Всичко ли се връща в живота? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (104641)
 Любов и изневяра (24988)
 Секс и интимност (12269)
 Тинейджърски (20829)
 Семейство (5303)
 Здраве (8358)
 Спорт и красота (4334)
 На работното място (2435)
 Образование (6495)
 В чужбина (1396)
 Наркотици и алкохол (991)
 Измислени истории (753)
 Проза, литература (1555)
 Други (14788)
 Избор на редактора (147)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Всичко ли се връща в живота?
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 1580 пъти
Опитвам се да си обясня някои неща от живота и ще ви помоля да споделите вашето мнение. И ако имате конкретни истории и случки. Всичко ли се връща в живота? Благодаря :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 месец
hash: af1109592d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Нищо не се връща в живота. Никога вече няма да си на 20. Умрелите никога вече няма да ги видиш живи. Радвай се на живота, докато го имаш.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: a85a2c119f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   № 1 е прав, че времето не може да се върне назад. Но мисля, че авторът е имал предвид дали ако направиш добро или лошо, то ще ти се върне, дали ако излъжеш, ще ти се върне, като някой излъже теб и т.н. От тази гледна точка личното ми мнение е, че да, всичко се връща рано или късно.
Случвало се е на мои близки да изневерят на човека до себе си и в последващи връзки други хора да изневерят на тях самите, дори и абсолютно неочаквано. Давали са пари назаем на близки и на непознати и след години са се сблъсквали със същия късмет някой да им помогне с пари, без да го молят. Аз пък съм попадала в ситуация, когато съм се държала лошо с партньор, обиждайки или казвайки нещо рязко и когато съм си мислела, че тази част от характера ми вече съм я преборила и съм станала по-внимателна, в други отношения някой е нагрубявал мен със същите изказвания. Подценявала съм, след това са подценявали мен. Правила съм се на незасегната, после някой се е правил, че на мен не ми е сърдит за нещо. Обичала съм силно, обичали са и мен силно.
Накратко, каквото направиш, то ще ти се върне в някакъв момент от живота. Може да се случи и без да забележиш.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 36612c5c70
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Не. Не се връща всичко. Има причинно следствена връзка, но идеята, че има някаквао "връщане" на добро и лошо, тотално пропада, като смтнеш, че има деца болни от рак, умиращи от глад или от бактерии, който им изяждат кожата. Какво точно се "връща" на тези деца, не е ясно.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 791197bd1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз обичам да вярвам, че всичко се връща, колелото се завърта, каквото са ти причинили хората, те го изпитват същото, както ти си наранил, така и теб нараняват, и така.. рано или късно. Може и да не е истина, но аз обичам да вярвам.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: b252cc5b9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Нарочно направените злини се връщат, това е гадна енергия, и причинителят не може да надхитри баланса на енергиите в живота. Всеки си плаща на касата за тарикатлъка. Ако са ти причинили умишлено зло, това довежда до нещо по - добро за теб, като върнеш лентата, след време ще го видиш.

 
  ...


...
преди: 1 година, 1 месец
hash: c902d6b206
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Всичко се връща ! И съжалявам да си го призная но в момента си сърбам попарата която преди време нагласих на друг.Мъчно ми е от все сърце

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 4d68a9f3e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До номер 3. Децата са най скъпото което може да загуби човек и за да се случи някаква трагедия то тя е за урок на някой друг път семейството или за да се отвори пътя към нещо друго. Всичко си има цена и много хора правят много неща мислейки си че ще остане без последствия

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 9ed60f1ed1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   не, нищо не се връща, това е някакво успокоение за слабите. Просто на всички им се случват и добри, и лоши неща, неизбежно е. И когато на някой, който им е направил нещо лошо, му се случи нещо лошо на свой ред, и викат: ето, върна му се. Нищо подобно, лоши неща се случват на всички, на кого повече, на кого по-малко.
Да не говорим, че добро и лошо са относителни понятия, това което е добро за мен, може да е лошо за теб и т.н. Понякога си мислим, че помагаме, а всъщност не е така. Изобщо да се мисли, че на вселената й пука за нашето понятие за справедливост, е смешно :-)

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 5a76e0ad2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Оставал съм с такива впечатление.
На някои им се връща.
На други ще им се върне когато заколкочат в казана.
По добре е тука да се изкупи от колкото там нали.
На най гадните и зли хора често не им се случва нищо, познайте защото им е подготвено специално място в огнената генна.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: ac8de7a164
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Всичко се връща, закона за кармата действа. Добро или лошо - каквото направи дадена ''душа'' на друга ''душа'' се връща със същата сила. При всеки човек, е различно - при някой може да се върне това добро или лошо, което са направили в този живот, при други хора може всичко, каквото са направили да се върне в друг живот. Книги за карма и прераждане много с ДОКАЗАТЕЛСТВА (за кармата, прераждането, за възмездието или благодата извършено от даден човек (душа) ), които иска да чете и да си вземе поука. Така че, мислете много добре с всяко свое действие, спрямо друг човек или други хора.

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 36612c5c70
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   До 10

Помилси за всички деца, умрели от рак! Колко ли пъти не са си яли броколите!!!!

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 4b80fed1f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Не знам дали всичко и винаги, но определно има някаква истина в това, затова внимавай какво правиш. Ето случки от мен - бях се записала още като ученичка на една екскурзия и трябваше да бъда в една стая с едни момичета, които не ме харесваха без да съм им направила нищо. Те бяха отворените, а аз по-свита. Когато разбраха, че ще са с мен полудяха и започнаха да насъскват другите срещу мен, да ми говорят зад гърба- тая патка и неща от тоя сорт. Аз нищо не казах, изтърпях ги някак и мина тази екскурзия. После обаче имаше друга на която не бях вече с тях, но те незнайно как започнаха да предизвикват омразата на другите- започнаха да им се подиграват, псуваха ги, даже ги оставиха една нощ навън защото бяха заключили портите на пансиона в който бяхме. Аз гледах и не вярвах просто това дето го правиха на мен им се случи на тях доста по-лошо при това. Друга случка- имах една приятелка, с която изязохме аз и едно момче с което аз излизах. Но тази моя(вече бивша) приятелка нямаше скрупули да се натисне на всеки и съответно хвърли око на моя приятел и започна да му се сваля. Той също е виновен защото и отвръщаше за да ме дразни, но аз ги оставих, казах си щом се харесват да се взимат. Мина известно време и тази моя приятелка ми звъни бясна и разплакана, че имала среща с въпросното момче, но той си мислел, че и аз ще дойда и като дошла само тя и се развикал и я изгонил. Аз и казах оправяйте се, нали се задявахте. После този също ме търсеше и го отрязах, но приятелката ми остана с пръст в уста и много разочарована, защото беше хлътнала по него. Той естествено повече не я потърси. Имам и други но тия две случки просто ми показаха, че наистина има нещо като възмездие. А това че някой ви е направил нещо лошо и вие просто не сте били там да видите, че му се е върнало не значи, че не им се е върнало. Аз просто и в двете ситуации бях свидетел, но други които не виждате и си мислите, че им се разминава, не значи че не са си получили заслуженото. Познавах също един, който на всичките си гаджета изневеряваше, за него беше нещо нормално. Влюби се в едно момиче и се беше зарекъл точно на нея да не изневрява. И познайте точно тя на него му изневери и той години наред не можеше да я забрави и само я споменаваше. Аз лично съм убедена, че нещата които правиш и енергията, която изпращаш към другите ти се връща на теб в последствие. Познавам хора, които цял живот са лъгали и манипулирали другите и за момента е изглеждало, че те са големите играчи и са на печалба, но като им погледнеш накрая в дългосрочен план целият живот излиза, че са изгубили много повече и те са прецаканите. Така че не съдете от отделни случки, това че днес някой ви е надхитрил не значи, че винаги ще му се разминава.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: dad0985c2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Възмездие за стореното зло има. Колкото и на някои да не им се иска и да им се струва, че ще минат гратис. Всеки си получава заслуженото.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 28e96147e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Да, и аз съм съгласна с №9, че на най злите хора нищо не се връща. Не случайно е казана приказката-добрият добро не паща, лошият зло не го хваща. Ще дам пример с жена, която много добре познавам. Колко семейства е развалила, колко къщи е подпалила, и не само да кажеш изневяра-прави такива интриги в семейството, в което се е подвряла, че скандалите, омразата и разправиите са ежедневие в тия семейства. Много жени на любовниците и си попатиха от мръсотиите и. И в крайна сметка какво-вече е доста над 60 години, здрава, права, пенсионерка, но работи, две живи и здрави и устроени деца, четири внука. Е, кое точно се връща в този живот?

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 1561552125
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Нямам си и на представа как работи живота, но мога да споделя мои наблюдения. Забелязал съм, че на най-злите хора никога не им се връща. Ако щете, вижте най-жестоките диктатори, заради които са убити и са стардали жестоко милиони хора, а аз не съм чул да им се е случило кой знае какво зло. Най-много да ги обесят или застрелят, но това си е смърт като смърт, през каква ще минем всички така или иначе.

Но съм забелязал и че много често се връща на деца, внуци, правнуци. В което няма особена логика, но съдейки по наблюденията има някаква тенденция. Примери мога да дам много. Тук ще посоча само един.

В селото, в което съм живял до 14-годишен има една фамилия, която си е богата от поколения. Едри земевладелци са и съм чувал от по-старите хора, че всичко това е натрупано с експлоатация на хората, измами и т.н. Човекът, който е може би второ поколение продължаваше да си обработва земите по честен начин, натрупани от родителите му с измама. Той имаше син и дъщеря. Дъщеря му почина още седми клас след епилептичен пропадък. Синът му пък не можеше да има деца и в крайна сметка си осинови. Почина само на 30 от алкохолизъм. До тогава баща му мина през ада, даде сума ти пари за лечение без резултат. Осиновеното дете пък се оказа транссексуален, а стария беше консервативен и за него това беше огромно унижение. Отрече се от осиновения си внук, който избяга едва 16 годишен от вкъщи и с години не го знаеха къде е.

През това време жена му почина, после той се разболя и трябваше да го гледа снаха му. А тя го неглижираше, защото не бяха в добри отношения. В крайна сметка той почина, тя наследи земите, но трябваше да има и много пари в банката, а такива нямаше. Предполага, че ги е заровил някъде. Т.е. парите изчезнаха, останаха само земите. Тя прилапа земите, обаче какво стана после. Внукът се оказа, че се забъркал в някакви схеми, прехвърляли са м задлъжнели фирми за някакви джобни, защото той все пак няма какво да яде, проституирал в студентски град и някакви такива глупости. После го осъдиха за някакви големи задължения, обаче в крайна сметка понеже той нямаше пари и трябваше да ги плати майка му. И така цялото наследство, земи и т.н. си отиде, откъдето си е дошло.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: a3072ef80a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   15, Ванга е казала: "Който краде, ще плаче за здраве."

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 56a28515c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Да. Всичко. Някога не пожелах да се погрижа за болен роднина, макар и не от най-близките, постъпих гадно и после колкото и пъти да бях болен - бях сам като куче! От друга страна имах страхотна любов с една чужденка (момиче от Виетнам) - екзотика, никога не бях, не съм и няма да обичам жена така, нито ще си паснат характерите ми с някоя в бъдеще...Но тя си намери друг, по-богат - да, за пари. След няма и няколко месеца той я остави, а тя загуби и работата си, и всичко. Молеше ми се да се оправим, не, че не исках, исках, но нямаше как да й се доверя и отказах. Тя и до ден денешен не може да си нареди живота и не й се получава, аз пък се оправих. Едно научих - за да е щастлив човек трябва да помага на другите, дори когато не му е удобно, но когато видиш някой в нужда не бива да го подминаваш. Научих и, че трябва да си честен - идва момент когато маските падат и после нищо не може да ти върне загубеното. Не знам, според мен когато вършиш лошо влизаш в една спирала надолу, вярваш си, че успяваш да заблудиш другите и преекспонираш това си поведение навсякъде в живота си. В резултат започваш полека лека да ставаш малко фалшив човек и когато те разкрият, а то е неминуемо, следват много лоши неща.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 1138eb72c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   До 3 и 11
Предполагам, че си мъж. Питаш какво точно се връща на тези деца боледуващи от рак или други болести и умиращи много млади. Номер 10 се опита да ти каже, че закона на кармата действа, но на теб, по всичко си личи, че за кармичния закон нищо не ти е ясно. Не искам да те обидя, само казвам, че кармичния закон работи. Предполагам, че ти не вярваш и в душата. Ще се опитам да ти обясня. Всичко което ние мислим, говориме и нашите дела в живота ни е нашата карма. Тази карма става нашата тенденция на поведението ни в този ни живот. Когато ние умрем нашата карма заедно с душата ни отива в някакво духовно ниво-йерархия, където духовни лидери (ангели или архангели) се занимават с нея. Според кармата на тази душа тези духовни лидери решават кога и къде тази душа да се прероди. Тук трябва да се запознаеш и със закона за прераждането, което е абсолютна духовна истина. Другата истина е, че човек се преражда много пъти. Сега ще ти отговоря защо млади невинни деца умират в ранна възраст поради най-различни причини. Може би тези деца в миналия им живот, или още в по-миналия им живот, са изградили лоша карма и в сегашния им живот си плащат за лошата карма. Отърване от лошата карма няма, рано или късно всеки си плаща за греховете. Трябва да изградиш добра карма ако искаш да не страдаш в сегашния си живот. Тук не говоря за инциденти или заразни болести.
Сега сигурно ще запиташ, а защо на някои лоши хора в този живот нищо лошо не им се случва. На тези хора им се е дало да живеят добър живот, но според обществото в което живеят или под влияние на други те са тръгнали по лошия път. Затова те ще си платят за сегашната им лоша карма в следващия живот. Казах кармичния закон е безгрешен. Много хора не вярват в духовните учения, в съществуването на Бог-Дух защото нямат интелектуално проглеждане. Повечето хора са невежи и не проявяват любознателност да научат нови неща в духовната сфера. Дори учените-материалисти не разбират нищо от духовната наука.
В четирите евангелия на новия завет Исус говори много ясно за душата и за Бог-Дух, но човек трябва да чете с отворено съзнание и да се опита да вникне дълбоко в думите му. Например какво иска да каже с думите му "Аз и моя Отец-Бог сме едно" и "Аз съм в Него-Бог и Той-Бог е в мене". Само недей да си мислиш, че съм някой заблуден църковен плъх. Аз в църква не влизам защото самите попове са просто едни кариеристи и нищо повече. Те самите не разбират много неща.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 71a36979b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   връща се но в следващия живот, не в сегашния, като си в противоположната роля. ако си жертва после ще си агресор и ако си агресор после ще си жертва и така

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker