Защи гледането на деца не се смята за работа ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защи гледането на деца не се смята за работа ?
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 1652 пъти
Забелязвам, че хората без деца масово мислят, че е лесно, правене на нищо, седене на дивана? Дори повечето мъже с деца гледат така на нещата? Моят мъж очаква като се прибере да е чистичко без играчки по пода, захар ако има по пода почва да мрънка, че не съм я изчистила, не говоря за кочина, а за моментен пропуск? Как е при вас, дразни ли ви такова отнищение?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: da722a935a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Защото не изкарваш пари от това да си гледаш децата, въпреки че спестяваш по този начин от семейния бюджет.
Мъжът ти не може да разбере, че ако не гледаш децата, ще трябва да се плаща на детегледачка.
Гледането на деца е работа, когато работиш, като детегледачка.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 197a7739c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Като чуят, че си вкъщи и автоматично мислят, че си почиваш. Аз съм от тия, които нямат деца и това е една от причините - изглежда ми трудоемко, тегаво и трудно. Така че изобщо не мисля, че гледането на деца, е лесна работа. Който смята така, явно не е от най-умните. Къртовски труд ли е? Не, в никакъв случай. Но не е и ала-бала по цял ден.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 4a72837a45
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Дразни, разбира се. Остави му да гледа детето първо по няколко часа, после един ден, за да види какво е. Така няма да успееш да обясниш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 33986864ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ние имаме бебе и съм се постарала мъжът ми да участва почти наравно с мен в грижите за него, така че да си знае, че е работа и то сериозна. Съветвам всяка жена да направи същото, ако иска усилията й на добра майка да бъдат достойно оценени.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 86350beb7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Научи си детето да си прибира играчките. Ако е малко, слагай го в кошара и ще си играе там без да разхвърля. Давай му не всички, а няколко играчки, като му омръзнат ги прибираш и даваш други. Аз имам две деца с година и половина разлика, като малки се състезаваха кой ще прибере първи. Направи го като игра, без да му се караш, приучи го да спи след обяда като в градината, така ще имаш време да изчистиш и да си почиваш. Гледай повече време да сте навън и така няма да ти е разхвърляно. Изобщо ако си организираш правилно времето няма да ти е чак толкова трудно. Ние с мъжа ми вместо да си правим забележки играехме с децата, излизахме да пазаруваме или да се разходим. Сипете си по едно питие, поприказвайте нормално, не е толкова трудно.

 
  ...


...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: faa5b1e2f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Защото мъжете в България нямат идея за какво става въпрос. Дадено е майчинство 2г. на майката и се предполага, че детето е нейна отговорност, тоест тя се прибавя към другите отговорности на жената-да е слугиня и роб в собствения си дом-пране, чистене, готвене, подреждане и т.н. Отговорността на мъжа е само да ходи на работа и да лежи на дивана. В страната , в която живея бащата има задължителни 4 месеца бащинство с бебето. Ако не ги иска ги губи, жената не може да ги вземе и общо взето всички мъже ги прекарват с бебето. Тогава виждат за какво става въпрос-рев, мрънкане, сменяне на памперси, на дрехи, хранене, непрекъснато ръзхвърляне и как непрекъснато се тича след детето. За сравнение- докато аз бях в къщи с бебето всеки ден успявах и да сготвя и да изчистя, разбира се не холивудско чистене. Мъжа ми като беше с бебето успяваше да подреди малко и от време на време да изпече една замразена пица. Оттогава той разбра за какво става въпрос и не ми е правил предишните проблеми като защо леглото не е оправено перфектно и т.н. Преди това ми се е развиквал за такива дребни неща и аз му казах да си викне чистачка и готвачка, като иска всичко да е перфектно, в крайна сметка това са платени професии. Тоест ние жените като ги правим тези неща ги правим на доброволчески начала и безплатно като пращаме със свободното си време.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 869621412c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Дразни ме той да ми мрънка.
След 13 години съвместен живот,на туй отгоре мамино синче,моя се научи да мие чинии.
Подрежда колкото може...мъж е все пак.
Аз пререждам след него.
Общото е,че мъжете не могат да гледат малки деца.Като пораснат,могат да общуват един с друг...
Като направи нещо хубаво...се хвали..Явно мъжкото его действа...
Моят преподава математика на дъщеря ни...мен не ме бива...
Аз обаче готвя.Ако оставя него,на другия ден кухнята ще е ад...
Затова пък някой път....бия дупки с бормашината...

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 19a29130bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Айде де... То държавата ми го смята за трудов стаж, участвам и във финансовия аспект и някой ще ми твърди друго? Как да стане?
Мъжът ми не може да изчисти, изпере, или изглади, една чиния не е измил в живота си. Но боклук, пазаруване по списък, водене и взимане на баткото от градина, както и поне едно готвене седмично са негов ангажимент. Ако не му се готви, макар че обича - поръчва нещо. Имаме и дъщеря на годинка, събота и неделя му ги оставям през следобедния сън и излизам да се погрижа за себе си, да се видя и аз с някой, понякога ходя да напазарувам за седмицата, напоследък спортувам. От 4 години съм в майчинство, няма да се правя на майка орлица- всяка секунда сама със себе си ми е ценна и полезна за нервната система.
Ако иска красива, усмихната и блага жена ще съдейства, това е положението.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: f428fe0824
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Признавам като мъж ,и баща на две прекрасни дечица че е имало моменти в който съм опреквал жена си. Но гледах ги аз два дена тия зверчета татковия и си мисля че жена ми е за медал .Постарах се да го разбере , а в домакинската работа да я отменям с което мога .А и мъжете могат да почистят с прахосмукачка , както и да измият две чиний няма да се стопи.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 855e619dc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Ако те трябва да са в тази роля, направо ще станат за смях. Но си има изключения, има бащи и Бащи. Това беше една от моите грешки, че родих млада и това да дундуркам още едно дете, той милия да си почивал, че бил на работа, а като исках аз да работя и той да стои вкъщи директно отговора- ама как така и хиляди оправдания само и само да се отърве от толкова отговорности. Така го бях научила, слугуване от до, но аз съм си виновна че не тропнах, ами го съжалявах и после ми излезе през носа. Манипулираше ме и ме караше да се чувствам виновна. Айде тука какво толкова си направила, цял ден си вкъщи и лежиш, стига си мрънкала - когато просто съм го помолила за 3 път. Чиниите не си вдигаше от масата, не се навеждаше да вземе боклук, толкова го мързеше. Абсолютен паразит, усилие не правеше за нищо, дивана или приятели с бирата и после ляга и заспива. Без значение, че детето е болно и не може да спи, без значениече аз съм болна и едвам гледам и трябва и да готвя и всичко. И това са млади хора. Сама си отгледах детето години наред, без баби, без никаква помощ, оставал е с нея едва три пъти за по няколко часа. Има бащи помагат, приятно им е с децата, уважават жената до себе си. Този с цялата си наглост ми казва и до ден днешен, че всяка майка си гледала сама детето. Да не говорим, че моите родители ни подкрепяха финансово и мен и нея, а той плащаше само някакви си сметки за собственото си съществуване. Много неблагодарно същество и само ходи и се хвали пред приятели и нови мацки, че бил баща. Прекрасно детенце, но аз го възпитах и едно благодаря не получих. Благодаря на господ, че се разделих навреме с този индивид, даже много издържах, цели пет години. В момента имам най-прекрасния мъж до себе си, но не е българин. Обсипва ме с любов, романтичен е и е много внимателен и спокоен човек. Наистина се надявам никога да не се промени, защото с този горчив опит в мен остана страх. Ако не беше той, щях да изгубя вяра в мъжете, съвсем сериозно. Този човек не се е налагало никога да му напомням или да го моля да ми погне с нещо, обръщам се и той вече го е направил. Мислел за нас, знаел колко много усилия полагам и искал да помогне. Разтапям се.. Само едно ми каза, аз не готвя, това го прави жената и все пак готви сандвичи, спагети и всякакви дребни неща. Има страхотни родители, смятам че от там идва всичко. Аз такова нещо не бях виждала, а въпреки, че е чуждо дете, така да се грижи за дъщеря ми, толкова са сладки, облича я, прави и прически, готви и, носи я и я размята като кукла, такава силна връзка имат почти са неразделни, аз направо станах излишна хаха, просто не мога да повярвам, няма да кажеш че не е негова, а тя дори не е спирала да се вижда с биологичния баща. Да, не заслужава, но има закон и аз трябва да го спазвам, бих посъветвала да внимавате кой записвате на акта за раждане. Мъжете които не могат да направят жена си съпруга, не бива да бъдат вписвани в такъв документ определящ съдбата на детето ви. Няма нищо срамно, такава сила не трябва да се дава туко така, до три години след раждането все още може да го препознае, но само ако е годен за баща. Настръхвам, смятам че един живот живеем. Не трябва да спираме да търсим правилния човек.

 
  ...

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 2f2ad77ec4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   10Браво, че си разбрал, за какво я упрекваше?

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 86350beb7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Както от всеки не става музикант или писател, например, така и от всеки не става родител. Само че много хора го разбират едва след свършен факт и им тежи и си го изкарват на всички наоколо. Говоря и за двата пола.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 3b3e03b6fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

14.   Голем смех :)

Сладурчета, само едно ще ви кажа - всеки един нормален и самоуважаващ се мъж може да върши вашата работа (сиреч, да си наготви, изчисти и изпере. че и за детето), но вие неговата работа - никога.

Малкият процент "мамини синчета" които толкова много обичате да дъвчете, са удобни сополи за да си повдигате самочувствието, че едва ли не трябва да ви дадем медал задето сте пуснали прахосмукачка. Затова и такива мъже си избирате, затова и такива ви избират - щото толкова можете, толкова струвате. И като изкараме детето от уравнението, то доста се опростява.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 851074b13c
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

15.   14, след като всеки нормален мъж може да върши нашата работа, нека мъжете да я вършат.
А ние ще си ходим на работа по 8 часа на ден, ще се прибираме, ще чакаме да ни изчистено и сготвено, да си написал домашните с детето, ще си качваме краката на масата и ще гледаме телевизия докато пием биричка.
А ти медал, че си пуснал прахосмукачката не очаквай.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: f68c5f326f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Сигурно е неволна грешка, но се искефих: "отнищение"!
Така е при някои- гледат работата вкъщи, даже и с дете като "нищонеправене", ама това е само, защото не сте ги накарали равнопоставено да го правят и те! Да видим колко ще е чисто след тях...

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: fcac0de0ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Номер 15 не си права. Жена съм имам две породени деца -момчета, все още малки и не правя скандали на мъжа си защо не ми помага. Осигурил ми е най-модерната техника за почистване в къщи. Оборудвал ме е с най-доброто кухненско обзавеждане. Колата ми е в ръцете. Живеем в къщи с две кучета и голям двор. Ако искам готвя, ако искам не готвя. Уча децата си сами да си почистват. Имам и специално място за фитнес.
Съпругът ми има бизнес с 10 души работници. Сега какво да говоря повече. Остава да му висна и аз на шията и да му мрънкам и за какво? Осигурявани достатъчно блага, грижи и внимание

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 13cc773dcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Тезата на 14 няма да издържи в моето семейство.Аз инициирам ремонти,бия дупки,местя шкафове ,моят помага само когато не мога,мие чинии,пуска пералня...

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 2dbec33f25
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Не харесвам хора като номер 2. То и да имаш запек е трудно, но ядеш! Да имаш махмурлук е трудно, но пиеш! И т.н. аман от мързели, трудно било... чакай да остарееш, ще ти се стори песен да гледаш дете...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 851074b13c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   17, не си права.
Твоят мъж ти е купил спокойствие да си гледаш децата и нямаш причина да мрънкаш.
Ама я ела бачкай по 10-11 часа на ден отговорна работа, изкарвай повече от него, занимавай се с деца, чистене, готвене, гледане на болни родители и ми обяснявай как не ти трябва помощ докато душицата ти излиза, а той пие бира на дивана и рони чипс по земята, а после ти вдига скандал, че нещо си не е перфектно.
Еми Айде врата и Тва е!

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: f23958c902
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   Ееми пичове, ако четете това да знаете, че не си заслужава. Не си заслужава жените ви да имитират любов, докато ви плюят по форумите.
Илюзията на любовта и брака. Много се уморили били да гледат деца, ама иначе ако не искаш такоеа веднага те зарязва. Като искаш деца спираш да мрънкаш.
Щото тея пари, с които се грижите за тея деца идват от мъжете, докато 2 годинки се дондуркате с детето.
А много често така се отнасяте в грижите, че и любовник онлайн си намирате, за да ви разсее от тежкото ежедневие.
Ето затова умните мъже не се женят. Защото не им се слуша мрънкана по цял ден, щото не кскат да гледат фалшивата ви любов, докато плюете по форумите как една чиния може да изчисти.

 
  ...

...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: e4f66a75b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   Ако, жената е в отпуск по майчинство, естествено че тя трябва да поеме основната грижа. Този отпуск затова й се дава. Мъжът може само да помага, когато има възможност. После пък, като тръгнат децата на градина и на училище, за какво гледане говорим. Разпределят си двамата задълженията, ходят на работа и толкова. Сам поддържам къща на два етажа, пускам си пералня, готвя си и ходя и на работа. Няма как някой да ме убеди, че да стоиш по цял ден вкъщи докато децата ти са на градина или училище е някаква работа, да не говорим за супер тежка.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 851074b13c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   Мъжкия егоизъм край няма.
Да работи повече от него, да се поддържа, за да е хубава, да чисти, пере и готви за цяло семейство (да чистиш след две деца и двама възрастни не е същото като да чистиш след 1 брой възрастен), ама и това малко им се вижда.
Затова българките се женят за чужденци - гледат на нас като на хора, а не като на товарно магаре, което трябва да работи докато не умре.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 0507340b9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Преди много се ядосвах на разни мъже търтеи, но разбрах, че това им е дълбоко втълпено от деца още и те няма да се променят, защото не им е изгодно. Докато жената е в "отпуск" по майчинство и се дондурка с детето, какво? Няма право на почивка от детето? Няма право на болничен, ако се разболее? Няма право на сън? За разлика от мъжа й, който работи, но на 8 ч., с 2 почивни дни, лаф и кекс с колежки, обедна почивка, може да ходи командировки, право на нощен сън, отпуска и на всичкото отгоре му се заплаща! А някои мъже са много хитри, жената е слугиня и детегледачка. Тя е възпитателка, болногледачка, медицинска сестра, шофьор на такси или поне придружител, чистачка, готвачка, учителка, психолог, домакиня. Ама някои от тези търтеи си намират майстора и бързо научават къде сер*т гладните! Щото салата от банкноти трудно се яде.
Пък номер 22, като тръгнат децата на градина се започва едно боледуванееее, през седмица, за по две седмици! После пък се редуват ваканция, неучебен ден, ваканция и неучебен ден. Малките ученици имат почти 4!!! месеца лятна ваканция и това е извън всичките неучебни дни, есенна, пролетна и зимна ваканции.
Не можеш да сравняваш подръжка на къща с отглеждане на дете, защото докато отглеждаш това дете, нямаш време за нищо останало, не разполагаш с времето си, детето няма да те остави дори да вечеряш спокойно! После като порасне след целия зор по отглеждането му, ще пишете домашни, всяка вечер след работа, ти ще трябва да решаваш задачи и да пишете домашни.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 851074b13c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

26.   Абе неблагодарна работа е това - дондуркала се с бебето, все едно е някакъв върховен кеф да не спиш месеци наред, докато кърмиш през 2 часа и докато на детето му растат зъбки, да имаш следи от зъби по гърдите и да сменяш памперси.
Пък той големия благодетел давал пари за тая женска почивчица с малко дете и се чувствал прецакан, тц,тц,тц, тц.
Все едно това дете не е и негово (според българския мъж детето е само на майката) и все едно той няма задължение да го издържа това дете, да не говорим, че и майката участва в издръжката с парите от майчинството.
Майчинстовото амортизира тялото, натрупва ти хронична умора, дори държавата го признава за труд и за стаж за пенсия, само на българския мъж му се види, че е нищо работа.
Ама като го оставиш за 2 часа с детето и пощурява и се чуди как да го хвърли пак на майката.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: b3bee42bbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

27.   Както и по-горе казаха- за това ганьовците останаха без жени. За това горките масово са психясали редовни клиенти на проститутки. Та дори и там нещо започнаха трудно да ги изтърпяват.

 
  ...

...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 86350beb7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   № 26 - ами като ти тежи, защо си се омъжила и си родила? Защо не си живя сама? Като ви чукне тридесетака отчаяно се оглеждате за мъж, защото ви е страх да сте сами.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 86350beb7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Щото салата от банкноти трудно се яде. 24, осъзнаваш ли каква глупост казваш? С банкноти се купува не само салата, а и значително повече неща, в т. ч. прислуга и проститутка.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 90112cd738
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Да гледаш дете е най-трудната и отговорна работа на света! И не говоря само да го отгледаш физически, да е нахранено, облечено и на топло, а да го превърнеш в отговорен човек, да го възпиташ правилно. Обаче иди го обясни на хората, които като чуят, че някоя жена е в майчинство, веднага решават, че гледа сериали по цял ден или не излиза от фейса. И точно за това е пълно с пияни и надрусани с тинейджъри, които си мислят, че света се върти около тях. Защото родителите им не са приели ролята си достатъчно отговорно! Грижата за детето не свършва с това да му сервираш вечеря или да му купиш дрехи! Обаче иди го обясни... и после оооо, ама тя е майка и домакиня, значи по цял ден си лежи на дивана! Ами щом е толкова лесно, защо масово хората не искат да имат много деца? Нали е супер лесно, 2 години майчинство, лежиш си у вас, че и ти плащат.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 7e8a19acf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   Дразни ме неграмотността. "Защи" и "отнищение" не са думи от българския език. Това безобразие спрямо родната реч не пречи на хленчещите мамчета, повечето явно прекалено заети (или неуки) да четат и гласуват по рейтинга на коментарите, а не да си вършат къщната работа. Все пак майчинството им е дадено, за да висят и мрънкат по форуми, а не да гледат деца. После нямали време, много изморени. Да ревеш в някой сайт, когато някое лапе изсипва захар на пода и съпругът работи наистина е трудна задача.

15/20/23/26, изпуснала си пълния член в първото изречение на коментар 23. Не е редно, най-малкото защото такъв явно ти липсва в живота. Не знам какво си тръгнала да подсмърчаш като буквално нищо не правиш и по цял ден си говориш тук сама като Даунче.

27, ако знаеш кога се увеличава потокът на потребители, какво им е състоянието и колко досаждат, то явно говориш от личен опит. Не мрънкай, поне имаш клиенти.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: cb1c5b0955
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

32.   5 пари не давам дали е чистичко, подредено и т. н. Аз лично съм си прасенце още от студентските си години и ергенлъка, обяснявал съм го на моята като тръгне да обяснява как чисти, как готви и гледа детето. Ще кажа и тук - не ми дреме дали е чисто. Чинията си мога да измия и сам. Мога да си сготвя и сам, а мога и да пера. Питам - още някакво извинение, че ви мързи да работите? Още някакво извинение, че превръщате в лелки? Ако искам да ми се готви, чисти и пере - ами ще се върна при мама, тя готви 5 пъти по-добре, чисти от сутрин до мрак, пазари, пък и с татко ще гледаме мачове. Аман от женички дето си мислят, че като родят и света трябва да им се поклони! Голяяяяямото нещо, те родили дете! Уау! Човечеството ражда деца откакто има човечество, да не мислиш, че си специална, че си направила кой знае какво? Аз на мойта съм й казал - от догодина детето отива на ясла, после детска градина. Аз го водя, аз го прибирам (за да няма оправдания, че и това е работа). Поставил съм й срок да си търси работа, иначе (защото не сме женени) аз спирам парите. Аман от лентяи решили да родят и да се зковат вкъщи. Хаха.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: bee92cd068
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

33.   Съгласен с 21. Минавал съм през това няколко пъти. Жената вижда, че си сериозен и осигурен и веднага захапва темата за деца. Обяснява ѝ се нормално, че във възрастта, на която съм е по-добре да се работи, за да има човек на какво да се "опре", по-добре, хората да се наслаждават на връзката си - заведеня, чужбина и т. н., а след това да се мисли за деца. А и няма нищо престъпно в това, един човек изобщо да не иска деца. Все пак, това е въпрос на личен избор. Но не - мрънканията стават все повече и накрая си заклеймен, като най-лошия човек на света, защото "аз съм готова да ти родя дете, а ти не искаш". Сякаш съм си поръчал пица, егати. И ако човек се поддаде на това се започва -"знаеш ли какво е да си бременна, знаеш ли какво е да родиш, знаеш ли какво е да се грижиш за дете... и т. н. " Ама нали никой не те е карал насила. Опищяла си града, как искаш дете, с промит мозък от романтичните филми, където красиви млади майки бутат колички, а безупречни татковци осигуряват милиони, къщи, коли и освен това активно помагат за отглеждане на детето.. Е да, ама не... По филмите ги няма всички битовизми, от които се оплакват въпросните майки по всички форуми...
Не нападам никого, но се предполага, че големи и пълнолетни хора трябва поне частично да са наясно с последствията от това, което правят и с това, какъв е бащата на детето. А най-смешно е когато се каже: "То като се появи едно дете, той, къде ще ходи. Иска, не иска, ще се грижи за него... " Да бе, да - особено ако е било с някоя манипулация... Чакай и се надявай....

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 2f2ad77ec4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   31 Случва се човек да натисне друга буква и да недовиди след това, много ясно, че няма дума защо, но това не беше тема на разговора...

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 851074b13c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   Ами драги мъже, като не искате да се грижите за деца, а не искате и да ви мрънкат жени, да слушате детски рев и да бършете сополи - стойте си сами, не правете деца, не лъжете някоя наивница да ви роди, а после сама да тегли каруцата на семейството.
Ние мъже ще си намерим, не ни мислете, а вие ще отпаднете от човешкия генфонд, за добро.
И без това такива като вас не трябва да се размножават.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: bbdf760110
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   Аз съм н. 17 и ще ви кажа на всички къде грешите в разсъжденията си, според мен.
Решението за раждане на дете и неговото отглеждане е осъзната отговорност на двама души - мъж и жена. Това не е въпрос на прищявка, на изнудване, на емоционална потребност или на случаен изблик на майчински и бащински инстинкти. Всеки преди да има дете знае какво го чака с отглеждането му и после възпитанието му.
Проблемът е, че просто се изнежихме, искаме да живеем по безотговорно и без ангажименти. Имаш ли семейство такъв филм няма. Никъде не е казано, че животът предлага само удобства и развлечения.
Съгласете се в 21 век да хленчиш, че ти е тежко да готвиш, при цялата тази техника и уреди, е несериозно, същото и и с чистенето.
Не може мъжете да са ни виновни за всичко. Съпругът ми сутрин излиза в 6 и се прибира вечерта в 6ч. Два часа отделя на децата, два часа на мен и заспива убит от работа. Това ми стига.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 19d95c6a6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   Честно казано ми е тъжно за всички вас - мъже и жени, които се гледате един друг, и никакво уважение няма по между ви. Ако сте истинска двойка, ще знаете какво му е на другия - мъжът ще оценява трудностите на това, да си майка и още много неща, а жената - на това да си баща и да си налягаш парцалките на работа, че без пари накъде. Не ви разбирам - ако не можете да споделяте битовизмите и да се оправяте с къщната работа ЗАЕДНО, защо въобще създавате семейства? ! Ако единият се чувства сам и прецакан, то тогава значи не сте семейство. Моля ви, ако нямате никакво намерение да си помагате един на друг, НЕ създавайте семейство. Ако бащата не редува майката в ставането през 2-3 часа първата година, ако майката не оставя бащата да си почине 1 ден в седмицата и той от своя страна не и осигури следобед само за нея, ако двамата не си поделят задълженията, то защо сте заедно въобще! Преценявайте си партньорите, не бързайте с децата, поживейте, вижте другият дали е пораснал и дали може да се грижи за себе си, дали е съпричастен, дали се сеща, че не е редно единият да работи, а другият да лежи, тогава вземете решение за дете. Ако видите, че само вие се грижите за вкъщи (незавсимо от пола), че другият гледа на вас, като на слуга, НЕ създавайте с този човек дете! Не си вкарвайте автогол! Хора, които не оценяват партньорът до себе си, просто не са за семейство. Мислете много преди да решите да имате дете. Наблюдавайте, анализирайте, чак когато се убедите, че човекът няма да гледа на вас, като на черноработник, ами ще споделя с вас задълженията, тогава се решете.

 
  ...

...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 024fe9fad1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

38.   Номер 14 коя “мъжка” работа не може да свърши една жена, мухльо? Отгледа ме майка ми сама с двете си ръце от 7 годишна. Останах сирак и успя да купи 3 апартамента, 2 коли и да ме изучи в частен университет. Такива като теб са ми противни още преди да си отворят устата. На живо сте като лайната - миризливи и се лепят по обувките.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 6c146f3cfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

40.   38, елементарната аритметика е нещо, което явно не владеете. Я сподели малко повече за цените на тези имоти и месечния ви доход тогава. Без наследство, с битови сметки и дете, само с една българска заплата, така 3 недвижими и 2 движими имота плюс частно ВУЗ ще се изплатят друг път. Или нарочно пропускаш подробности (лъжеш), или сте продавали хероин.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker