СУ или ПУ (Молекулярна биология или Фармацевтични биотехнологии) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

СУ или ПУ (Молекулярна биология или Фармацевтични биотехнологии)
преди: 4 години, 19 дни, прочетена 1777 пъти
Здравейте! Тази година съм в 12 клас и се колебая къде да кандидатствам. Искам да се занимавам с микробиология и микробиологичен контрол, но това е само магистър в СУ. Чудя се къде ще получа по-добра подготовка и с коя специалност - СУ Молекулярна биология или ПУ Биотехнологии. Чувала съм, че базата в ПУ е по-добра, но дипломата от СУ се цени повече. Така ли е? Ако имате опит и мнение по въпроса, моля коментирайте!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 19 дни
hash: 6f8c8282ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм завършила Молекуляра Биология в СУ и категорично, бих те посъветвала да избереш тази специалност в София. Следването е трудно, но после се отплаща!

 
  ...
преди: 4 години, 19 дни
hash: f642fb3d66
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Защо не си натиснеш парцалите за чиста формация? Това е най-доброто.

 
  ...
преди: 4 години, 19 дни
hash: 427a061328
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не бих препоръчала да учиш в западналия Пловдив.
Насочи се към София, а ако е в провинцията - в Стара Загора или Варна, където има разнообразни медицински и биологични специалности.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 18 дни
hash: f32efe93db
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   С тая специалност в България няма да научиш абсолютно нищо, материалните бази са шега, упражненията проформа, материалът абсолютно повърхностен. Най-добре платената работа, която би те очаквала, ще е като търговски представител във фармацевтична фирма или дистрибутори на козметика и хранителни добавки, но това можеш да го правиш и без да имаш образование в сферата.

Уча в Германия, втора година бакалавър "Молекулярни и приложни биотехнологии" и разликата е от земята до небето. Още в първите два семестъра учим предмети, които в България и в магистър не влизат даже, а практиките са ни много, в последно поколение лаборатории и достъп до големи изследователски центрове. Семестриалните такси са същите като в България обаче.

Ако не си добре с езиците, кандидатствай за 1 година курс по немски на място в Германия, който да ти даде право на прием в университет и директно след това влизай да учиш. Няма да съжаляваш, повярвай ми. За тази една година ще научиш немския на изключително добро ниво.

Трудно е следването много, но си заслужава. Специалността е интересна, не позволявай на мизерните условия в СУ и ПУ да ти убият интереса, дай си шанс да учиш като хората.

 
  ...
преди: 4 години, 18 дни
hash: 8a923bd386
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   В ХТМУ специалността "Биотехнологии" е на нивото на СУ. А все влиза по-лесно.

 
  ...


...
преди: 4 години, 18 дни
hash: 49b2c7db39
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Смешно е да учиш нещо подобно в България. То и космонавтика може да има специалност, но колко са българските космонавти. Та колко са българските биофармацефтични компании? Ще ти кажа - нито една няма. Избери чиста специалност, напр. фармация.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 17 дни
hash: 0669ecbeb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Какъв е смисълът от специалности които нито имат реализация тук, нито се използват за положителни цени. Прочети малко какво е Big Pharma. Също прочети малко за Dr. Judy Mikovits . Тя има издадени 2 книги как функционира цялото нещо отвътре. От една от най-кредитираните личности в областта, и сринаха кариерата...

 
  ...
преди: 4 години, 17 дни
hash: 64ef308dc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   3 курс Биотехнологии в Пловдив не в Пу. Ми доволна съм . След Бакалавър мога да избирам къде да следвам магистратура почти безплатно в скандинавските университети ,Канада ,Русия и още 2-3 места благодарение на пратньорствата на университета . Както и докторантура в Япония. Най -добрата ми приятелка завърши молекулярна биология и в момента работи в презтижна европейска лаборатория макар че е " с диплома от Су където нищо не учат ,, и е само бакалавър без голям стаж. Поради разочарование от материала и отношението се преместих от чужд престижен към нашенски университет въпреки пълната стипендия,не че тук ги няма а поне знаят езика който преподават не да сричат на английски . Цялото ми семейство са медицински работници и именно те категорично бяха против да запиша фармация ,особено леля ми която с това си изкарва хляба . Фармацевтичните Биотехнологии , Биотехнологии и Молекулярна биология не са едно и също нещо виж им разликите ,погледни партньорства ,стажове и програми на университета както и проучи преподавателите и постиженията и така вземи решение според мен .

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker