата.

Жените може според мнозинството мъже да са меркантилни, но тези, които не са, очакват някаква минимална грижа и мъжка инициатива от нас. За тях е важно да им се обърне внимание чрез жест, „заспал“ си много, та си се и проспал. Особено с това как тя била до теб във всеки тежък момент. Уморила се е, това също ще ти кажа. По начина ти на писане усещам едно „след дъжд качулка“ поведение — вероятно тя си е дала много от емоционалните ресурси за теб, а ти си дал минималните. До такава степен, че вече да ѝ е писнало.

Като спите, не се чудете, че си тръгват. Не сте единствени и неповторими, и аз самият не съм, ама съм се осъзнал вече и действам по-правилно. Остави момичето да си търси късмета, щом 4 години си ѝ губил времето и не си разбрал, че желае романтика, сериозност и взаимност, сега не се сърди на никого друг освен на себе си и по-скоро я остави да си намери някой повече мъж от теб, а не момченце на 26...

М23

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 16e2d15b3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   С моя годеник стана нещо подобно. Дойде при мен и ми предложи - разтопих се. Заедно сме си.

 
  ...

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: d5ff2986e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   "Много е чакала", "много си изчакал", "изпуснал си момента"...

Вие сериозно ли? За тези неща няма 'чакал съм', 'не съм чакал'. Има хора, които се "взимат" на шестия месец, на други им е нужно повече време. Всеки го усеща различно. А има и непредвидени събития, както в случая на автора, които допълнително отлагат нещата.
Не мисля, че това е важното, важни са отношенията между хората и чувствата им.
Към автора: В никакъв случай не допускай да получи пръстена от друг човек - или от теб, или от никого. Ако смяташ, че тя е жената на живота ти, отивай и разказвай всичко отначало, както си го написал тук, и падай на коляно. Важно е да разкажеш всичко, за да не излезе наистина, че е изпросено, както по-горе са ти писали.
Късмет! :)

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 0ce180895b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Чета коментарите и от някои от тях ми се повръща. Ку*ва била, живеело й се ... Хора, вие сериозно ли?

Като жена, оставила гадже точно поради тази причина, че след дълго време връзката ни не се развиваше по никакъв начин, ще ти кажа следното: на момичето му е омръзнало да те чака. Очевидно тя иска вече семейство и деца, очевидно това е нещо важно за нея и не един път ти го е казвала (дори и деликатно). Твоят отговор, че имало време, я кара единствено да мисли, че ти не искаш същото като нея (защото тя го иска сега, не някога си след 101 години), че не сте на една вълна и че няма смисъл да си губи времето да те чака, колкото и да те обича, защото не знае нито кога, нито дали ще искаш някога същото нещо като нея. И затова те е оставила, просто не вижда движение и перспектива във връзката ви, нито пък вижда достатъчно любовта ти (ти сам казваш, че не си много по демонстрирането на чувствата).

Ако наистина искаш да си с това момиче, да се ожениш за нея, както казваш, не давай пръстена на майка й. Това е много тъпо. Потърси я, кажи й, че е много важно да говориш с нея и не спирай да настояваш, докато не приеме (ще приеме, тя също те обича, просто й е до гуша от твоята липса на действия). И й кажи всичките тези неща, които си написал тук на нас, колко е важна за теб и защо искаш да си с нея. И й дай пръстена. Не е нужно едно предложение да е невероятна изненада, за да е хубав спомен.

Ж28

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 615598dace
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Извинявай, ама разсъждаваш като дете. Как майка й да даде годежния пръстен? Малко смешно даже звучи. Поеми инициатива вече. Аз също като приятелката ти сега съм на кръстопът с човек, с който сме 3 години заедно. Ако не поеме крачка напред и аз ще се разкарам. А чакаме дете. Тоест при мен има належаща нужда от ултиматум. Но макар да съм се отдръпнала, очаквам голяма промяна и ако всичко е по старому, кой от къде е. Дори тя да се отдръпва, като жена очаква действия. И тези действия не включват майка й да й даде твоя пръстен. Бъди настоятелен, момичето да знае, че винаги си там за нея. Ще го оцени.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: dfc4d35d55
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Какво стана, авторе? Има ли някакво развитие по въпроса?

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: f70ed2f374
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   До 14 : Не го припирай толкова. Той не обича бързите работи

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: f94cea091b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Не слушай номер 12! Бъди сигурен като гравитацията че майка и вече и е казала има друга причина. Мисли, бъди водещо, не водимо. Изчакай я и не те ли потърси забрави и продължи напред! Казва ти го човек прединал пред подобна драма. И бъди силен най мъчно е когато си обичал и давал и се подиграят с теб.
Г. Г

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 750f7d97a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Щом можем да те питаме за всичко, ето и моите въпрои!

1."Тя се закачаше нещо, но после си стана сериозЕН.''?
2. ''В главата си крещях- ДА ДА ДА милИ аз също го искам. ''?

В кой род си ти и в кой, приятелката ти!??

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: f94cea091b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Бъди сигурен,че майката и е казала ! Има друга причина ,не се моли и не се унижавай ! Няма да се оцени а само ще бъде материал за подигравките им впоследствие. Това което казва номер 12 е смешно . Най боли когато си предаден от свой ,но истината е че само така продължаваш напред.
Само напред ,и успех.
Г.Г

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: d9b5683c33
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Никога не използвай посредник в личните дела. Как така майка й ще й дава твоя пръстен? Ти мъж ли си или какво? А и защо си толкова сигурен, че майка й ще й го даде? Дръж се като мъж и зрялчовек и си решавай личните дела сам. Отиди й й предложи директно. Ако приеме, прием, ако откаже -не ти е била на съдба.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: a7666d68ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Чакала е 4 години, малко ли е? Трябвало да почака още 10-15 да се реши авторът ли? Ами омръзнало ѝ е да чака, уморила се е, осъзнала е, че времето лети, връзката няма развитие...което и да е или всичкото на куп. Да стои сега той да я чака да му се обади.

 
  ...

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: c9c21a119a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Според мен просто ти е малко ядосана, защото вече мисли за сериозни неща в живота и е иска едва ли не малко да те изпита. Според мен, ако и обясниш всичко отначало, тя ще бъде много щастлива и ще ти каже "да". Успех

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 0ce180895b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   ГГ, личи си, че нямаш понятие от разбиране на жените, затова и не се учудвам, че подобната ситуация при теб се е оказала драма. То няма и какво друго да е с тоя подход на мислене.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: a352f9e3d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Какво е това глупаво нещо?Майка и да и дава пръстена ти неможеш ли?Ако това ти е оригиналния начин просто е много глупаво...Майка и ли ще предлага брак или ти?Не се излагай а отиди при момичето и и кажи,че много я обичаш и неможеш без нея и и предложи брак!

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: db25f16087
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Не съм чел историята, ама вече няколко пъти ми се мярка из коментарите, че тоя е дал пръстена на майка и да и го подари. Верно ли има такива идиоти или аз съм тъп и не съм разбрал?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: f94cea091b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Номер 23 :Моля запази мнението си за себе си!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker