Аз ли съм сбъркан или светът около мен? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Аз ли съм сбъркан или светът около мен?
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 1891 пъти
Здравейте, момче на 21 години съм. Доста често чувам от приятели и колеги, че има нещо сбъркано в мен и вече наистина взех да се замислям.
Преди около година и половина се разделихме с най-сериозната ми приятелка. Връзката беше дълга (5 години), токсична и имах нужда от почивка. Обичам свободата и спокойствието, които толкова години ми бяха отнемани. Вече съм готов за нова връзка, да имам момиче до себе си, да се забавляваме, да ходим напред-назад, да споделяме проблемите си, да правим любов, да се наслаждаваме на времето заедно. Бих казал, че изглеждам добре, поддържам се, общителен съм и хората се наслаждават на моята компания.
Проблемът е, че не съм като приятелите ми и не мога да се хвана с някое момиче "колкото да има". През последната година имаше 4-5 момичета, с които нещата можеха да се получат, те бяха готови да тръгнат с мен. Но аз не бях. Не почувствах тръпка, имах симпатии, но не съм се влюбвал в никоя от тях, нито пък съм харесвал някоя сериозно. Приятелите ми са ми задавали въпроси от сорта на "В ред ли си, виж тая колко е яка", "Г*й ли си" и т.н..
Баща ми също ми дава съвети, редовно ми казва, че опитът с жените е важно нещо и трябва да излизам с различни жени, за да мога да натрупам опит и безпроблемно да общувам с тях. А аз знам как да се държа с жените, знам как да говоря с тях и как да им задържа интереса. Работата е, че не почувствам ли, че искам да съм с някоя, не мога да се насиля и да излезна с нея на среща, да флиртувам колкото да трупам опит, да си лягам с различни жени, само за да трупам бройки. Спал съм само с предишната ми приятелка и не ме е срам от това! Имам опит в секса от нея, знам и кои токсични черти от женския характер да взимам под внимание.
Въпросът ми е дали според вас мисленето ми е закостеняло? Смотан ли съм, че съм спал само с едно момиче и че не искам да спя с други, като не чувствам нищо към тях? Не ми идва отвътре да се държа романтично с момиче, което не харесвам. Имал съм възможности да си легна с момичета, които ме харесват - заслужава ли си да го правя, помислете за последствията. Те ще се влюбят още повече и ще се чувстват зле от това, че не им отвръщам на чувствата. По написаното наистина може да звуча като мухльо, но уважавам чувствата на другите хора, не искам да съм причината някой да се чувства зле заради мен! Надявам се историята ми да бъде публикувана и искам да видя какво мислите. Бъдете здрави! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: d6d7809b2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти си диамантче, светещо из фалша и нищетата на тези, които не представляват нищо повече от алуминиево фолио.

Не се променяй. Светът се нуждае от искрени, емоционални и мислещи за ближния души, които не са склонни да раняват само заради собствен интерес или хорски очаквания.

Иска ми се да познавах повече хора като теб, но... уви. Няма. Рядкост сте. Рядкост сме.

Ж20

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 9bc18fbbc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Е, супер сладур си, остани си такъв. Само това ще напиша.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 3768067d4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Какво да мислим? Освен, че си почтен и истински мъж, от тези, които са дефицит в днешно време. Аз също съм като теб, даже още по-придирчива, не излизам много на срещи, а като съм излизала с някакви са се оказвали или женкари или пък не са ми харесвали. И затова отдавна съм сама. Не мога, с който и да е. Ей така, за идеята. Просто да се развявам с някой. Но не смятам и моето поведение за правилно. Аз пък съм сама от 5 години. Имам обожатели постоянно, изглеждам добре, но така избирам все едно това ще е бъдещият ми съпруг. Това изобщо не е хубаво и го осъзнавам. А, колкото до това, че си спал с едно момиче, евала. Повечето са курвари и изпитват удоволствие да правят бройки, това са болни мозъци, в които не е останало нищо истинско и човешко, за тях любовта е само секс, всичко е едно първично задоволяване и толкова. Няма вече ценности. Така, че може да се гордееш със себе си. Сбъркани са другите.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 0af10d9d2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Малко останахме като теб,това че спиш само с хора към който изпитваш чувства и мислиш за другите не те прави мухал.
Моралът не е порок , запомни го :)

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: d48da193e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   И какъв точно ти е проблемът, авторе? Живей си живота както го разбираш и толкова. Кажи им на тези със съветите да си гледат работата.
На мен ми изглеждаш добър човек, но малко наивен. Не си мисли, че като си бил с една си опознал жените във всякакъв аспект. Предстои ти да видиш и научиш още много неща и за жените и за себе си, защото това е животът- непрекъснато развитие.

 
  ...


...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 777889266f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Авторе, я кажи малко повече за тези токсични черти, ме да ги сравня с тези на моята приятелка.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 7852650616
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Женчо си малко, но сигурно е от възрастта. Трябва сега да общуваш и излизаш с жени, независимо дали има любов или не,защото сега се изживяваш за Ромео, но ако не си се находил, на 40 ще се изживяваш за Казанова. Какво има да чувстваш ако говорим за платонични срещи? Просто опознавай жените, трупай сексуален и емоционален опит и не мрънкай толкова.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: f47b87fca3
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

8.   Точно защото не си мухльо, нямаш нужда да си доказваш че си мъж спейки с всякакви. Нямаш нужда от това за да си избиваш комплексите.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: c274dab98a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Разбира се, всичко трябва да е с желание... Не разбирам това да си с някого за да не си сам, оказваш се с дете, с нежелан брак после и такива неща...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: cabce666cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ами, знаеш ли, човек трябва да има известна доза адаптивност...
И при въпроси от сорта: "Аз ли съм сбъркан или светът около мен?", отговорът е - нито едното, нито другото... Просто си загубили или пропуснал съответната доза адаптивност. Дори и да смяташ, че светът се е "сбъркал", "полудял" - това е даденост! Ти не можеш да го промениш (или поне не в мащабите, в които искаш), значи единственото, което можеш да направиш е да се адаптираш към новата ситуация. А дори и светът да е тотално изтрещял, и да върви към собствената си гибел, твоята задача си остава ТИ да оцелееш (по възможност - заедно с близките си хора). В такъв случай трябва да прецениш кога точно "да слезеш" от въртележката на света... и да започнеш спасителна програма по твои собствени правила, които максимализират шансът ти за оцеляване и успех.
Така че престани да си задаваш глупави и безсмислени въпроси, и се постарай да направиш поне 2 неща: Първо, да си дадеш максимално ясна и честна оценка на себе си и на обстоятелствата около тебе, и второ - как ти с най-малко усилия, компромиси и т.н. от твоя страна можеш да се впишеш в тази ситуация.

 
  ...

...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 8cb41cf6e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Много си си точен, нормален и почтен мъж. Остани си такъв и си търси такова момиче.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: b1e5f46d12
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Щом ти върви с жените и знаеш как да общуваш с тях, значи не си смотан. Леко наивен и прекалено идиличен ми се струваш обаче. Колкото и прекрасно да звучи това, което искаш, е нереалистично. И за мъжете и за жените е важно да понатрупат опит, да се сблъскат с различни типажи, да видят как протичат различни връзки. Това помага да изградиш собствени критерии и да започнеш да разпознаваш качествените партньори. Ще ти помогне и да узрееш за съжителство с друг човек, с неговите си чувства и изисквания. И не на последно място, сексът и отношенията с другия пол са здраве, от което няма смисъл да се лишаваш. Всичко това не значи да спреш да подбираш, напротив. Но се отпусни малко, пробвай нещо, дори да не го чувстваш на 100%, и можеш да останеш приятно изненадан.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 1ca7127a1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Напълно съгласна съм с номер 1 и 2.
Определено светът е сбъркан и лошото е, че тези като нас са определяни за странни и различни, защото масовата група от хора са курви и курвари.
И не, не смятам, че е нужно да излизаш с жени, за да придобиеш опит, както казва номер 7.

П.С. Не се променяй, завиждам на бъдещата щастлива :)

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: f8ac270bd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Почти всичко ти е в ред. Не е нужно да спиш със всяка и така нататък. От друга страна има 1 голям проблем който явно ти е дошъл от много гледание на филми - така наречената тръпка или любов от пръв поглед всъщност идва от оная ти работа. Та това което мислиш и това което търсиш са противоречиви неща. Истинската обич се гради с време, а прекалено силните влюбвания бързо избледняват защото човек като свикне и се губи "тръпката".

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: ef081dc758
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Смени си средата, а в работата колегите ти нямат място в личният ти живот.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 6c55ca6e36
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   7, природата е устроила повечето създания така че да търсят начин постоянно да се размножават, но мисля, че дори и маймуните не разсъждават толкова долнопробно като теб и не го правят за бройка. За какво ти е тази бройка, някаква колекция ли си правиш? Според мен, тъй като у човека има някакъв по-интелигентен разум е нормално да има и някакъв разумен подбор, другото много първобитно ми се струва.

Тъжно е, авторе, че си пуснал подобна тема. Твоята нормалност, болното ни общоство те кара да чувстваш като ненормалност и тук искаш да се увериш, понеже постоянно ти е натяквано, че не си нормален, че си. Аз също, както повечето коментари горе, ще кажа, че си си абсолютно нормален и ще кажа, че те разбирам. Аз лично съм ограничил контактите си с хора като от твоята компания, защото просто не се чувствам на място, няма как и ти да се чувстваш.

Наскоро зад мен седнаха две момчета и говореха на едно момиче как те като момчета нямало как да откажат секс на което и да е момиче, защото момичето щяло да го помисли за гей и щяло да се разчуе. И това се обясняваше в продължение на 30 минути. Казах си колко болно мислене и колко висок данък общентвено мнение плащат тези момчета. Да правиш нещо, понякога да си съсипваш живота само защото някой може да каже нещо?! Друг е въпросът, че хомофобията в България е толкова силно интернализирана, че в ужаса си тези момчета да не бъдат определени като гей, биха правили пълни глупости с живота си. Това обаче е проблем на национално ниво, от който ми стана ясно страда абсолютно всеки, ниската култура и морал също са такива.
Освен със съвет да си останеш какъвто си авторе, с друго не мога да завърша. Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: dc6c463017
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Хора, стига сте преувеличавали. Авторът бил "диамантче", "супер сладур", "женчо", "истински добър човек", "голяма рядкост" и т.н...

Всичко това са крайности. Човекът си е съвсем нормален, това е нещо обичайно, има много други като него.

Да, звучи като свестен човек, но не знаем нищо за характера му, а само за това, че харесва дългите моногамни връзки.

Авторе, това, което описа, е напълно нормално. Познавам и други такива момчета, които пораснаха и вече са си мъже. Някои от тях все още мислят като теб, други наваксват на късни години. И двете неща са нормални. Също така е напълно нормално и някои твои връстници да харесват по няколко момичета, да излизат с различни, да имат интерес към всяка с хубава усмивка... Това не ги прави по-долни хора, когато са честни и открити и не мотаят момичетата.

Ако се чувстваш добре така, бъди си такъв. Дано намериш правилната! Само не се приемай за "диамантче" или "истинска рядкост, еталон на добрия човек", както по-горе без да искат те подстрекават. Това няма да доведе до нищо добро. Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: efd4368ce6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Ейй, ти си момче мечта. Бих искала точно такъв. Жалко, че не се познаваме. Не се променяй за нищо на света! Ще направиш едно момиче много щастливо!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: c5f927b764
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Няма лошо! Това се нарича качество пред количество. Въпрос на избор! И аз жях така и винаги съм се гордял с това :)

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: f7384b24ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Авторе, не ми става ясно от описанието ти какво разбираш под романтични чувства или тръпка. На 21 не си тръгнал още да избираш съпруга и не това трябва да ти е целта. Не става дума за бройки тук или за подвеждане. От среща или две ти няма как да знаеш какво реално имаш насреща като личност и характер, това изисква повече време. Ако срещаш токсични хора, това е едно. Но да не даваш шанс никому само защото не усещаш веднага пеперуди в стомаха е съвсем друго.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker