Ограничен човек-значение? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Ограничен човек-значение?
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 3455 пъти
Здравейте, на 23 г съм, въпросът ми е какво разбирате, когато кажат за някого, че е много ограничен/а. Мен лично са ме определяли така приятелят ми и най-добрият ми приятел също. Нещо от сорта "едно от лошите ти качества е, че си ограничена и единствено ще можеш да се промениш като го проумееш". Искам да се променя, но не знам какво точно да направя(може би съм ограничена, защото нямам много опит)? Всяко мнение по темата ще ми бъде от полза!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: 8866d3687f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ограничен е шиороко понятие - може да означава тесен мироглед, неприемане чуждото мнение и др. Ако дадеш конкретна, във връзка с която са те нарекли така, ще мога да бъда по-конкретен.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: f9a1367a85
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Това, като искаш да обидиш якого, че не е като теб, ама си прекалено политокоректен, затова изтрелваш тая заучена фразичка и си мислиш, че "затапваш другия". Или просто си чешеш егото.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 1e721da322
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Нямам представа какво визират. "Ограничен" може да е синоним на "инатлив", може на "предубеден", а може и да е на "прост".

За мен ограничен е човек, който дотолкова се е вкопчил в защитаването на собствените си виждания, че дори за миг не му минава през ума да опита да погледне по-дълбоко в чуждото виждане, да зададе въпроси за него, да го опознае, и едва когато е опознал в детайли мнението на опонента си и причините за него, да изгради своите убеждения. Тоест, за мен ограничен е човек, който вижда един дебат като "аз съм срещу теб, искам да те победя на всяка цена и ще използвам всичките си ресурси, за да съм отгоре", а не "аз и ти да открием златната среда заедно и да си вземем по малко опит и мъдрост един от друг".

За мен също така ограничен е човек, който не чете редовно книги, не общува с представители на всички прослойки на обществото, а вирее в свой затворен кръг; човек, който много вика или лесно повишава тон; човек, който е "кибритлия" и "къс фитил", тоест лесно се гневи и това прераства във вербална или физическа агресия; човек, който лесно поставя етикети и категоризира хората, без да си е дал труд да ги опознае както трябва; човек, който лесно съди мненията на другите.

Фактът, че си задаваш този въпрос, лично за мен говори, че ако действително се припознаваш в някое от горните описания, не си от неспасяемите случаи, а има много потенциал в теб. Заслужаваш моето уважение дори само заради тази тема. Желая ти успех! :)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 8866d3687f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   4, за мен пък точно четящите често са по-ограничени от четящите.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: da19ab9aae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   В случая са имали предвид, че си посредствен човек, без адекватен мироглед, съответстващ на възрастта ти. Ако не знаеш значението на някоя дума, потърси в тълковния речник. Фактът, че питаш нас, доказва, че приятелите ти имат основание да мислят така. Едва ли целта им е била да те обидят, по-скоро е било да те накарат да се позамислиш евентуално.

 
  ...


...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 2e0f1aa16c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ограничен може да е човек без обща култура. Примерно не знае кой е Бетовен, Ремарк или Микеланджело. Може и да е човек, който не приема чуждо мнение. Ако е първото- лесно е, има уикипедия и можеш да прочетеш всичко. Ако е второто, то е добре да се позамислиш защо е така.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker