Нормално ли е .... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4697)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Нормално ли е ....
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 1728 пъти
Нормално ли е мъжът ви да ви упреква, че изкарвате по-малко пари от него и че не може да разчита на вас? Е, това е моят случай.Поради създалата се ситуация с ковид дохода ми падна и се наложи да снижа стандарта , но това не значи , че се лишаваме , а просто няма как да пестим и заделяме за глупости . Винаги сме си деляли парите за сметки , храна и т.н като в последните дни той пое малко по-голяма част .Е моят мъж смята това за неуважение и подигравка с него и знак , че на мен не може да се разчита, понеже той изкарва парите в къщата и . Не е ли това избиване на комплекси и защо мъжете в днешно време станаха такива ? Все пак аз върша всичката домакинска работа от първото до последното задължение ( тъй като той няма усет за хигиена и чистота ) , а и жената е тази която износва и гледа детето , като в същото време не спира да работи.. И ако трябва да изкарвам и аз парите в къщата и да взимам всички важни решения в едно семейство , което е правилно според него , та в крайна сметка закакво всъщност ми е той ? Нямаме ли и ние право да се почувстваме слаби на моменти и защо ролите на мъжа и жената в днешно време се размениха???

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: 62bb06855a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Тоя мъж не те обича изобщо
мъж който обича истински прави всичко за жена си.
Този те използва за слугиня.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 3f4c9c820e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Никъде не пише, че трябва да е равно. Деца имате ли?
Жената се грижи за дома, децата, може и да не вкарва големи доходи, мъжа е глава на семейството, той трябва да изкарва повече.
Съвременните мъже искат да им е сготвено, чисто, сметките разделени, детето да се гледа, а той просто да даде за половината сметки
Явно е свикнал и сега му идва нанагорно.
А, ако трябва да си в майчинство втора година и имаш доход 380лв какво ще правите тогава?
Много мъже са така, да не се минат с някой лев...

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 117bf759f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Ти за какво си с него? За безплатна чистачка навсякъде ще те вземат.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 2c8bc87302
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз бих го изритала на твое място. И не заради парите, а затова, че е мързеливец, чакащ всичко наготово. И нямаше и ден да прекарам с него, виждайки що екземпляр е. Как все от такива раждате деца? Как ги търпите и преди това??? Главата ми не побира... Аз лично никога и за нищо на света не бих се събрала с мъж, който не върши домакинска работа.

Ж,22

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: d62d25a1a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   При нас всичко е общо и не броим кой колко е сложил на общата купчина и колко е взел от нея. Нито си делим сметки, нито нищо. Като има разход той е за двамата.

 
  ...


...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: f75b837a52
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами не мога да кажа, че е мързелив, а даже напротив. Изкарва пари, но не обича да споделя явно и да се натоварва с други хора. Аз също винаги съм разполагала с пари откакто съм самостоятелна, но с времето кариерата изостана за сметка на семейните задължения, та все пак и аз съм човек. И тогава той започна да ме сравнява с меркантилните жени, които живеели на гърбовете на мъжете си и как той не бил от тези мъже въпреки, че еинаги съм имала с мои пари и сме си деляли всичко. А относно чистенето, той просто не е свикнал да го прави толкова често, тъй като след съжителството си с него разбрах, че хигиената му е на много по-ниско ниво от моята и не държи на уюта и чистотата в един дом. Та това доста ме обиди и се замислих....

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: e82319513f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Няма го сближаването, ако е по-сближен, ще го има ли това "недоверие"? Не е мъжко това по-горе. Да те упреква. Какво има предвид? Той е мъжа, нали? Ами сближавайте се като си задавате въпроси. Даже... Имаше 36 такива в интернет, които водят до влюбване, пробвайте с тях. Казвайте си преди това кои неща харесвате в другия... Говорете си.... Изкарайте най-доброто от себе ди. Мислете в Решения, не в проблеми. Нещата ще се оправят.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: f5374e9ed7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Кажи му, че бавачка и чистачка са платени професии и че ти не си слугиня все пак. Използваш си времето за да ги вършиш тия работи-пресметни му 8 часа на седмица за чистене и готвене и 20 часа за гледане на дете. От тук нататък да вземе да ти ги плаща тези пари и така ще си изравните доходите.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 9303706c3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Всеки има право да се чувства какъвто си иска - силен, слаб, велик и т, н, Какъв е в действителност и как го възприемат другите е отделен въпрос. Има право и на развод като нещо в семейството му не го удовлетворява.
Генерални изводи за днешното време, ролите на мъжа и жената в него не правя и не ме интересуват.
Мога да кажа как е в моето семейство- от момента, в който сме заедно няма мои пари и твои пари, мои мебели и уреди и твои, моят дял и твоят и т. н. Има нашето, държим си парите на едно място, имаме една банкова сметка, решаваме, избираме и купуваме заедно, грижим се за децата и дома си заедно. Сметките ги плащаме от общите пари. Мъжът ми има по-голям доход от мен, работи на свободна практика, но не го прави на въпрос. Изкарах две майчинства едно след друго, децата са с малка разлика, тогава мъжът ми беше на държавна работа и аз ги гледах, помагаше като се върне, доколкото може, между другото готви по-добре от мен и му е хоби да поддържа неголяма градина.
Не си държим сметка кой какво е направил, кой колко дал или взел точно.
Не сме богати, но не сме и в лишения, гледаме да харчим разумно. Така сме си решили материалната страна на живота.
Във вашето семейство сте се справяли по друг начин, ок, животът всеки го живее както го разбира. Но щом според теб нещо в него не върви, говори със съпруга си, изяснете си проблемите и търсете решение заедно, нали за това сте се събрали, не само за да плащате сметките.
Ако толкова не можете да се разберете, кой откъдето е.
Но общи приказки за времето ни, глобалното положение, защо мъжете са такива и пр. с нищо няма да ти помогнат.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 3f4c9c820e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Мъжете не оценяват, че чистиш, готвиш, ако теб те няма маминка ще направи всичко...
Един месец дал повече и много му дойде. И защо да си била меркантилна. Той нали иска да му е сготвено, изпрано, в замяна поне едни сметки да плати. Той ли взима повече пари?

 
  ...

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 3f4c9c820e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Като не иска да споделя, да не се жени. Щото като имате деца и за тя ще му е свиди. Ти си жена му а не чужда, ако на теб нр даде, на кой...

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: c67a1572e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Аз съм домакиня и откакто се омъжих не работя. Моят мъж има много добре платена свободна професия, но много работи, по 10-12 часа на ден. Колеги сме в професията, аз бях на стаж в неговата кантора, решихме той работи аз домакинствам, грижа се за всичко, за детето, за свободното време, пазаруваме само заедно заради тежестите. Носи си парите у дома, имаме две карти от банковата сметка, аз ги разпределям. Никога не ми е намекнал, че ме издържа.
Не е правилно да работите и двамата, а той да мързелува, нито да натяква за пари. Парите в семейството са общи, всеки прави необходимото за доброто на семейството. Как така си делите разходите? А остатъка всеки си го къта за себе си? Вие не сте семейство, а съквартиранти. Прецени този човек, ами ако се разболееш от нещо и трябва няколко месеца да почиваш какво ще стане? Няма да ти дава хляб да ядеш от неговия? Напусни го при първа добра възможност, това не е добър човек.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: ccdccc608e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Вдигни му таксата за секс и си компенсирай дохода. Да си плаща и за това, че му готвиш, переш, чистиш и му създаваш кефа!

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 31c7f5e402
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Поначало в едно семейство се появяват гласни и негласни задължения. Идеята е просто да се дърпа напред с общи усилия, без значение естеството на усилията (кой ще готви, кой ще чисти, кой ще плаща сметки, кой ще заведе детето на училище). Важното е и двамата да драпат в една посока и да се чувстват добре.
Когато живееш с някого не може винаги да е 50/50, както е най-честно. Понякога се случват беди, животът е непредсказуем. Идеята е, че можеш да се опреш на другия човек така, както и той може да се опре на теб. В твоята връзка този баланс не съществува. Около пандемията много хора останаха ощетени откъм заплати, а много си загубиха и работата. Не е планирано, не си започнала да вкарваш по-малко пари у дома от каприз. Моето виждане е, че всеки от двамата трябва да изкарва толкова пари, с колкото би могъл да живее сам. Естествено, предвид сегашните обстоятелства в доста семейства нещата не стоят по този начин. Мисълта ми е, че ти не си длъжна да изкарваш повече от него. В колко къщи мъжа и жената работят за еднаква заплата? Не много. Всъщност, тук има и нещо друго, ти си жена и вероятно един ден ще бъдеш майка. Тогава какво? Няма да работиш, ще взимаш майчинство само. Дали приятелят ти тогава ще разбира положението? Изобщо, цялата тази работа ми се струва много грозна. Няма значение кой от двамата е по-слаб финансово към момента, другия не бива да го съди, нали сте едно цяло и вървите в една посока. Какви са тези делби на мое и твое, не трябва ли всичко да е за общото бъдеще?

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 60ba28281e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Раздели се с него. Или да ти плаща за чистенето -чистачка, за гледането на деца-детегледачка и пр. Не ти трябва такъв мухъл.. Няма нищо мъжко в него.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker