сублуксация на патела - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

сублуксация на патела
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 914 пъти
Здравейте надявам се да има някой компетентен или минал през това. Намирам се в Германия. В един хубав ден на работа се случи нещо, което ме накара да стигна до тук да споделя. На работното ми място докато си вършех работата коляното ми изчатка и паднах, след коло час се наду. Ходих в спешното казаха ми, че нямам проблем с костите и че е проблем с минискуса и трябва да си намеря ортопед. Речно сторено. Ходих при ортопед лекарят каза, че най-вероятно е разместване на капачката и трябва да се направи ядрено магнитен резонанс. Речено сторено. След прегледа на резултатите от ядрено магнитния резонанс лекарят каза, че се налага операция понеже имам износване на ставите, а не е нормално на моите години (аз съм на 20 години) да го имам този проблем. Консултирах се с личната ми лекарка в България разговарях тя ми каза, че може и да мина без операция просто трябва да се види от какво витамини имам нужда. Днес при превод на амбулаторния лист разбрах, че диагнозата която е поставена е сублуксация на патела. Днес цял ден чета в интернет на някои места пише, че трябва да се направи операция, на други места пък пише, че може и без. Та въпросът ми е ако има някой, който е запознат с това може ли да ми каже в какво се състои операцията ако нося наколенка дали няма да мина метър без операция?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: 23aeeb4c1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Отиди на друг лекар в Германия, ако нямаш възможност в България. А ако дойдеш тук - д-р Антони Георгиев. Или прати ямр изследването по твой близък при него. Той прави и операции, но дано не се налага, твърде млад си. Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 20552f9961
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Немската здравна каса ти покрива преглед за второ мнение, особено в случаи на планирана операция - възползвай се. Аз бих направила консултация с втори, че дори и с трети ортопед. Важно е да си сигурен и да си пробвал всичко останало преди да се решиш на операция. Също живея в Германия и наблюденията ми са, че тук често се спускат да правят не дотам нужни операции. Ако има как да се избегне или да се лекува по друг начин, то изпробвай го преди да се решиш на ОП. Ортопеда няма ли готовност да те насочи първо към физиотерапия?

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 87ded61dd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Това с изместването на капачката е едно такова специално нещо, няма значение от годините. На мен ми се случи на 16 за пръв път, оказа се, че капачката ми няма легло и всъщност се държи само на мускулите и връзките, плюс нямам достатъчно хрущял навсякъде. И ние искахме да минем без операция, но след време започна да поддава и другото коляно. За тава направихме операция на това, което беше поддало първо... няколко години по-късно.

Сега? Сега тренирам много стабилно и натоварвам колената си здраво, трябва само да внимавам с движенията и ако нещо ме заболи, спирам да правя упражнението.

В Германия обаче ще се опитат да ти предпишат токова операции, колкото могат, за да вземат пари от касата. Когато говориш с лекаря, който ти препоръчва операция, го помоли да ти даде бланка с информация за всичко, което искат да ти правят на коляното. Прочети го внимателно и прецени, дали ще искаш второ мнение или не. Не забравяй, че преди операцията ще имаш час, в който да говориш с лекар и да зададеш въпроси, питай, интересувай се, питай за неговото мнение. Операция можеш да откажеш винаги. Но вземи токова информация, колкото можеш. И винаги можеш да потърсиш второ мнение.

Къде си в Германия? Ако си в моя град, бих могла да те насоча към моя отропед, страшно е компетентен и съм много доволна от него.

Поздрави и бързо оздравяване,
Лола

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: f48b38e5cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Към номер 3 аз съм в Бремерхафен. Днес ходих на второ мнение, но си ме отпратиха понеже вече съм имала назначено лечение от друг лекар, а именно операция. Доктора ми каза отивай в болницата и си записвай термин аз не мога да дам мнение. Обясних, че съм получила две различни мнение, че първият лекар ми е казал, че вероятно е минискус, а при втория, който вече ми назначи лечението, че е този с капачката. Директно ми изкара диска от компютъра даже и него погледна даде ми документите и ми каза да си ходя.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 2189bb92f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ох, ти си на север от мен... няма как да ти помогна с ортопед.

Ако е минискус, ще те боли като правиш само определени движения, например ако извъртиш крака си навътре да речем.

Ако е капачката, щом спадне оттока не би трябвало да те боли и би трябвало да можеш да се движиш както трябва.

Много странно е реагирал втория лекар, може би е опция да изчакаш да се прибереш в България и там да направиш втора консултация или да потърсиш друг ортопед? Бремерхафен не е много голям и може лекарите да имат някакво споразумение да не си бъркат в далаверите... знам ли.

Стискам палци.

Лола

 
  ...


...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: d7ce0ef326
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравейте! Аз съм авторката. Благодаря на всички, които отговориха и ме посъветваха. Ходих на заклучение оказа се, че това го получавам понеже имам плаващо клоня това остановиха лекарите тук и не се налага смяна на абсолютно нищо имам час при още един лекар при, който най-вероятно ще ми изпише физиотерапия за да ми се намести самата капачка. Видеото от ядрено магнитния резонанс го изпратих на лекар в България. Той ми каза, че няма чак толкова фатално износване трябва да ми се направи само фиксация на капачката и ми предписа лекарста за подсилване на ставите и сухожилията. На своя глава също си поръчах и Flexomed, от който съм много доволна мажа се 2 пъти на ден сутрин и вечер докато, го намажа няма и 5 минути всички болки изчезват.
Поздрави, Моника!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker