Различна ексуална ориентация и дете - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Различна ексуална ориентация и дете
преди: 4 години, 11 дни, прочетена 1446 пъти
Здравейте! Следя темите тук с интерес и от идвестно време събирам смелост да споделя и моята история, макар и анонимно. Аз съм момиче, на 21 години съм и от вече 4 години имам връзка с една прекрасна жена, която мога да твърдя че е любовта на живота ми. Тя е по-вързастна с 10 години, на 31 е и е изключително зряла и здраво стъпила на земята. Живеем заедно, в нейното жилище и приходите у дома идват основно от нея. Аз съм студентка, работя също, но тя много ми помага, тъй като позицията й е високоплатена. Казвам това, тъй като най-вече на този факт може би се дължи и нейното доминантно поведение спрямо мен. Вкъщи тя определя всички правила, казва какво ще правим, какво ще вечеряме, дори какво да обличам. Аз нямам нищо против тези неща, връзката ни е хармонична, аз не се противопоставям на решенията й и се чувствам сигурна и защитена.
Проблемът обаче възникна наскоро, когато тя отвори темата за дете. Освен всички трудности, които има пред еднополовите двойки, желаещи дете, има също и липса на желание от моя страна. Аз обожавам партньорката си, но смятам че е рано за мен да бъда майка, преди още дори да съм завършила образованието си. Разбира се, един ден искам да имаме деца, аз ги обожавам, но на по-късен етап.
Накратко, това е моята история. Въпросът, който имам е как да говоря с нея и по какъв начин да обясня ситуацията, тъй като се опасявам, че тя ще вземе решението сама и ще се наложи да се съглася, а аз не искам това. Благодаря ви предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 11 дни
hash: 2bdf76edba
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Чак не мога да повярвам, че това не е измислена история!
Авторке, мисля, че се лъжеш, че имаш прекрасна връзка. Там където единият доминира , другият е в ролята на подчинен няма много хармония. Ти човек ли си или домашен любимец? Защото и те са обичани и защитени, но без собствени решения.
Никой не може да те кара да имаш дете като не си готова и не искаш, нито мъж, нито жена. Нито пък ти си длъжна да слушаш партньорката си, която явно твърде много се е вживяла в мъжката роля. Мисли първо за собственото си образование и развитие, за дете имаш време. Тя като толкова иска, да си го роди, в крайна сметка също е жена и има същите органи като теб. Ако толкова мрази мъжете, да се подложи на ин витро. Ти да не си и инкубатор? Вместо да учиш и да се развиваш, да си изградиш бъдеще с добра работа, защо трябва да се затваряш в къщи с бебе? Допускам, че приятелката ти съзнателно копира точно поведението на мъжете, които така "връзват" жената и я правят съвсем зависима. А ако по някаква причина се разделите, защото вечни неща в живота няма, замисляш ли се какво те чака като самотна майка, докато следваш и работиш? Даже и издръжка няма от кого да получаваш...
Друг въпрос е как един ден ще обясниш на детето си защо другите имат татко, а пък то две майки.
Бих те посъветвала да не я оставяш да ръководи живота ти, да доминира и да решава вместо теб за всичко. Запомни, да обичаш някого не значи сляпо да му се подчиняваш. В центъра на твоя живот трябва да стоиш ти, с твоите желания, цели и интереси, а не някой друг. Интелигентно момиче си, тези неща са ти ясни, но трябва да имаш повече воля и самостоятелност и да устояваш своето мнение и желание. Твоето тяло ти принадлежи и само и единствено ти можеш да решиш какво да правиш с него - в случая кога да имаш дете. Ако тя те обича ще се съобразява с теб и няма да пречи на развитието ти.

 
  ...
преди: 4 години, 11 дни
hash: 1d74fef895
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Никой не може да ти наложи нещо, ако не го искаш. Като не искаш дете го кажи ясно. Всяко рещение има последствия, ако тя реши да има дете и го доведе вкъщи въпреки твоето нежелание, ти готова ли си да си тръгнеш от тази връзка например? Ако да, и наистина можеш да го направиш, дай тази информация на партьора си. Нека като взима рещението, да има всяка информация, за да знае до какво може да доведе това. Това не значи да поставяш ултиматум, просто комуницирай съвсем ясно,че не си готова на тази стъпка в този момент и си готова да излезеш от връзката, ако това се наложи.

Лола

 
  ...
преди: 4 години, 11 дни
hash: 1d74fef895
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Никой не може да ти наложи нещо, ако не го искаш. Като не искаш дете го кажи ясно. Всяко рещение има последствия, ако тя реши да има дете и го доведе вкъщи въпреки твоето нежелание, ти готова ли си да си тръгнеш от тази връзка например? Ако да, и наистина можеш да го направиш, дай тази информация на партьора си. Нека като взима рещението, да има всяка информация, за да знае до какво може да доведе това. Това не значи да поставяш ултиматум, просто комуницирай съвсем ясно,че не си готова на тази стъпка в този момент и си готова да излезеш от връзката, ако това се наложи.

Лола

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 дни
hash: 84d4301e12
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ти си на 20 тя е на 30... след още някоя годинка ще е дърта тетка, а ти ще си трепач. Ти трябва да определяш правилата, а не тя!


Братан.

 
  ...
преди: 4 години, 10 дни
hash: 6452db9c8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   От писанията ти разбирам, че нито ти си стъпила здраво на земята, нито тя. Това да имате дете не е еднолично решение, което само единият партньор взима. Вие все пак сте двойка. Освен, че е доминантна, струва ми се, че твоята партньорка е прекрачила някои граници като тази да ти казва с какво да се обличаш. Извинявай, но ти не си и дете?! Та, така моето категорично мнение е, че като не желаеш дете, просто и заявяваш, че на този етап не си готова - ако държи на теб като на равностоен партньор ще се съобрази. Ако ли не, това ще ти е много добър индикатор за това колко реално държи на теб. Успех!
М 21, гей

 
  ...


...
преди: 4 години, 10 дни
hash: 784d7ae536
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

6.   Жалко ще бъде за детето.. много жалко. Вие правете с животите си каквото искате, бъдете с когото искате, НО НЕ обърквайте невинни деца! Това дете има право на ИСТИНСКИ МАЙКА И БАЩА, нужда от 2 майки няма. То не ви е виновно за изкривените представи, не го обричайте!!!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 дни
hash: fba84f9628
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Няма значение хомосексуална ли е двойката или не, във всички връзки възниква въпросът за дете. Твоята приятелка е на такива години в който часовникът тиктака и желанието за потомство се увеличава във всеки момент. Сега ще ти кажа, че моят мъж е по-млад от мен. Ходихме известно време, като се запознахме и не след дълго дойде разговор за деца. Честно да ти кажа, той беше против, не го казваше, но се усещаше. Един ден му казах или дете или се разделяме, въпреки, че се обичаме. Е, явно наистина му бях голямата любов, защото днес имаме една девойка. Разказах ти това за да си наясно, че ако обичаш твоята приятелка или трябва да направиш компромис, или да се разделите. Рано или късно тя ще направи това, което иска, защото жена решила да има дете няма какво да я спре. Ти пък си супер млада и не те виждам в тази роля, знам ли, при всички положения няма много решения.

 
  ...
преди: 4 години, 10 дни
hash: f41d107956
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Номер 1 тази е повече от измислена история. За първи път чувам две лесбийки живеещи заедно и доминиращата да иска от по-младата да има дете, вероятно от мъж. Защо 31 годишната не си роди дете. Няма никаква логика в тази фалшива история. Но сайта е решил да публикува всякакви глупости от една и съща авторка.

 
  ...
преди: 4 години, 10 дни
hash: 770363f7f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Господи! Ако един ден се събудя, и се окаже, че съм в подобна ситуация, първата ми работа ще е по най-бързия начин да стигна до прозореца и да се метна през него, поне от 10-ия етаж...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 дни
hash: d91dee16ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Виж на Карбовски имаше предаване по въпроса. Но поговори с психолог за да намериш себе си. Ани Владимирова имаше предаване, където жена влюбена в жена осъзна, от къде идва проблема й и след това намери мъж до себе си. Объркани са ти представите. Незнам за какво щастие говориш.

 
  ...

...
преди: 4 години, 9 дни
hash: 757e5707a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Номер 6, стига с тези простотии от преди 2 века. Вземи да четеш малко емпирична литература и стига с тези бабешки изказвания, не е смешно, СРАМНО е. Аз като съм живял цял живот в хетеро семейство, гледал съм само хетеро двойки навсякъде, сигурно съм се заразил и от хомо изведнъж сигурно съм станал хетеро... Пълни глупости. Крайно време е хора като теб да спрат да объркват не само децата, но и обществото с неграмотността, която проповядват! И сигурно децата, които живеят с майка си и баба си живеят с ИСТИНСКИ МАЙКА И БАЩА?!? А какво ще кажеш за тези, които живеят само с баща си?? Има толкова много проучвания, че коментарът ти освен, че издава пълна неграмотност, меко казано стои нелепо в тема като тази. Айде със здраве!

 
  ...
преди: 4 години, 9 дни
hash: 801b8b2419
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   В нашият вход има такава двойка, но са над 35 и двете. От 3-4 години са заедно и миналата година си осиновиха момиченце на около 2 годинки. Бабичките от входа им викат "джендър семейството",а на малката "малкото джендърче". Като почнат и двете да й викат "маме,маме". Та хората все още гледат с насмешка на такива семейства в нашата държава.
Та ако тя толкова иска дете,нека тя да си роди с донор, защото втората майка може да е всяко следващо нейно гадже и има финансови възможности и се е реализирала все пак.
В момента ти си държанка...до това води бедността в тази държава.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 дни
hash: d41e2ae363
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Никой нищо не може да ти налага в този живот. Тя те доминира, но това не означава, че ти наистина си зависима от нея. Погледнато реално и сама можеш да се издържаш и да се справиш, просто няма да живееш в такова жилище. Толкова много студенти са на общежитие, работят и сами си плащат всички задължения. В краен случай хората минават на задочна форма на обучение, за да могат да работят по повече часове и да взимат по-високи заплати. Това, че тя вече е завършила и работи на висок пост, не означава по никакъв начин, че ти си по-ниско от нея и тя може да си налага мнението. Това, че живееш в нейния апартамент не ѝ дава право да определя какви дрехи ще носиш, кога ще ставаш майка, какво ще вечеряш и така нататък.
Да, по някакъв начин към момента ти живееш в нейното жилище и живееш по-добре заради доходите ѝ, но не си зависима. Тя няма как да ти наложи да станеш родител. Единственото, което тя може да направи е да осинови дете, но по никакъв начин не може да те принуди ти да се изявяваш като негова майка и да го гледаш.
Научи се да защитаваш мнението си твърдо. Цялата ви хармония се дължи на факта, че приятелката ти е силна личност с мнение, а ти си по-скоро пасивна и съгласна.

 
  ...
преди: 4 години, 7 дни
hash: 6452db9c8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   10, говориш пълни глупости. Доколкото си спомням героинята в серията на телепсихоложката започна да се влюбва в свой колега - медик, докато беше във връзка с жена, след което посети психоложката, за да си изясни нещата. Нашата авторка няма съмнения относно сексуалната си ориентация, а за това дали иска да стане майка, подтикната от партньорката си, така че човекът с "объркани представи" си ти.

12, примерът ти е показателен за това, че не любовта на тези две жени е проблемът за малката, а омразата на бабичките /а и не само/ със закостеняло, но и злобно мислене. В по-цивилизования свят малката би се развивала по абсолютно нормален начин.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker