Мразя любовта!!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Мразя любовта!!!
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 1307 пъти
Здравейте.
Мина много време от когато бях на 15. На тази възраст си мислих, че любовта е всичко в живота на хората, но колкото повече израства, толкова по-добре разбирах, че не тя, а спокойствието е най-важното в моя живот.
Не ме разбирайте погрешно. Не говоря за отстраняване на всеки дразнител, а за вътрешен мир. Нещото, което те прави стабилен и уравновесен. Моментът, в който не се нуждаеш от нищо, за да бъдеш щастлив. Момента, в който осъзнаваш, че щастието е вътре в теб.
И така през безброй връзки и човешки отношения си станах самодостатъчен, за да съм щастлив.
Но има едно мъничко нещичко наречено съдба, което те сблъсква с действителността, за да ти покаже, че не си прав и бъркаш жестоко.
И така съдбата постави на пътя ми същество, което никога не съм смятал, че може да е привлекателно за мен.
Всичко започна на шега. Съдбата ни сблъска. От виртуални разговори, прераснаха в реални. Стояхме очи в очи и въпреки, че физически тя не е топ модел; жена, за която ще кажеш Уау, като я видиш, някак ми допадна.
С всеки разговор, с всеки изминал час тя ставаше все по-красива. Нямам идея как или защо, но това е действителността.
От разговорите с нея разбрах, че има 2 деца, нещо, което ме отблъсква, не защото не обичам децата, а защото усложняват взаимоотношенията. Бивши мъже, драми, несигурност на жената в теб и в това, което тя действителност иска... и още безброй неща.
И въпреки всичко, въпреки негативния ми опит в такива ситуации нещо се случи.
Замислих се, как по дяволите се случи това?
За краткото време, което прекарахме заедно обикнах жената. За мен тя стана най-красивата на света. Децата и ми влязоха под кожата. Нямам никаква идея как и защо, но всичко това е факт. Факт, от който не мога да избягам.
Всичко вървеше прекрасно. Взе да става сериозно и тогава в една хубава вечер получавам съобщение. Не обаждане или разговор очи в очи, а съобщение, което ще перефразирам по памет:
-Дълго мислих и смятам, че не сме на една вълна. Ти си страхотен. Радвам се, че те открих. Наистина се радвам.
Не искам да градя връзка, поне за сега. Искам приятел, с който да мога да разговарям. Съжалявам, ако някак съм те подвела. Извинявай.
Останах без думи. От прилива на емоции в мен, което е нехарактерно от много време насам, не знаех какво да кажа, но запазих спокойствие и отговорих.
-Така е. Не сме на една вълна. Лека вечер.
-Лека вечер. - получих в отговор.
Преглътнах всички чувства и въпреки, че вътрешно изгарям, се опитах да я забравя. Трудна работа, но реших, че това е начина.
Но не бяха минали и три дни и получих следното:
-Здравей. Как си? Чудих се дали е уместно да ти пиша и не знам.
Какво по дяволите?
Какво по дяволите трябва да се отговори на това? Защо съдбата е толкова жестока? Нима трябва да отговоря? Нима трябва да разговарям с нея като приятел? Нима трябва да я гледам в очите и да стискам зъби докато изгарям вътрешно? Това ли е? Така ли трябва да постъпя? Какво трябва да направя?

Все още не съм и отговорил. Старая се да не мисля за това, но въпреки всички фактори за разсейване тя е постоянно в главата ми.
Няма по-ужасно нещо от любовта, особено от не споделената.
Мразя любовта! И ненавижда съдбата си!

М. З. 33г.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: cde6d24571
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Съгласна съм, че има и по-важни неща от любовта. Щом тя иска да се разделите, то си търси другаде късмета.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 6fea740d75
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен е била почувствала някакво колебание в теб, или самата тя е чувствала несигурност и първото го е написала с идеята да си изясните ситуацията и да добие сигурност в чувствата и намеренията ти, надявайки се, че ще опровергаеш съмненията й. Тъпо е, но понякога действаме така от несигурност и емоция. Понякога ни е страх и се надяваме, че някой ще разбере страховете ни и ще бъде с нас въпреки тях. Съветът ми е да поговориш с нея и да се изясните като зрели хора.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: f065b541d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Детска градина и какво заглавие само. Не ти е виновна любовта, а твоите решения. Че има съдба има, но решенията ги взимаш ти.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: f7cbacab0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Горкия, влюбил си се и то доста сериозно за да стигнеш до писания тук. Определено е нужен разговор и то откровен, но не го прави онлайн, ами очи в очи, точно както си почуствал и първите емоции към нея. Всичко което написа тук, и мнението ти за любовта отпреди, трябва да го разкриеш пред нея. Покани я на среща, можеш дори да пробваш с подарък, но не нещо прекалено, купи й цветя. Ако не потръгне, поне ще си опитал и после по-лесно ще го преживееш. Повярвай ми много по-добре е да опиташ да разкриеш себе си, колкото и да е трудно, отколкото да бездействаш. Второто е по-болезнено. Направи го заради себе си. Любовта винаги трябва да е споделена, но хората забравят, че преди всичко се влюбват заради самите тях. Длъжен си преди всичко на себе си и не се поддавай на използвачество. Ако откриеш и един белег в нейното отношение, който да те кара да се чувстваш използван, отблъсни я.
Сложно е всичко с любовта, действай, пък както има един израз, ще поживееме и ще видим какво ще стане.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: f0c6226330
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   според мен сте тръгнали ок, но по някое време по време на разговорите си се превърнал в нейно приятелче...трябвало е да наблегнеш на секса и страстта.жена ти го казва.

 
  ...


...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 24ba8a4f64
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Май и тя не е сигурна какво иска... Просто я питай без да си груб или нещо подобно. Кажи ѝ как се чувстваш, какво значи тя за теб и, ако смята след 5 дена пак да е на "друга вълна", да не ти пише изобщо. Не я юркай, остави я да премисли. Наистина понякога се държим много нелогично - може да се е надявала на някакво уверение от твоя страна, просто "профилактично", а ти да си приел нещата за приключени и да си ѝ отвърнал само с "лека вечер". Бъди честен, няма нищо срамно и обясни ясно, че не искаш да се бъзика с теб и няма от какво да се притеснява. Това в случай, че е просто несигурност от нейна страна. Ако си търси внимание и иска някой да ѝ ходи до полата, за да си повдига самочувствието, вече е друга работа.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 2132831dcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Само егоистите си мечтаят за любов, за тях тя е получаване на човек само за себе си. Какво според автора е любовта? Били са заедно, вероятно са правили и секс, какво повече иска? Явно това иска и жената, не иска обвързване, а той иска да чуе, че жената ще му бъде вярна до живот!?

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 0891cce6ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ако искаш да си с нея, покажи ѝ, че си мъж. Не показвай емоции. Жените са емоционални, не ние. Те взимат решения, повлияни от моментни емоции. Просто ѝ отговори студено и покажи, че ще си добре и без нея. И какво си се разциврил, я се стегни, сам каза, че щастието си зависи само и единствено от теб. Бъди уверен в себе си, самоусъвършенствай се, самообичай се. За да бъде една жена с теб - тя трябва да те уважава. Няма любов, привързал си се прекалено. Давай го спокойно и не я мисли толкова.
Отговори ѝ без да споменаваш нещо за виждане, нека разговорът ескалира до там. Може да отнеме време - дни, седмици, месец. Когато усетиш, че тя иска да се видите, питай я кои дни е свободна и ти ИЗБЕРИ мястото за срещата. Бъди решителния. Както казах - покажи ѝ, че си мъж! Ще следя темата.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 69fd5e18d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Аз мисля, че въпреки обидата и болката трябва да разговаряш с нея и да се изясните по между си. Ситуацията при вас е доста сложна и за единия, и за другия. Ти си на възраст, на която вероятно искаш да имаш семейство и деца, макар да казваш,че най-важно за теб е спокойствието и вътрешния мир. Семейните отношения никак не са лесни, ще се сблъскате с много проблеми и дразнители и се налага да правиш много компромиси. Новото семейство предполага и ново дете, което е голямо натоварване и физически и психически. Не се знае и нейните деца как ще реагират в началото, а те си имат баща и вероятно се срещат с него и го обичат. Готов ли си завинаги да забравиш за спокойствието, което толкова много цениш? Може би тя не е готова толкова много да си усложнява живота и не бива да я виниш. Може би е изплашена и не знае отговорите на много въпроси, които си задава. Все пак не пишеш какви точно са били твоите очаквания и намерения към нея, от колко време се познавате. Може би аз неправилно изтълкувах, че си очаквал да се съберете, но ако е така, ти готов ли си за всички изпитания, които те очакват?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 74cb3a2be3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Веднъж мой близък приятел ми каза, че щастието е вътре в теб, но любовта е страхотен комплимент към живота. Тези думи сякаш се татуираха в съзнанието ми, не мога да ги забравя и много често се сещам и мисля за тях. Откривам страшен смисъл и философията им наистина ме кара да се чувствам по-добре.
Любовта не е виновна за нищо, тя е съвсем просто и изцяло положително чувство, но ние, хората, не сме такива.

Според мен тази жена те харесва, но изпитва силни колебания относно това до каква степен вие ще сте добра двойка. Не я съди жестоко, тя има две деца и е длъжна да мисли за тях. Не си голям късметлия да ти го призная. Жената, към която изпитваш тези чувства, не е свободна и волна 20-годишна птичка. Тя има семейство в лицето на децата си и страшно много битовизми за оправяне. Ако беше сама, вероятно нещата щяха да ви се получат, защото на нея нямаше да ѝ се налага да мисли излишно. Колкото повече мисли един човек, толкова повече се обърква и започва да се колебае. Отрязала те е с разума си, потърсила те е отново със сърцето си. Не ѝ прави чест и не я оправдавам, но това е гледната точка която имам над проблема ти и съм длъжна да ти го споделя. Щом тя се колебае, вероятно наистина ще е по-добре за теб да спазваш дистанция и да не я допускаш отново до себе си. Ама нещо не ми се връзва напълно в историята. Честно казано, на твое място щях да искам да проведа един задълбочен и сериозен разговор. Не казвам, че е разумно, защото въобще не е такова, но аз нямаше да се сдържа.

 
  ...

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: e5f8272086
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Ами като мразиш любовта живей си сам.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 4c5164f3fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Човек е щастлив, докато не се замисли дали е щастлив. Стига с тези драми. А истинската любов се намира веднъж в живота. И повечето хора имат някаква тъпа история пред това.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 6157b9571c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Любовта е просто редица импулси в мозъка ти, породени от различни вещества и това, как десйтват те. Не виждам, защо я мразиш.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: aaeed5b192
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   На 33 години си вече твърде голям, за да съдиш жената, че има "две деца, бивши мъже и драми". Всеки има такива неща в живота си след 24-25 години. Нормално е да искаш да си чисто нова страница в живота на жената, когато и ти, и тя сте на по 18-19.

Според мен не си се наживял и не си имал много влюбвания и разочарования досега. Затова възприемаш живота по-незряло. Не знам какъв съвет да ти дам, за да наваксаш. Опитай да се поставяш на мястото на човека отсреща. Когато има любов, когато наистина обичаш, искаш този човек да е добре, а не реагираш егоистично. Според мен си имал увлечение, влюбване, но не и любов.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 983e76de2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Аз ще съм по-суров, надявам се да не се засегнеш, но по-добре да чуеш истината, отколкото да слушаш блудкавите лъжи на жените тук.
Първо да тръгнеш с жена с деца си е чиста лудост. Жената с деца, която няма мъж, означава, че или е зарязана или е излизала с някъв пълен боклук или е просто е била с някой, от който да има деца и нищо повече и после го е заебала.
И в трите случая означава, че тая жена не иска нищо друго освен един провайдър. Означава, че тая жена по никакъв начин не е стабилна, колкото и красива и добра да ти изглежда в очите. Това им е целта да изглеждат невинни, докато не заживееш с тях и не видиш, че всички са еднакви. И сега е попаднала на теб и те разиграва.
Такива съобщения с жените си пишех в гимназията, а съм на 26.
Не само не отговаряй, ама изтрий номера и. Забрави я тотално. Това не е любов, това е чисто разиграване да те види как ще реагираш. Ако реагираш импулсивно тя ще види, че си прекалено реактивен и ще си каже, че е била права в преценката си. Ако не и отговориш ще продължи да те търси, но това означава, че просто те разиграва, защото не се е случило това, което е очаквала. Това, че си много влюбен е само в главата ти. Нито една жена не е толкова перфектна и не е такава принцеса, колкото си мислим, че са докато сме влюбени.
Търси свободна жена без чужди деца, за коит ода се грижиш и на които не можеш една дума да им кажеш, ако ти се качват на главата.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: aaeed5b192
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Или пък мъжът й е починал, номер 15. Изобщо на 33 е по-нормално хората да са с деца или с развод, или да са имали дълга дълга връзка, която не е довела до нищо... отколкото никога да не са били във връзка и да разсъждават като 7мокласници.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker