Поне да готви и чисти.... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Поне да готви и чисти....
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 3388 пъти
Здравейте,
Преди време бях писал тук за мен и моята приятелка. Аз съм на 27, тя на 34 години.
Заедно сме от 4 години. Но тя е малко мърелива и не работи. Няма никакъв трудов стж (1 месец общо). Не иска и да почва работа.
Аз много я обичам, но лошото е че аз я издържам, тя взима пари от мен. Но не изпълнява дори домакински задължения- не готви, не чисти, не пере. Аз правя тези неща.
Тя е толкова мила и добричка, но дайте ми съвет как да я накарам да се грижи за дома ни поне.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: 88e44da4c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ха-ха, хубав паразит си си намерил!
Така, ще те смуче цял живот, ако не я разкараш...
"Много си я обичал", и какво ѝ обичаш? Чука ли се добре поне? Деца ще ти роди ли? Кой ще ги гледа? Представи си, какво ще ти е с 3 деца вкъщи (двете ваши нея)...
И какво прави по цял ден - лежи и гледа сериали? Или ходи да се гримира, епилира, педикюрира, фитнес, за да е "супер-мацка", пичеловка?
Далеч от такива, брат!
Връзката, съвместният живот са преди всичко партньорство - и с домакинството, и с работата, и с децата... Ако ти идва отвътре - върши всичко сам, ама като те чета - не ти отърва много-много...

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 90576980a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Тя е паразит. Разделяй се с нея.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 1cb79008c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Е как е мила и добричка, пък не можеш да я накараш?
Ти й казваш "Мила, изпери, сготви, посрещни ме както трябва." и тя мило и добричко ти отговаря "Не обичам да се грижа за човека, който ме издържа". Ако поне беше жертва на домашно насилие щях да намеря логика в безпомощността ти.
Ти си по-младия, ти си по-оправния, тя дори не те държи в страх и седиш и се оплакваш. Как ще ти гледа децата жена, която не знае как се пуска пералня и прахосмукачка?
Няма какво да се чудиш - поставяш й ултиматум да се взима в ръце, иначе да си ходи.
Направо се чудя как такива жени изкарват късмет с мъже като теб. Толкова свестни и достойни жени стоят сами или с боклуци, а ти вместо да си с такава седиш и се чудиш как да си възпиташ пиявичката.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 323846d674
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да намери на 4ч работен ден поне, няма оправдания за домакинството.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: b8b8459e9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

8.   Нали, вече ти казахме, че е в депресия жената. Още ли се мъчиш да накараш болен човек да има желание за работа и развитие? Не е възможно. Нали имаше и висше мадамата, май и ти и старата й майка, която я обгрижва, ми вложете малко мисъл, бе хора.
Защо да работи, като има пари и без това и защо да чисти и да готви като живее на чисто и има сготвено?! Кой полага усилия за неща, които може да получава без усилие? Виж, колко е простичко. Ти полагаш ли усилия да носиш вода от кладенец, или ползваш чешмата?
Вие й спирате потенциала с обгрижване, нормално за човек 3 пъти по-малък и нея. Ти й взимаш и борбата и смисъла за борба. Нормалното е, човек да има нужди и дефицити и да ги обгрижва чрез някакви действия. Гладен си- отиваш работиш, трансформираш труда си в материя, готвиш си, хапваш си - утоляваш нуждата си. Между "гладен си" и "хапваш си" има редица действия, които Ти си присвоил, то просто нейните действия са безмислени. Колкото е безмислено да носиш вода от кладенец при наличие на течаща вода вкъщи.
Човек НЕ расте в зона на комфорт. Тази жена, ако остане без чуждата грижа за себе си, ще трябва да действа, това поне би трябвало да ти е ясно. Колкото и неоправна и дезориентирана да е в момента, нуждите й ще я принуждават към действия.
Аз така гледах болен човек. Можех да се разбия от грижи за него и ефектът от тях щеше да е на половината на ефекта, който той би постигнал ако сам се грижи за себе си. Когато го оставих сам се ядоса и амбицира да покаже, че може. Дори може би е искал да ми покаже, че грижата ми е била маловажна, нещо като нищо, което през цялото време е можел и сам. Няма значение, фактът, е че излезе и се задейства да прави неща за себе си. Понеже ми е близък бях ок с това да ми се сърди, но да е здрав, самостоятелен и най вече доволен от себе си. А, когато той стана такъв, вече знаеше защо съм напуснала полето му за изява и беше благодарен.
Според мен ти май подсъзнателно се боиш, че ако тя стане самостоятелна и няма нужда от грижите ти, ще те остави. Само така си обяснявам години да съдействаш на някой, когото твърдиш, че обичаш да се инвалидизира така. Да оставиш някой толкова дълго в такова състояние, подкрепяйки го да не прави нищо, давайки му шанс да не прави нищо. И виждайки, колко е нещастен този човек, че не развива потенциала си пак да продължаваш с "мечешките услуги". Вярвам, че си добронамерен, но неуверен в себе си. Вярвам, че ти пуши главата от грижи и не си имал време да анализираш ситуацията, която създаваш. Аз съм майка на 3 годишен, според теб кое ме прави добър родител, да храня и обличам дете, което може само, или да го оставя да се учи да прави тези неща? И ако избера да правя за него и това, което той може сам, дали няма да му отнема шанса да опива и съответно шанса да научи нещо? Ако никога не му дам лъжица и поле за изява, а му наливам в устата, как ли би могъл да започне да се храни? Дано вече да разбереш какво правиш с приятелката си с този вариант на грижа.

 
  ...


...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 2074071761
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Извинявай, но аз директно казвам истината в очите - тази не е мила и добричка, а лицемерна мързелана, която е намерила балък да я издържа и да и слугува. Добър и глупав си ти. Я и постави един ултиматум до седмица-две да започне работа и да поеме половината разходи плюс половината домакински труд в къщи, иначе ще я зарежеш и стой, та гледай бенгалски тигър в действие! Вземи се освести малко, че направо си се превърнал в домашна прислужница на мърлата. И то заради единия секс. Това дето ти го дава тя, можеш да го получиш от всяка проститутка, че и ще ти е по на сметка, няма да я хрантутиш и да и слугуваш. Тази сигурно я мързи и в леглото, да не говорим, че дете от нея няма да видиш. При толкова млади и свежи момичета, да се занимаваш с тази мързелива кака, що за мъж си?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 4e0b938af0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   "Извинявай, но аз директно казвам истината в очите"

Това ми напомни един текст на Мишо Шопара:

Казвам истината направо в очите
затова балъците ме мразят харесват ме жените
един голям кур варненски кур
ще те шиба разбра ли селяндур

За всички тарикати тук на купона
A - а, да убием коня
За всички пички с нас в играта
A - а, да си отварят краката

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 2406730476
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Щом си изкарал 4 години с нея и я търпиш, значи така щее доживот. Или свикни с тази мисъл, или я напусни.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 562596c639
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   аз също имам приятелка същата като твойта обаче няма един трудов стаж и всеки ми дава акъл но все нещо ме спира зада се разделя с нея. Да за секса грешка няма и е много красива спор няма, но това че неиска да работи, неиска да чисти и да пипа вкъщи нищо е много лошо и понякога ми идва в повече защото се някой трябва да свърши тези грижи да се сготви храна да се сложи на масата или да се пусне перялня и т. н. и изнемогвам и аз защото работя по 12ч пет дни в седмицата и накрая като се прибера мен ме чака още 2/3часа работа.. но не е толкова лесно да оставиш човек когото обичаш. Само къде нашата разлика е 4г аз съм на 28г а тя е на 24г

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: ac80354f6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Спри й парите.

 
  ...

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 323846d674
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Спираш да готвиш, пери си само твойте неща , спираш да метеш. А като я помоли какво казва, да наемеш прислужница ли?

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: c2a097595f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Хаха, аз бях с една такава 2 години... Не се занимавайте с такива жени... Никога няма да осъзнаят грешката си и ще ви цоцат колкото могат

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 56bd7ef149
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Ей, някои жени днес си живеят като царици! И колкото са по-мързеливи, толкова повече мъжете ги обичат и им слугуват. Сбъркана история. Като си добра домакиня, накрая ти бият шута, защото си скучна. А тук автора и някои други осъзнават с какви търтеи живеят, но така и се боят да се отърват от паразитите...защото са уникални и няма да намерят други. Това си е стокхолмски синдром.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 88e44da4c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   14, ха-ха "Да за секса грешка няма и е много красива спор няма..." - ето точно с това те държи тя. И точно с това си "заработва" всичко!
Щом ти си съгласен с това - така ще е и занапред! Ако не си съгласен, ще започне веднага да си търси друг "съгласен" - много бързо ще те прежали, помни ми думата! А на 24 г. е почти изключено със секс и с външност да не омагьоса някой баламурник... Виж, ако беше на 42, задачата ѝ щеше да е доста по-трудна, но някои и там се оправят, като си хващат дядко-милионер и го чакат да пукяса, та да им завещае всичко...
Търси си ПАРТНЬОР в живота, а не надуваема кукла за чукане...

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 588556ffd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   Еми повечето жени в днешно време са така. Дори и едни яйца не могат да изпържат.. Заварвал съм такива женски кочини, където живеят по няколко представителки на нежния пол - мухъл по стените, кошчета преливащи с боклук, прах и мърсотия по мебелите, чинии киснещи с дни в мивката и т. н. Обаче когато излязат - топ пичета и много направени. Та така авторе, това си е дошло от възпитанието. Разкарвай я и си намери истинска жена, която да умее поне да готви и да пуска пералнята. Само внимавай да не хванеш и другата крайност, защото има и такива, които чистят цял ден по 5 пъти и живеят в някаква супер стерилна среда. И с тях също не се живее, казвам ти го от личен опит :)

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 18d2b62775
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   Ето това е клик байт заглавие к-а-т-о п-о у-ч-е-б-н-и-к !
Поздравления авторе, много те бива.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 1a972ecb8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Ако имаш пари по-добре си плащай на жена да идва и да чисти или да готви, а на приятелката ти спри да и даваш пари. Пък тя да си прецени ще остава ли с теб ако не и даваш нищо или ще си ходи.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 323846d674
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   И аз забелязвам, че мъжете с такива жени много си ги обичат. Правят всичко за тях, ние готвим, чисти, работим и мъжете ни пак не го оценяват.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: a47664ecc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

30.   Абсолютен ужас!
Заради единия гол секс, търпите и издържате някакви безподобни мърли!
Светът наистина е сбъркан, нямам думи!

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 4efa602a7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Добре, 14 и авторе, ако приемем, че историите са истински и наистина търпите тия паразити заради единия секс. В крайна сметка мненията може да помогнат на други хора.
Не се ли замисляте какво ще стане ако се разболеете, ако не можете да работите и да ги издържате? В крайна сметка никой не е застрахован от проблеми - има болести, злополуки, проблеми с близки хора. Мислите ли, че ще можете да разчитате на тези жени до вас, пък ако ще и божествено да се чукат? Не е ли това смисълът на връзка - хората да се подкрепят взаимно в добро и зло.
Aма била миличка и добричка :-) Да не е луда да реже клона, на който седи :-) Я й резни средствата, накарай я да върши нещо и ще видиш как любовта и добротата й мигом ще се изпарят

 
  ...

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 2406730476
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   От автора:
Ние правим секс мнго рядко. Дори аз спя на отделно легло по нейно желание.
Като тя има желание за секс, докато се накани, минава седмица.
Правим секс веднъж на 2-3 месеца.
Аз просто я обичам...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 588556ffd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

33.   до 32:

Ти просто си балък :)

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: d6d07c7c5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   33 е много прав, нещо е сбъркано в теб самият, няма нито секс, нито домакински взаимоотношения, заеби работата, но предните неща са доста важни, как така на отделно легло??? Кви работи??? Раздяла, терапевт и т.н

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 323846d674
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   Започни за дете да говориш, за майчинство, стимулира я...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 6177d2b22d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   Тая е родена за царица.
Ти си роден за камериерка и домакиня.
Ами тя ако се хабеше с домакинска работа нямаше да е мила и любезна а изнервена и нелюбезна.
Защо не я пробваш, кажи и че има възможност да те съкратят и ще останете без кинти па виж какво ще направи.
Спри да слугуваш месец и ще видиш резултата.

 
  ...

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 9583cff9a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   Вземи си отпуска, кажи че са те съкратили. Ходи насам-натам уж си търсиш работа, тя да поеме домакинството. Спроде мен на третия ден ще те зареже. Ама ти не искаш, какво да те прави човек? Свикнал си с робството и ангарията.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 039943f556
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   А Вие, цял живот ще бъдете съгласен?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 79f71a4ac8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

40.   Здравей, авторе. Ще ти разкажа една история, за да си направиш сам изводите.
Мой роднина така изкарва цял живот с жена си, която надали има и година трудов стаж общо. Хване се някъде за месец-два, напусне и след 5 години пак се хване на работа за толкова, пак напусне. Всички в родата я подиграват, включително и нейните родители за мързела. Няма домакински умения - нито готвене, нито чистене. Отгледаха две деца в най-трудните години - 90те, разчитайки изцяло на заплатата на моя роднина, дребни социални помощи и някой друг лев от баби/дядовци. Само да кажа, че той не е бизнесмен, а работи като шофьор, строител и тем подобни професии за средно образование. Тъй като е скромен и добър човек, и явно и той си я обича като тебе, си трае и преглъща. Моят роднина се принуди да потърси работа в чужбина, за да припечелва за висшето образование на дъщерите си. Те завършиха, но следвайки примера и съветите на майка си, в момента нито работят, нито си търсят работа. С една заплата той издържа жена си, дъщерите и гаджето на едната, което се нанесе да живее в дома им в България. Не е луд този, който яде баницата, а този, който му я подава!
Това е един възможен сценарий в твоя живот, ако решиш да се задомиш с въпросната. Сам си прецени дали си способен на това.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 323846d674
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

41.   Ами след като си ги издържа няма да видят работа ... Така е по- лесно , като спре да дава , ще си намерят бързо ...

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 4349623874
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

43.   А почакай да дойдат децата - и секс няма да видиш и рога ще ти сложат. От опит.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker