За самочувствието на един селски простак - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

За самочувствието на един селски простак
преди: 12 години, 10 месеца, прочетена 7207 пъти
На 35 съм, неомъжена, без деца, необвързана, финансово независима и с добър и поддържан външен вид. Не знам защо някои мъже, без да си направят труд да ме опознаят, са решили, че съм отчаяна и ще се хвърля на врата им само защото съм "стара мома" и вече "нямало кой да ме поиска".

Истината е, че не се интересувам от връзки с мъже, не съм обратна, но съм асексуална - никога не съм имала особено желание за секс и липсата на такъв изобщо не ми прави впечатление. Не обичам деца и съм твърдо решена да не създавам такива. Чувствам се добре така, както съм - разполагам с времето си, с парите си, не дължа обяснения никому, не се съобразявам с никого, не разчитам на никого, съответно си спестявам много разочарования.

Та на конкретния въпрос - само преди няколко дни - прясна, прясна случка. Има един комшия, който бях извикала за дребен ремонт на един водопровод и съответно си заплатих труда му. Него го познавам много добре /не сме приятели, но си говорим всеки ден по комшийски, живеем врата до врата и животът му е пред очите ми/ - абсолютен селяндур с претенции за нещо. Разведен с две деца, които жена му остави на него да ги гледа. Майка му - инвалид след счупване на бедро и инсулт. Децата са на 9 и 10 години - момчета. Той ги третира като роби - те гледат майка му, занимават се с физиологичните й нужди, тъй като тя е неподвижна. - разбирайте подлоги, интимен тоалет и прочее. Освен това готвят, чистят, изобщо му слугуват. За благодарност отнасят по три-четири шамара ежедневно.

Предишната му жена го напусна след сиситемен и жесток физически тормоз и изневяра от негова страна. Тази жена беше жестоко бита, събличана гола и гонена посред нощ на улицата. Да не говорим какъв авантаджия и скръндза е въпросния мъж. Та не знам по какви причини, той реши, че съм заинтересувана от него /боже, боже, да му имам самочувствието/ и дребният ремонт /за който си заплатих, пак повтарям, по пазарни цени/ е бил само повод да се сближавам с него. И започва той да се държи, все едно вече съм му в кърпа вързана - да ме критикува, опитва се да ме унижава и комплексира, че не съм омъжена, че съм вече "дърта" и в същото време да изтъква себе си, колко бил състрадателен и щял да се смили над мен и да ме "вземе" - значи на мен ми е ясно, че цялото това поведение е с цел да ми смаже самочувствието и да ме подчини, планът му е толкова тъпашки и прозрачен, че се вижда от самолет - човекът си търси нова жена, която да му слугува, да му гледа децата и да бърше лайната на майка му.

В един момент на мен ми писва от цялата му пошлост и го отрязвам с едно изречение, но без грубости. От следващият ден - не ме познава, не ме поздравява, нито пък отговаря на поздравите ми. Което за мен не е никакъв проблем. Обаче не мога да му се начудя на акъла му, а и на акъла на подобен тип мъже, които нямат никакви качества и достойнства - единствено едно голо самочувствие. Тоя наистина ли си мислеше, че аз ще си зарежа комфортния начин на живот, ще се лиша от свободата си и ще му се хвърля на врата да стана подрената домашна прислужница и боксова круша?!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 10 месеца
hash: 9388c70c0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мило, момиче, още си достатъчно млада да срещнеш любовта и си загубиш ума. Искрено ти го пожелавам и да имаш деца, които да обичаш и хора, з акоито да се грижиш. Ако продължаваш с тази философия все повече подобни навлеци ще ти се увъртат. Ще ти остане само безсилното недоволство и.... празнота...

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: fb3a71c770
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами нароиха се напоследък и няма спасение от тях, особено на обществени места. Наскоро се наложи да пътувам с експресен влак и си мислех, че поне там няма да има плужеци - не би. Донякъде беше спокойно, после като се качи една компания, миришеща на лук и вкиснало и една тучна сланинеста лелка като измъкна телефона, че като се почна... Целият вагон стана съпричастен на свако Танчо и очинайка Васа, на куп знайни и незнайни роднини, то не бяха прасета, телета, махленски пикантерии... Като няма какво друго да се извади се вадят комплекси, простащини и цял арсенал дивотии, така че всички да чуят и видят, обезателно на висок глас, да се подчертае превъзходство. Имам една съседка, необразована, вечна безработна, но винаги с последен писък телефон - в късния следобед си вари кафе, сяда на терасата и тепърва започва на максимално висок глас да води разговори с кого ли не, за тематиката можете да се досетите. Та, обикновено поведение на обикновен простак, авторке, за съжаление същото поведение не е подсъдно, а когато такива са и съседи - да пази Господ.
Мечо Пух

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 1598df0e31
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Видял, че си заможна, решил да се пробва. Няма какво да им се чудите. Боклуците, идиоти, тъпаци, малоумници, смотаняци, селяни, простаци, грубияни- много. Най-лошото е, когато всичко се събере заедно... Не се тормози, показала си му, че не си заинтригувана, какво повече. Успех

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 04328b8292
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ауууу, гнус! Тоя заслужава да му обясниш защо точно
не искаш да те "вземе". Дребна душица, какво да се прави!

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: f89607ab64
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Аз съм на 25. Също като теб съм независима, имам времето си, свободата си, емоциите си - всичко. Не ми трябва някой, с когото да се съобразявам, който да ми диша във врата и да се перчи - ето, аз съм силния до нея. Не, мерси! Само че аз съм доста сексуална натура. И си имам един... хм... любовник (приятелче с екстри). Между нас има луда страст. Изживяваме момента и аз отново съм си свободна да правя каквото си поискам. Не ми е притрябвал някой, който да ми прави фасони, че съм с къса пола, когато излизам с приятелки, че някой ми звъннал по телефона и т. н. Твърде много се обичам, че да позволя на някой да ме ограничава малко или много. И ако слугувам, предпочитам да слугувам на себе си, а не на някой си. И аз не харесвам децата. Не искам да имам. Някой веднага ще каже, че на стари години ще имаме нужда от някой, който да се грижи за нас - т. е. вместо сама да отида в старчески дом, трябва да имам някой (син, дъщеря), който да ме остави. Смешно е. Живея си живота, радвам му се, обичам се и се чувствам прекрасно.

 
  ...


...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: da115db470
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Първо браво на авторката, че знае, какво иска (не иска) и НЕ ЖИВЕЕ ЗА ХОРАТА.
Знаеш, че си асексуална и не си вкарала във филми мъже, не си създала деца заради някакви измислени обществени норми и СИ ЕДИН ЩАСТЛИВ ЧОВЕК.
Проблемът е, че живееш на Балканския полуостров, тук дори жената на местния пияница по потник се счита за по-щастлива от изостаналото общество, от една сладурана като авторката. Браво, че не ? пука. Дано този да не ти проговори ама никога!!!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 146bea3437
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Подкрепям Мечо Пух... а с номер 6 много си приличаме, само дето аз искам деца... някога. Да видим, като приоритет са ми на едно от последните места :)

Лола

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: da115db470
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Лола, за деца трябва мъж (за добро или зло).

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 146bea3437
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   9, за оплождането да, после за какво ми е?

Лола

П. П. Има и инвитро оплождане, а и от моя стволова клетка може също.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 174bfa6c41
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Мили момичета всичко хубаво, но само с егоизъм не се живее, просто търсете подходящия за вас пък дори и в чужбина, но от децата по-хубаво нещо няма! ..

 
  ...

...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: d3bd6f4cf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Подкрепям №11

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 6b63fb8d38
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

14.   На такива като теб съм чул че им викат кукувици, дали е вярно не знам....

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: fd3981ca80
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   № 14, а на такива като теб им викат задръстени селски кифли. Това, че ти си с ограничено мислене и не си мръднал/а на милиметър от балканско-оринеталския манталитет, не ти дава право да квалифицираш останалите, само защото те не отговарят на елементарното ти мислене.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 825bbb56ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Към авторката:
Много ми хареса това, което си написала. По-точно отношението ти към живота:). Добре си правиш-живей си както ти си щастлива. Защо пък всички да трябва да имат по 3 деца и куче. (Макар че аз точно това искам, но приемам и уважавам и хората с друго мнение)... Но знай че винаги ще има хора против твоите възприятия за живота. Като този твой смахнат съсед например:D. Разкарвай ги:).
Ginger~~

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 0da11f3364
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Каква е тази дума "кукувици"? :))))Ужас, ужас и съм с нагласата и оптимизма, че българския народ ще се оправи все някога. Авторката си има пълното право и лично мнение да живее както си иска, както се чувства най- добре. Виждали ли сте някъде закон, който гласи "трябва да се омъжите и да имате деца", ако ли не ти отнемат правото на живот. Сигурна съм, че авторката не е самотна и зависима, има хора и познати около себе си, знае какво иска от живота и е положителен човек, постигнала е в кариерата си и ще се развива още и още. И и пожелавам дори да надхвърли себе си!
За такива хора като този чичка ми става жал, толкова е жалък и психично болен. Какъв човек трябва да си, че да биеш децата си. Представете си след време какви последствия ще има върху психиката им. С какви мисли, образи и картини ще продължът. Дори ако има смелостта и желанието авторката, може да подаде оплакване, за да приберат децата на по- сигурно и спокойно място. С доказатеслтва, като направи снимки и видеоклипове. Ако не се случи това, му пожелавам децата, като направят 18 години да се отделят от него, да си намерят работа, друго място за живеене и никога повече да не се върнат при него...

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 2bd8dda8bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   Какви са тия изказвания за селски манталитети и селяни, от прочетеното ми става ясно, че си много озлобено човече.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: ee1bb6fc7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

19.   18 много добре ти го каза ;) Адски много злоба има в теб... Не знам точно какъв съвет искаш.. щом си решила цял живот да бъдеш сама -ок, нокой не те спира ;) "Задръстените селски кифли" създаваме семейства, радваме се на децата си, не всички мъже трябва да се поставят под общ знаменател ;) Странно е, че жена на твоята възраст разсъждава така... Наистина точната дума за вас е "кукувица"

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 3f58f43957
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Повечето изказвания са пропити с комплекси.
Историята ти е породена от някакъв вътрешен страх ли? Не бива да се съмняваш във верността на решенията, които взимаш - няма рецепта за щастлив живот! Избрала си да си сама - АДМИРИРАМ ГО! Изисква се смелост... която с годините се странсформира в егоизъм и саможивост, НО всичко, което правим.. към което се стремим е с цел щастието ни! Ако си щастлива -поздравления!
Децата.. наистина са незаменимо щастие, бъди убедена! Ако подобно решение узрее у теб.. не е трудно да се погрижиш за едно малко създание, да му дадеш живот повторно, дори да не си негова биологична маика.
Желая късмет, от сърце!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 04328b8292
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Аз пък не мога да разбера защо нападате жената! Тя говори за определен тип мъже, които наистина са отвратителни. Не слага всички мъже под един знаменател.
Беше пределно ясна за приоритетите си в живота без да критикува, напада или обижда някой, различен от нея! Така и е добре - така живее. Обаче ние, обществото: "кукувица, парясница, ку... ва... ". Въобще имаме определения за всички и всичко, което не е като нас. Харесвам авторката!
По-добра е от някои мрънкащи, неудовлетворени и разочаровани обвързани хора.
Аз съм семейна, с деца. Доволна съм от брака си, но не смятам, че мисията ми в този живот е само да създам деца. И ако се чувствах добре сама, щях да съм сама!

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: fd3981ca80
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

22.   От авторката - не се срамувам от избора си и не се съмнявам в него. Хора, които наричат другите кукувици и такива които парадират единствено с размножителните си функции като № 19 не могат да ме засегнат по никакъв начин. Това е моят избор и обяснения не дължа никому. Не смятам че някой от вас № 14, 18 и 19 има право да ме съди при положение, че нито ме познавате, нито пък съм седнала на масата ви да ме храните.
Но и друго ми стана интересно, от коментарите, които ме критикуват и квалифицират - защо в тях не видях нито една остра дума срещу въпросния господин и скотското му отношение към децата му? Може би го одобрявате - не бих се учудила. В нашия ориент-социум масовката от жените са склонни да приемат изневярата, побоищата, да нанасят психически и емоционални травми на децата си, само и само да останат в категорията "омъжена", която тук се счита за върха на престижа и житейската реализация.
Всеки има право да живее както си иска, стига да не вреди на другия...

 
  ...

...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: da115db470
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Авторке, напълно си права. Остави елементарните балканци и балканки да се развиват, да се кечат и да махат кифтаци. И да се множат, за съжаление. Ще ми се тук да промениш решението си, защото се множат само асоциалните като твоя съсед.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 8c04316571
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Сключването на брак и създаването на деца са личен избор на всеки един човек. Подкрепям авторката за начина й на мислене и решението й. Аз самата съм на една, да кажем зряла възраст, неомъжена съм, нямам деца и усещам "натиск" от близки и от обществото като цяло, но трябва да призная, че е в много малка степен. Струва ми се, че българите ставаме все по-отворени към различното и нетрадиционното, което много ме радва. Иначе, за себе си съм решила, че дете така или иначе ще имам, с или без мъж (съпруг), защото имам желание за детенце. Говорила съм с доста жени над 60-70 години, които са разсъждавали като авторката като млади, нямат деца и сега много съжаляват, но не могат да върнат времето назад. Болката, която видях в очите на някои от тях, а при други опитът да се надсмиват над ситуацията и да се правят, че им е все тая, но доста неуспешно, ме накара доста да се замисля. И не защото им се иска да има кой да ги гледа. Ако е до гледането, могат да си позволят болногледач, всички те имат възможност (това сигурно пак е свързано с липсата на семейство :) ). Както и да е, това е личен избор какъвто е изборът на работа, местожителство и т. н.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 19caebad21
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

25.   Гледам тук някои жени казват, че не искат деца. Е, хубаво, за какво сте живели тогава? Какво сте оставили на света? Едно голямо НИЩО. Аз съм на 19 и страшно много се радвам на децата, но ми е рано още. Иначе съм съгласна с това, че за всичко си има време - брак, деца и т. н. Не бива да се избързва, но без тези неща животът губи смисъл. Това е моето мнение.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: af8d574abd
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

26.   Номер 25, чудесно е, че знаеш какво искаш от живота. Поздравявам те за избора ти да създадеш семейство с деца.
Ама може ли да не натрапваш обидните си квалификации за чуждия живот и чуждия избор? Защо въобще е нужно да оставяме нещо на света? Може би, за да нахраним егото си, че сме се повторили и потретили. Това не е сериозна мотивация да имаш дете.
Да не би да искаш да кажеш, че мъжът, описан от авторката, е по-стойностен като човек и в живота му има повече смисъл, защото е създал две деца?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: da115db470
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   26, много си прав(а).
Сестра ми ще чукне скоро 31 г., НЯМА никакви условия да гледа деца, дори не е озряла психически. Приятелят ? е пълен некадърник, всеки месец на нова работа, никой не го търпи. И какво? ИСКА ДЕЧИЦА, иска, иска, иска. Не мисли как, защо.
Бъдещия баща на децата ? има 30 000 лв. заем, живеят на квартира в една стая. Искат обаче ДЕТЕНЦЕ.
Наскоро ни оставиха две дечица за един ден, тя имаше как да ги върже на кайшка, за да не им станело нещо. Викаше, забраняваше им да се.... да се пързалят на детски пързалки, за да не се ударели! Ей това е.
Не ми се мисли какво ще остави на света, но това няма да са деца със самочувствие и бъдеще.

 
  ...

...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: af8d574abd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Номер 27, много ми е мъчно за сестра ти. Съжалявам, че се е поставила в такава трудна (и финансово, и в личен план) ситуация. Това, че се е страхувала чуждите деца да не се наранят, не е лошо. Когато стане майка, ще придобие повече опит, ще разбере, че децата могат и трябва да ходят, да тичат, да падат и да стават :). От сърце й желая да си има детенце и да се пребори за по-добър живот.
От 26

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 04328b8292
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

29.   Темата не е "Да имам ли деца или не". Темата е"За самочувствието на единселски простак". Авторката е права, а и на мен ми е чудно колко много възмутени от това, че една жена е избарала да бъде сама. Ами да, авторке виновна си! Вземи го този, стани му прислужница и боксова круша, пък може и децата, горките да си отдъхнат. Много ни бива да поучаваме, да помагаме.... но само на думи. Имам чувството, че повечето хора като видят силна и самоуверена жена се мъчат вячески да я смачкат.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: da115db470
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   28, на мен още повече ми е мъчно за нея. Понеже съм доста по-малка съм решила дори да отложа и заради нея моите собствени деца, за да мога поне материално да ? помогна не ако, а КОГАТО нейнният селски простак я зареже. Да, той е такъв - не работи, има заеми, но и псува много, нарича ме „пача“ и псува родителите ни, настройва сестрани ми срещу нас. В момента си траем, за да има мир, но като потропа на вратата ни сестрч ми с бебе, трябва да можем да я посрещнем. Спестяваме значи, защото тя си каза, че ще работи за бебе. Още не е заченала, на всички ни е ясно, какво ще стане и се чудим как може да е толкова сляпа.

Евала на авторката, защото тя знае какво иска.
Мислих си не толкова за нея като четох, а за жената на селския простак от разказа ?. Авторката се е оттървала, не че е била някога реално застрашена. Просто жена със самочувствие, знае какво иска.
Женичката на простака, ако е жива, как е оставила дечицата си с това животно, сега къде ли е?
Не знам, но тук семейството на една жена трябва да е готово. Затова е добре да има човек и собствен апартамент или къща, за да има при нужда, къде да приеме обратно дъщеря си и децата ?. Такава ни е Балканската действителност, много крайно е, но е така. Авторката е много умна жена, защото знае какво иска и поне няма да създава нещастни деца, само за да се впише в обществените очаквания
Мерси отново на всички!

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 19caebad21
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Номер 26, не виждам някъде да съм използвала обидни квалификации (авторката е тази, която ги използва; нищо лично де)... И не, не става дума за его, а за най-красивото и невинно нещо, което може да ти се случи. Не казвам "правете деца" и т. н., всеки си преценява сам за себе си кога и с кого.
И къде точно прочете, че смятам описания мъж за по-стойностен? Що за абсурд, за Бога? Дори не съм си го помисляла, пък какво остава да го напиша... Най-обичам да ми изкривяват думите, любимото ми е.. :))) Човекът не струва (поне според описанията на авторката), но не виждам какво значение има това. Хора различни... Дайте да критикуваме всеки срещнат за щяло и нещяло. Не виждам смисъл. Подминаваш го и толкова. Нищо сложно.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 4889f4ca33
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

34.   Здравей момиче! Дано след толкова години самота ти е дошъл акъла! А дано, ама надали! Не знам за какво живееш. Но хора, които не обичат деца и не искат такива, за мен са генетично сбъркани.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 644c2d9296
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   Време е да му пуснеш.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 114b05c49b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

36.   до 34:

аз съм момче, на 26, живея самостоятелно от 7 години и от почти толкова се издържам сам.
смятам се за абсолютно нормален човек и не харесвам/искам деца.
това, че ти имаш някакви дебилни представи за хората не значи, че можеш да се изразяваш по този начин към личният избор на човек.

а до авторката, надявам се, че е все така щастлива от живота, но и е намерила човек с, който да споделя това щастие. асексуалността си е проблем за един мъж, но ако стигнете до някакъв вариант, който да се харесва и на двамата смятам, че липсата на деца няма да се отрази на съвметстният ви живот.
аз лично бих дал всичко приятелката ми да не иска деца.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 46ef88a652
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   На мен пък ми е чудно защо при условие, че е пълно с професионални водопроводчици викаш въпросния съсед, който не понасяш. Аз лично ако имам такова мнение за някой съсед не бих му поискала дори сол, пък камо ли да го викам да ми оправя водопровода, при условие, че звъниш 1 телефон и до половин час идва човек. Май и ти не си много наясно със себе си.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 4c70f265c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

40.   Чувствам се длъжна да кажа, че женя, която не иска деца, за да е "свободна" е простачка. Моля редакцията да пусне мнението. То не е обида, а отговор на обидата в заглавието.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 42b8080286
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

77.   40, ти си простачка, това е личен избор, а съседа е просто насилник, не е ясно защо го е извикала изобщо и защо комуникира с такива като него, като е знаела какъв е.

 
  ...

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 3a9285d846
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

86.   Абе... вие коментиращите наистина сте доста ограничени. Нищо лично, но е така.
Аз също искам да имам семейство някой ден и да имам деца. Но това не означава, че всички хора го искат и че всички хора ще са щастливи, ако го направят.
Какъв е проблема човек да не иска да се жени и да има деца?
Обществото е наложило на хората да ги имат тези неща и то до определена възраст. А точно това е разбило много семейства, затова има изневери и тормоз. Защо ли? Защото половината хора от населението не стават за семейство. Не знаят как, не го искат вътрешно и го правят заради хора като вас. Защото като стигнат до определена възраст се чувстват длъжни.
Човек иска да е щастлив и нека си живее живота както иска - без значение женен, с деца или не. По-добре човек да няма деца, отколкото да ги гледа с нежелание, което и тях ще прецака след време.
Гледайте малко по-мащабно и малко по-далеч от носа си, че с такива ограничени и клиширани разсъждения.... за никъде не сте.

До авторката, игнорирай такива навлеци и стой далеч от тях. Хора всякакви и човек винаги може да се спречка с тях. Въпросът е доколко ще е умен да се дистанцира от тях и да ги избягва.
Просто се пази, защото на този очевидно му хлопа дъската, но не си го слагай при сърце. Не е в теб проблема, проблема е в обществото. Затова живей си живота по начин, по който ще те направи теб щастлива.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 11759296a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

87.   Според мен много трябва да се пазиш занапред от този съсед. Този тип хора са много отмъстителни. В интерес на истината, като прочетох историята направо ми настръхна косата. Въпросният господин показва признаци на социопат.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: ef91153c04
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

88.   "Акъл и цикъл не дойдат ли до 7ми клас, не ги търси" са казали хората. В този ред на мисли виждам доста, които ще се разпознаят в тази поговорка.
Въпросът ми към авторката е - след като умреш и нямаш деца, какво ще оставиш след себе си? С какво хората ще те запомнят? Просто ще бъдеш поредната изморена стара мома, която ще бъде забравена и ще умре сама. Такава ли съдба искаш? Да не мислиш, че приятелите ти стигат? В един момент всеки един от твоите приятели ще си погледне своя живот. Тогава какво?
Права си единствено за постъпката си с въпросния субект. От там нататък си в голяяяяяма грешка. Ще го осъзнаеш, когато станеш на 45-50 години и си дадеш равносметка.
АКАТИМ

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 2ba7eb686f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

89.   Аз съм на 37. Искам да имам деца или поне едно, но не искам мъж именно заради преобладаващия тип простаци по нашите ширини. Разочарована? Меко казано. Чашата преля, когато преди време на един купон в нетрезво състояние съм се прибрала с някакъв и съм легнала с него/ най-вероятно просто съм си спяла. Определено време след това той разправял на един друг, защото се бяхме засекли, че ако съм била богата той щял да ме вземе, въпреки че съм била зле в леглото ( дословно дори разправял, че съм била много суха, което за по-голямата част от хората е ясно, че този процес е свързан с харесването на обекта или най-малкото желание за подобен акт) Като, разбира се, цялото това нещо бе свързано и с подмятания как няма кой да ме вземе и не знаел аз дали само един път съм се е.... а, но въпреки това щял да ме вземе. Този неземен простак ме накара да намразя всеки мъж, знам, че има свестни хора, обаче това ми е зациклило в съзнанието и не мога да го преодолея. Погнусяват ме и не искам да си лягам с никой. Нямам сексуален проблем от този вид, който споменах по- горе, просто повече не искам да спя с мъже. Жени не ме привличат.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 0e193ef2c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

90.   89 - не се сърди, но в твоя случай не се различаваш от типовете, които описваш. Коя жена се прибира пияна със случаен мъж вкъщи?
Освен това на 37 г. ти е малко къснично тепърва да правиш деца и семейство. Вероятността изобщо да забременееш е много по-малка от при младите жени. Просто след 30 г. намалява фертилността експоненциално, след 35 намалява още по-бързо, а скоро дори за инвитро ще си твърде стара.
Ако искаш дете, но не искаш мъж до себе си просто се обърни до някоя семенна банка, защото времето ти изтича. Всеки месец забавяне намалява шансовете ти!
И още по-добра новина за теб - нямаме бг. семенна банка и от 35 г. у нас внасяме само датска сперма, защото датчаните са „чиста“ раса и лесно се проверява спермата за генетични мутации. Тоест тъй като мразиш мъжете от нашите географски ширини ще родиш от датчанин!
Можеш да си поръчаш и онлайн датска сперма - до 200 евро струва, но заради възрастта ти е по-добре да се консултираш с клиника по инвитро, защото ще ти излезне солено да поръчваш с години датска сперма (над 1.5 г. при абсолютно добро здраве трябват средно на жена като теб да забременее нормално).

Успех

 
  ...

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 344437574f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

91.   Виж какво, я да не ти пука! Живей си живота и се сравнявай само със себе си. 35 е прекрасна възраст! Животът е пред теб, защо не с мъж и деца, а защо не без - всеки трябва да живее живота си така, както го харесва и така, както се чувства щастлив. Никому не дължим обяснение!

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 50b507b99f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

92.   89. разбирам те напълно относно омерзението ти от преживяното. Не те разбирам обаче как на 37 още си на етап - този мъж е нещастник, значи всички мъже са нещастници. Пълно е със свестни хора, като в интерес на истината в България процентно свестните мъже са повече от свестните жени. Задължително го преодолей, не саради секса, заради самото общуване даже.

Ако нямаш някакъв конкретен проблем, то не ти е късно за деца, не слушай "разбирачите". Едно време българката е раждала от 20 до близо 50 години, просто защото децата са мрели като мухи, а е имало нужда от работна ръка. Ако искаш дете/деца, направи си. Просто не лъжи донора и съм сигурен, че всичко ще е наред. Няма да ти е толкова трудно да го гледаш. Не слушай селяците от "нормалните" семейства. И на организма ти ще му се отрази добре. Честно казано и аз бих ти направил, защото съм нелош генетичен материал, а ако не друго за теб знам, че си сравнително грамотна. Жалко, че още 1-2 години жената едва ли ще е съгласна.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 88daea1b4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

93.   Като чета повечето коментари имам чувството, че всички мъже в България са със селски манталитет. Не е вярно, има много читави и свестни мъже, просто не се намират по дискотеките и баровете, а работят здраво. Естествено има известна доза късмет да срещнеш подходящия човек, но все пак в 21 век има много варианти за комуникация, клубове по интереси и т. н. Относно децата- и моята съпруга си пада не малко, а доста бохем и човек, който не му се занимава с памперси, кашички и т. н. вместо това предпочита да ходи на СПА, да пие скъпо вино, да си чати във Фейсбук, да чете книжки и да не се занимава с домакинството. Аз настоявах повече за дете и наистина то я промени до голяма степен, вече не поставя себе си на 1-во място. Съответно и помагам изсключително много с гледането на детето, първата година и половина само аз съм ставал през ноща, аз го къпя, сега вече аз го водя и го взимам за градината. Въобще струва ми се, че днешните жени малко са загърбили мачинските си задължения...

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: d18d78e1ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

94.   Към авторката. Предполагам че си и много красива, освен това си супер интелигентна и много жалко, че с този ум всичките тези гени ще отидат напразно. Харесвам те и съм имал връзки с жени като теб, но как да се промени обществото от кифли и селяндури като не искаш деца. Например аз в дъщеря си виждам собственото си отражение и се гордея с това.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker