Преместих се в друга държава заради него - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (97756)
 Избор на редактора (167)
 Любов и изневяра (23009)
 Секс и интимност (11338)
 Тинейджърски (20291)
 Семейство (4904)
 Здраве (7876)
 Спорт и красота (4115)
 На работното място (2202)
 Образование (6013)
 В чужбина (1305)
 Наркотици и алкохол (937)
 Измислени истории (735)
 Проза, литература (1510)
 Други (13348)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Преместих се в друга държава заради него
преди: 4 месеца, 25 дни, прочетена 989 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 23 години, историята е следната.. Бях на почивка в Гърция за няколко дни и се запознах с едно момче, харесахме се много и двамата и той искаше да се преместя да живеем заедно.
И така и стана, зарязах аз семейство, работа, приятели и се преместих при него. В началото горе долу нещата бяха добре , работих известно време и имах с какво да се разсейвам, но сега съм отново без работа , той работи почти по цял ден, няма фиксирано време и общо взето е когато реши, а през това време аз стоя сама вкъщи. Чувствам се много тъжна и нещастна всеки ден, самотна.. опитохме да излизаме с негови познати , но той си говореше с тях (аз не говоря езика) и аз си стоях сама настрана. Ние вече сме почти година заедно, но всеки ден имам мисли да се прибера в България при моите си приятели и семейство, но в същия момент не искам да се разделям и с него :( . Имам чувството, че тук никога няма да съм щастлива, нямам познати тук имам само него. Виждам , че явно той иска да си излиза с неговите приятели и не му е проблем , че аз стоя вкъщи сама. Отделно той е човек, който винаги ти казва , че нещо не правиш правилно , винаги има претенции. Не знам дали ще мога някога да намеря баланса да се чувствам добре тук и да съм с него, единствено разчитам, ако си намеря работа и приятели, но аз искам да прекарвам някакво време и с него, все пак заради него съм тук, а ние не правим нищо заедно..
Какви съвети бихте ми дали вие?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 месеца, 25 дни
hash: 62bf1e1edb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Бе как така си си зарязала семейството, приятелите и живота за някой, който си познавала от няколко дни. Не ви разбирам, бе хора. Защо все бързате да заживявате заедно? Ами както си зарязала близките, сега зарежи и него. Този чпвек просто не е за теб, щом си нещастна.
Ж20

 
  ...
преди: 4 месеца, 25 дни
hash: 5e138c43fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   За да имаш комуникация, работа, приятели трабва да знаеш местният език. Цяла година и не си научила,.защо? Просто се стегни и си използвай времето да учиш. Търси си работа, дори и в момента колкото и да е трудно пак се правят он лайн интервюта. Но основният проблем е езика. Защо не си ходила на курс до сега. Защо не се поинтересува да работа, въобще нещо да правиш, а не просто да стоиш така. Нета е пълен с информация, сякаш и почваш ако учене всеки ден, и така след месец ще водиш елементарни разговор. Ечи на изуст директно някои фрази и така ше опознаеш неговата среда.

 
  ...
преди: 4 месеца, 25 дни
hash: c3b8213c54
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Прибери се при близките си, момиче. На твоето място съм, но отатък океана и с дете, и знам какво ти е. Аз с най- голямо желание бих се прибрала. Човек трябва да бъде там, където е щастлив

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 25 дни
hash: bf4845cab6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Съвета ми е веднага да се махаш от там. Не си щастлива, очевидно е. Такива "мъже" с много претенции, дето само те знаят кое, как се прави, изобщо не ти трябват. Отделно и си много млада, живота ти е в България. Разбирам човека да си заслужаше да се жертваш толкова за него, но този определено не си.

 
  ...
преди: 4 месеца, 25 дни
hash: 2330a44e62
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Аз лично мисля, че няма смисъл да оставаш. Не звучи като да ти е приятно или поне да се давиш в любов, така че не виждам причина да си го причиняваш. Ако все пак решиш да останеш, сега така и така си без работа, започни да учиш езика. Така няма да се чувстваш чак толкова чужда. Ще можеш да си намериш по-добра работа и съответно приятели.

 
  ...


...
преди: 4 месеца, 25 дни
hash: a1d15d574d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Като не работиш в момента, защо не седнеш да учиш езика? Положи някакви усилия. Ако разбираш езика, ще можеш да си говориш с приятелите му, да се впишеш в средата, да намериш свои приятели. Той не може да е 24 часа лепнат за теб, просто липсата ти на собствен живот те дразни.

Винаги можеш да си дойдеш в БГ, ако нещата не вървят, но поне се постарай преди това да дадеш нещо от себе си.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 25 дни
hash: 96003d668c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   В подобна ситуация съм и аз, също и на твоите години. С тази разлика, че моят приятел прави всичко възможно да се чувствам добре тук. Но както и при теб - и аз се чувствам самотна, без мой кръг от хора и приятели. Само него си имам. И не говоря езика. Моят съвет е - ако това е твоят човек, бори се. С времето нещата се нареждат, език се учи. Стискам палци за себе си и за теб :D

 
  ...
преди: 4 месеца, 24 дни
hash: a2143402af
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Знам как се чувстваш, защото съм била в същата ситуация! Говориш ли английски, неговите приятели говорят ли английски? Ако да, може да си говорите на английски, но трябва да положиш усилия да понаучиш езика- слушай ги какво говорят, питай постоянно кое какво значи. Друго, което ми хрумва е да потърсиш групи във фейса "Българи в... " (където си) или руснаци. Тези групи често си правят срещи.

 
  ...
преди: 4 месеца, 24 дни
hash: 6d5f8ba508
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Да се прибираш. Ти си твърде зависима от този човек в тази ситуация и на него му идва натурално да има изисквания към теб, но това може да достигне чудовищни размери. В един момент може да се чудиш чаша вода можеш ли да налееш правилно. Самооценката ти много ще пострада, защото човек забравя кой е и се отъждествява със себе си в ситуацията, и когато това е трайно, създава трайна нагласа към себе си, която не е реална. Тоест, ако останеш дълго в това положение, ще вземеш да повярваш, че си неспособна, безперспективна, тъжна, асоциална. А в друга ситуация, в България, подкрепена от близки ще се проявиш по друг начин и нагласата ти ще бъде различна. В друга ситуация би се чувствала по-комфортно да изискаш подходящо отношение и да имаш пълноценна връзка. В такава зависимост, баланс е изключен, според мен. А и мисля, че подсъзнателно отдавна си решила, че няма да останеш, иначе би имала ентусиазъм да научиш езика, общуването е основна потребност.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 24 дни
hash: 470ece5c5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Как заживявате с хора, които не познавате добре? ! Как се доверявате? ! Един ей такъв на вторият ни месец заедно искаше да живеем двамата, че планове, че чудо. Не се навих и не съжалявам, защото бързите работи не са истински. После се убедих, че съм постъпила добре, защото ходеше по чуждо и нещата приключиха има-няма месец след предложението му.
При теб даже нещата са по-скоростни, и май не си щастлива. Може да се пробваш да научиш гръцки и да си потърсиш работа. Но лично аз смятам, че е най-добре да се прибереш, приказката май е свършила.

 
  ...

...
преди: 4 месеца, 24 дни
hash: 209dc97dc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Не си зарязала живота си тук заради него, а заради себе си. Решението ти е прибързано и необмислено. Да се събираш да живееш с човек, когото въобще не познаваш, си е чиста авантюра, да не кажа глупост. Ти какво очакваше, че курортът ще продължи? И как така за една година не си научила езика? При положение, че се чудиш какво да правиш цял ден. Сега времената са такива, че и тук стоим в къщи, но можеш да учиш, да четеш. Ако наистина не правиш нещо както трябва и ти го кажат, не е претенция, просто си вземаш бележка и другия път го правиш както трябва. Можеш да си търсиш работа все пак, но без да знаеш езика е по-трудно.
Ако нямаш достатъчно воля да преодолееш трудностите и не държиш достатъчно да си с този мъж, събирай багажа и обратно.

 
  ...
преди: 4 месеца, 24 дни
hash: 953d2640b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Трябва да се интегрираш, учи езика на зържавата в която живееш, така ще имаш работа и контакт с хората. Това с България го забрави, ти си звезда, когато се прибереш за седмица две, но за по-дълго.
Така че моят съвет е научи езика и виж какво може да работиш и да доучиш примерно за учителка в детска градина, ако от България дипломите се признават може да изкараш и нещо задочно тук.
Успех.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 24 дни
hash: e626da8baa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Леле и ти сериозно заряза всичко заради някой, който на практика не си познавала?!
Мила, събирай си багажа и се прибирай преди да е станало по-зле! Днес те пренебрегва и ти прави проблеми за всичко, а утре? Не познаваш никого, не знаеш езика, как ще търсиш помощ, ако се наложи? Не искам да съм черногледа, но нещата не отиват на добре. Прибери се, преди да стане късно!

 
  ...
преди: 4 месеца, 24 дни
hash: ef5e2a652f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Според мен грешиш като стоиш. Нещата никога не стават по-добре, щом не са добре от началото. Няма какво да се залъгваме. То точно в началото трябва да е най-хубаво и хоарата да си отделят най-много време. Щом от сега си самотна - не няма да се промени нищо. Отрезви се! Да, не искаш, но трябва. Не съм точния човек да давам съвети, защото самата аз седя в нещо, което не трябва, но ми се ще да мисля, че има хора по-силни от мен, които ще променят живота си!

С. 30. ж

 
  ...
преди: 4 месеца, 23 дни
hash: 209dc97dc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Така става като човек не мисли с мозъка си, а с други части.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker