Изневерих на съпруга си. И сега? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Изневерих на съпруга си. И сега?
преди: 12 години, 10 месеца, прочетена 14594 пъти
Не мога да споделя това с никой друг, затова търся помощ от вас. Преди време изневерих на съпруга си не със кой да е, а с комшията който той доста уважава. Жената на съседа разбра последва развод, съпругът ми все още не знае, но мисля, че е въпрос на време. Тя се премести в друг блок (което планираха преди да разбере) той се върна при майка си. До нас остана да живее бившата тъща майката на жената на съседа, тя също знае, когато ме среща по стълбите ме плюе и ме проклина, "казва ми курва долна"

Знам, че нямам право да се обиждам от това, защото е така. Късно много късно осъзнах, че съпругът ми е единственият човек, който истински ме обича и каквито и недостатъци да има (имам в предвид безкрайно е ревнив, което ме задушаваше без да давам причина, та накрая реших на пук да му изневеря, и това стана провала на моя живот, грешка заради която искам да се самоубия, а имам дете само на 4 години как да го направя как да се убия и да го оставя сирак, а искам много искам)

Как да живея с този позор, всеки един миг очаквам съпругът ми да разбере и да ми отнеме детето, а нямам право да претендирам за него, защото найстина съм долна курва. Какво да направя за да не разбере, какво, не мога да нося този срам, думите на тъщата ме пронизват като нож, а знам че са истина, искам да спася брака си искам, искам си семейството и да върна времето назад, Как??

А й съпругът ми мисли, че имам връзка, защото поведението ми се е променило, а то вече не е връзка, аз отрекох, когато ми попита и сега като разбере ще е още по обиден и наранен. Какво да правя отчаяна съм, как как да живея без детето и съпругът ми, който ми е първата и единствена любов, с него съм още от 16 годишна чак до 30. Помощ.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 10 месеца
hash: cd496553dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Кофти ситуация! Определено е по-добре мъжът ти да разбере от теб, а не от някой друг, но е най-добре да не разбира изобщо. Ще ти кажа, като някого на когото се е случвало. Дори и да искаш, изневярата не се забравя, и няма как да е същото след това, поне примене беше така. А за детето, спокойно дори да те зареже винаги ги дават на майката.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 7d21aa0113
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да се смееш ли да плачеш ли незнам и аз вече
Хектор

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 43374d6074
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Навии го да продадете апартамента и да си вземете другаде жилище или и вдигни голям скандал, ако трябва и посегни на тая да млъкне, цял живот ли ще те тормози заради грешката ти. Хора сме грешим. Ако мъжът ти разбере отричай, няма свидетели нали, дори да казват, че са се развели заради теб казвай му ако ми е любовник щеше тук да живее, не да се изнася, жена му си измисля причини за проваленият си брак. Никога не бих направила подобно нещо и то с съсед но не бих и признала.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: efeb6fbea8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Еми да си мислила за това по-рано, въпрос на време е да разбере и тогава, ще разбереш и осъзнаеш какво си направила. Ако много те обича, ще ти прости, но много се съмнявам. Всеки греши няма безгрешни, но ти си знаеш дано не се разделите, но такива като теб са кофти хора ужас горкия човечец

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: cd7cf0ca0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Наистина кофти история. Как така не е разбрал... Кога успяха да се разведат тези комшии? Само заради това ли се разведоха? Мисля, че е най-добре да му кажеш, тъй като рано или късно ще разбере, но ти си го познаваш най-добре и може би предполагаш как ще реагира.

 
  ...


...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 1b99895fd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Отричай разбира се, няма да си признаваш, защото ще го нараниш повече, ако си признаеш, а и няма да сплотиш семейството.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: c8fd80e11d
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

7.   Комшията си е получил според заслугите и ти ще получиш твоята част, при тази ситуация си е въпрос на време. Хубаво те съветват да отричаш, но май доста народ е в течение, а и колкото е ревнив съпругът ти - не ми се мисли за последствията. Е, няма да те обеси, ще го преживееш - не се самоубивай, а колкото до ревността му - такъв си го взела и вероятно си знаела за този му недостатък.
Мечо Пух

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 9fb6d7a89e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Каква „долна курва си“ - нима съседът ти плати?
Първо, отричай до последно. Ти в момента връзка нямаш, ако каже някой на мъжа ти, кажи, че жена му си го е измислила. Нека и съседът това твърди, че жена му е търсила повод да го зареже и е измислила това.

Иначе, детето той не може да ти вземе. Ти може да си му изневерила, но като майка грях нямаш. Ще се бориш до последно за децата си, защото те са си твои, имат нужда от майка си.

Не изневерявай повече, живей ден за ден и не се притеснявай. Никой не може да го докаже, дори бившият ти любовник да каже, че е спал с теб, ти ще твърдиш, че той си го измисля, че е луд и иска да се направи на интересен.

Ако имате как, преместете се да живеете другъде. Мъжът ти те обича, направи се на болна, направи се, че имаш нужда от къщичка някъде с дворче. Дайте апартамента под наем и се изнесете в такава, просто се махнете от там!

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 3157457944
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Анализ на 1-ви абзац:
Ти не обичаш съпруга си. Понеже си му изневерила с човек, който той много уважава. Понеже си му изневерила. Тъщата с право те нарича така, а пък да направиш мъжа си на такъв глупак, че той последен да разбере, ако изобщо някога разбере де.

Анализ на абзац 2:
"След дъжд качулка". Самосъжаления. Иска да се самоубие, понеже не може да се справи със ситуацията. Опитва се да вмъкне две три обвинения към мъжа си, за да не изглежда толкова виновна.

Абзац 3:
Каквато попара си си надробила, такава ще си ядеш. Да си мислила на време, пък тогава да си си лягала със съседа. Явно не обичаш мъжа си. (Извинявам се, че се цитирам отново от първи абзац! ). Връщане назад няма. Има само един безкрайно голям компромис от страна на мъжа ти, просто за пред хората и заради детето ти да пази благоприличие и тишина...

Абзац 4:
Как ли? Ами просто няма да живееш! Какво си мислиш, че ще си лягаш с други и ще можеш да се връщаш при семейството си сякаш нищо не е станало? Не става така... И не ти е първата и единствена любов... както виждаш май съседа ти е...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 45d2d634bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Това е живият пример, как една необмислена и безсмислена постъпка може на промени живота на толкова много хора. Каквото и да направиш, няма да върнеш времето назад. Ако мъжът ти разбере от хората, ще се чувства още по-унизен и предаден. Ако му кажеш, може и да ти прости, но при всеки удобен момент ще ти натяква, и ще ти тика в очите грешката. Незнам, намери някакъв начин да започнеш на чисто. В крайна сметка не си убила човек. Направила си нещо, което всеки втори прави!
Ако аз бях на твое място, щях да седна и да поговоря със съпруга си. Щях да си поема отговорността и да го помоля за втори шанс.

 
  ...

...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 387d8a6c99
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Я се стегни малко! Кви са тея работи - ще се самоубивам, много искам и т. н. Човек, който си тежи на мястото не може да се поставя в зависимост от някаква своя грешка. Горе главата и като минаваш покрай оная тъща се изправяй още повече, или и направи някакъв скандал - как смее да те обижда и да внимава в картинката. Докато ти се държиш като виновна тя е опасна, ако се отърсиш от вината си - тя не може нищо да ти направи - да не ти е светила, че да знае със сигурност? Не живей в очакване на най-лошото, а дори мъжът ти да чуе нещо - отричай и направи него виновен - че само за това мисли и че му е мания - сигурно няма да излъжеш чак толкова. В същност ти откъде знаеш, че си най-виновната в случая - при изневяра винаги и двамата в семейството са виновни - най-малкото вероятно не ти е обръщал достатъчно внимание или пък в секса нещо не е наред - човек не изневерява току-така - без причина, дори и подсъзнателна. Анализирай поведението си и вземи собствените си решения.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 7f1baf800b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз ще те посъветвам да седнеш с него и да му кажеш откровено всичко. Ако истински те обича, ще те разбере и ще продължите напред заедно - чисти и искрени :) А може би той щ си даде сметка какво причинява безсмислената ревност. Ти - как една постъпка може да провали всичко за няколко мига. Успех!

Птичето

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: fe187291b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

13.   Е кое му е позозрното? Щом си го направила, значие е имало причина. И да, ти си "курва долна", а мъжът на комшийката е цвете. Сигурно на сила си го отмъкнала... Смешници! Хич да не ти пука. Не си обременявай съзнанието излишно. Животът е твърде кратък, за да се втилясваме в такива неща. Смело напред и горе главата, нищо трагично не е станало.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 2c149de6fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   изневяра в стил класика в жанра
Хектор

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: f063e50d9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   По- добре му кажи истината, отколкото да живееш в постоянен страх, че ще разбере от някой друг. Кажи, че се разкайваш и го обичаш. Няма да му е леко, но може да ти прости.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: dade573dda
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

17.   №9 направо ме уби, такава тъпотия не бях чела. Не ги слушай големите моралисти тук. И те не са идеални, ама никак, само се мислят за безгрешни, но.. никога не се знае какво ги чака и тях.
Направила си грешна стъпка, съжаляваш за което и си плащаш за това с всичките терзания които изпитваш. Престани да се тормозиш, само времето назад не можеш да върнеш. Не признавай нищо, не за друго, а просто няма смисъл от това. Няма да ти стане по-леко, а и съпруга ти няма да ти прости, бъди сигурна в това. Отричай, не изневерявай повече, гледай семейството си. Аз лично не вярвам другото семейство да се е развалило само заради това. Има вероятност нещата да не са вървели и преди това. Ревността е лошо чувство, егоистично - както за ревнивия така и за този към когото е насочена ревността. Разбира се лошо е и да се изневерява, губи се доверието и нещата вече не са същите. Но.. и това е човешко, нито си първата/ия, нито си последната/ия. Не го казвам нито за твое, нито за нечие успокоение. Просто това е живата и всяко живо същество може да допусне грешка. Не мисли за самоубийство. Бори се и живей, а ако живота със съпруга ти стане невъзможен, пак живей и се грижи за детето си. А каквото е писано, то ще стане - както казват хората. Успех ти желая!

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: b489de0a23
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   Явно още не си схванала, че човекът е най долното живо същество на планетата. И всеки, дори собственият ти съпруг, който ти е обещавал само красиви мигове, бърза да се възползва от всяка твоя моментна слабост, за да те подчини на собствената си воля и да си осигури свободата да те обвинява по повод и без повод, за нещо, което нито е престъпление, нито е противоестествено. Ако нямаш самочувствието да отстояваш своята позиция, тежко ти. Ако смяташ, че си ЖЕНА, а не талпа, дори истинската изневяра можеш да му стовариш на ревнивата тиква, но ти дори не си изневерила -изчукала си се със съседа... И как реши, че моментното удоволствие без последици и корист е изневярата? Или си склонна да приемеш, че без значение дали получаваш от съпруга си това, което е длъжен да ти осигури -спокойствие и комфорт, ти си му длъжна с нещо? Аз мисля, че каквото повикало, такова се обадило и виновен за това е само той, но и "моралистите" като споменатата бивша тъща. Единственото им основание да те нападат е, че ти не знаеш клюки за тях самите. За разлика от тях. Те знаят -замисли се какво знаят? От къде го знаят? За съжаление, трябва да станеш като тях, за да избиеш тормоза от себе си, по възможност там, от където идва. Намери предлог да се изпокарате със въпросните хора, вдигни им скандал до небето по някакъв повод -било то за боклук, за шум, за неплащане на сметки, ... за каквото и да е, но да се разчуе. Ако се раздрънкат, обвини ги, че си фантазират глупости, за да си отмъстят. Ако трябва, ангажирай и мухльото до тебе да им се нахвърли в твоя защита и да им затвори устата. Разбери, че всички такива изроди заслужават само такова поведение и единственият изход за теб не е да се скатаваш, да се криеш и да чакаш да те смаже притеснението и реакцията на обръча от катили, с които си се заобиколила.
Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 188aa6a859
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Не му казвай. Това е голяма рана, която не заздравява никога. Само който не го е изпитал, той не може да разбере.
Добре е да се учим от грешките на другите, но за съжаление се случва. Чест ти прави, че имаш съвест и се терзаеш. Друга на твое място би си вирнала главата сякаш е извършила голямо геройство и е спасила горкия мъж от лошата му жена.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: dac3e4150e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

20.   Номер 18, май твоята история е дори по долна от тази на авторката. Защо не ни я разкажеш. И като казващ, че човека е най-долното същество на планетата, явно визираш себе си. Докаде стигнахте в простотията си да ни убеждавате, че изневярата е нещо нормално. Ами като ти е писнало с него хващаш си чукалата и заминаваш, ама не, щото при
'мухлъото' е сигурно. На приказки сте много силни иначе.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: ce37134f24
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

21.   Наистина си долнопробна к..ва. Заслужаваш голям пердах, ако ми беше жена щях да те помелям. Ако се самоубиваш, го направи някъде където няма да има хора които да стресираш с жалкото си състояние.

 
  ...

...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 2c149de6fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   И викаш ти убозда комшията без да ти мигне окото ам ан от уличници Хектор

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 0d6e80eab6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   21 обича да пляска непослушни момиченца.. хмм.. хмм.. ние ако смилахме от бой мъжете си при всяка изневяра то жив мъж нямаше да остане, бре

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: deacdd30e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   21 Аман от съдници. А даваш ли си сметка че това е само пусната тема за коментар? И изявените съдници се надпреварват да критикуват. И да е станало, тя не е била сама , ако единия е оглупял другия е бил наред. Да ти се връща същото. И да ти кажа от опит знам, който много се перка точно същото му се връща.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 208b2d288f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   от Християнска гледна точка ти няма как да бъдеш опрявдана. Не прочетох историята, само загюавието, но ако никой не змае за тази изневяра, и ако ти можеш да живееш с нея, и ако въвестта ти е спокойна - змачи добре. Радвай се, че не живеем в онезо времена, защото щеше да бъдеш убита с камани. Знаеш ли, това е блутство, а приятелството със света е връжда против Бога. Ти си прлюбудейка, но въпреки всичко има надежда за теб... Пойскай прошка...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 0d6e80eab6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   25, сега ако и преведеш това, което написа... няма да е зле. Особено това изречение "Знаеш ли, това е блутство, а приятелството със света е връжда против Бога". Не го разбирам, а много бих искала.

 
  ...

...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: cac90d4157
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Божее, какво те подхванаха. Все едно вие сте безгрешни да му се невиди. Сбъркала си, добре! Осъзнала си грешката си-още по-добре. Спри да се шашкаш, че така той наистина ще заподозре нещо. И ОТРИЧАЙ. Не ги слушай изобщо"признай му, та признай му"Такова нещо признава ли се? Ако имате възможност наистина се махнете от блока, поне докато тъщата не се изнесе. Спокойно, аз съм адвокатка и мога да ти кажа, че изневярата е последното нещо заради, което хората се развеждат, има и други неща, но не оправдават, че е заради изневяра. Ти сигурна ли си, че точно това е причината твоя съсед да се разведе?

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: f063e50d9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   №25, твърде си крайна. Аз също съм християнка, не по религия, а по вяра. Напомням ти, че живеем в Новия завет. Сега не се убиваме с камъни. На жената и без това й е тежко, не е нужно да сипеш обвинения по нея. Всички правим грешки. Тя се разкайва, но се страхува да каже на съпруга си. Разбира се, че истината е най- добрият вариант, но се иска голяма смелост. А това дали ще поиска прошка от Бог, или не е въпрос на вярата й.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: f063e50d9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   №26, наистина апостол Яков казва, че приятелството със света е вражда против Бог. Това е, защото много хора се увличат изцяло по светските неща и не живеят по стандарттите на Бог. Темата е много обширна и не се изчерпва с един коментар. Винаги има свещеници, които могат да ти разсяснят нещата от Библията, стига да имаш желание.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: b489de0a23
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   &18 съм. Хилядолетия бяха нужни на алчните за власт и влияние, за експлоатация на хорските маси и регулиране на популацията й в удобните за тях самите граници. Не случайно са измислени религиите и не случайно чрез иначе правилните им проповеди огромни маси се водят за носа и се поставят в подчинение. На "БОГ"? Не! Защото бог е това, което е във всеки от нас и по точно онази част, която ни прави човечни (или боголюбиви -на вашия език). Бог е онази част от нас, която ни кара да изпълняваме, дори и ако не сме чели, онези писани десет заповеди. А защо да ги спазваме? Просто е: защото в противен случай ще нараним друго човешко същество, което също като нас има нуждата да бъде разбирано, да бъде подкрепено в добрите си прояви и да бъде насочено и упътено, когато сгреши. Ако авторката е стигнала в отчаянието си и в самообвинението си до мисълта да се погуби, то не е заради нейната постъпка, тъй като не бог е забранил на ближния да се люби, а човешката воля за власт и човешката алчност за притежание. По добре е да се замислим над въпроса що за престъпление приписвате на авторката? Свързвате ли някак думата изневяра с явлението "любов"? Защо не си дадете сметка какво съдържа в себе си понятието "секс" и какво общо има то с понятието "любов", с което, подведени от изопачения църковен морал, винаги и по всякакъв повод го свързвате?
Ще си позволя да изкажа две-три мои съждения, а който не ги приема, нека си живее по своему -нито мога, нито искам да ставам вожд, учител или нещо подобно. Нося смирено съдбата си и считам, че онези от вас, които биха използвали камъните за да доставят наслада на собственото си его са истинските богохулници.
1. Няма институция, която праведно и безкористно да популяризира истинските ценности на междучовешките отношения. Във всеки случай, както църквата, така и безбройните секти преследват користни и властоохраняващи интереси. Именно затова зрелищно са наказвали обявеното от най високо обществено място за "грях" провинение -публично и варварски. При това не само т. нар. прелюбодеяние, а и неплащането на натуралните и трудови налози и данъци от изнемощели, болни или възрастни хора. Ето така се налага дисциплина и смирение "по богоугоден" начин. В други религии и до днес практикуват точно тези методи за "въвеждане в правата вяра".
2. Истинските морални ценности (или бог, ако така ви е по ясно), са дълбоко в същността на всеки мислещ човек. Сигурно ще кажете, че си противореча ("... че човекът е най долното живо същество на планетата. ), но тук говоря за съдържанието на душевноста, а не за нейните видими прояви. Вгледайте се в себе си лично и ще видите колко много ви се иска да постъпвате винаги по "богоугодния" начин: да погалите дете, да кажете разведряваща дума на познат или непознат, без значение, да измъкнете, ако бихте могли света от вечната криза... Но същността е едно, а проявите ви се диктуват от други подбуди- пример: аз ще му помогна, а когато аз бях в неговото положение, защо никой не ми помогна? Или: Ония лапат и ни мачкат, а аз ще им правя път...
Ами ето го и разковничето за лошите прояви на добрите намерения: Лошотията се множи!
Защото няма как да се противостои на алчността със смирение, нито на агресията с мълчание.
За съжаление, виждам тук много агресия спрямо беззащитен човек. Макар и според вас съгрешил, а според мен -не, той се разкайва искрено, за нещо, в което без основание го обвинявате. И въпреки това, вие му се нахвърляте като чакали на мърша. Тогава, когато е беззащитен. Това ви прави не тигри, а именно чакали. Ако този човек имаше щит, щяхте да подвиете опашка и да бягате презглава. Затова аз искам да му дам "щит", изкован на същото огнищем на което враговете му са изковали мечовете си. И това огнище е клюката.
Макар и да се повтарям, мисля, че момичето трябва да събере сили, за да противопостави на безпочвената агресия също толкова силна защита. И тя е именно контраобвинението, защото тълпата се впечатлява само от фойерверки, а именно тълпата е тази, която смазва живота й. Отстъпчивостта в поведението насърчава хиените и чакалите на човешкото общество. Силните просто ги разгонват.
Надявам се да е достатъчно разумна, за да разбира моето изложение.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: f650ac62de
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   Колко време мина от тогава, от изневярата? Някой издаде ли те до сега, стискай зъби докато се разбере. Не му признавай, ще сгрешиш.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 5175513cd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   Здравей отново! Аз съм 25. Извинявай за правописните грешки, писах от тела затова, соррка. Сега, блудството е грях, преведено в буквален превод означава "ИЗНЕВЯРА". Тя няма право да изневери на съпруга си, и от първоначален поглед няма как да бъде оправдана. Такива като нея биват убити по един от най-жестоките начини, - с камъни! Ти можеш да бъдеш освободена от мъжа си, и имаш правото да го напуснеш, само ако той е съгрешил, прелюбодействал (изневяра), той взима голям грях, ако ти не му простиш... Но ако той наистина те обича, мисля, че ще ти прости. Че кои сме ние да съдим, един ден всички ще бъдем на стола, и ще бъдем отговорни за действията си, тук, на земята... "Йона - Яков 4:4
Прелюбодейци! Не знаете ли, че приятелството със света е вражда против Бога? И тъй, който иска да бъде приятел на света, става враг на Бога. "... А и честно казано, ние, мъжете сме нищо без, вас, жените! Една жена, ако истински обича своя мъж, ще му прости всичко, а до колко това е справедливо... Така че бих те посъветвал да му кажеш всичко. Позволено ни е, дадено ни е свобода, но не и свободия... Всичко опитвайте, но си взимайте поука. Това не означава да убиеш някои, и... Всичко опитвайте, но не пожелавайте! Ако пожелаете със сърцата си, тогава става още по-лошо... Ще си позволя да кажа неща от моя личен опит, и моля редактора да публикува коментарът ми, защото всичко е истина!

Аз съм момче на 15 г. от малък град, и не крия това, че съм от ромски произход.... Ще се постарая колкото е възможно по-накратко. За рождество Христово 2009 срещу 2010 г. се покаях. Пастора покани, който иска тазе вечер да приеме Господ за свой личен спасител да излезе отпред. Аз се погледах, и ме беше срам, защото повечето хора бяха възрастни, но тогава видях едни мои приятели, и излязох, и застанах до тях... Не мога да ви опиша какво е чувството... Просто е неописуемо... (ЕВАНГЕЛИСТ СЪМ). След като повтаряхме след Пастора, и като свършихме. Сякаш бях едновременно и на земята и на небесата... Няма значение. Един от големите ми проблеми беше, да спра като погледна жена, да я пожелая със сърцето си, и да мисля какво бих направил с нея.. (Мисля, че ме разбирате). Да, но някой ще си каже, ако си нормален, хетаро, няма как да не мислиш за тези неща... В Библията мисля, че в Евангелието на Матей, се пише, че "Вие, пролубудейци, .. И как е грях да се пожелава жена, защото едва ли не е същото сякаш си спал с нея, грях е да я пожелаеш, защото ти вече си пожелал със сърцето си.
Е, аз съм нормален, и от известно време спрях въобще да мисля за такива неща... Спрях да правя много неща, които преди покаянието правех. Спрях приятелството си с приятелите си от света, намерих си други в Христиа!
Не зная до каква степен ми вярвате, но и не ми пука толкова. Казано е, да се радваме, когато ни хулят и гонят...
Съжалявам ви, един ден ще си промените мнението, но се моля тогава да не е твърде късно...

Чрез благодат ще бъдем в рая, братя и сестри. Никой не заслужава и най-малкото, което има, камоли да бъде спасен от вечни мъки, но чрез неговата любов и благодат, ще бъдем спасени, защото никой не е съвършен. На теб какво да ти кажа, живееш в грях, а греха като зачене и ражда смърт. Да не бъде. Не зная, това което можеш да направиш е да си поискаш прошка. А ако се покаеш, ти се опрощават всички грехове, преди момента на покаянието. Ние сме родени с грах, не само от Адам и Ева, но и защото сме от плът. А плътта си иска своето.... Аз чета всеки ден Библията, докато не усетя, че съм изпълнен в сърцето си. Казвам всеки де, защото аз трябва да се храня с духовна храна, за да раста пълноценно. Представете си какво ще стане с един човек, ако не консумира нищо само три дни, така и се нуждаем и от духовната храна всеки ден.

Целта на всеки истински Християнин е да печели души, за да може колкото е възможно повече хора един ден да бъдат спасени! Това е нещо като, предай нататък! Както се казва в една песен: "Моята цел е да спечеля приятел, за него ще се грижи моя създател. Знам, че трудът ми няма да е напразно, и всичко, което правя - е знак на благодарност".
Аз съм Християнин, защото съм благодарен на Господ, че даде своя единороден син, за да живее всеки. който вярва, аз вярвам, че Исус Христос отиде за мен на голготския кръст, и уми всички мои грехове, за да мога еди ден да съм с него на небето. Как би се почувствала, ако случайно минеш от някоя река, и видиш някакъв си непознат да се дави. И не можеш ей така да го подминеш, и веднага рейгираш, скачаш във водата, но тъй като е дълбоко ти е много трудно. Даже докато стигнеш до него. И докато със пълни сили се придвижваш до него се удряш в голям камък и се нараняваш, но въпреки това не се отказваш и не спираш, правиш всичко възможно... И със всичките ти сили, които са ти останали го спасяваш, а той в замяна една дума да не ти каже, поне едно благодаря, че си рискува живота за него.. А напротив, става изтърсва се от водата, и продължава напред, сякаш нищо не е станало, дори не поглежда назад! Какво мислиш за този човек? Сигурно, че е прасе, нали? Ами бих казал, че ти си това прасе? Не правиш ли същото? Бог даде живота си, единствения си син. Със своя живот плати цена, на кръста греха уми от нас, и всичко това заради неговата любов и благодат. Нищо не би го накарало заобича мен повече, а теб по-малко, или да те намрази. Бог обича еднакво всичко, но да, той мрази! Ще си кажеш, как така, той е Бог, не може да мрази? Не, уверявам те, че той мрази? Вземи лист и химикалка: "1. Арогантни очи, (тези, които гледат не където трябва). 2. Лъжлив и зъл език, (С устата както можем да благославяме, така може да проклиняме. Има много сила в езикът ни. И голямо значение, как го използваме... Затова имаме две уши, за да чуваме повече, отколкото да говорим, а говорът ни да е, да, ДА, и не НЕ). 3. Ръце, които проливат невинна кръв, убийците! 4. Зло сърце! 5. Хора, които повдигат проблеми между братя. И т. н. ".
Не зная какво друго мога да ти кажа, освен да продължа да ти говоря за истината. Посети този сайт "Възстановяване на загубена библейската истина, във връзка с развод, повторен брак и подаване. " " divorcehope. com ".

29, не зная какъв е животът ти, и как си вярваща, действително, ако почукаме на вратите на всички Българи, и ги попитаме дали са Християни, по-голямата част от хората ще кажат: "Да, аз съм Християнин". Въобще дали знаят какво е това, кога за последно са се молили, кога за последно са ходили на Църква (каквато и да е тя), и покаяни ли са? Все въпроси, които остават без отговор! Съжалявам, може би не съм аз човекът, пък и аз съм само на 15, още съм малък и във вярата... Господ има със всекиго план. Ние сме едно цяло от Христовото тяло, и не трябва да има завист по между ни. Всеки заема своето място, всеки му служи и го хвали според дарбите си, някои има 2, друг 5, трети 10, лошо е, ако имаш само една, защото по един или друг начин е възможно да я погубиш! Първо Божието царство, и след това всичко друго ще ни се добави, пише в Библията...

30, едновременно се радвам, и ме е страх за теб, защото може би живееш в измама... Няма да продължа много, че стана късно. Ще спра до тук, ти си прави изводите... Напомням, че съм евангелист!

Лично благодаря на редактора, ако одобри коментарът ми.
Знай, че не аз, а Бог го иска от теб, Бог ме праща със една дума! Нищо не е случайно в този живот. Едно малко нещо може да съсипе животът ти, но може и да го промени, към по-добро..

Хора, това е от мен. Надявам се, че малко или много съм ти помогнал по-някакъв начин, авторке на историята. Поискай прошка от мъжът си, защото колкото човек прощава на човек, толкова и ще му бъде простено от Бог! С каквато мярка мериш, с такава ще бъдеш мерен. Поискай също така да ти прости и за знайните, и за не знайните неща, които си му причинявала... Умът е голям, и голяма част от него е повлияна от неща... Хайде..

Бих се радвал, ако имаш въпроси, каквито и да са те!
Няма да пускам никаква лична информация за обратна връзка, просто ще следя коментарите ;-)

Прави повече от това да живееш, живей за Исус Христос!

Цеко - 15 г.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: ead905676f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

34.   Жената искаше съвет, защото няма на кой да сподели вие какво я направихте мале малееее.. Всички сме чели библията и знаем за какво става на въпрос, но не мисля че тук е мястото да и пишете стихчета и да я критикувате по този начин. Сгрешила е, осъзнала е че не е постъпила правилно.. И от личен опит го казвам съвестта е най-голямото наказание за съгрешилия :( .. Какво да ти кажа аз, ако можеш да живееш под този страх, че все някога ще разбере, НАПРАВИ ГО! ПРЕМЪЛЧИ СИ И ОТРИЧАЙ! Само защото съм била що годе в подобна ситуация, не мога да ти кажа КАЖИ МУ, защото няма по-трудно нещо от това да признаеш грешката си! Пожелавам ти успех!

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 3157457944
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   Ако смяташ да го оставиш, не му казвай, но ако искаш да останете заедно - не лъжи!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: f063e50d9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   №33, аз съм 29 и 30. Възхищавам се на пламъка, с който говориш за Бог. Съгласна съм с теб и за това, че повечето хора са християни само по религия и наистина не знаят нищо за Бог. Но не можеш да говориш така на човек, когото не познаваш. Ако искаш да я привлечеш към вяра в Бог, това не става така. По- скоро ще я отблъснеш, особено ако жената не е от най- вярващите. Казвам ти го от опит. На 15 човек е безкомпромисен. Ще започнеш да правиш свои грешки и ще видиш, че не е така лесно. Може би вече си видял. Успех и пази вярата си.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: b489de0a23
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

37.   Kъм Цеко и към 35
Дрги малчугане, с жълтичко окло устата, простено ти е да си търсиш разтуха в истиноподобните писания, но не и да даваш съвети от позиция на опита: "Съжалявам ви, един ден ще си промените мнението, но се моля тогава да не е твърде късно...", Направих си труда да изчета изложението ти и комплимент е за теб, че толкова умело излагаш тезата си, дори значително по добре от предположенията ми за петнадестгодишните. Цитираното от мен твърдение, извлечено от твоето изложение, обаче е повече валидно за теб, човека без опит в обществото, с предстоящи сблъсъци с него от какъв ли не характер и не хората, опознали обратите в живота, а именно ти си този, комуто ще се наложи да прогледне със своите очи, а не с очите на проповедниците на пречупването на собствената воля у хората, на каквито си налетял.

Всъщност исках да отхвърля съветите на двамата, към които се обръщам с едно изречение, но малко се отклоних.
Уважаеми, Цеко и ти № 35,
Не бързайте да съдите, без да познавате "добродетелите" и на двете страни. Авторката е изложила своя "грях", вие я съветвате да се пречисти чрез "покаяние" пред "господаря си" -съпруга. Познавте ли този човек? Безгрешен ли е? Ще постъпи ли справедливо или ще посегне към камъните? И хлапенце недорасло, за колко мъже си чул до сега да са пребивани с камъни за "прелюбодеяние", та цитираш безумни безсмислици? Осъзнай се -поне за теб не е късно.

 
  ...

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 3d58090b72
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   Ако искаш, аз ще му кажа и така няма от какво да те е страх :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 8dacd92eb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

39.   Добре дошла в клуба на изневеряващите.
Споко, няма страшно.
Просто нашият казан дето ще ни топкат в него че е с по гореща сярна киселина.
Ама пък, ко?
Нали си омачкала чаршавите с кумшията и ти е било кеф??? !!!

чаршавчу

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: bb42b48b43
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

41.   ДО 18. Абе ти жена ли си, дявол ли си? Как така наричаш мъжа и мухльо!? Твоят, ако имаш да не е лебед!? Много от жените са шибалки, ама и много мъже са готови да си го извадят само да им подадат сигнал, че и не само... Ама така с лека ръка да обвиняваш, не е добре. Истина, жената иска съвет, ама то едно е съвет, друго е мнение, трето да и даваш акъл. А направи разлика и после плямпай по фурума/форумите!

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 4bca208411
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

43.   Всеки може да направи грешка. Вместо да се отчайваш и да си мислиш за самоубийство и подобни глупости, помисли си сериозно какво можеш да направиш, за да си запазиш семейството. Според мен е винаги по-добре да си с една стъпка напред от събитията. Както самата ти казваш, рано или късно той ще разбере и за това че е много по добре да е от теб, вместо от някой друг. Така поне ще можеш ти да избереш кога и как да го направиш. Обясни му, какво и защо е станало и ако той наистина те обича ще намери начин да ти прости.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 17a6508c46
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

44.   Хаха много се смях, докато четох коментар номер18. Поздравления, разпирдушини ги! Не казвай на мъжа си. Отричай до край. 100 процента той има по- големи грехове спрямо теб. Сигурна съм, че ако се отдаде възможност да разбереш за някои от тях ще те е яд, че си му изневерила само веднъж. Успех и помни и на калъп да те хванат отричай!

 
  ...

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 03ec540a1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

46.   Здравей,
Аз съм авторът на подобна съседна тема. И аз като теб изневерих на жена си. Много мислих и много плаках. Затова ще си позволя да ти дам няколко съвета. Първо - не си първата не си последната. И аз и ти сме извършили грях. Ако го осъзнаеш и се разкаеш искренно бог ще ти прости. Не си и мисли за самоужийство... да се вкарваш в още по-голям грях, че и детето...

Сега трябва да направиш всичко възможно той никога да не разбира!!!

Не се обвинявай сега. Ще имаш време за това после. Сега на дневен ред в съпруга ти гледай да си много внимателна и любвеобилна. Постави съпруга си на първо място. Показвай му, че го обичаш и се грижи за него. Приготвяй му кафе сутрин. Обяг. Вечеря. Бъди съпругата която Той иска.. Остави тази честност за себе си. Него не бива да нараняваш. Болката ще го промени. Не бива да му казваш. Наистина е по-добре ако ще научава да научи от теб, но ако има шанс да си соатне тайна по добре така. А и дори да научи, ще му е по леко да го преживее ако си добра и внимателна към него. Помисли си той как иска да се държиш с него и се постарай да се държиш така. Ако ще и да се преструваш. Важено е той как се чувства.

Искрено ти желая успех

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 0cbcb410ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

47.   О скъпа да беше мислила по-рано :D Колко лесно е да нараниш някого и след това да кажеш колко много съжаляваш. Дано си получиш заслуженото!!!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 40d7cd5ecf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

48.   Ох, само какви жалки и долни хорица има измежду тук коментиращите... Ама те горките са безгрешни, те са светая светих, те са най-моралните на света и мислят, че могат да съдят и да дават оценки за другите. Ами погледнете се вие, бе лицемери! Ако поне един от вас дето тука размахвате камшика и сте готови да окачите жената на бесилото, остане верен само на един партньор през целия си живот, то аз собственоръчно ще си изплета примка и ще си я окача на шията. Ама такъв няма да има или ако има, то той ще е останал верен не защото го е искал, а защото не му се е отдала друга възможност... Колко от вас ще останат с един партньор през целия си живот и няма макар и мислено да си пожелаят друг? - Аз ще ви кажа - николко!
Може да не им стигне куража да го направят, но духовната изневяра с нищо не отстъпва на физическата.
Щом са си го пожелали, предателството е същото, като да са го направили... А такъв, който цял живот да гледа партньора си в очите и никога да не пожелае нищо друго просто НЯМА! НЯМА, БЕ НЯМА! Това е цял един живот, не са година, две, пет, десет... Всеки един от нас, повтарям всеки един, в даден етап от живота си ще пожелае друг партньор освен своя... Това е истината!!! Може и да не изневери физически, може...
Но ще си го е пожелал... А това е същото! И тогава с какво право съдите, като вие с нищо не сте по-добри?
Някои сега няма да повярват на думите ми, но запомнете ги и един ден ще се убедите, че съм била абсолютно права... Стига да имате доблест да си го признаете и да не прилагате двойни стандарти, като например ако комшийката е кривнала от пътя - тя е курва, обаче ако сте вие, това е съвсем друга работа... В крайна сметка всеки отговаря за себе си, така, че не съдете другите! Гледайте си вашия живот, моля! Може да дадете съвет, но не и да обиждате и плюете авторката. Като ви гледам злобните писания, вие с нищо не сте по-добри, така, че първо вземете хубаво огледайте себе си и след това давайте оценки на другите...

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 20b5905381
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

49.   Не си "долна курва" и ако сте далече от "тъщата", ще си спокойна...
Ужас! Много кофти ситуация, наистина. Гледай да си запазиш семейството и не се дръж идиотски, а им покажи колко ги обичаш. Ако трябва, отричай!!! Кажи й на тази жена да млъкне и да не лъже. Да, заяви, че лъже и че не е вярно. Знам, че не е хубаво, но е важно спокойствието на детето. Аз съм дете на разведени родители... не го прави, ако можеш запази любовта, все пак я има.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 4b1d65857e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

50.   За не-особено умничките, които защитават въпросната:

Мне, никой тук не е безгрешен и никой не претендира за това. Въпросът е, че не всички тук сме ограничени и можем да мислим за повече от 10 минути в бъдещето.
Било човешко да се греши - така е. Вие всяка грешка ли прощавате? Знаем, че не. Изневерява се докато си в гимназия, университет, докато си млад и нямаш отговорностите на родител към съпруг/а и дете/деца.
Пък и ако е толкоз нормално да се греши (като нейната малка грешка например), напълно нормално е и за такава постъпка да има негативна реакция и обиди, за това стигна ли ви мозъчето да се замислите?
А за тези, които подкрепят долната постъпка - еми уличен материал, не може да се очаква повече от такива като вас, нали?


Не мисля, че тези които бършат седалищните части на невинното момиченце разбират щетите, което то самичко си е нанесло, по свой избор при това. Първо, разрушило е чуждо семейство (дори само наполовина да е допринесло, пак се брои - факт). Второ, въпрос на време е преди да разсипе връзката си. Дори и съпругът да прости това, което с развод плюс издръжка трябва да се наказва, връзката е трайно увредена. Съответно и детето, което ще трябва да израсне в тази среда, ще поеме от последиците на невинната грешчица, само защото мамчето не може да си държи краката затворени.

Не на последно място, грехът си е грях и най-лесно е да дадеш п*тка, а после "Ама аз съжалявам, човешко е да се греши, мрън-мрън".

Та така... успех, маме, идея си нямаш колко ще ти е нужен.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 7880961db3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

53.   В никакъв случай не си признавай! Направила си грешка- осъзнаваш я. Това си е достатъчно наказание, което да те измъчва. Ако държиш на семейството и съпруга си - воювай да ги запазиш. Винаги можеш да измислиш нещо ако някой нещо му подхвърли ма мъжа ти по този повод- и да отречеш. Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker