Какво е истинската любов и съществува ли тя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Какво е истинската любов и съществува ли тя?
преди: 4 години, 1 ден, прочетена 2128 пъти
Какво е любовта според вас?
Какво трябва да изпитва човек, когато е влюбен към другия човек.?
Трябва ли човек да е импулсивен в любовта, без да се замисля толкова в думите си към гаджето си, в начина си на изказ и изразяване, в начина си на показване на любов. Къде се крие магията? Душевността и сливането на емоциите. Защо всичко е война между половете. Дори в една връзка, когато има неразбирателство се усеща сексизъм. Съществували въобще такова понятие истинска любов, уважение между половете и непринуденост?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 16 часа
hash: 7c2afce675
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На тая планета няма истинска любов или душевност. Човекът е животно, и това което изпитва е просто емоция/инстинкт. "Любовта" е просто сексуален нагон, който служи за репродуциране на вида. Ако вярваш, че има нещо наречено "душа", то на тая планета поне, това нещо е в плен на тялото и неговите нагони. Сексът е проява на инстинкта за оцеляване, затова е и непрекъсната борба. Животът си е борба за оцеляване. Такова нещо като "сливане на емоциите" няма, защото емоциите са нещо индивидуално, определено от позицията в която се намираме, ролите които изпълняваме в цикъла на живота. Няма как да стане "сливане" между противоречиви неща, а ние сексуално като полове имаме противоположни роли. Дали има такова нещо като "сливане на душевност"... не мога да отговоря, защото както споменах, тук тя е роб на тялото и емоциите му. Много се заблуждават, че двете работят в синхрон, което е очевидна лъжа. Но повечето имат нужда да се самозалъгват и играят ролята която животинската им приророда диктува. 95% от хората според мен, и въобще не се замислят дали има нещо повече. Алтернативният път, е природата на монаха, който е зарязал секса и всички заблуждения покрай него. Ако искаш нещо истинско, те това е. Самотата, саморефлекцията е единственото истинско нещо което имаме на тая планета. Всичко останало са временни роли.

 
  ...
преди: 4 години, 15 часа
hash: 5f18b72c26
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много спорна тема. Разбира се, че любовта съществува, но хората сме различни и не показваме чувствата си еднакво.
Когато някой те обича, той иска да си добре. Това не означава, че ще бъде перфектен и винаги ще прави нещата, както на теб ти се иска. Определено ще се случва неволно да те нарани, спорейки за нещо безсмислено. Този човек все ще си има граници и собствени разбирания, които няма да са като твоите. Различията между вас ще са благодат един ден и проклятие на следващия. Но... ще се притеснява за теб, ще ти мисли доброто, ще иска да прекарва време с теб, да те вижда с усмивка. Често ще ти угажда, особено за битовизми. Бившият ми харесваше гроздов оцет, а аз ябълков, но купувах винен заради него. Наистина не го понасям. Той сам ни пускаше типично женски филми, защото знае, че аз предпочитам блудкава комедия пред екшън. Любовта често прозира през такива дреболии на пръв поглед. После става съвсем ясна, когато животът ни подложи на изпитание- болест, безработица, лични и семейни проблеми. Всяка трудност ти отваря очите. Този, който те обича, ще се кара с теб и това е нормално, но няма да прекрачва нарочно граници, които ще ти разбият сърцето и ще загубят вярата ти в хората. Няма да стои безучастно като непукист, когато света ти се руши.

 
  ...
преди: 4 години, 13 часа
hash: 6e0a249eac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Някое дете невръстно ли пита? Не си ли бил/а влюбена, че питаш?
Каквото и да ти кажем, няма да ти помогне с нищо, като хлътнеш да уши.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 9c1f5d7eb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Не съществува. Това, което хората описват като хлътнат по нещо си, не е нищо повече от емоционално привличане с хормони, с цел да природата да успее да задържи едно семейство и въпреки това не е задължително.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 33734994dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Авторе (или авторке), любовта е тъкмо обратното на написаното тук. Коментар номер 2 го е обяснил добре, но не всеки изпитва такива чувства. Някои от пишещите тук със сигурност са неспособни на това. И все пак вероятно някой обича и тях дори - майка, баща, гадже, приятел... Невинаги трябва да сме добри хора, за да ни обичат, и невинаги сме обичани, въпреки че сме добри хора...

 
  ...


...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: d48f7e4430
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Любов има, но те не искат любов. И са много злобни, защото заради тъпата си интуиция се набиват на тъпаци и мухъли. Е, нормално да мразиш мъжете. Търсиш задник и намираш задник.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: d89f5ab4bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Любов няма, всичко е сексуално привличане и интерес. Когато сексуалното привличане свърши оставя интереса, а ако няма такъв двойката се разделя.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: a59b70f415
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Нарича се Семейство. Когато човек се прибере при мъжа/жена си целуват се, ядат, пият, гледат ТВ и се обичат завинаги. Без интереси "Жена ми трябва да ми сготви хубава храна и да ми изпере дрехите", "Мъжа ми трябва да донесе парички този месец и да отида в мола" И човек не знае каква ще е Любовта на живота му преди да я намери. "Искам слаб мъж с хубава коса и да му е голям", "Искам жена с големи цици и коса и да не мрънка много" Когато намерите любовта ще се смеете на това. И любовта се намира един път в живота. Преди това всичко е било хормони. "Искаш ли още бившия си? ", "Защо ми е Нокия, когато имам Айфон? "

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 9f9846a755
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Има истинска любов!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: c05e95b797
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Любовта е възпитание и желание!
Ако ти искаш да обичаш истински, също и ако човекът до теб, иска да обича истински. Вашата любов е истинска.
Толкова е елементарно.
Просто сега всички хора са толкова глупави, че не знаят какво искат.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker