Къде греша? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121054)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7296)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Къде греша?
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 1572 пъти
Здравейте на всички!
Живея с един мъж от 11 години, още от 19 годишна. Нямаме брак, но във всички други отношения сме семейство. Имаме дете, ипотека, общо битие. Проблемът е, че винаги и във всяка ситуация съм поставена като човекът, който греши. Независимо за какво става въпрос. Много почва да ми тежи. Сърди се, че не споделям с него. Когато го направя отговорът е, че само рева и преигравам. Добър баща е, не играе хазарт, не крие пари. Има много положителни качества. Сръчен, интелигентен, красив, винаги насреща за техните и за приятелите си. Но изключително непостоянен към мен. Един ден може да е много добър, в следващия е друг човек. Два пъти ми е удрял шамар и ме е блъскал. Не, че не съм го провокирала, но нищо не оправдава тази постъпка. Постоянно мисли, че правя нещо нередно. Рови ми в телефона, следи ме. Аз нищо не крия, не прибирам телефона си, знае всички профили, пароли.Докато той влиза с неговия дори в банята и никога не го оставя без надзор. Дума не казвам. Един път го забрави и не погледнах в него
Като публикувам нещо "За кой е" Обяснава как жените обличаме поли, само за да ни заглеждат мъжете. Всеки път да се чувствам виновна, че изглеждам добре.Да мисля "Ами сега ако облека това дали няма да си помисли нещо". Относно парите съм финансово независима от него. Моята заплата е доста добра. Обичам го, много, но не знам как се живее така. Постоянно подложена на съмнения и обвинения. Работим дори в една фирма, но различни отдели.
Ипотеката е на негово име и накаря ще се окаже как нямам нищо. Всчики сметки ги плащам аз, за храна, за екскурзии, за детето. Всичко съм поела като разход без заема. Всеки ремонт, всяка мебел, уред и ТВ е купен от мен. Ами, ако утре се разделим? Какво имам аз? Едно нищо. Нямам и на кого да разчитам в живота. Няма при кого да отида, ако един ден не издържа и си тръгна. Така си прецаках сама живота! Но като човек се хвърля със сърцето, а не мисли с главата. Още от началото бяхме различни като виждания и манталитет. Аз съм весела, усмихната, постоянно се смея, общителна съм(или поне бях такава).Той е сериозен, намръщен и то само в моята компания, защото с приятели се смее, смята, че съм лигла, която театралничи. Пък аз съм експресивна и открита. Мрази книгите, които са ми голяма любов. Не споделяме общ инетерс към изкуство, кино. Кой да ми отвори очите... Хиляди пъти си представям как си тръгвам и не мога. Не мога да си представя живота без него. И дори да събера тази смелост нима някога някой ще ме поиска? Тук съм чела отношението на мъжете към жените, които са с дете след дълга връзка. На 32 съм, имам доход, имам визия. И какво от това? Винаги ще се гледа с лошо око на такива жени като мен. Имам чувството, че е твърде късно за мен.
Моля ви да не ме осъждате твърде строго! Дано поне младите момичета се замислят преди да пропилеят един цял живот като мен!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: 903e425699
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей! Аз съм мъж на 32 и от тинейджър се чудя как жените се склоняват да живеят с някой без брак ?! Може за кратко, примерно 2-3 месеца, но с години! Това е голяма грешка, която сега може би осъзнаваш. Защото, ако имахте брак нещата стоят по друг начин. Примерно при раздяла не е така просто. Защото той щеше да е навън, а ти да останеш с детето, както е нормално.
Това е основната Ви грешка. Когато нещата са сериозни, ако той не Ви предлага брак Вие жените трябва да поставите въпроса на масата и ако не иска всеки по пътя си. Ако не го пречупиш в началото после нямаш шанс!
И с теб или без теб!
Сега в твоята ситуация с ДЕТЕ няма точна формула и съвет който да е успешен.
А за годините си много млада и имаш време и за втори живот!
М 32

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 2ff17594c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, ти сама си осъзнала каква грешка си направила относно финансовите ви взаимоотношения. Вярно е, че човек тръгва със сърцето си, но все пак разума не трябва да отсъства при толкова важни решения. За да сте толкова време заедно, вероятно човекът те обича, но си е направил много добре сметката. Още когато си се съгласила ипотеката да бъде на негово име без да сте женени, а ти да плащаш текущите разходи, сама си обрекла отношенията ви на неравноставеност, съответно и на възможността той да си прави каквото иска като те направи зависима или поне , ако нещо стане, да не може да си тръгнеш просто така. От собствения си опит, но от другата страна, ще ти кажа , че когато човек си ходи с телефона и до тоалетната, значи нещо крие. Може да са само забежки , разнообразие от теб и дългия ви съвместен живот, или дори просто закачки, а може и да е по сериозно, като паралелна връзка или любов. Сега ще ти обрисувам друга картинка, на която сериозно да се замислиш. Представи си утре дойде и ти каже, че сте се изчерпали , че е срещнал любовта и има право да бъде щастлив, какво ще правиш? Той си е плащал жилището, на което утре ще се радва друга, а ти си си давала парите за семейството, т.е. ти си му плащала и неговите разходите, а той си е инвестирал само в себе си. Не казвам , че може да стане така , а че просто е една възможност. От написаното от теб мога да си вадя извод, че той те е приел за абсолютна даденост, безинтересна си му и , дано да не съм права, до известа степен си загубила уважението му. Моят съвет към теб е да седнете и да обсъдите ипотеката да станеш и ти собственик и да я покривате по равно от доходите си , а разходите да си делите. Ако ти обяснява като аргумент , че това са ненужни разходи, му кажи че ще ги поемеш ти, но искаш сигурност за теб и детето. Утре може и да се случи нещо с него и вие какво ще правите, като не сте и женени. Ако ти предложи да се ожените, значи поне мисли за общото ви бъдеще, макар че той пак ще си бъде собственик , защото е преди брака. Ако обаче ти се разкрещи, обвинява и въобще игнорира, стани по наблюдателна и си вади изводите, защото този човек мисли само за себе си, а теб използва. Успех! жена 35г.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: e78ed42b53
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   "Ипотеката е на негово име и накаря ще се окаже как нямам нищо."
- Имотът ли е по-важен от семейството?
Имате общо дете,мисли за него,не за собствения си г**з!


"Всчики сметки ги плащам аз, за храна, за екскурзии, за детето. Всичко съм поела като разход без заема. Всеки ремонт, всяка мебел, уред и ТВ е купен от мен. Ами, ако утре се разделим?"

- В една връзка със съжителство няма аз и ти,а НИЕ. :)


Не искам да бъда груба,защото не знам дали изобщо ще публикуват моят коментар.
От написаното си направих извод,че искаш мъжът ти да плаща всичко по жилището,тъй като ти не фигурираш като собственик,но живееш също в него.
Мебелите и уредите лесно се продават,стига да имаш квитанции,че ти си ги купила.
Редно е като живущ да помагаш,не защото си длъжна,а тъй като сте едно цяло семейство.


"Винаги ще се гледа с лошо око на такива жени като мен."
- "Кой каквото сам си направи, никой друг не може да му го направи!"
Да си мислила за себе си преди да имаш дете,сега всичко каквото правиш трябва да е за негово добро.


"Дано поне младите момичета се замислят преди да пропилеят един цял живот като мен!"
- Всеки има глава на раменете си,да я използва по предназначение,преди да обвинява някого другиго за грешните си избори.

"Къде греша?" - Сгрешила си още в самото начало на връзката ви,и все пак ми е странно,че си се осъзнала чак след 11 години,а не след 11 месеца.







~darkgirl~

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: f564d3bbb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Щом постоянно те проверява и се съмнява в теб, значи той самият прави нещо нередно. Добери се до телефона му и разбери какво крие!

П.С. разкарай го тоя тулуп смотан

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 81941abdfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Грешиш там, че си слагаш сама спирачки. Много добре осъзнаваш, че можеш и без него и не ти трябва, но не се страхуваш да го направиш, с оправданието, че вече е късно за теб.

 
  ...


...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: cc5f9f8e00
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мисля,че си интелигентна жена по написаното от теб,определено бих бил с теб ,ако си допаднем ,имаме общи интереси и това,че имаш дете не е никаква пречка ,пречка би било за егоистични самогъзници,така,че...
Лично аз не виждам бъдеще за двама ви ,ако се разделите би било по-добре за теб и детето ви.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 50a837fc33
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Ама ти си много наивна бе, мацко(да не кажа глупава). Как ще му плащаш сметките на търтея, а ипотеката ще е на негово име и няма да имате и брак?? От колко време я плаща тая ипотека и колко време остава до края й? Мисля, че е излишно да казвам, че те използва (и без да чета за шамарите става ясно, че не те обича, а с тях съвсем). До тук, каквото си му дала - дала, прежали го. Щом нямате брак, взимаш си детето и си тръгваш, спестяваш си развода. Гледай да си изнесеш мебелите, докато го няма, иначе няма да ти ги даде. Но гледай да вземеш тези, за които имаш бележки, че си ги купила ти. Да не вземе да те обвини, че си му откраднала мебелите от неговия апартамент и да подаде жалба, на такъв ми звучи. Най-добре питай адвокат, без той да знае естествено.

Не те свалят мъжете, защото познават мъжа ти, спокойно ще се намерят кандидати, притеснявай се дали ще можеш да подбереш правилно, че с този си се издънила. То като него - много има. Направил си е тънки сметки ипотеката да е на негово име, а ти да плащаш всичко. Като я изплатите, ще си намери млада любовница, защото ти все пак ще си излишна вече. Не му доставяй това удоволствие. Намери си мъж, а не джендър или си живей поне щастливо сама с детето, отколкото нещастна с тоя паразит.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 3fbd4b89e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Много объркана история, която ме кара да ми е много трудно да ти съчувствам. Първо казваш, че си с него от 11 години от 19 годишна, а си на 32...математиката не ми излиза. После казваш "не мога да си представя живота без него", а очевидно си си го представила с подробности и детайли до кой кое ще вземе и как да се оправиш сама. Изреждаш добрите му качества, но почти театрално предупреждаваш младите "да не правят твоята грешка". Коя е грешката? Обичала си човека, събрали сте се, направили сте неофициално семейство, сега мислиш и се чувстваш различно. Кое не трябва да се прави? Това са нормални неща, които понякога приключват като в твоя случай, това е нормално и понякога просто се случва. Наистина оставяш впечатление на драматизираща прекалено и доста непостоянна в историята си, все едно всичко за теб е приключило и единствено можеш да предупредиш другите да не повтарят грешките ти. Стига...наистина е пресилено и драматизиращо повече от нужното. Това се случва в живота пък и ако наистина не си щастлива и би искала да се отделиш можеш - изреденото от теб не са невъзможности да го направиш, а преодолими пречки...ако си наистина решена. Което ти май не си. Жалваш се и всички тук ти съчувстват но и ти и те трябва да се замислите, възможно ли е ти да не си правата? Възможно ли е наистина да си падаш малко драматична и едва ли не да ни се оплакваш от проблемите си, изкарвайки ги нерешими, когато те са си много възможни за преодоляване, стига да е решен човек. Но не ми се струваш такава. По-скоро ми приличаш на хората, които изкарват трудностите си "невъзможни", за да изглежда сякаш не са способни да направят нищо и следователно от тях да не се очаква да направят нещо по въпроса, което е и целта. А през цялото време си в позиция да вземеш решението, което да промени живота, който казваш, че не желаеш да водиш. Давай - и живота и решенията са си твои. Но за решения трябва кураж - за оплакване, не! Всичко, което ти се е случило е по твое решение и всичко, което може да промени нещата пак е в ръцете ти по твое решение. Стотици хиляди хора намират нова любов и правят ново семейство дори на години над твоите, и също толкова на тези години нямат имот, така че не са нечовешки обстоятелства за оцеляване и оправяне, дори "мъжът" ти да не прояви човещина и да си разделите общото като мебели и там каквото се удари в гърдите, че САМА си плащала, което не ми се вярва да направи.
Просто не ми правиш впечатление на човек, който чисто и ясно знае какво иска и какво да направи за това и на места леко драматизираш ситуацията без нужда. Не омаловажавам начина по който се чувстваш, но твоята тема не е озаглавена за съчувствие и просто споделяне, а за съвет. Приеми коментара ми като конструктивен критицизъм от неутрална гледна точка. В тези неща смятам, че грешиш, за да ти отговоря на въпроса и там мисля, че трябва да преосмислиш позицията си и да направиш промяна.
Пожяелавам ти да стигнеш до място в живота си, където да си щастлива :)

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 3c2f82febe
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   На 32 си, а не 62. Първо разбери защо си крие толкова телефона. Нощем телефонът му е достъпен ако знаеш паролите му. Всеки мъж заспива вечер след изтощителен секс, тогава телефонът му е твой. Или няколко питиета... Като имаш отговорите от телефона, ще разбереш какво защо и как. Направи проучване за евентуална изневяра, виж с кого е толкова мил и любезен. Ако не се разбираш с него не си заслужава да търпиш.още 50 години когото и да било.
Моят свекър беше същия с хората добър, свекървата кучета я яли. На 50 бяха, когато останаха двамата и живяха в ада на неразбирателството, започна да я бие и тормози, не ѝ даваше да се лекува от депресията на критическата възраст и тя получи психично заболяване и деменция. Дъщерята цицаше от баща си пари, облаги и имоти и на негова страна, моят мъж не ѝ вярваше, взех я едно лято при нас да помага за децата и тогава каза на сина си всичко. Зо се е мучила 40 години? Това ли искаш?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 48b64737b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Moи познати живееха на семейна начала без брак доста дълго време, след което се разделиха. През това време, като всяко семейство се обзаведоха с всичко необходимо за едно домакинство, като си купиха и жилище с кредит. Когато се разделиха всеки си взе неговите вещи, т.е. за това което е дал пари. Апартаментът го дадоха под наем, от който продължават да изплащат вноските по ипотеката. А малката разлика между наема и вноската я събират за евентуални ремонти на това жилище. Мисълта ми е, че когато хората се разделят може да има и нормални човешки взаимоотношения, т.е. не е задължително при една евентуална раздяла между тебе и партнъора ти да те остави на улицата без нищо. Но по-важното от материалните въпроси тебе трябва да те интересува вашето бъдеще като семейство и щастието на детето ви, а не какво би станало евентуално с вещите ви и дали някой ще те иска или не.

 
  ...

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 30f05637b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Щом ходи до тоалетната или банята с телефона има какво да крие. Крие друга жена.Казвам го от личен опит. Първо поговори с адвокат да те посъветва относно ситуацията с ипотеката. Била си наивна, че не си я искала и на твое име. Но каквото било било. Та раздели се категорично с този мъж, той те използва и мами. Сама ще си стъпиш на краката и продължавай напред. На 19 г човек е още неопитен и прави грешки. Разделяй се, млада си, имаш доход, говори с адвокат и действай.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 22fc24e207
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Тъжна история и все пак не мога да разбера как има жени, които дават матката си за мъже, които дори не искат споделят фамилията си с тях? Приятно ли ти е, че си с разлчна фамилия от собственото си дете? Ако утре имаш дете от нов мъж и той не иска брак и ще бъдете четири човека с различни имена, но едно семейство! Наистина е късно да поправиш старите си грешки, но поне не ги задълбочавай. По-добре да си го издържала само 11 години отколкото още толкова и утре да те изгони, махай се от него и другия път внимавай.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker