Аз съм бременна, а той - наркоман - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Аз съм бременна, а той - наркоман
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 2211 пъти
Заглавието си казва всичко, бременна съм от наркоман. Още не съм отишала на гинеколог, другата седмица имам час, но пък правих няколко теста и са положителни. Гинеколога ми каза, че тогава ще ми обяснява.Моя партньор с когото сме заедно от 6 месеца е наркоман, взима всекидневно трева и много често силни наркотици. По принцип се пазим, но се случиха нещата така и ето го резултата. За приятеля ми, да знам, че това изобщо не окей и не го толелирам, опитвам се да му помогна и знам, че има надежда, поне мъничко да ги намали. Мисля и вярвам, че той ще обича и ще даде всичко за бебето. Но ме е страх, че може да има някакви усложнения с бебчето. Моля се да няма и всичко да е наред, защото дори и непланирано да е, аз искам това бебе. Е, естествено ако има усложнения, ще направя аборт, не искам да гледам след 9 месеца, как детето ми се мъчи. Някой попадъл ли е в такава ситуация? Наркотиците ще окажат ли някакво влияние върху бебето?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: 5bb860f99a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   А ти защо си го слагаш с такъв?
Смяташ, че ще се "оправи" и ще престане ли?
Това ви е най-голямата грешка на вас, жените - мислите си, че ще промените партньора си, или пък че той заради вас и заради връзката ви ще се промени, и утре ще бъде 180 градуса от това, което е бил днес.

Човек, който има ясна представа, цел и план за бъдещето си не става наркоман! Наркомани стават отрепки без цел и посока в живота. Семейството е голяма и доста трудна цел за повечето хора в днешно време. Децата са още по-голяма грижа и отговорност... На какво ще научи децата ви такъв човек? "Ела, тате, да запалим по една тревица или да си боцнем хероинче? ".

Освен това съществува немалка опасност детето ви да е с вродени малормации заради наркотиците.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 5f690e8050
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аборт. Една приятелка така забременя преди 12 г. Започна да я бие и иска пари за наркотици и тя го махна. Сега е с добър мъж и си има дете

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 2e1953401e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Здравей! Първо искам да ти кажа да имаш кураж, защото преминах 1:1 през същата ситуация. Миналата седмица направих аборт и в момента се чувствам супер, нямам оплаквания. Спокойна съм, че няма да има усложнения, защото го направих при препоръчан специалист в частна клиника. Да, дадох повече пари, но те съветвам, ако избереш моят вариант поради една или друга причина, да разпиташ приятели, познати, в тая сфера работещи, а не да се довериш на първия видян лекар, защото самата процедура е рутинна, технологията е напреднала доста и направена както трябва, изобщо не е страшна и няма последствия за здравето ти, минава и заминава-точно 7мин, в които съм била извън съзнание. Хубаво е да мислиш бързо, защото колкото по-рано реагираш, толкова по-добре за теб. Бях в 6-7 седмица. Не съжалявам ни най-малко, защото и при мен бащата е наркоман, както и аз самата преди да науча имах няколко напивания и напушвания с трева, цигарите дето съм пушила не ги броя.. Отделно нямам никакво желание и намерение да свързвам живота си с такъв човек, не сме във връзка даже, а дете сама не искам да отглеждам, от гледна точка, че нямам баща и знам колко е трудно и тежко за мен и майка ми. Така че помисли, доколко са сериозни взаимоотношенията ви, това подходящият мъж за създаване на семейство ли е, който ще е до теб безусловно и изобщо ще те питам искаш ли да родиш дете от един болен човек, от наркоман за бога с извинение и без.... Четох, че е важно повече организма на майката за психическото и физическото здраве на детето - да няма зависимост и да е чист от дроги и алкохол, но имай предвид, че информацията е от един форум и на твое място за тоя въпрос бих се посъветвала с гинеколог. Все пак и двата гена участват. Така че мобилизирай се да намериш добър лекар, не се панирай за нищо на света, силна си и действай. Успех мила

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: bc3c7bd2de
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Чудесна идея, като се роди бебето и почне да те заплашва с убийство приемерно, ще трябва да му даваш адреса си всеки път като се преместиш, за да може той да осъществява режима на лични контатки с детето, което ще го взима и гледа надрусан и неадекватен, а на теб ще крещи и ще продължава да те заплашва всеки път като го взима и оставя
При мен така се случи, но аз не знаех, че друса, започна в последствие и последна разбрах. Твоето оправдание какво е, да излагаш детето на риск и да го гледаш при наркоман??? И да си тръгнеш, оправия няма в България, законите го защитават.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: a89928255e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Здравей, скъпа. За жалост могат да окажат влияние, но разбира се, не е сигурно. При всичкиорганизми влияе различно, при някои - не влияе въобще, или поне няма усложнения.

Надежда за твоя приятел имаш само ти, той няма да спре и 2 да му родиш, докато сам не пожелае да го направи, ако въобще се случи. Мисли, слънце. После сама ще теглиш, че и детето.

Грешки всеки прави.
Била съм в подобна ситуация, махнах го. Грях е, тъгата си остава, но отшумява.
След това прощаваш първо на себе си, а после прощавам и оставяш човека, който те е докарал до това, защото съвестта мъчи нас, а не тях. Без лоши мисли и драматични раздели, само напред и ще си много щастлива.

Но щом се колебаеш и пишеш тук, кажи - речи си си отговорила на отправените въпроси... и пак ти казвам - мисли.

Всичко добро! :*

 
  ...


...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: ff70f84b0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Хубава работа, добре си се забъркала. Детето ти ще има баща наркоман, направо не му завиждам на горкото. Още един пример, че никой не си избира родителите. А ти наркоманка ли си също? Ако не си и имаш поне капка мозък, ще знаеш, че на наркоман няма да можеш да разчиташ. А относно уврежданията, той надрусан ли го направи? Не го чака нищо хубаво горкичкото детенце.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: de8caa416f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Тревата не е проблем. Проблем е ако се друса с кокаин, хероин и подобни боклуци. За бебето няма проблем, ако майката взима наркотици тогава е много опасно. Но въпреки това, аз на твое място бих направила аборт още сега. Горкото дете, помисли на каква съдба го обричаш: с баща наркоман. Горкото ще има мизерно детство, какъв пример ще получава от бащина страна? Най-лошия. Или ще израстне с някакви емоционални травми или и то като порасне ще попадне в среда на наркотици. Мизерен живот те очаква. От мъж наркоман нищо не очаквай, нито ще е способен да носи пари вкъщи нито ще ти помага с бебето. Може да почне и да краде или да ти продава нещата, за да си купи наркотици. Или направо да те пребие от бой и теб и детето. Наркомани не стават за бащи. Бягай преди да е късно. Не мисли за това какво искаш, а за това в каква среда ще израстне детето. Едно дете не е куче или котка. Трябват парични средства, семейна среда, добър пример, грижи и внимание... Ако не може да му ги осигуриш, по-добре не го прави

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 550766f54a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Недей да отглеждаш дете с такъв човек... ще имаш адски много проблеми - лош пример за детето, токсична среда, неадекватност, недостиг на парични средства понеже "тати" ще ги харчи за наркотици, несигурност от твоя страна, недостиг на подкрепа... Представи си само следната ситуация - нуждаеш се от съвет, искаш да поговориш с някого, да си починеш от бебето, да получиш разбиране и насреща ти седи напушения татко, смеейки се неадекватно и неразбиращо защо си изнервена и "какво пък толкова те е изморило това бебе".
Да не говорим, че 6 месеца връзка са изключително малко и още не си му видяла всички рога на въпросния господин. Да не говорим, че бебето няма да е вечно бебе и в един момент ще започне да разбира какво прави тати, защо мама е ядосана и тъжна, защо се карат. Да не говорим, че може още в началното училище да намери трева и да пробва от това, което прави и тати, за да разбере какво е и за да изолира крясъците у дома. Да не говорим, че можете да му нанесете доживотни психически травми. Има проучвания, че децата на наркомани има доста голям шанс също да станат наркомани.
Ако беше само трева максимум веднъж дневно щях да ти кажа да опиташ. Но щом този човек прибягва и към по-тежки вещества и ти вече си го определила като "наркоман", то значи, че нищо не в сигурно както в живота му, така и в отношенията му с теб. Не си мисли, че ще се промени заради теб или заради детето, трябва да си много далеч от тази мисъл. Варианта да ги "намали" както казваш също не е никакъв вариант, даже звучи наивно. Отвори си очите и свали розовите очила. Обмисли хубаво ситуацията и всички възможни сценарии за развитието й - за това дали има възможност ако напуснеш таткото той да стане агресивен към теб и да се опита да ти вземе детето, дали ако останеш с него няма да създаде токсична среда, дали няма да бъде опасен за детето, дали има вариант да започне да се друса дори когато е с него и го гледа, дали няма да му направи нещо, дали няма да прибегне към домашно насилие в даден момент, било то към теб или него. Обмисли всички най-черни ситуации и изобщо не се залъгвай, че той ще се промени, че ще каже "спирам" и ще стане бащата мечта - защото няма да стане.
Намираш се в изключително сложна ситуация и най-разумното нещо според мен е да направиш аборт и да не позволяваш един невинен живот да бъде съсипан. Ако толкова държиш да задържиш детето, то поне се опитай още от сега да напуснеш таткото и да измислиш как да го гледаш сама, но пак ти казвам, че може да започне да те съди за бащини права и няма да знаеш 2-3 дни какво се случва със собственото ти дете в ръцете на собствения му баща. Едва ли ще прояви разбиране и ще ти каже "Да, оправяй се, мен не ме интересува". Едва ли ще остави нещата така и едва ли ще те остави просто да изчезнеш от живота му. Обмисли всички лоши сценарии. Всички!

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 4e48618ce0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Честно, надявам се историята ти да не е истина.Ти знаеш ли как се гледа бебе с наркоман? Когато то реве, а той не си е взел дозата? Дори и да не сте заедно след време точно заради режима на лични контакти си обречена. И лесно не можеш да го лишиш от родителски права. Как би си оставила спокойно детето да го гледа баща му наркоман? Аз лично не бих рискувала да родя от такъв, да не говорим, че и бебето може да има увреждания. А ако детето има здравословни проблеми би ли го гледала с такъв баща?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: e85333f089
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Разумно е да направиш аборт, но решението е лично твое.
Много са ви скучни нормалните мъже, затова ги правите тия глупости. Напълно е прав номер едно. Трудно ще видиш жена със стойностен мъж, това е страшно сериозен проблем за България, ама е супер подценяван. Предвиждам ти няколко аборта. Зарязвате читави момчета и не ви дреме. Мислите си, че щом някой се държи нахакано и друса ще е супер ок във всичко, ама не. Всяка с претенции, че е мега начетената и надъхана за развитие, а избира загубеняци и аутсайдери. Този наркоман е лузър, нищо повече. Нищо, че ти виждаш сериозните момчета, дето седят на пейката в парка и лафят сериозни теми, за скучни. Повярвай, много по-готина партия са, само трябва да си напрегнеш мозъчето и да мислиш.

 
  ...

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 213eb9ae50
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Еми аз не бих направила аборт. То само наркомани, утрепки и смотаняци искат деца вече. После ще търсиш нормален мъж за бебе и никой няма да иска. Те една седмица връзка не могат да направят, ти дете чакай.....

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 81a01b033c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До тук прочетох едни абсурдни коментари. Как може да си мислите, че щом е наркоман единственото нещо, което ще прави е да се друса и да я бие? Тревата не е наркотик!!! Даже е полезна, ако се взима в нормални количества. Авторке не прави аборт, според мен ще родиш едно прекрасно бебче. Стига и ти да не прибягваш към наркотиците. Приятелят ще се промени щом разбере, че ще става баща. Ти сама каза, че би направил всичко за бебето. Няма притеснения. Моят съпруг също пушише трева, но когато разбра, че ще става баща намали доста. Сега сме едно задружено прекрасно семейство. Така, че не се паникьосвай. Иди на лекар, той ще ти поясни повече нещата.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: ce4c652381
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Не, няма да е добър баща, няма да можеш да се изкъпеш дори. Моя приятелка го направи. Един ден идиотът й се обадил, докато е на работа и й казал, че децата толкова са го вбесили по пътя от градината до вкъщи, деца на 3 и 4, че щял да ги свали от колата и да ги остави еди къде си и повече не си вдигнал телефона. Приятелката ми е изхвърчала от работа, карала като луда през целия град за да стигне мястото и те не били там. Онзи не вдига. Прибрала се, били вкъщи, а той - значи можеш да излезеш от работа да ги вземеш и се хилил. Това трезвен човек ще го направи ли, този е бил надрусан, а тя му вярва, че никога няма да шофира с децата така. Да, бе. Не работи, имитира лечение, депресия, жертва цял живот, тя е смазана и още вярва, че той е някакъв идеален и само наркотиците са проблемът. Проблемът, е че като му дадеш възможност за нормален живот със семейство и зависимост, той повече няма никакъв стимул да променя ситуацията. Тя му решава всички проблеми, крие го, буквално му съдейства- мир да има. Той за повече не може и да си мечтае. За какво му е да се промени, да се напъне?
Връзка и зависимост е същото, подпомагаш зависимостта, приемайки я, това е лична борба, не колективна. Прочети какво е съзависим.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 726fedd4ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Това е прекрасно,значи ще възпитате детето си в изконните европейски ценности.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 6a1ee00d51
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Аз не бих абортирала, но бих зарязала наркомана без въобще да му се обяснявам. И по никакъв начин не бих допуснала да припознае бебето. Как можете да се лягате с такива!!!

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 0168f428ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Ако решиш да задържиш детето - задължително сама и далеч от този човек. Аз лично не мога да те кажа колко маже да е увредено, може изобщо да не е, като че ли повечето проблеми идват от майки наркоманки - някои бебета се раждат зависими към хероин.
Във всички случаи - бягай далече от този мъж, много далече, защото ти няма да го "оправиш", само ще си съсипеш живота с този човек и със зависимостите му. А пък за детето не ми се мисли какъв живот го чака, ако го отглежда такъв баща.

Така че според мен или самотна майка, или аборт са ти вариантите.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 5d6a9f609d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Номер 5жалко е че такива като теб стават майки. Като е полезна тревата давай и на детето. Познавам такива. Майка и дъщеря смучат заедно... Но и циркове правят страшни. Като порасне оди му купувай и белото. Ааа... и да не забравиш и кола да му купиш. Хич книжка не му трябва да знаеш. То без друго като се надруса и ракета ще може да подкара. Та за една нищо и никаква кола не се хабете книжка да му изкарвате. Щот знаеш -тревата не вреди и книжката не кара!
П. п а ти като писа коментара колко точно беше напушена?

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 862ecf4aae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Говори с гинеколог по въпроса за баща му. Не съм наясно дали би дало отражение върху детето. Има предполагам някакъв риск за увреждания, хубаво е да го изговориш това с лекар. Ама наистина, важно е. Това всъщност е най-важното. Детето да е здраво, всичко останало с усилия може да се оправи. Ако има дори и минимален риск детето да е с увреждания, бих те посъветвала - аборт, без да се замисляш.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker