Защо детето да не остане при бащата? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121112)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14353)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо детето да не остане при бащата?
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 1279 пъти
Сега тука ще ми скочите, но в Америка например, където съм живяла (в Остин, Тексас), се гледат много неща, не се присъждат от раз децата на майката. Хем там е по-феминистка уж страна. Това отделно. Ние с бащата не сме в лоши отношения, просто така се получи. В последно време се карахме за всичко, може би и аз бях виновна, но така и не можахме компромис да намерим. Той студено се държеше и така и не прояви интерес, аз все уж правех скандали, в началото и двамата бяхме различни, но млади се събрахме (сега ще се уплашите - и двамата на по 21, но бяхме готови за сериозна стъпка, просто израснахме може би по друг начин). Другото, което е за дете много той и семействата ни притискаха, а можехме да си поживеем още няколко години само двамата. Но детето е най-скъпият ми подарък и винаги ще уважавам този мъж. Обаче сега, 7 години по-късно и с 5-годишен син, нещата тръгнаха към раздяла/развод. Само дето аз съм с много отговорна работа, понякога буквално стоя в офиса само и работя до сред нощ. Затова пък и правя добри пари. Не се изтъквам. От друга страна моят подход към децата е по-различен, дори синът ми е по-близък с баща си. А и нормално - да беше момиче да ми е странно, но според мен син трябва да е с баща си, независимо дали майката е нежна или властна, всички синове, отгледани от майки/жени съм забелязала стават мамини синчета и хомосексуалисти, или пропадат. Ами нямам против детето там да остане. Плюс това бащата сега не работи, преди работеше и при това много, но има операция и ще си постои вкъщи. Аз ще плащам и издръжка х 5, ако трябва, смешно е да принудя мъжът да го прави, независимо, че има спестявания. И защо да наемам чужди хора и да им плащам, или да затормозявам родители, при положение, че мъжът ми може да го прави? Тъкмо няма да ги отделям. Защото аз не съм спирала да работя и от 9 до 19 ме няма, а понякога откарвам до нощите, както казах. Няма друг мъж и не искам, нито при него има друга жена. Детето винаги ще ми е приоритет, както и на него, но имам нужда от почивка, той също иска да остане сам с детето. За сега е само раздяла, но и дори развод може да се стигне, затова казвам. Общото жилище остава за тях, аз си имам отделно само мое. И не ми е проблем.
Мисълта ми е защо всеки път, ако бащата вземе детето се смята, че не е доброволно и майката все е алкохоличка, наркоманка или пропаднала жена? Защо мъжете лесно се отказвате от родителските права и смятате, че съвсем на чисто може да почвате ново семейство, а пък жените толкова драпате за тях и смятате, че новите ви партньори са бащи на децата и са длъжни да ги издържат? За мен е нормално момче при бащата, момиче при майката, при нормални взаимоотношения. А синът ми е на 5 и му трябва мъжко присъствие най-вече. Не е провокация, питам, защото и на мен ми опря до главата. И веднага роднини, съседи и познати намекват, че съм сгафила и затова съм дала детето, а историята е много различна. Аз работя и издържам, той за момента трябва да стои вкъщи, отделно със сина са по-близки. Не на финансова основа, не и на любовна се създадоха скандалите, а сблъсък на характери. И за тези, които ще ми кажат, че такъв няма да намеря, аз и не търся! Кой е казал, че трябва мъж и връзка до мен? При това толкова скоро? Имам вече един мъж, синът ми! Макар млади, животът винаги може пак да ни събере, но ежедневно да се караме е абсурд, засега по-добре отделно да сме. И той не търси други жени, като цяло много студен е станал и само детето гледа.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: 179467208b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Гледайте го двамата и без глупави теории, детето има нужда и от майка и от баща. Ако вие работите много го гледа той, но това дете има нужда от любов и майка. Просто оставяте работа на моменти и нека приоритет да ви е детето, защото времето не се връща, а травмите са жестоки в детската психика. Не ви е нужно разрешение от съда, да правите най-доброто за детето си и двамата и не на последно място, няма нищо по ценна от семейството, любовта и това и вие да имате нова връзка, а не да се криете от всичките си проблеми, дете, друг мъж....зад работата. Парите ли са най-важните за вас и висенето в офис.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 7edc0ba304
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ми остави му го, ако има време да го гледа. Но и ти не забравяй, че имаш дете и някой дни ако си свободна го взимай да го видиш и ти.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 93ad56281c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Авторке, мисля че повечето жени не желаят детето да остане при бащата, защото несъзнателно искат чрез това да унижат и да накажат бившия си. А и често раждането на дете е единственото, което са постигнали в живота си, затова и се вкопчват в него. Оправдават егоизма си уж с това, че го правят заради интереса на детето - ами, не е така. Чист егоизъм е. Защото мъжът може да избере да ги напусне, но детето избор няма. Как твърдят, че действат в интереса на детето, когато се оказва, че детето с тях расте в много по-лоши условия или получава по-ограничени възможности за развитие, отколкото ако е с баща си?

Споделям напълно твоето мнение. Не виждам причина, когато бащата е доказал, че е отговорен и очевидно може да се грижи добре за децата, да не ги поеме той. Даже съм предупредила мъжа ми при евентуален развод да свиква с мисълта, че децата остават при него. Смятам че за всички ще е по-добре така.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: a0062d6618
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   До 1

Ако това дете някога иска да отиде в Харвард, то да, ще трябват пари, така че са важно!!!

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 0e37593964
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Като го прочетох си помислих, че е някакъв фейк и провокация.Писана от човек без деца.
Не мога да си представя майка с подобно мислене. То бива кариеризъм и отдаденост на работата, ама чак пък толкоз...Каква отговорна работа,какви 5 лв? Не искаш да си гледаш детето, защото фирмата сигурно ще фалира без теб. Пълни глупости. Както и това, че всички отгледани от майките си мъже били мамини синчета и педерасти. В отговор на тази тъпня, ще дам пример с мъжа ми- на шест месечна възраст е останал без баща , който е починал. Свекърва ми е отгледала него и сестра му съвсем сама, с мизерна заплата, не се омъжила повече. Съпругът ми е бил на 14г, когато е изкарал първите си пари и ги е дал в къщи, справял се е сам с всичко, издържал се е сам. И сега вкъщи майстор не стъпва, той прави всичко. Това с педерастията пък не подлежи и на коментар :)))
Ако наистина има такава жена, то тя не е никаква майка, ами един прост инкубатор, който е износил и родил дете и до там. Щом мъжът ще го гледа и възпитава, за какво му е жена? И за какво синът ще обича майка , която е предпочела работата си пред него? Дете се гледа с любов и грижи, не само с пари.
Силно се надявам темата да е фейк, никое дете не заслужава такава майка.

 
  ...


...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: d37d9c8356
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   И аз си обичам работата , но не бих оставила децата на мъжа , искам време с тях . Родителите трябва да прекарват време с тях и двамата . Простп майката е много обвързана с децата си , знае кога какво да направи , има инстинкти , обича детето си , докато на мъжете им е трудно по цял ден с деца и не се справят много .

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 239d6fcfa8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Направи това, което мислиш за правилно и не слушай хората. Точна рецепта за отглеждане на дете няма. Ти знаеш най-добре обстановката около теб каква е. За такива неща е тъпо да се питат непознати хора. Щом искаш да работиш и не ти се гледа дете ок, по-добре бащата да го гледа.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 184c867533
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Според мен детето е още малко и си има нужда от майка или от баба, или от жена, която знае какво да прави. Бащата също може да го гледа, но едва ли ще се справи. Мъжете нямат майчинско чувство и не знаят какво да правят с малко дете. Ако е по-голямо може.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 31c9b01f44
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Парите не били важни? Ами детето какво ще яде? За да плащам добра градина (и на градина ходи), да има всичко нужно. А един ден като иска почивка? Ресторант? И да, Харвард надали мога да си позволя, но ако желае в чужбина в скъп град или университет? По-добре да МОГА да го осигуря отколкото да не мога. В момента може да се каже, че издържам детето и помагам дори на мъжа. Ако аз спра да работя, знаете ли какво ще стане? Управител на отдел в хранителна компания съм (за десерти). И бащата е абсолютно кадърен вместо всякакви психопатки и бавачки да наемам. Не един случай на насилие е имало с такива по света и в България. А родителите ми са с проблеми, неговите са в много далечен град. Абсолютно не е фейк историята ми. Аз не мога да живея в момента с мъжа, но защо детето да НЕ? Всеки свободен ден го прекарвам с него, взимам го или до извеждам цял ден сина ми. Но като седи у нас какво ще постигна? Не провокирам, аз съм майка, защото тия пари не ги харча за глезотии, но за сметка на това синът ми живее добре! За маникюр, глупости не съм давала, малко дрехи имам и на фризьор рядко ходя. За мен ли си пръскам парите? Но питах всички каква е тая мания детето да го вземе майка, която не може да се справи и да се опитва да замести бащата с други? А бащата лесно да се отказва? И веднага разни луди теории? А аз имам доста повече наблюдения върху може би 10 мъже, отгледани от майка само и всички са лигльовци страшни! Само един е читав, но се изпокараха, щото майката е властна. Ако е вдовица, няма избор. Но защо ако не може да го гледа ще го повери на всеки друг, но не и бащата, като че ли той не е родителят? И детето щяло да ме мрази? Аз никога няма да спра отношенията си с него, а дали нямаше да ме мрази ако всеки месец е с нов баща, защото има такива примерни майки взимат детето, но редовно пробутват с изивинение е*ачите си в живота му, което е по-недопустимо! - Авторката

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 387c69c30a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Това е масово 50% от приключили дела на сайтовете на регионалните съдилища бащата взема детето децата по взаимно съгласие другите спорят. Дай му родителските права някои трябва да отговаря за детето гледай си кариерата и така. Ти си го измислила.

 
  ...

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: d9d5005888
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Тия хора не разбраха , че парите не са всичко на този свят.
Като някакви мишки в офис , било по ценно от семейството .

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 24ee2a6014
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Логиката я разбирам, и желанието за тази организация не осъждам. Щом можеш да заспиваш далеч от детето си, направи както си решила. Аз не бих могла, липсва ми. Ако се събуди, ако е болно. Иначе и аз имам тежка и отговорна работа, която ме оставя изцедена като лимон. Парите за детето в семейството давам аз. То е доста привързано към баща си, иска да спят заедно, еднакво инфантилни са, обичат се безкрайно. Аз съм делова, строга, не мога да се вдетинявам. И ние имаме проблеми. Но Бога ми, как бих заспала далече от детето си, не знам. Като ходя в командировка, си почивам физически и психически първата нощ, евентуално и втората, после само физически, но детето ми липсва. Случвало се е да трябва да тръгна за чужбина, а той да е болен. Мъка голяма, будих баща му през час да му мери температурата. Не те съдя, но детенцето ти има нужда от теб.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: d0559d3c67
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Мале с тея коментари изкарахме майките принцеси, а бащите чудовища. И майката и бащата са родители на едно дете. Не разбирам какво значение има къде е детето при майката или при бащата? Проблемът е при жените, които изобщо не пускат детето си при бащата и при бащите, които след развода забравят, че имат дете и дори и издръжка не дават. Щом жената е решила да даде детето на бащата, нека го направи.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 7c40f559ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Е, не ти разбирам нито въпроса, нито проблема. Не искаш ти да да имаш родителските права върху детето, един вид съдът зорлем ти ги е дал. Айде сега, насила не стават тия работи. Дай детето на мъжа ти тогава. Няма какво тука да се оправдавш с работа, пари и някакво супер евентуално образование в чужбина и друго бъдеще неопределено. За майката детето трябва да е най-важното, както и времето прекарано с него, а не купищата дрехи, играчки и електронни боклуци. Обсипването с вещи е комплексарщина и скрито чувство на вина, не е любов и не е грижа. Децата имат нужда най-много от общуване, от времето прекарано с тях! И за всяко едно дете, независимо момиче или момче, майката е най-важното, те имат дори космическа връзка, ако щеш.
Майка на две деца

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: cffe8fae3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Няма никакъв проблем да остане при баща си. Правите едно споразумение преди развода и на делото го представяте, като включи ЗАДЪЛЖИТЕЛНО реда на общуване с детето за теб. Точно и ясно, Коледа, ваканция и подобни, адвокатът ти ще ти обясни. И че бащата не може да те възпрепятства да се чуваш с детето от (примерно) 9 до 21 часа или да се виждаш в определеното време.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 7c40f559ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Авторке, много американски филми си гледала, ти се изкара направо един Бил Гейтс в пола, то направо не фирмата, ами световния бизнес ще загине без теб. Тцъ-тцъ.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: fca80fb1d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Децата обикновено остават при майката, защото на много бащи така им е по-лесно, да не се разправят ежедневно с грижите за детето, а само да минат да го изведат някъде уикенда - без отговорности, вземане на трудни решения и проблеми. И са свободни да имат нови връзки и семейства, докато жената остава с детето и шансът някой мъж да се ожени за нея и да гледа детето й значително намалява в сравнение с разведения мъж.
Не всички са със силно развито майчинско чувство и от поста личи, че зча авторката най-важна е кариерата. Няма лошо, има и такива хора. Иначе е вярно, че повечето мъже, отгледани само от майките си, стават мамини синченца. Затова е важно бащата също да присъства активно в живота на детето. Чак да го гледа всекидневно - евала, ако има това желание, но ми се струва, че авторката може да се разбере детето да е при нея поне всяка събота и неделя, ако няма възможност да го вижда през седмицата, защото контактът на детето, макар и момче, с майката също е много важен и не бива да се пренебрегва.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 2e066e3520
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Мога да приема, че не ти е в природата да гледаш детето си. Но да обясняваш момчето при бащата момичето при майката...? ! Майка съм на момче и момиче. Разведена съм. Децата ги гледам аз. Бащата участва, но основно са при мен. Ако трябваше да избирам аз или някои да ми налага, кое да си оставя и кое да дам , по скоро бих се отказала от двете. Да оставя в едното си дете впечатление, че по-малко съм го искала и за това съм взела другото... Или да съм родила момче, а да не мога да го гледам само защито съм жена. Или момиченцето ми да израстне само в мъжка среда? Боже жено ти луда ли си? Права си - пари трябват. С две ръце гласувам. Но да кажеш, че момчето ще оцелее без майка, а момичето без баща? ! Не че много деца не израстват така. Не че и аз не израстнах по тоя модел. Но точно за това ти казвам. Колкото имаш нужда и от двете си ръце и от двата си крака толкова детето има нужда и от двамата родители. Развеждаш се със съпруга не с детето си!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker