Три години и не мога да я преодолея, изпитвам страх - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Три години и не мога да я преодолея, изпитвам страх
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 1632 пъти
Мъж на 25г.


Ще ви споделя последното което и написах и след това почти нищо не последва:

"""Това ли заслужих? за дето за 3 месеца един път не те обидих. Мислех, че ако не друго то поне едно приятелство ще остане да си драскаме понякога, а ти кво сложи край ей така без един ред.. дори ме блокна. Спомни си един разговор по телефона, "защо не ми звънна аз бях заспала.. и ми каза "ти никога не си бил и няма да бъдеш нахален за мен", това ли беше проблема защото се интересувах от това как си, добре ли си? Знаех, че не ме харесваш но да постъпиш така е гадно, не съм ти направил нищо. Пожелавам ти прекрасно лято и някога като се промениш, си спомни, че е имало някой ей там далече където държеше на теб! ""


В очите на хората може и да изглеждам Кретен, жалък... , но аз се влюбих жестоко, дори след като излезнахме и тя не ми отвърна на чувствата аз не престанах да изпитвам любов към нея... тя просто спря да звъни/ спря да ме търси/ спря да пише... А бяхме като дупе и гащи.. 1-2-3часови разговори, можехме да си говорим по-цял ден и винаги имаше за какво, тя ме търсеше, аз я търсех, тя ми звънеше, аз и звънях.. , просто нямаше рационално обяснение защо тя постъпи така... накрая Пълен игнор.

Минаха се два-три месеца, бях тотално деградирал и свил се в себе си човек, реших да премахна от всички мрежи да и махна телефона и да забравя за нея.
Една едничка надежда имах(след месец) да ми се обади на Рождения ден, просто да ми каже ч. р. д. да се почувствам окей, а ми натякваше постоянно ей ей твоя рожден ден е тогава, кога ще дойде... Не го направи чаках до 23. 59ч и си легнах.

Не я потърсих повече, не сме се виждали повече, нищо повече не се е случвало, но аз ето 3г по-късно съм още с разбито сърце. Дори и насила да съм се опитвал да се запознавам с други момичета, да пиша... не мога изпитвам все едно страх.

Страх от нараняване... страх от отхвърляне.
За тези 3г физически се промених и от към физика и от към работа, но не успях да я забравя,
три години по-късно реших да и разгледам профила, обзеха ме топли вълни... хем Гняв и омраза.. хем мъка и лека усмивка за това което съм имал с нея...

Страх ме е, че ще изпусна много от живота си заради тази случка и ще съжалявам.. , но уви подсъзнателно има нещо което ми пълни главата с глупости и не спира.

През тези изминали месеци/години все се уверявах че съм я преодолявал, не мислех за нея.. но в моментите които оставах насаме и започна да размишлявам идва момента в който тя изплува в съзнанието ми... дори съм имал случаи в които виждам русо момиче със сини очи и за кратък момент се вцепенявам(да не е тя)...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: 6219d92266
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Пич, ти очевидно имаш обсесия към това момиче.
Явно си изградил образа на 'перфектната' и си го проектирал върху нея, но... тя е човек и има свой живот и разбирания и прави своите грешки.


Виж сега няма да седна да пиша километрични философски романи от типа "Ще срещнеш друга", "Напълно те разбирам", "Тя не те заслужава" и т.н., които дават временна утеха и облекчение.

Всъщност единствения съвет, който ще ти дам е да изгледаш един филм и да прочетеш една статия.

Филмът се казва "Swingers" от 1996, има го в Замунда.

А относно статията, напиши в Гугъл: "oneitis" избери втория резултат - страницата doctornerdlove.


Изгледай и прочети това, което ти написах без да превърташ и прескачаш и ще ти се изяснят доста неща.


Поздрави,
М29

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 8745597c85
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Момичето е избрало да си продължи живота. Няма смисъл от приятелства с бивши, писаници, обаждания и честитки. Това си е като пречка за бъдещето . Животът си продължава. Продължи и ти. Няма смисъл да си пишеш с нея, да гледаш приятеля и, живота и.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 90572204a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Приятел, всеки с добре сърце като твоето е имал подобен момент. Изобщо си избий от главата че си кретен, жалък и т.н защото си и писал. Това не е така, напротив това е мъжкото. Тези които държат на жената са мъжкарите а не тези които изчезват като мишки след като се стигне до нещо по сериозно. Но да ти кажа 3г. Са доста, трябва да продължиш, просто престани да и гледаш профила, изтрий всички нейни снимки, спомени и т.н. И ще видиш че със всеки ден ще я забравяш по малко и накрая просто няма да ти пука и ще си я преживял и срещнал друга със сигурност ; )
М29

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: cf58bd655b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Има някаква причина за да те игнорира така. Не е трябвало да оставяш така нещата, трябвало е да я натиснеш да се изясните. Но каквото било било, дано по-скоро срещнеш друго момиче, в което да се влюбиш.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 3b777a731a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Пич извинявай, ама в тия обяснения до нея, мрънкаш като жена, вземи се в ръце малко, с добро ти го казвам. Не, не е нормално три месеца да сте заедно и ти да очакваш нещо сериозно. Не ти е дала обяснения, защото се е притеснила от реакцията ти и до колко ще проявиш нестабилност. По това, което прочетох и аз така бих направила. Постави се на нейно място, 50 килограма жена да дойде и да ти каже нещо неприятно и ти да откачиш примерно, не се знае какво може да последва, т.е.опитвам се да ти кажа, че не е лично към теб, жените сме така към доста мъже, особено ако ги познаваме от три месеца и не знаем какво представлявят, а те от своя страна не вдъхвят стабилност. Ти ще рискуваш ли да кажеш нещо, което много би разстроило някой, който е два пъти колкото теб и може да те смачка от бой? А така като те чета ми светват вече няколко червени лампи с твоето мрънкане как й се обясняваш и как изискваш да ти честитяла рождения ден, при положение че не сте заедно, тя нищо не ти дължи и е време да осъзнаеш, че трябва да спреш, защото не е здравословно никак. Имаш наранено его, това е всичко, не е от любов, любовта не изисква. Излекувай егото, за да се оправиш от тази случка, всички страдаме от него в малка или голяма степен. Ще срещнеш друга, но трябва да спреш да изискваш и да очакваш точно определени неща, просто бъди по-ларш, много си контролиращ, това не се харесва никъде. Разбери, че никой не ти е длъжен. Да, и на мен не ми харесва, но това просто е така. Може и 10 години да сте заедно, но да спре да те обича. Ако мислиш за човека до теб, ще го пуснеш да бъде щастлив, въпреки че може да си наранен. Няма да му мрънкаш и да го обвиняваш нон стоп. Номерът е да ви е добре, докато сте заедно и да изживяваш всеки един момент пълноценно. Важното е на теб да ти е добре с този човек и на него да му е добре с теб, не да мислиш дали ще те зареже някога. Ами представи си, че ти внезапно спреш да я обичаш и не можеш да я понасяш примерно или се случи нещо друго и трябва да си тръгнеш от нея. Нямаш ли това право, длъжен ли си й? И моите разбирания са, че като се създава семейство примерно трябва да е за цял живот и че поемаш отговорност и не трябва да бягаш от нея, заради глупости. Но отсрещния човек не винаги е с такива разбирания и ако остане с теб, започва да те прави нещастен, защото не е щастлив и съответно и ти ставаш нещастен. Така ли трябва да живеете или е по-добре да се разделите и да сте щастливи по отделно. Помисли над това, защото хората са много различни.

 
  ...


...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 850ee1c2a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Най-бавно и трудно отминават мислите за онзи, който ни е отхвърлил. Обикновено е намесено и наранено его.. и става сложно.
Не можеш да си наложиш да спреш да мислиш за нея. Приеми мислите си като нещо нормално, не се опитвай да ги спреш. Просто като се сещаш за нея гледай да се разсееш по някакъв начин. И се опитай да не и гледаш профилите; изтрий контактите и.
Излизай с други момичета, не с цел да я забравиш или да търсиш друга, а чисто и просто да ти е приятно. Хората се отдръпват инстинктивно, когато усетят, че имаш фикс идея какво трябва да се случи на всяка цена (например да станете гаджета).
И се опитай да не хлътваш безнадеждно като срущнеш друга. Имай си едно на ум, докато видиш ответни чувства.
И не се плаши. Всеки човек има поне по едно такова неприятно любовно разочарование, което дълго го е мъчило. Човешко е. ;)
Ж31

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 66b06ed93c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Уви сте прави, не съм първвия няма да съм и последния.

Като цяло може и да съм бил досаден да, но в момент в който започваш да изпитваш дадени чувста към някого не мислиш за това досаден ли си или не... искаш просто да си с нея, да я чуеш.. да я видиш...
Като се има на предвид че тя също не спираше да ме търси, по цял ден през половин час ми звънеше, пишеше.. постоянно независимо къде се намираше.

Едно не мога да разбера, защо когато искаш да си искрен и да споделиш определени неща/чувства излиза че си мрънкащ... добре да кажем, че си по дръпнат и не споделяш всичко, тогава какво може да очакваш в бъдеще в тази връзка?

Имаше въпрос аз как бих постъпил ако чувствата ми изчезнат? Мисля, че като харесваш някого го харесваш заради сами я него не заради определена ситуация или някаква случка...

Искам да я превъзмогна, но уви е трудно.. да има моменти в които не съм се сещал за нея дори с дни и седмици..., опитах се.. пробвах да пиша на други не ми се получи, смених местоживеенето си за 1г пак не ми помогна.. аз си останах същия.

Казвате, че жените/момичетата усещат когато си неуверен и изпитваш страх и затова и явно ме избягват... как да стана по уверен в себе..

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: d21df0b76b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   По-скоро се замисли за собственото си самочувствие и самоуважение.Сам казваш, че тя не те е харесала и не е отвърнала на чувствата ти.Е това ли искаш за себе си - човек който дори не те харесва?Един нормален човек ще иска да бъде харесван и обичан и няма да се занимава с хора, които не му отвръщат с това.Другото- също съм съгласна, че си изградил един идеализиран образ за нея и затова не можеш да я забравиш, все едно си изпуснал нещо много ценно и друго такова няма да намериш.Но този идеализиран образ в твоята глава не е реалния образ на този човек.Дори това, че те е блокирала без да ти каже дума говори, че този човек дори не те е уважавал.И тук пак стигаме до самоуважението ти и това, че не цениш себе си.Три години страдаш за човек, който не се е отнесъл добре с теб, следователно вместо да си кажеш -тя не ме цени майната и ще си намеря човек , който ме цени ти седиш ,страдаш , самонаказваш се и именно защото не цениш себе си поставяш на пиедестал хора, които не те ценят и се държат с теб така като ти към себе си.Тоест тяхното отношение е огледално отношение на това как се държиш със себе си.Затова казвам помисли и поработи над самооценката си, защото утре може да срещнеш момиче дето ще се държи добре с теб и тя няма да ти е интересна, а пак ще хлътнеш по някоя дето не и пука за теб, защото смяташ, че не си достоен за нещо по-добро.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 0075d576d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Знаеш ли колко пъти съм си казвал майната и.. дори я намразих... но минава се някакво определено време било месец било няколко месеца и отново ми изниква в съзнанието.

Дори вече имам чувството че имам страх от момичетата... на секундата ме хваща срам..

Ето днес бях да тичам на близо в планината около едно езеро.. седяха две момичета много по малки.. сиг 14 15годишни.. още в момента като ги видях в делечината започнах да преглъщам тежко, а просто минах покрай тях..

Явно съм в доста тежко психическо състояние.. на моненти чак се чудя сам на себе си защо така реагирам плахо и неуверено.. но не мога да спра..

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 877e4d4965
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Жена съм, но съм със сходна на твоята сърцевина - влюбя ли се, не "минава" просто ей така.
Това, което аз установих за себе си е, че не трябва да се боря с тези чувства. Практиката е, когато не се получи с дадения човек, да се опитваш да го забравиш. Да изтриеш спомените, да отрежеш чувствата, да го снижиш в съзнанието си като някакво гадно копеле и т.н. Опитвах така с човек, в който бях влюбена поне 3-4 години без даже да сме имали първа среща - колеги сме.
В крайна сметка не го "забравих" по нито един от тези начини. Излизах междувременно с други мъже, но никога не почувствах това, което към него. Една вечер сънувах, че оставаме насаме и нямаше какво да си кажем. Като се събудих се зачудих дали това означава, че вече любовта ми се изчерпа. Така стана. Ние и сега сме си колеги, и сега от време на време обсъждаме нещата от живота и хапваме заедно в близкото заведение, но просто вече не го гледам със същия влюбен поглед. Той не се е променил. Той си е същия прекрасен човек. Аз съм си същата. Просто е дошъл момента, в който сърцето ми е решило, че може да се влюби в друг.
Това се случи два месеца след като любовта ми към колегата изчезна. Но отново не сполучих - младежът се оказа женен, но си позволи кратък романс с мен. Надали е важно да уточня, че не сме правили любов физически, но с душите и умовете си навярно милиони пъти. Всичко беше до голяма степен платонично, чувствата ми поне бяха споделени, но вричането си е вричане и той остана с нея. Все още съм готова да бъда с него, ако реши, че жената до него не е Жената. Все още безусловно съм влюбена и загубена, без никаква възможност да обърна сърцето си към друг. НО този път изживявам ситуацията изключително по-леко. Научих се да благодаря за това, което сме имали. Усмихвам се на спомените ни. Радвам се на подаръците от него. Купувам си даже неща, които ми напомнят на него. Обожавам го. Той е свободен да продължи живота си, аз моя също ще го продължа, просто не сега. Сега имам нужда да го обичам. Нашият романс също не трая дълго - 2-3 месеца.
Моят съвет е да престанеш с опитите да я забравиш и изтикаш в ъгъла. Радвай се на това, което сте имали. Не го отричай. Не се напъвай да заместиш с друга. Усети липсата й, страдай, спомняй си след това какво те е радвало с нея и се усмихни. Благодари за тези щастливи моменти. Оцени присъствието й в живота ти. Имало е причина да дойде, но да си тръгне. Просто не всички хора, които срещаме, остават при нас. Не се върти около тази ос, че вече е минало много време, че положението е безнадеждно и никога няма да се влюбиш в друга. Не мисли негативно! Ще срещнеш друга любов тогава, когато си минал през тази. А ти няма как да минеш през нея, докато я буташ в ъгъла, далеч от теб.

 
  ...

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 66b06ed93c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Знам, че няма трябва да мисля негативно, но уви свил съм се в себе си.

Дори този случай ме демотивира за контакт с други момичета.. виждам някое момиче(не търся кифли, джуки, модели) нормално с не много грим държащо се естествено и уви да я заговоря уви да и пиша и не мога...

В главата започват да ми излизат сценарай как пак бивам излъган как бивам зарязан или просто отхвърлен..
Чак ме е страх да си помисля за човек до себе си.. ами какво ще стане ако връзката ни продължи аз си влюбчив.. нз какво да правя буквално.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker