7 години любов - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

7 години любов
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 1403 пъти
Здравейте, на всички читатели!
Аз съм студентка на 23г, от малък град и сега ще ви разкажа за моите проблеми в любовта.
Ще помоля за съвети, само хора с повечко житейски опит.
Имам си приятел от почти 1г, с който не се чувствам добре и още в самото начало не го харесвах достатъчно, но тъй като 3г бях сама, просто имах нужда от някой до себе си.
Момчето, което е с мен много ме обича, цени, работилив е,от хубаво семейство, такъв какъвто аз съм си търсела и успях да намеря. Моите родители много го харесват, баба ми е най-щастливият човек на земята, тя почти беше сигурна, че съм минала на другия бряг.
Проблема е там, че имам една стара любов, която не мога да забравя. Вече става 7 години, откакто се запознахме все се разделяме и събираме, опитахме всичко възможно, не ни е писано да бъдем заедно, всеедно живеем в различни светове.
Аз искам едно, той друго абе просто вижданията ни за живота са различни.
Търсим се през половин година опитваме да оправим нещата, не се получава и след 5,6 месеца пак така и вече 7г.
Мислех си до последно, че съм го забравила, въпреки че не ми върви връзката с новия приятел.
Не се бяхме виждали почти 1г до преди няколко дни, когато се срещнахме случайно и разбрах, че ние наистина няма да се забравим с този човек никога.
Опитах абсолютно всичко преместих се в друг град, заради него отидах да уча възможно най-далече, смених си компанията, започнах да спортувам, да уча повече, имах няколко връзки ако мога така да ги нарека, но неуспешни и съм в този кръг, от който няма излизане.
Тъжно ми е и за него от 7г не е имал нито една приятелка, тъжно ми е и за моят нов приятел, че трябва да го оставя, а той без мен не може да живее, дори ми каза, че ще се самоубие ако го оставя някой ден.
Мисли си за семейство, иска са направи къща, гледа много сериозно на мен.
А аз тези дни дори се замислих дали да не му изневеря и си казах, какво толкова...?! Не мога да се позная, никога не съм мислела, чв дори ще ме мине през ума аз не съм такъв човек,винаги съм честна с партньора си.
Моля кажете как да постъпя и ако е възможно без негативни коментари,просто съм наистина отчаяна, щом стигнах до тук да питам непознати за решение на проблема ми.
Благодаря ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: d2039ffd43
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако имате шанс, бъди със старата любов. Най-малкото приятелят ти не заслужава да живее в лъжа.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: d911553061
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Знаеш ли, когато някой припадне и също му е зле, често го освестяват с шамар, а не с галене по главата. Та и негативните коментари са за това - да ти покажат друга гледна точка, да ти помогнат да погледнеш нещата от друг ъгъл и да разбереш, че грешиш. В този смисъл те може дори да са по-полезни, от тези, които повтарят казаното от теб. Зависи до колко ти си широко скроен човек и можеш да приемаш чуждо мнение. Ако смяташ всяко несъгласие с теб за хейт, просто е излишно да искаш някакви отговори от другите.
Мисля, че е грешка да се събираш с някого без любов, само защото не можеш да си сама. Нечестно е спрямо човека да го ползваш за заместител на друг, с когото по някаква причина си се разделил. Някога един мъж се опита така да ме замени с друга, не му се получи, не можа да ме забрави и се върна при мен. Да за остане и до сега. Но това беше първата и последна раздяла. Докато, както разбирам от написаното, при вас е станало нещо обичайно. Значи е имало някакви проблеми във връзката ви, неща, които са ви разделяли и съвсем няма гаранция, че няма да ви разделят пак. И до кога така? Явно несходство в характерите, неумение да се правят компромиси, ти си знаеш най-добре.
Аз не бих приела за чиста монета всичко казано от единия- че е нямал приятелка, както и от другия- това със самоубийството, че не можел без теб и пр. Бъди сигурна, че ще го преживее. Щом не се чувстваш добре в една връзка, не те прави щастлива, по-добре я прекрати. Независимо, че харесвали родителите ти, баба ти и пр. и колко е добър. Така ще е по-добре и за самия него и ще има шанс да срещне жена, която да го обича.
На твое място не бих останала и с бившия, защото не мисля, че хората се коренно се променят и връзката ще има развитие. Просто вече е играна пиеса и въртене в омагьосан кръг, губене на време и чувства. Съветвам те, спести си го. Този човек е минало и нека си остане там. Решението е в теб- намери сили, концентрирай се върху себе си, собственото си аз, амбициите си, развитието си като личност, пътувай, забавлявай се, сега са ти най-добрите години, не ги прекарвай в отчаяние и тъга. Въобще гледай по-позитивно, животът продължава!

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: baba56aa7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Струва ми се правилно да оставиш сегашния си приятел.
Няма да те съдя, не ти се е случило нищо неочаквано и нищо невиждано в човешката история. Истината е, че ти може да намериш мъж, който е 10/10, но това е без значение, когато не изпитваш желание да си с него и не можеш да го заобичаш. Тази твоя грешка е допускана от милиони хора. Любовта не е логична и не е вярно, че с времето ще се научиш да обичаш този, с когото си. Нищо подобно. Или в самото начало ти е слабост, или най-много да се привържеш, но нищо по-съществено.
Има и още нещо важно, което ми се иска да ти споделя. Докато сърцето ти принадлежи на онзи другия, никой следващ няма да достатъчен и специален. Можеш да трупаш връзки, да го играеш влюбена или да спиш с различни, но нищо от изброените няма да промени факта, че вътрешно не си готова за нова връзка, в която да си отдадена истински.
На твое място щях да оставя принца да си намери своята принцеса и после щях да отида да говоря на четири очи със змея. Аз съм преживявала такава седемгодишна любов. Без майтап, толкова години се връщахме и се търсихме. Последният ни разговор ме освободи от него и присъствието му. Седнахме като незрели хора да си кажем това-онова, да се напсуваме, да се обиждаме, да поплачем и да си се обясним в любов. След тази сага взехме съвместното решение, че няма да се съберем и няма да се търсим повече. Някои хора са създадени да са ти слабост и да ги желаеш, но това не ги определя като правилни за теб. Това е страст, дива любов, но не е хармония, не е обич, не е градивно чувство. Твоят змей може да те изкара от кожата ти и да те направи най-лошата ти версия. Виж се, вече си почнала да мислиш за изневяра, а не си такъв човек по принцип. Затова той не е правилният избор, обаче последната ви страница стои отворена и никой трябва да я затвори най-сетне. Седни да обмислиш живота си и се опитай да намериш решението, което е най-правилно за теб. Някъде там съществува твоето "най-малко общо кратно". Намери го. Може би трябва да си сама, може би за последно трябва да се върнеш към старата любов, може би трябва да направиш едно огромно откровение пред всички. Не знам, но ти можеш да разбереш. Вместо да се съдиш и да мислиш глупости, вземи се изясни със себе си. Има неща (множествено число), от които очевидно трябва да се освободиш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 19c005f032
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Леле ужас. Ще изневериш на човек който те обича, цени и уважава, заради стара любов, която е невъзможна. Луда ли си. Аз също имам бивш, който и до ден днешен ми е тръпка, ако мога така да се изразя и няма да забравя. Но миналото си е минало и точка. Всеки трябва да продължи по пътя си. Щом не се е получило окей, добре, край. Затворена страница е. С когото си в момента, него трябва да гледаш и да искаш. Ако не го искаш го пускай да си ходи. Момчето с нищо не е заслужило номерата ти зад гърба му. Някой да те цени и обича, а ти да му се изс*раш на любовта. Пфф.. толкова ли си.. зле? Да изневеря аз на човека, който се грижи за мен и ме обича, заради някой си от миналото ми? Не - никога. Осъзнай се, бе.
Ж 23

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: dc7ed86e5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   На такава ситуация се казва - хем сърби, хем боли!? Със старият няма бъдеще, но има кеф в настоящето, готова е да изневери, а с новият приятел има бъдеще(свестен човек е), но той не чука като мачо!? Това не отговаря ли на поговорката? Ами остани със чукача, но после цял живот ще си чукаш главата, защото от нея ще страдаш!

 
  ...


...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 63c7abf25f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мила авторке, чудесно те разбирам, историята ми е до болка позната... И след десет години пак си срещнахме. И аз като теб имам един "покорен слуга", обичлив и грижлив, но какво да ти обяснявам. "Черната земя ме зове", както се пее в една песен. Дилемата е сложна. Или, както някой е писал по-горе забравяме веднъж завинаги за пагубните и дяволски любови и се примиряваме с монотонната и тиха идилия, или продължаваме да горим. Казвам ти го като човек досущ в ситуация като твоята-ключът е в нас, но дори мисълта, че повече няма да го видя кара сърцето ми да се свива от болка, от друга страна не е етично спрямо тези момчета... Положението, в което се намираме не е никак лека. Ни със тях-ни без тях...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 6681981c9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   До номер 4.

Обичам те човеко.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: ca468461e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Мила, важни решения не се вземат под влияние на емоции. Преди години, с бившия ми съпруг ту се събирахме, ту се разделяхме. Когато за пръв път цъфнах в дома на родителите ми с багажа, а след два месеца помъкнах същия багаж обратно, майка ми каза: "Дъще, един път счупи ли се питата, тя вече никога не е цяла". Мина ми покрай ушите. Това се повтори няколко пъти. На петата година се оженихме. Само след една година вече мислех за развод, оказахме се хора с напълно различна житейска философия. Но стиснах зъби и устисках цели 10 години. Тогава срещнах втория си съпруг. Все едно срещнах свой двойник, беше направо плашещо. Без никакви колебания се разведох, живяхме заедно 7 години и преди месец официално сключихме брак. С него всичко е някак лесно. Лесно се разговаря, лесно си разпределяме задачите, лесно се разбираме за всичко, лесно вземаме общи решения. Защото, авторке, търсиш съвета на опитни хора, от мен този: "Една любов трябва да е лесна, не е ли лесна - това не е любов".

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 19c005f032
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До номер от 8 от номер 4 - ами така де! Мисля че всяка нормална жена трябва да има очи само за приятеля си :)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 1698ad08bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От авторката:
Благодаря на всички за коментарите по моята тема, приключих всякаква комуникация с бившият си приятел.
Оставих новият и ще си търся късмета някъде другаде,това е най-правилното решение за мен.
Бъдете здрави и по-добри!

 
  ...

...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 6681981c9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До номер 10 от номер 8.

Така е. Рядко срещано явление е обаче. Поздравявам те, че мислиш по този начин. Вече не е модерно да си верен и да се бориш за човека когото обичаш. Захвърляш и продължаваш напред със следващия, това е на мода.

М 23

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 19c005f032
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   До 12 от номер 10 - всяка нормална жена трябва да мисли така ! Разбирам мъжа да те бие,унижава,контролира,да те манипулира ,да сваля други жени и куп подобни неща,тогава ще ходя при други,ще се срещам с бивши и т.н .Но да имам човек,който ме обича,цени,уважава,мисли за мен,помага ми,зачита мнението и интересите ми и да му въртя номера..ъъ тва е за някоя к*рва не за мен :) Та малък съвет ,пак към авторката - сама ли си ,връщай си всички бивши,спи с когото искаш и т.н , но недей да изневеряваш на момчето с което градиш връзка.Грозно е.А и боли..него ще го боли..едва ли заслужава това.Предполагам не си лошо момиче,просто не можеш да се определиш какво искаш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: a3dcc22668
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Само аз ли обърнах внимание че сегашният я зяплашва с самоубийство ако го напусне? Бягай от такива колкото може по-далеч.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker