Минималист може ли да е атрактивен за връзка. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Минималист може ли да е атрактивен за връзка.
преди: 4 години, 9 дни, прочетена 2307 пъти
Интересно ми е мнението за женската аудитория за подобен характер.
Не се нуждае от вещи за да се чувства добре. Ползва само телефон и лаптоп. Не намира за необходимо собствено жилище.Предпочита под наем, защото не вярва в уседналостта. Няма кола, но има книжка. Ползва колело.
Амбициозен е за бизнес, но никога не предприел стълпки,а е на 31. Може и само с желанието си да остане. На работата работи здраво и прави впечетление, но отказва позиции ,които му се предлагат защото е уморен от отговорности и предпочита физически труд.Колеги са му ниско образовани хора. Изкарва около 2000 евро и от тях спестява около 1000, но ги хари за хазарт и дискотеки, и няма лев. Мотивира се уж да спре тези пороци. С тенденция да му е писнало от това прахосване и вече да спестява, но не се знае дали ще прояви воля.
За семейство не знае кога точно ще иска. Движи се и е непостоянен в географските ширини.Променя често плановете и така не се очертава да е успешен. Живее му се.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 дни
hash: 3d12d512ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

1.   Щом харчи парите за хазарт, не става за сериозна връзка. Може да не му е време за такава, а може и да си е такъв по характер.

 
  ...
преди: 4 години, 8 дни
hash: 12dda4161d
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   Не завиждам на тази, която ще има връзка с подобен индивид.

 
  ...
преди: 4 години, 8 дни
hash: fd6a2a0907
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Пропаднал ТИРаджия, който вади лев и само глупак би си дал парите за хазарт, защото е глупав и няма идея в какво да ги вложи, изобщо не си и помисляй за нещо сериозно.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 дни
hash: e3c5023cb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Не. Харчи пари за хазарт, което си е сериозен порок.
Не прави цялостно впечатление на отговорен и сериозен човек. Просто човек, живеещ ден за ден и без цели и амбиции в живота.

 
  ...
преди: 4 години, 7 дни
hash: edb3bb81f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Не, не бих имала интерес към такъв мъж.

 
  ...


...
преди: 4 години, 7 дни
hash: 4598fbb839
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Нямам нищо против минималистите, самата аз не се претрупвам от вещи и подреждам методично. Само където ти не говориш точно за минималист, а за 31-годишен тип, страдащ от хазартна зависимост и без наличие на амбиция.
Ами, имам много против това да съм с мъж, който харчи по казина, отказва добри работни позиции и не предприема обвързващи действия в живота си. Човек, който не приема собственото жилище за вариант, понеже ще го обвърже, а не поради друга причина, за мен не е надежден. Не държа този до мен да има кола и жилище, въобще не ме вълнува какво има, аз съм постигнала желаното от мен, но пък това бягане от усядането, отговорностите и ангажиментите... не, мерси.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 дни
hash: a8a2fe5acf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Колко удобно да се крие порока зад "минимализъм". :) За мен описаният мъж е просто развейпрах, не бих искала връзка с такъв типаж. Е, може би за излизания и компания в бара става.

 
  ...
преди: 4 години, 7 дни
hash: b6ea4932af
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Това не е минималист, а безотговорен и финансово неграмотен човек, на всичко отгоре и със склонност към хазарт. И 5000 да изкарва, накрая пак няма да има нищо.
Не, не става за сериозна връзка, за семейство още по-малко.

 
  ...
преди: 4 години, 7 дни
hash: 56bc737a97
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Звучи ми като някой.... за когото бих се омъжила без колебания. Този човек има характер!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 дни
hash: bd6d55e88a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Доста псевдо разбиране за минимализъм- хазарт и дискотеки. Това е просто да не се обичаш. Не си осигуряваш комфорт за да имаш за деструктивни занимания. Живее ти се, ама без да се развиваш, без отговорности, обграден с нискообразовани. И това е осъзнат избор и те устройва. Ти харесваш ли живота си, че някой да поиска да е част от него?

 
  ...

...
преди: 4 години, 7 дни
hash: a2e8d0d9b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Зависи от зависи. Хазарта епроблемен, определено. Преди време, аз играех много тексаски покер, без залагания, като част от клуба по покер в университета (да, имахме такова) и когато някой чуеше за хобите ми, веднага ме гледаха, все едно или ще им открадна потромонето или все едно се чудеха, дали да не викнат Спешна Помощ, че ми има нещо. Това е, при положение, че не играехме за пари, освен в някй петъци, когато щяхме да сложим максимално около 20 Евро вход, което не ни бяха и почасовите заплати в този момент, което се правеше само с цел, да има интрига в играта. Ако си комарджия, имаш стигма и това е.

За минимализма - не се водя мининалист, но определено съм чувал, че оборудването ми е "спартанско". Живея в голям апартамент, имам едно диван-легло, един гардероб, печка, два големи монитора, вързани за лаптопа, седящи на едно бюро. Другото са телефон, таблет и нинтендо. Имам и печка, но общо взето, от месеци вече съм на поръчки и take away.
Имам чувстовто, че материалните неща ме бавят, някак си. А и като свикнеш с малко, сивкнеш да живееш под възможностите си, като онова според чергата, но аз съм по-скоро простряна на салфетка, така че ако изгори апартамента, ще наема нов и ще накупя всичко, точно за 3 минтуи, защото го имам на списък.

Имам гости понякога, но излизаме по ресторанти. Ако имам гости от България, комшията дава AirBNB и се разбираме перфектно. Майка ми е най-големият противник на начина ми на живот, защото си мисли, че нямам жени в живота си, а аз просот не искам да и кажа какви са жените в живота ми, защото не мисля, е нейното поколение ще разбере съвременните връзки. Държа празно, зщаото харесвам повече пространство, но също така, защото се надявам, че някой скоро ще се нанесе с мен и няма да е обременена само от моите вкусове. Иначе да - малко кофти го виждат някой хора, но това е моят дом, той съществува само и единствено, заради мен, не заради тях, така че не ми пречат.

 
  ...
преди: 4 години, 7 дни
hash: 4247f15835
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   "Изкарва около 2000 евро и от тях спестява около 1000, но ги хари за хазарт и дискотеки"

Сериозна зависимост, която яде спестените му пари.

"не се знае дали ще прояви воля"

А кой знае?

"За семейство не знае кога точно ще иска. Движи се и е непостоянен в географските ширини.Променя често плановете и така не се очертава да е успешен."

Drifter.

"Живее му се."

Добре, че не му се мре. А и не си минималист. Минималитът свежда нуждите си до нужния минимум, за да намали потребностите. Ти буквално прахосваш всичко изкарано за глупости, а си на 31. На 31 години се държиш като тийнейджър, невидял досега свобода от родителите. Какъв отговор искаш? Такъв човек себе си не може да гледа. Ако утре ти се случи злополука няма да имаш дори спетяванията, за да си платиш наема и болницата. Живее ти се в момента за сметка на бъдещето. Или се променяш, или се събуждаш един ден на 50, без и един евроцент отделен за бъдещето ти. Няма бъдеще в теб, не и така.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 дни
hash: a020673aea
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Това нищо общо няма с минимализъм. Както го описваш по-скоро е бягане от всякакви отговорности и страх от всичко, което може да породи ангажименти и усложнения. Освен това слабоволев, неамбициозен (не разбирам, защо го определяш като амбициозен), хазарта няма изобщо да коментирам. От какви толкова отговорности е уморен на 30 години - за кого отговаря освен за собствения си задник? Ами, че от думите ти, той звучи едва ли не като амортизиран и уморен от живота човек, който е свил потребностите си до минимум, няма желание нито да се развива, нито нещо ново да предприеме, че и саботира сам себе си. Само някакво голямо житейско разтърсване би могло да предизвика промяна в такъв човек.

 
  ...
преди: 4 години, 6 дни
hash: 193e9357e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Ти не можеш да се изразяваш или изкривяваш проблема.
Първо това не е минимализъм, той просто заради хазарта няма как да купи кола или вещи, защото утре ще ги продаде отново заради порока си.
Второ той не спасява 1000 €, той живее на минимума за да има пари за хазарт т.е. той не спестява 1000 €, месечно а ги харчи за хазарт.

 
  ...
преди: 4 години, 6 дни
hash: eee7f948fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

16.   Минимализма не е Хазарт.
Минимализма е да имаш всичко което ти трябва, но да не прекаляваш. Например да имаш 5 чивта дънки защото толкова ти трябват- пазиш предмети който използваш и имаш ред и чистота в живота си. И не трупаш нови които ще стоят неизползвани.

Мисля, че това че не искаш жилище, защото "не вярваш е уседналостта" е лъжа в която дори ти не вярваш. Нямаш жилище, защото нямаш жилище. Ако имаш жилище, дори и да искаш да смениш мястото ти на живеене можеш да си дадеш жилището под наем и да получаваш някакъв доход.

Ти не си минималист, ти си човек на когото не му се поемат отговорности и иска лесния начин. Не, че би отказал да имаш пари, апартамент, кола - просто не искаш да работиш за тях, а искаш ако може да получиш всичко по лесен начин (чрез хазарт).

Не, не бих си взела такъв мъж.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 6 дни
hash: 253d0c5014
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   То тва е някъв ташак нали ???!!!

 
  ...
преди: 4 години, 6 дни
hash: eecbb6a198
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Абе 16, искал лесния начин. Той, ако искаше лесния начин нямаше да се остави да има зависимост, и то от хазарт.

 
  ...
преди: 4 години, 5 дни
hash: f5e7e82217
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Не съм жена, но искам да напиша мнение така или иначе. Смятам следното:
- Не си уморен от отговорности, а те е страх от тях, и от възможността от провал. Може би затова не си се решил и на бизнес.
- Пороците ти са дошли като начин да избягаш от реалността. Escape mechanism се нарича на английски.
- Може би чакаш проникновение, което да преобърне представите ти за живота - като например, да намериш някоя която да те обича.

Според мен си се озовал в затворен кръг, от който трудно се излиза. Съветът ми към теб е да започнеш с най-основното: с тоя страх. Човек, то си е и отговорност да поддържаш връзка. Отговорност си е да живееш пълноценно по принцип - където възприемаш всяка секунда от ограниченото време, което имаш на тази планета, като възможност да се самоподобряваш. Колкото и да е клиширано, има много мъдрост в "Човек се учи докато е жив", а също така и "Човек се учи от грешките си". Затова бих ти казал следното - търси жена независимо от пороците си.

Апропо, за разлика от другите писали досега съм съгласен за живеенето под наем. Към другите коментиращи имам въпрос: дали са гледали колко струва един апартамент, особено ако е голям, ново строителство и в хубав квартал? Колко би му излязло обзавеждането? А в сравнение... колко излиза наема за такъв апартамент, но изцяло обзаведен? Според вас, каква е фундаменталната разлика между това да си ЗАДЪЛЖЕН да изплащаш кредит 10-20-30 години, и това да даваш пари на наемател за жилище, от което можеш да се изнесеш когато си искаш?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 дни
hash: a2e8d0d9b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   От 12

Не разбирам, защо има такова неодобрение :/

Къде греша? Научете ме!

 
  ...
преди: 4 години, 4 дни
hash: 3f27f25125
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   19, ти пак ще ги даваш тези пари за наем 20-30 години, но накрая вместо да си придобил собственост, ще си на улицата с перспектива да плащаш наем и на стари години. Иначе ако не искаш собствеността ти да те връзва - много хора купуват жилище, което дават под наем (примерно защото е малко, а на тях им трябва по-голямо или защото могат да му вземат наем по-висок, отколкото им е вноската по кредита и да си се изплаща), а самите те успоредно също живеят под наем в район и тип жилище, който ги устройва. Въпросът е че ако нямаш нещо твое, така или иначе ще ги плащаш тези пари всеки месец.

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 дни
hash: ac29918036
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Толкова много хора са си направили труда да коментират в тази тема. Просто не го разумявам това нещо...
:)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 дни
hash: f5e7e82217
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   До 21, от 19. Аз пък се сещам за случаи, където дебитори не са можели да си изплащат кредитите и, като съвсем са го закъсали, са се самоубивали. Сещам се и за други случаи, където са правили шашми с прехвърляне на имоти, за да избегнат задълженията. За съвсем трети случаи се сещам, където се е закупувало/строяло нещо огромно с едни очаквания, пък са се получили съвсем други, та в крайна сметка прахосването на ресурси е било пълно. Яко/честно/ефективно ли ти се струват такива развои?

И кой е казал, че ще съм на улицата 20-30 години? Не мисля? Като старец ще съм или в по-скромно жилище, или ако съм безпомощен - в старчески дом. Живот и здраве ще съм се подготвил и за двете.

Колко е вероятно да се взима по-висок наем? Минимум 10% отгоре за да си на нулата. А сещаш ли се колко незнайни фактори си вкарваш? Я да ти платят наема, я не, я да ти превърнат апартамента в пълна кочина. Отвори темата "Съжалявам ужасно много..." в раздел Семейство, и се начети какви наематели може да има.

Пък и я си представи обратното на "след 20-30 години ще си на улицата". Плащаш си кредита, ама те съкращават от работа. Бизнесът ти не върви. Твой близък се разболява и трябват допълнителни средства. 20-30 години са огромен период от време и е невъзможно да бъде предвиден. Като дебитор, какво правиш? Защото като наемател, можеш да свиеш перките по всяко време и да се преместиш на място, което да ти е според джоба.

 
  ...
преди: 4 години, 2 дни
hash: 50c79b00cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   О, боже, обикновен хазартаджия депресар. Не му се живее, предал се е. Работя в този бизнес и всички са по калъп. Не е минималист, просто работи за да има за хазарт, това е.

 
  ...
преди: 4 години, 13 часа
hash: 910c78fdfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   От автора. Виждам, че хазарта е болна тема тук. Всички затова се хванаха. А аз всъщност последната година спестените пари ги дадох за две седмици на Слънчев Бряг, три месеца почивка в Родопите и всяка събота бях на гръцките плажове на Неа Парамос. Хазарт играя рядко и не ми носи емоции кой знае колко вече, даже и като спечеля. Идеята беше повече дали изглеждам надежден, защото не обичам уседналостта, вещите и не съм "кариерен тип". Явно пеперуди ви пърхат само от шефчета:)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 часа
hash: e3c5023cb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Авторе, ти си човек с широки пръсти и живеещ ден за ден. Не , не си надежден.

 
  ...

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: b6ea4932af
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Не, авторе, не е проблемът само в хазарта, а в това, че на 31 си на принципа "каквото изчука - изпука", няма чак такова значение за какво точно. Не знам какво влагаш в понятието "амбициозен", но не виждам никаква амбиция в теб - нито започваш нов бизнес, нито имаш конкретни планове как да стане това, в същото време отказваш позиции, защото те мързи. Е ако ми обясниш кое ти е амбициозното, много добре ще направиш :-)
Нищо надеждно няма в теб, с тия дискотеки и хазарт. Ама с тенденция да му писне, ама може и да спре, ама няма мотивация... При теб карането ден за ден или месец за месец си е начин на живот. А защо всъщност искаш връзка? За разнообразие? По дискотеките най-много да хванеш някоя несериозна като теб

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker