Не го разбирам защо иска да живеем заедно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Не го разбирам защо иска да живеем заедно
преди: 4 години, 5 дни, прочетена 1386 пъти
На 20 съм.
Имам приятел от около половин година някъде вече, той е на 22.
Това ми е първо обвързване и всичко вървеше добре, докато на скоро той не ми заяви, че иска да живеем заедно. Аз не обърнах особено внимание на казаното, но той от тогава насам постоянно ми намеква, че това за него е важно и че не желае да живеем отделно.
Всеки път когато чуя въпроса “кога ще заживеем заедно?” сякаш някакъв синджир усуква гърлото ми и започва да ми се повдига..
Аз живея сама от 2г. Не е проблема, че съм зависима от нещо и не можем да живеем заедно, а просто не искам , обичам си свободата и личното пространство повече от всичко. Харесвам приятеля си, но с това обсебване и настояване да сме заедно постоянно ме побърква.
Опитах се да говоря с него. След като му обясних, че ме задушава с тези въпроси и желания , той започна да ме пита дали съм му била изневерявала и защо съм се била дърпала. Казах му, че просто си обичам личното пространство и той отвърна, че ме разбира и уж всичко беше наред, но..
След това се започнаха някакви други неща.. защо не съм го била запознала с родителите ми, нищо не бил знаел за мен , аз не съм го била обичала и тнт..
Отделно постоянно ми пише, което просто не го разбирам. Аз му пиша по два пъти на ден, а той през 5 минути. Радвам се , че се интересува от мен , но не е нормално през 5 минути да ме пита “как си?” , “какво правиш?” , аз работя , имам лекции и ако той има възможност на неговата работа да ми пише толкова често аз нямам. Пиша му само в почивките или направо се виждаме.
Отделно онзи ден не му бях звънняла цял ден , нито писала защото имах тестове и проверка на работа и главата ми беше гръмнала , при което той вечерта ми звънна и ми крещеше по телефона, че не било нормално да не се чуваме цял ден, ако умрял и имал нужда от нещо аз как съм щяла да разбера, не ми пукало за него и още куп простотии ми крещя..
Просто не знам какво да правя.. И защо му е толкова важно да живеем заедно при положение , че от скоро сме заедно. Той даже и за деца ми говори, както и че съм била жената на живота му. В следващия момент ми крещи, обижда ме и ме кара да правя неща, за които не съм готова..
Ще се радвам, ако споделите вашите съвети..
Благодаря ви.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 3 дни
hash: 8255ddebea
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Просто не го харесваш. С него ти е добре, без него пак ти е добре, особено показателно е, че цял ден толкова заета си била, че не си имала 30 секунди да му се обадиш.

 
  ...
преди: 4 години, 3 дни
hash: 3aa520f6df
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Явно той е по-привързан и има по-силни чувства от теб. Отделно, че е от хората, които искат да прекарват повече време с половинките си и да разговарят с тях, докато ти си от онези, на които им трябва повече лично пространство. Аз лично съм "за" повече комуникация, но против съвместен живот след 6-месечна връзка. Разбирам и него, и теб.
Никой от вас не греши, просто сте различни и не си пасвате. Не сте на една вълна и темпото ви не съвпада. Ако един от вас не разбере другия, накрая ще се разминете. Не мисля, че такъв казус има решение. Той все така ще си се чувства неразбран и необичан, а ти ще се чувстваш притисната и преследвана. Няма как да стане.

 
  ...
преди: 4 години, 3 дни
hash: 919a146313
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Не е нормално за половин година да не познава родителите ти. Преживяла съм подобно нещо, и съм се чувствала изолирана от живота на този човек. Все едно води два живота, а аз не съм допусната до вторият, вътрешният му свят. Не става въпрос за запознаване с цялата рода, а с майка ти и баща ти, твоите най-близки хора. Да им кажеш,че това е човекът, с който се срещаш и той да се почувства приет и по-близо емоционално до теб. При мен нещата не се получиха ,именно защото се усещаше постоянно делене. Другата страна се чувства кофти и пренебрегната, все едно те е срам от него.
Колкото до постоянното писане- и аз не го одобрявам. Не всеки има време за писанки по цял ден. Но пък и изобщо да не се чуем цял ден не върви. Трябва да се намери златна среда.
Това за живеенето заедно може да е от страх да те загуби.
А пък ,ако ти се държиш по-студено и рядко се сещаш за него, е нормално да му се задейства някакъв инстинкт да те задържи, и единият начин е чрез живеенето заедно. Особено ако не познава родителите ти, което е отказ от твоя страна да го допуснеш по-близо. Просто човекът се опитва може би чрез разбираем,но прибързан метод да разбере ти реално държиш ли на него или не. Чувства се неоценен, неприет и иска да разбере защо.
Или ти е добре да го държиш настрана, или не знаеш как да се държиш във връзка. Не е само той крив,а и ти също. Неговите действия зависят от твоите. Просто, ако не искаш човекът, седни и му кажи. Или го допусни до себе си , и да видиш как част от това поведение ще намалее. Има обсебващи мъже, истина е, но една от причините е, че не се чувстват оценени във връзката. Не всички са психически нестабилни и капризни.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 дни
hash: 7a74195f30
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Просто иска да те контролира.

 
  ...
преди: 4 години, 3 дни
hash: ebbd753306
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Щом нямаш желание за нещо и то толкова важно, не го прави. Да заживееш с някого е сериозно нещо, не е игра на семейство, дете пък още повече, при положение, че още учиш работиш. И тази натрапчивост поне за мен е неприятна и притеснителна. На твое място не бих си причинила връзка с подобен човек.

 
  ...


...
преди: 4 години, 3 дни
hash: d8486f9f33
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ами щом толкова иска дай му шанс,нека се види самия той,че не става за съвместен живот,то това вече ясно се вижда,май само ти не виждаш сигналите.Даваш му няколко шанса и прошки ако трябва и се изнасяш с 200 без повече обяснения когато се издъни отново.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 дни
hash: 65ffc8c0b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Разкарай го и си живей живота!Не ти е времето да се задомяваш със някого!Радвай се на пространството ти и свободата!

 
  ...
преди: 4 години, 3 дни
hash: da4ea961ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Ти си го решила вече. Това със съвместното съжителство и на мен ми идва в повече, също така и за децата. За останалите неща в теб е проблемът. Просто не държиш на човека, все ти е тая дали си с него или не. Той усещ и още повече затяга обръча, в желанието си да си те запази. Утре ще дойде друг, тогава ти ще искш да сте сериозни, но той ще се дърпа. Така се въртим в живота.

 
  ...
преди: 4 години, 3 дни
hash: 28a0f2f858
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Изглежда доста отчаяно отстрани, да, макар че и ти звучиш леко студена...

Преди години ходих с подобен човек - тръгнахме юли, края на септември ми връчи сребърен пръстен като прелюдия към това, че би искал да сключим брак скоро?! Редовно хленчеше за бившите ми, колко по-добре изглеждали от него, а всеки познат от мъжки пол, който ми пишеше за разна дреболия, беше наричан "мазно пед@лче" и по негов адрес се сипеше адска злост. Отделно бързаше да заживеем заедно, говореше за общо бъдеще дни, след като тръгнахме. На всеки съм казвала, че не искам семейство и деца, но той ми се смееше и отвръщаше как с него съм щяла бързо да си променя мнението. Искаше да идва навсякъде с мен, не можех да се видя с приятелки без него. Беше абсолютна лепка. И, знаеш ли, това нямаше да ми прави толкова лошо впечатление, ако го харесвах наистина. Признавам, че тръгнах с него от отчаяние и стоях с него, защото бях ужасно самотна. Беше ме срам от него, исках да го скрия от родители, познати, приятели. Беше ужасно комплексиран по всички параграфи и непрекъснато се съревноваваше с брат си, който бе по-малък, но вече с жена, дете, добра работа и т.н.

Не бих имала против човекът, в когото съм влюбена, да ми звъни/пише редовно, да иска да прекарваме много време заедно и т.н. Особено в началото. Пишейки, че не разбираш тези неща, ме кара да мисля, че или не го харесваш особено, или имаш друга представа за това как изглежда една връзка. Добре би било да разбереш кое от двете е - второто е ОК, първото - не. От друга страна подозрението, виковете и обсебването говорят за ниско самочувствие и несигурност от негова страна. Същото, което ме отблъсна съвсем и в мъжа, за когото писах по-горе. Всеки има комплекси, въпросът е как се справя с тях. Твоят човек явно го избива на агресия и обиди и, колкото и да се опитва да те задържи всячески, точно заради това ще те загуби. Заедно сте от половин година, а той вече се държи като деребей, представяш ли си какво ще е по-натам? Струва ми се, че адски го е шубе да не му избягаш и смята, че това ще те спре със заплахи и скандали. Няма да се учудя, ако започне целенасочено да ти подрива самочувствието, за да си мислиш, че друг няма да те иска и да си стоиш при него. Такова поведение е огромна червена лампа - страх от изоставяне, обсебване, много ниска самооценка, вечно подозрение и още куп други работи. Внимавай много с него, явно е съвсем отчаян и всячески иска да те върже. Не му оставяй длъжна и не му се връзвай на глупостите. Добре помисли дали искаш да си в подобна връзка и какви чувства изпитваш към него наистина.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 дни
hash: dd21392338
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Благодаря на всички!

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 дни
hash: 9b0fed0269
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Защо изобщо си с този човек: "Ако мислите, че сте лудо влюбени в някого поживейте малко с него и ще ви мине"

 
  ...
преди: 4 години, 9 часа
hash: be9faa3526
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ами защо, той е лепка и иска да си му в ръцете и да те контролира денонощно. После ти ще домакинстваш, переш, готвиш напълно безплатно и без да е ясно ще имате ли семейство или не. Секс винаги, когато поиска, защото си му в леглото...Но така ,както го разказваш, по-скоро иска да те контролира. Изглежда е комплексиран или леко истеричен. Според мен не не занимавай с него. Има нещо нездраво в начина, по който се държи.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 41ad096083
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Имаш си работа с психопат, но добрата новина е,че ти ни най-малко не си влюбена в него, така че бягай докато няма да помниш нищо от него. Имам сега такава приятелка, която уж на майтап тръгна с подобен, дори му се подиграваше каква лепка е, а сега живеят на квартира, която само тя плаща, само тя чисти и готви и не се вижда с никого, а като се видим прилича на сянка на себе си и дори не знам кога се обърнаха нещата. Звучиш като напълно нормално и интелигентно момиче и моя съвет е да си търсиш момче от твоята категория!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker