Той се оказа грозен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Той се оказа грозен
преди: 4 години, 5 дни, прочетена 3581 пъти
Писах си известно време с момче, с което се запознах във Фейсбук. Той е много мил, възпитан, ерудиран, адекватен, мислех, че е и красив, нооо не познах. На снимки изглежда добре, именно затова въобще му обърнах внимание, а като го видях на живо, изтръпнах... Няма да изпадам в детайли, за да не обидя никого.

Поговорихме си десетина минути, в които единствената мисъл, резонираща в главата ми, беше как да се изпаря и какво оправдание да измисля, за да не си проличи, че буквално искам да избягам, разбира се, без да го засегна.
По едно време се направих, че пиша на някого от телефона си, а всъщност си нагласих аларма... Нататък се досещате. Не знам дали е усетил истината, но продължава да ми пише, даже стана още по-напорист. Няма и как да го отрежа, защото ще трябва да го обидя... Не мога да му кажа "Съжалявам, не те харесах." Това би било голям удар по самочувствието на някого. Поставям се винаги на мястото на другите.

Външният вид е изключително важен за мен. Просто ако не е добър, няма как да станат нещата. Той е 50% по важност. Държа също и на близостта, а ако насреща ми седи човек, който ме отвращава и ми е гнусен, всичко отива по дяволите. Красивата външност е един минимален праг, след който градя всичко останало в отношенията си с мъжете.

Вътрешната красота също има значение. Момчето, за което пиша, я има в изобилие, но само там, уви. Знам, че трудно ще изляза от ситуацията, вероятно и няма да ме разбере правилно и/или ще се обиди.

Не търся съвети, защото знам какви злобари и неадекватници обитават сайта, просто исках да споделя. Наистина ми стана гадно от случилото се.

Спокоен/на ден/вечер на всички!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 дни
hash: 618f328a79
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Вие какво искате бе манекени ли да са всички?

 
  ...
преди: 4 години, 5 дни
hash: 4736356c0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Разбирам те, че не искаш да го обиждаш, но най-добре му кажи истината. Може да го кажеш по-мило например не виждам бъдеще с теб, не си мой тип, не изпитвам нищо към теб и не искам да продължавам контакт. Просто измисли нещо, което да не е лична обида. Да кажеш как се чувстваш- това и за двамата ще е най-добре. Аз съм казвала на мъже, че не ги харесвам и на мен са ми казвали, не е имало голяма драма.

 
  ...
преди: 4 години, 4 дни
hash: 07bbef01f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не го залъгвай, ако се привърже към теб и започне да има по-големи очаквания, ще го нараниш още повече. Кажи му че не си усетила химията и привличането, което си очаквала и че нещата няма да се получат. Просто му кажи "не си моето нещо и съжалявам", пожелай му успех и толкова. Грозен или красив, всеки човек има душа и не бива да бъде нараняван, има деликатни начини да му кажеш че не е за теб.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 дни
hash: 503f6c41f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Изобщо не трябва да се чувстваш гузна от това, че не си го намерила за привлекателен. Това си е твое право.

Но трябва да го отрежеш. Кажи му нещо завоалирано, от сорта на "не усетих искра" или някакво друго такова клише, което да е общо казано.

Никой не заслужава някой да му дава напразни надежди като продължава да говори с него, ако няма желание.


Братан.

 
  ...
преди: 4 години, 4 дни
hash: 81726e995e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Сега много хора ще ти кажат, че си повърхностна, но ти не се вслушвай в тях. Само отвори някоя от съседните теми в стил "Жена ми не иска да прави секс с мен" и "Той е свестен, но не го обичам, а сме заедно от години". Виж от какво се спасяваш с това, че оставаш вярна на принципите си, виж какно НЯМА да причиниш на някое момче, което не харесваш, и просто се усмихни. Ти си честна и е нормално да харесваш едни, а да не харесваш други. Пожелавам ти да намериш някой като за теб!

 
  ...


...
преди: 4 години, 4 дни
hash: 007b77b295
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Сигурно доста хора ще те нападнат, че си повърхностна и какво ли не, но това не е вярно. В една любовна връзка трябва да има И физическо привличане, освен духовно. Който твърди обратното, е лъжец и псевдо-морален лицемер.

Та по-добре ужасен край, отколкото ужас без край. Не му казвай, че го намираш за грозен, разбира се, но може по-общо да му обясниш, че не чувстваш привличане и няма да се случат работите. Тия неща никога не са приятни, няма безболезнен начин, по който да сервираш подобна информация. Просто ще е недостойно да го игнорираш или да му пишеш понякога от съжаление. Не си лоша или нещо подобно - всеки е отхвърлял и всеки ще бъде отхвърлен на някакъв етап от живота си, нормално е.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 дни
hash: eb49fed539
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Изобщо не се учудвам, че това е била единствената мисъл, която да резонира в главата ти. Няма как толкова много повърхности превземки да бъдат написани от човек, притежаващ глава, в която резонира повече от една мисъл...

 
  ...
преди: 4 години, 4 дни
hash: d5537daabf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Напълно съм съгласна с теб, че не можеш да се насилиш да харесаш някого. Явно и той не е най-честният човек на земята, щом във фейсбук изглежда по един начин (явно доста си преправя снимките), а на живо по друг. Само че не трябваше да си тръгваш на 10-тата минута, доста е грубо според мен. Аз например бих останала поне за едно кафе време и после като ме потърси ще му кажа,че не съм усетила химия между нас и това е.

 
  ...
преди: 4 години, 4 дни
hash: b63a8062a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Вие не разбрахте ли веднъж завинаги, че далеч по-малко обидно и безболезнено за нас мъжете е просто да ни кажете директно и веднага, че нещата няма да се получат, вместо да ни размотавате. Кажи му на момчето и не го мъчи повече. Разбира се, не му казвай директно - много си грозен, а нещо от типа, който е предложила номер 1. Може да кажеш - приятно ми е да си говорим, но не усещам химията между нас. От там нататък той сам ще се досети накъде отиват нещата.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 дни
hash: f9062a0fc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Дебел е, нали?

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 дни
hash: 3e1101c855
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Може много хора да те насолят, но на сила хубост не става.
Интересно ми е, как така го намираш за "грозен"?
Твърде ти е нисък или дебел или какво?

Иначе просто му кажи че не мислиш че си подхождате и не искаш да го мотаеш. Ако е свестен ще разбере. И на мен са ми го казвали.

 
  ...
преди: 4 години, 4 дни
hash: d8519db05a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Към авторката: аз пък да кажа за възрастните хора-имам контакти с жени на преклонна възраст, които не всички са с красив вид-живеем в общество, няма как да не се срещаме с такива хора, но гледам да не обидя събеседника си-понякога разменям по някоя дума с него, но не бива да забравяме, че отношението е важно, а не външността! Е, друго си е да живееш с такъв човек, не отричам, но нищо не пречи да сме тактични, за да не обидим човека, с когото осъществяваме визуален контакт! За постоянен партньор, както казах е съвсем друго, там външната красота е на първо място! Поне в това съм убеден!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 дни
hash: 13cfa11942
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Колко по-лесно щеше да е да му напишеш 'неща да звуча грубо, но не искам да ти давам напразни надежди". Щеше да си спестиш писането тук.

 
  ...
преди: 4 години, 3 дни
hash: 57fa2a25bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Дано има повече момичета като теб. Поздравления, ти функционираш правилно!

 
  ...
преди: 4 години, 3 дни
hash: 9b72531964
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   Знам че не търсиш съвет, и като гледам какви са отговорите до момента, не съм и изненадан. Ако на модераторите им се занимава, моля да ми обяснят по какъв начин коментари 1 и 3 отговарят на условията за постване в червено.

За вътрешната красота мога да кажа, че се проявява най-вече когато НЕ ТИ ИЗНАСЯ. Било то да ти кажат че си грозен, или трябва да се жертваш за нещо - точно тук реакцията ти е от значение, дали ще продължаваш да си красив отвътре или грозната страна се покаже. Ако момчето е наистина зряло и ерудирано, то тогава смятам че си знае кусурите на външния вид така или иначе. Смятам че ти пише напористо точно защото се е усетил... но не е сигурен. Може би пък си мисли че е сгафил по някакъв друг начин - че е направил нещо което не ти е харесало, или си очаквала да се държи по друг начин, или.. или...

Най-гадното е да не знаеш. Според мен най-правилният подход е да му кажеш - с внимателно подбрани думи. Като например: "Съжалявам, но външният ти вид не ми хареса. Знам че това е фактор който не зависи от теб и нищо не можеш да направиш по въпроса, но пък аз не мога да превъзмогна някои аспекти от моята личност и предпочитания. Надявам се че ще ме разбереш и ще се съгласиш, че смислена връзка не може да започне по такъв начин."

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 3 дни
hash: e754f8c798
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

20.   Външният вид е изключително важен за всички, не само за теб. Колкото и да се пенявчат неориентираните комплексари.

 
  ...
преди: 4 години, 3 дни
hash: d0cc0a7bc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

21.   И ти ще пораснеш, спокойно. Като дойде време да си търсите мъже за семейство, ще видите, че точно външността е на последно място, ама как да е... Изживейте си тийн годините както подобава, с готини момчета

Мъж на 26

 
  ...
преди: 4 години, 3 дни
hash: 841ff3a3fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Здравей авторке.Моята история прилича до известна степен на твоята,само,че аз бях от отсрещната страна,този който е отхвърления.Доста време писане в социалните мрежи и всичко беше повече от хубаво.След като се видяхме пълно отхвърляне.Чудеше се как да се отърве от мен,аз аз глупака напирах и напирах.Е сега поне знам за себе си ,че тези неща не стават по този начин.Един съвет от мен ,бъди директна,кажи му че не си падаш по него ,че не е твой тип.Няма нищо по лошо от една лъжа,повярвай ми усеща се.Заради нея направих най голямата глупост в живота си,няма да изпадам в подробности, но тя така и нямаше смелост да ми каже какво мисли,само някакви заобикалки,сякаш сме деца на 15.Бъди отговорен човек,никой не заслужава да страда.Грозен или хубав всеки заслужава щастие.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 дни
hash: 57fa2a25bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Ако момичето е хубаво и си има типаж, защо трябва да се занимава с момче от друга черга? Връзката без привличане е лицемерна. За всеки си има конкретен човек.

 
  ...
преди: 4 години, 2 дни
hash: df59ef2067
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   По-добре го разкарай отколкото да го залъгваш...Ще му стане малко гадно известно време и ще му мине няма да ляга да умира толкова,че не си го харесала!Ако съм на теб ще го блокирам!

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 дни
hash: 3d333e5d4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   В природата съществуват два ocнoвни принципа, които са отразени във всяка проява на живота и Природата. Цялото творение е резултат от тези два принципа, които за удобство са наречени мъжки и женски. Те са отражения, повторения на двата велики Божествени принципа, които са създатели на всичко, Небесният Баща и Божествената Майка, които от своя страна са полярности на непроявения, уникален принцип, Абсолюта, който Кабала нарича Айн Соф Аур. Казано е, че човек е създаден по образ и подобие Божие, тоест по подобие на тези два принципа- мъжкият и женският, единият от които е видим, а другият- скрит , също веществен, но неуловим от нашите сетива. Всяка жена е проява на женския принцип външно и на мъжкия принцип вътрешно и всеки мъж – на мъжкия принцип външно и на женския принцип вътрешно. Ако знаете този закон на полярността и как да използвате двата принципа- мъжкият и женският, даващият и получаващият, положителният и oтрuцaтeлният, тогава колко много проблеми ще разрешите!

Двата принципа са във всеки един от нас и могат да бъдат наблюдавани навсякъде – по лицето, по тялото, по ръцете, в Природата, в плодовете и цветята, в планините и реките, в пещерите и звездите. Където и да погледнете, на земята, под и над нея, от дъното на океана до най-високите небеса, ще намерите единия или другия принцип, под една или друга форма.

Съзнателно или не, всички създания имат еднакво отношение към двата принципа; за всякo същество той е от решаващо значение, нищо друго не е толкова важно, както тези два принципа. Когато един мъж си търси съпруга, той е готов да остави всичко, кралят да изостави кралство си, богатства, армия и отговорности в името на жена… Каква е тази магия в жената, която кара цялата мъжка клауза да избледнее? Всъщност, мъжът търси принципът, не самата жена, тъй като няма нищо по-високо от него. Както виждате, мъжът е верен, той търси принципа и изоставя всичко различнo от него. Същото прави и жената. Тя се изправя против цялото си семейство, против целия свят за мъжа, когото обича. Защо? Може би греши? Ни най-малко. Сам Бог и Майката Природа са вписали в човешкото сърце: „И ще напусне майка си и баща си и ще следва жена си ( или съпруга си ).“ В сърцето на всяко същество е изписано, че първият принцип трябва да търси втория, а вторият , да търси първия. Хората не винаги са запознати с това, защото този стремеж приема различни форми в зависимост от това дали касае областта на науката, философията, изкуството или религията.

Мистиците твърдят, че търсят Бога. Всъщност, това което те приемат за Господ, е другата част от тях самите, с която те се стремят да се обединят, за да станат цялостни и съвършени. Дотогава те се чувстват разкъсани, осакатени същества. Всички търсят своя допълващ принцип, който в науката на Посветените се нарича душа близнак, за да намерят изобилие, мир, всезнание, всесилност и за да станат едно с Господа. Само формата на търсенето е различна.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 8059a19a52
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   Разбира се че е важен вида на човек.
Да харесаш някого не е като да избираш 3 вида зеленчуци на пазара.
Много е важно човека да отговаря на твоите физични характеристики и да има визуално сходство.
Тежа 77кг. И съм 177см., Е как да се хвана с жена която е 85кг или някоя 188см и повече пр. ще е пълен цирк.
На тези неща се обръща внимание, почти всеки тайно си ги пресмята, колкото и друго да разправят. Всеки си преценя дали ще прави компромиси - доста красиви жени знаем че ги правят с цел финансово и материално облагодетелстване а после зяпат по готините пичове жално.
Казва се още че тялото е проявления на духа.
Тоест има връзка м/,у ветрвшна и външна красота.
Повечето красиви хора с които съм комуникирал и мъже и жени са били добродушни.
Иначе като нямаш влечения към човека какво да направиш- да си насилиш мозъка и да си внушиш че ти харесва или да си затвориш очите защото е еродиран -не разбира се.
Казвай му че не желаш срещи ,защото не е тях тип и това е.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: bee1e24483
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Ами грубо е да кажеш - грозен си. Но няма химия, искра, привличане или че си харесала друг, който ти е близко в обкръжението, да, не е готино да се лъже, но доброволна лъжа. Външният вид не е всичко, тоест не можеш да искаш модел, но някои общи черти. Да се поддържа (хигиена, като цяло), да не отива е крайности на телосложението и лицето поне не да е красиво, но симпатично. Това са и моите условия. Имах подобен случай, на ФБ изглеждаше приемливо и ми хареса, особено печения характер. Но на живо ми идва с една вежда, огромен нос, косми навсякъде, девствен мустак, мазно и непочистено лице, иначе гърчав като фигура (това не е било проблем). Ами отвратих се. И не беше сложил парфюм, на пот лъхаше (не чак смърдене, но се усещаше) и гаден дъх (като говореше чак се усещаше). Е това е ужасна среща.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 2ddebd750e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Да се движиш с мъж или жена, които не те привличат, е като да носиш дрехи, които не ти харесват. Невъзможно е да се чувстваш удобно и да ти е гот. Не бъди толкова директна с него, но го остави да си търси нещо от своята категория. За много хора външността е маловажна и до време, ама ако си живееш здравословно с храна и спорт, може да изглеждаш добре и на 70 години.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: ca38268142
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   Измисли някоя драматична история, че не си преживяла някоя стара любов или че си започнала нещо ново с друг, не е нужно въобще да споменаваш него в аргументите си защо няма да се получи между вас. И да, повърхностна си, но когато наистина се влюбиш, няма да ти пука, дори да е грозен, просто с това момче нямате химия и ти си търсиш обяснение за това.

 
  ...

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: e8e28de7e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

31.   Авторке, яко си повърхностна, ти да не би да си с визия на манекенка? Явно момчето е добро и те харесва, но щом не е твой тип, кажи му, че не търсиш връзка и искаш само да сте си приятели. Вероятно още си мъничка и затова разсъждаваш така. Дано обаче с това си поведение не попаднеш на някой красавец, който е говедо като характер и те тормози или пък ти изневерява.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: f1e3de0c82
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   Кажи му, че си се събрала с бившият си. Благородна лъжа.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 78e0438801
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

33.   Тука грозниците са си избълвали душевната помия. Авторката ви обиди и вашата жлъч не закъсня. Аз също харесвам красиви мъже, хайде оплюйте ме и мен. Комплексарска история.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: bad0073b21
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   А ако за теб някой напише - тя се оказа грозна?
Би могла да престанеш да му отговаряш. Тогава и той ще престане, няма да иска да си говори сам.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: bad0073b21
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   Казват, жени грозни няма - има неподдържани жени и без самочувствие. Обаче същото важи и за мъжете! За тях е валидно общоизвестното правило, че мъжът трябва да е мааалко по-красив от дявола. Въобще, твоят израз: Той се оказа грозен – е груб, и следователно, грозен. Ето че и ти проявяваш некрасивото у себе си, затова сте танто за кукуриго. От историята знаем много мъже, които не са били особено стандартно красиви, но са имали успех както в кариерата, така и с сред жените: Белмондо, Серж Гинсбург, Висоцки, дори един Челентано. Затова ти би могла да се е да се вгледаш по-навътре у този мъж, няма ли да откриеш привлекателни черти на характера, някакви таланти. Специално аз не придавам особено значение на женското мнение, дори никакво, защото по правило жените са прекалено повърхностни и субективни и често си менят мнението. Затова не толкова твоята оценка за външността на този човек ме смущава, а по-скоро поведението му - че те притиска, че прекалено те преследва, че се хваща за теб едва ли не като удавник за сламка. Това не е правилното поведение на един мъж, дори ако е много влюбен. Но какво да се прави, всички мъже сме изпадали понякога в подобни състояния, докато не си овладеем чувствата и не придобием ум и опит. Дано и този мъж успее да се овладее, това ще е първата крачка към успеха, ако не с теб, с друга. Никой не може да те принуди да се виждаш с някого, ако не желаеш, обаче би могла да не проявяваш грубост.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker