Проблеми у дома - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Проблеми у дома
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 1146 пъти
Не трябваше ли като се роди детето ни това да е хубаво? Все по-често се питам защо ми беше всичко това. Хич не е лесно, но имах голямо желание да стана майка и никога не съм мрънкала за нищо. Детето е вече на две години и половина, но аз си се грижа за него и знам, че отговорността за него си е моя. Емоционално ми влияе съпруга ми, защото той е свикнал всичко да му идва наготово, да му дават пари роднините в ръката, да го глезят, защото е бил едно дете. Най-малката трудност му идва в повече и започва да мрънка, блъска и да се заяжда. Старах се да избирам с какъв мъж се събирам и пак се появиха трудности. Доста години сме заедно и никога не е бил такъв, но ето че явно не сме били поставени под "подходящите" условия за това. Детето ни е палавко, много играе, много говори, скучно му е постоянно и няма една секунда почивка. У дома няма начин да седнем, то постоянно иска нещо от нас и се съгласява да кротува само ако му се разкрещим и го стреснем, което не мисля за правилно.
У дома цари настроение като след погребение. Мъжа ми крачи из стаите като каменна мумия и ако ни погледне направо ни пронизва с поглед, а ако проговори ще е да се скара за нещо. Не иска да прекарва цял ден с детето, защото това било кошмар за него. Понякога го изкарвам сама за да си почине. Оставял ме е и в супермаркета с детето да мъча да пазарувам, накрая ме съжалява и идва да помогне на касата.
Игнорира ме и като жена, не ме е поглеждал повече от месец. Вечер ляга с гръб към мен. През деня нямаме никаква комуникация. Вечер се виждаме за малко и той прекарва времето да се кара на детето, което пък е злоядо и отказва да яде. На тази възраст яде по 8 лъжици ориз и отказва. Даваме саностол всяка сутрин от няколко дни за да подсилим апетита.
Просто не усетих как от най-хубавото нещо, да бъда майка се превърна в най-лошото. Постоянно съм преуморена, изтормозена от мрънкане на съпруга ми, няма да хленча че косата ми изсъхва сама и я връзвам на топка, а на лицето слагам само крем за лице. Дрехите ми са на подметки от обувки, защото детето иска постоянно да го нося, въпреки че тежи 13 кг., нищо поне направих мускули на ръцете и краката...
Стана зъл, хаплив, ехиден, ироничен, циничен... не помня кога последно се усмихна и ме прегърна... скандалите са почти ежедневие. Толкова нещастна станах, че по цял ден треперя и от нерви си чопля устните и си правя рани. Не спя спокойно. Не мога да спра да мисля за времето, когато бях свободна и ми се иска да се върна и никога да не създам семейство.
Знам, че всичко това не е така, че имам щастие да съм майка, но това че мъжа ми мрънка толкова и прави семейната среда толкова неприятна, ме кара да поставя под въпрос правотата си в този избор...
Не мога да направя друго освен да поискам някакви съвети. По този въпрос - многократно съм говорила с него за всичко, което ме притеснява, но ефект няма. Той така и не прие, че стана баща...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: 79b9492a12
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен проблемите са в отношенията с мъжа ти и теб, а не в детето конкретно. Ако той беше мил, грижовен, не пренебрегваше секса, нямаше да виждаш проблем в това, че си майка. Разбирам те прекрасно! Бременна съм и чаках този период с такова нетърпение, а не чувствам достатъчно грижа за мен от мъжа ми. Да купи вещи за бебето - да, но това да съм спокойна, за мен да се погрижи като жена, човек, а не кравата, която утре ще роди телето, го няма изобщо. Яде си до мен и не се сеща на мен да вземе това, което си е купил за ядене, търчи по улиците, без да се сеща, че съм тромава и ми е трудно, не ми помага с чистене и покупки. И си казвам: защо ми беше? А то детето не е виновно, това са нашите отношения. Избирах го и аз, уж и ето, че в друга ситуация е друг човек. Разбирам те напълно, но не знам какво да те посъветвам, същата каша е в главата ми в момента.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: b3968e127c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Заживей отделно от него и намери някой-роднини или детегледачка да ти помага. Той няма да се промени, а само стресирате детето. Досега мъжът ти е бил глезеното дете и не може да приеме, че е родител. Има хора, които не стават за родители. Физически се Отдели от него и си гледай детето и себе си. И пак казвам-непременно намери някой да ти помага.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: fb8b375c09
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Много си разглезила детето, че и баща му. Дайте детето на градина, там ще се научи на дисциплина, ще се социализира. Какви са тези навици, да се носи на ръце, да не може да се занимава само с играчки, за менюто с ориза нямам думи. Даваш ли му поне плодове? И защо трябва да пазарувате заедно тримата, а не да ходи единият, а другият да е с детето? Поговорете със съпруга ти съвсем сериозно и без скандали и разправии, как мислите да я карате занапред и как ще си възпитавате детето. Ако можете да си позволите, наемете детегледачка за няколко часа или някоя баба да стои с него и излезте двамата.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 0eeb118269
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако бях на твое място щях да се разделя с него. Просто няма друго решение. Стана ми много мъчно като ти прочетох историята. Пожелавам ти в най- скоро време животът ти да се подреди и да бъдеш щастлива.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 54561e382e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Разделете се!

 
  ...


...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 0527cb2ec1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Започни да меткаш чинии и чаши по мъжа ти и ще видим дали ще смее да претенциозничи.За такива само с агресия, каквато те проявяват. Много му мълчиш и не го стягаш. Счупи му нещо в главата да видим дали ще се отваря. Детето ти е палаво, защото не си поставила ясни граници и то те прави на маймуна. Не означава с викане и бой, а тр да имаш авторитет пред него. Не значи не. А не яде, заради отровната среда, в която расте. Това е реакцията на децата. Или стягай мъжа ти, или се развеждайте, защото ще възпитате поредното нещастно същество на тая планета.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 791d4db4c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Дали само детето е причината?Не е ли възможно да има друга жена в живота му?Щом цял месец не те докосва вземи се замисли

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 0274c57cca
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Знаеш ли.. да, това което прави мъжа ти е гадно, но пък ти бъди хитра. Отношенията са от двама винаги, не знаеш какво е в неговата глава. Първо успокой се малко. Ако знаеш, че мъжа ти обича нещо-зарадвай го. И като малко си пооправите отношенията искай да ти помага с неща. Не е трудно "миличко искаш ли да прочетеш приказка, аз ще измия чиниите... Ако ти каже не директно "би ли измил чиниите, аз ще прочета приказка.. " и така. С тих и умерен тон по подобен начин . И после винаги го хвали/ благодари му за това което е направил. Може просто боклука да е изхвърлил, преучеличи малко и му кажи,че много ти е помогнал и че да е радваш, че е до теб и т.н. Колкото по-често го молиш за помощ - повече ще помага. Ако не свърши нещо просто му напомняй.
Ясно е, че е трудно сама, но ако слушаш коментарите на другите и си тръгнеш или започнеш да правиш драми може и по-зле да стане.

За детето- ако имате родители питай или твоите или неговите да ти помогнат. Ако не намери други майки с деца на същата възраст и се сменяйте ако нямаш пари за детегледачка. Така или иначе е трудно, но където има едни и повече може, но поне ще имате някаво свободно време. В случай, че и това не става разпитай дали няма някоя баба в квартала която би идвала дори за няколко часа от време на време срещи заплащане. -не са им голями пенсиите, някои от тях са и много самотни.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: d3367588b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Разведи се, мъжът ти е егоист и инфантил, това не се променя в мъжете. Тойбсамо ти тежи, при стреса се отделя кортизол и той води до хронична умира и депресия, след години - може и до рак. Като се разболееш още, разбира се той ще те зареже з по-млада, да не мислиш, че ще стои да се занимава с теб, той сега не ти помага, а чака наготово да правиш всичко. По-добре щастлива разведена, отколкото системно изтормозена с някой търтей. От него баща не става. Детето го дай на градина. А на 2 години е нормално да яде по 8 лъжици ориз, то коремчето му е малко, колко мислиш, че побира като храна. Давай храна на често, ако имаш съмнения, че яде малко. Наведнъж, не може да изяде много.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: d3367588b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Коментарът на номер 8 е добър, ако предположим, че става въпрос за зрял индивид, който просто е в криза. А този си звучи като инфантил, ако е и някой нрцис, това поведение няма да го стимулира да помага. Най-много ден-два за очи и после ще започне да си измисля оправдания, че е уморен, има работа и т. н. Има хора, на които вниманието от един човек не им е достатъчно, те искат да го получават от няколко човека едновременно, искат да бъдат хвалени непрекъснато и ако чуят критика(дори и най-обикновенна, като молба да помагат вкъщи)стават още по-недоволни. Разберете, че съветите от тип Кобилкина дейстават само при емоционално зрели хора. При патологии и личностни разстройства, мамини синчета и инфантили - не действат. Става по-зле, защото жената започва да полага още по-големи усилия и да се натоварва още повече, докто търтея продължава да паразитира по същия начин. И да, става по-зле. Ако се разведе, няма да сгреши. Дори и Кобилкина би те посъветвала да го зарежеш, недейте се връзва на някакви универсални съвети, които имат приложение само при нормални хора.

 
  ...

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 3dcef1472e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Остави детето при някого отидете спокойно двамата на пазар, отидете някъде да хапнете заедно. Детето го оставете на някого или просто в накой парти център за 2 часа и всички ще сте доволни. Мъжът ти е свикнал доста на готово всичко, къде са неговите родители да помагат.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: fb8b375c09
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   "Започни да меткаш чинии и чаши по мъжа ти и ще видим дали ще смее да претенциозничи.За такива само с агресия, каквато те проявяват. Много му мълчиш и не го стягаш. Счупи му нещо в главата да видим дали ще се отваря."
Е-ах ти съветите! Ти това ли правиш в къщи?
Ами ако и той и отвърне със същото? И като по-силен физически вземе да счупи нещо в нейната глава? Тогава ще има писъци до небето за домашно насилие, нали?
И е особено възпитателно за детето да гледа как майка му и баща му се бият.
Като би тежи да сте семейство и да гледате дете, развеждайте се и кой откъдето е.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: c06248edfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Разбирам те, дайте го на ясли. На мъжа ти му свърши рахатеца. Моят като оставяме двете деца на майка му, за да отидем до магазина,, вика как ще ги гледаш двете.. А аз като се оплача, че се изморяеам с две казва, оо на теб има кой да ти ги вземе вечер за малко, другите жени нямали помощ. Просто мъжете не могат да бъдат мъже, свикнали на лесно при мама , дето не ги закача за нищо.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker