Кривоглед съм и това ми пречи в живота!!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Кривоглед съм и това ми пречи в живота!!!
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 1719 пъти
Здравейте. На 24 г. съм и съм гривоглед - страбизъм и нося очила. Това ми е пречело цял живот. Пречи ми на самочувствоето и въобще на всяка една сфера от живота.

Нямам добър успех с нежния пол, което най-много ми тежи. Как да се справя и продължа живота си. Работя нормална работа, имам шофьорска книжка и кола, но гадже абсурд. Просто не знам кога какво как да кажа и говоря и да се държа с момичетата.

Споделете мнение, ако такова момче се запознае с вас, бихте ли го отрязали, само заради проблема с очите. Или ако имате някакъв такъв познат, какво мислите за подобни хора с такъв недъг? Благодаря :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: 3f1fe9eb55
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Гледай сега. Има неща, които зависят от нас и можем да ги променим, но има и такива, които не зависят. Ако зависят от нас, няма за какво да се притесняваме, защото можем да ги променим. Ако не зависят от нас, пак няма смисъл да се притесняваме, защото не можем да ги променим.

Всеки си има някакви кусури. Аз примерно съм нисък. Ако ме питаш дали искам да съм нисък, отговорът ми е НЕ. Но дали искам или не, аз съм си нисък и не мога да го променя. От там нататък има два варианта - да се комплексирам или да се приема такъв, какъвто съм. Ако избера второто, със сигурност няма да съм щастлив и вероятно и жените няма да ме взимат на сериозно.

След няколко години самосъжаление осъзнах, че няма смисъл от това и така не си помагам. Реших да се приема такъв, доколкото ми е възможно. С времето започнах връзка, която се разви и вече доста години сме семейство. Да не ме чуе дявола, но това е една наистина прекрасна жена и дано не се промени никога. Рядко са такива като нея.

Никой не е съвършен, така че споко. Да не си мислиш, че жените са съвършени? Не, не са.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 47e3f1c966
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не може ли да се оперираш?

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 9294fe3624
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Номер 1 ти го каза съвсем точно. Важното е да се приемеш и да бъдеш уверен в себе си. След време хората свикват с това как изглеждаш и не им прави впечатление. Дори да те питат за проблема ти - говори спокойно за него и не се притеснявай! Не трябва да се оставяш на такъв почти незначителен проблем да ти пречи да живееш пълноценно! Вярвай в себе си и ще успееш! :)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 1a72fba50b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами оперирай се. Струва 900 лева. Стоиш до следобеда и си тръгваш. Препоръчвам доц Алексиева, Визус.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 9e904040fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Moят съвет е да направиш консултация с очен лекар дали не може да ти се помогне по някаъв начин .
В момента се сещам за 3 кривогледи човека , които имат семейства . Но и тримата не се притесняват да общуват с околните. Вероятно и имат други качества, заради които са ги харесали .

 
  ...


...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: dca6275030
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Здрасти, и аз имам кривогледство. Опериран съм и много хора не разбират, че имам. Въпреки това избягвам да гледам в очите, кривя си погледа и главата., за да не ме забелязват, което изглежда странно. Имам и късогледство и нося очила или лещи. Успях да си хвана първото гадже едва на 23. Тя сама ме пита дали ми има нещо на очите веднъж и аз й разказах за комплекса ми, май не трябваше. С много труд изкарах книжка и шофирам. Като няма човек стереоскопично зрение е трудно, но не невъзможно.

Според мен виж дали не може да се оперираш чисто козметично. На тази възраст операция няма ти върне нормално бинокулярно зрение, но чисто козметично може да има полза. Моята операция се състоеше в скъсяване на един от мускулите на лявото око така че самото око да е по-придърпано навън (преди ми стоеше почти само навътре към носа).

Не мога да се похваля с някакъв голям успех с жените, но определено като очите са по-нормални се чувствам по-нормално. Също така отслабнах, защото и това ми пречеше на самочувствието.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 307af835a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Направи си операция по изправяне на кривогледството. Аз си направих и съм супер доволна. Може да се наложат няколко операции през живота, защото кривогледството се връща доста често. Д-р Галина Димитрова, офталмолог в Александровска ти препоръчвам.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 290ca2be84
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Препоръчвам ти да отидеш в новата клиника на Виждат, най-голямата на балканите е, или в Турция. Проблемът не и кривогледство а хората и балканският ни манталитет. В една нормална държава, хората са над тези неща.
В България имам позната с такова заболяване и е омъжена с деца, но те са религиозни и общуват с различни от масата хора, смирение в религиозната общност.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: e87fc73eb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Не знам тези, които убеждавате автора да се приеме такъв, какъвто е, как си вярвате, че е възможно, в случая, решението е операция, просто, работи, събери пари и това е решението, ще се отървеш от този комплекс, ще бъдеш уверен, и няма да си мислиш, че хората забелязват само това у теб. Успех!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 185e2cb2d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторе, кривогледството е проблем, докато ти самият го приемаш за такъв.
Замисли се, дали реално окото ти е проблем, или факта, че нямаш самочувствие заради него.
Имам приятел, който е кривоглед. При него е силно изразено. Но за сметка на това, той има самочувствие, приел е "проблема си" и е супер контактен и усмихнат. Има жена до себе си, а и като цяло не му липсваше внимание.
Имам и приятел, който заеква. Преди години беше доста срамежлив, но с времето се отпусна и стана душата на компанията.
Все още заеква, но вече има жена, че и дете.
Когато човек превъзмогне недостатъците си и спре да се притеснява от тях, когато се изпъчи и вдигне глава, то живота се отваря за него.

 
  ...

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: c39d068bd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   9, от 1

ако проблемът може да се реши - супер. Ако не - няма друг вариант, освен да се приеме. Затова казах това за зависенето и независенето.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 1d6525c8ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Пичага, даже няма да чета мненията на другите, но слушай сега.
Това си е твой недъг, приеми го и живей с него. Не трябва да се притесняваш да говориш с момичета - ако някоя има проблем с това, че си кривоглед - майната ѝ. Има такива, които нямат проблем с това. Вървиш си там по улицата и си нещастен, че си кривоглед?! Я се стегай. Има хора, които имат рак - те какви трябва да са, ако ти си нещастен с това? Вдигни си малко самочувствието - имаш работа, книжка, кола... знаеш ли колко хора са „нещастни”, че нямат всичко това и им е неудобно да говорят с момичета, защото щв ги помислят за залухави. Обличай дрехи, които харесваш как ти стоят, може на фитнес да ходиш - това също ще ти вдигне самочувствието. Бъди мъжкар, имай самочувствие, гледай да се самоусъвършенстваш и ти ще си избираш жените!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: b2f3ee8542
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Не винаги е възможна операция. Аз имам същия проблем като автора. Многократно съм се консултирала с лекари и всички до един твърдят, че ако се направи операция, ще получа двойно виждане, защото мозъкът вече е свикнал да регистрира образите от тази позиция на окото. На мен обаче проблемът изобщо не ми пречи в личния живот. Съпругът ми казва, че дори не го забелязва. С времето и аз започнах да не го забелязвам, но ми налага определени ограничения. Не мога, например, да работя в телевизия. Предполагам, че не ставам и за работа, в която трябва да съм представителното лице.
Тези операции се правят в ранна детска възраст, така ми го обясниха лекарите. Просто родителите ми са подценили проблема.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 9538880897
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Автора съм. Имам 2 операции на очите от Александровска болница София. Казаха, че не може с лазерна да се изправят, а тези операции дадоха много малък ефект...

Повечето ме съветвате за операция. Ами в случай, че тя не е възможна :(

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 9306eb6977
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   И аз съм родена с кривогледство или по-конкретно с мързеливо дясно око, на което ми направиха и операция когато бях на 3-4 год. До ден днешен това око ми е проблемно, диоптерът ми е по-голям отколкото на другото, но пък същевременно съм изключително благодарна на родителите си, че още от ранна детска възраст са се погрижили за мен и са предотвратили появата на комплекс от въпросното криво око - тъй като в момента не личи, че някога е имало проблем.

Съветвам те, както и коментарите по-горе, да се консултираш със специалист и да обсъдите заедно възможностите за операция и коригиране на очите. Нямам представа колко струва, не съм запозната, но в крайна сметка нашето собствено здраве, самочувствие и като цяло това да се грижим за себе си е в пъти по-важно от това да имаме скъп смартфон например, така че можеш да промениш приоритетите си и да си събереш нужната сума. Желая ти успех!

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 260158edbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Ние пък в офиса имаме един кривокрак... В интерес на истината - не бях го забелязал, докато не ни го каза (не че след това съм го оглеждал де, или ми е правило впечатление...).
И той си мисли, съвсем сериозно при това, че този негов... да го наречем "дефект" му пречи в живота. Но истината е, че е комплексиран идиот, който дразни останалите и неглижира постиженията им. Нещо повече - опитва се да си ги припише. Та това е, което действително му пречи в живота...
Виж и ти да не търсиш под вола теле някъде... Изглежда това е много често срещана ситуация в живота.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 307af835a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   14, Авторе, в случай, че е невъзможно се примиряваш. На мен след такава операция окото ми пак се изкриви поради бременност, повръщания и напъни към главата, от което окото си се върна кривогледо като преди. Но не се отчайвам. А съм жена и ми е много неприятно. Какво да се прави. Има някакви упражнения за очните мускули, не знам до колко имат ефект, но сигурно си струва да се пробва.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 5630ba2bdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Имам един добър приятел от училище, който също като теб е кривоглед. И той до 25 също нямаше приятелка. Даже беше решил да си прави операция на очите. Обаче после се отказа. Започна да ходи по разни Еразъм програми, стана много общителен, запозна се с много хора от разни други държави...

След това се върна и започна работа тук за НПО. Така се запозна с едно много симпатично момиче, негова колежка. Сега са двойка.

И той някакси се промени като човек. Не знам дали стана по-уверен, защото тя тръгна с него, или пък тя го е харесала тъкмо защото е придобил вътрешна увереност преди това.

Иначе още в училище той си ме харесваше, но аз го приемах само като приятел. Така и се бяхме разбрали. Сега, не че имам някакви чувства, все пак ми е много добър приятел, но не мога да отрека, че го забелязвам разхубавен, по-привлекателен. Цялата му осанка се промени. Нищо, че е кривоглед, вече го заглеждат. Може би не всички момичета, съвсем не. Но достатъчно от тях. И то готини жени. А пък и той вече си намери приятелка :)

Така че всичко е до това как ти се приемаш. Трябва първо сам да се чувстваш добре в кожата си. Излизай с нови хора, намери хоби, инициатива, нещо, което да те кара да общуваш активно. И то ако може да е с непредубедени хора, които не мислят само за коли, пари и външен вид. Тогава сам ще видиш как се променяш... Стискам палци и ти пожелавам успех!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 35f0d041a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Авторе, проблемът ти не е кривогледството. Ти сам си каза какъв е проблема: "Просто не знам кога какво как да кажа и говоря и да се държа с момичетата." Имам познати двойка, той има проблем с очите, с приятелката си са заедно вече 5 години, и не, на нея нищо й няма, много са сладки заедно! Та въпроса не е в кривогледството, а в това,че не знаеш как да се държиш и не си сигурен в себе си. Работи над това, иначе никога няма да постигнеш каквото и да е било, не само в любовния живот, а никъде.

Лола

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker