Домакиня отсега или не - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Домакиня отсега или не
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 977 пъти
Здравейте. Тийнеджърка съм, на 18 години и от 3 месеца живея в моя приятел, на село с техните. Разтребвам нашата стая само засега и в коридора, където спи моето куче. Той се сърди, че не готвя, един път направих козунак и един сладкиш но половината се изхвърли (бяха вкусни! ). Той и баща му имат претенции относно някои храни и не ядат всичко, притеснявам се, че като няма да сготвя като майка му няма да искат да ядат. Миналата година бяхме на почивка с него и техните, но тази година съм решила да сме двама.. Тъй като не ходим почти никъде сами.. или с неговите приятели или техните. Предложих му като завърша училище догодина да отидем в някой град, за да следвам и да живеем.. Нашите са в чужбина и ще ни помагат със средствата както и техните, но и ние ще работим.. той не иска да ги оставя сами, главно защото баща му е вече по възрастен.. Но аз съм му казала че ще трябва да поемем и по нашия път. Той досега не е имал сериозна приятелка като мен. Сърди се, че спя малко до по късно сутрин, като трябва да излезем някъде и започва.. защо съм се гласяла, въртял се да ме чака.. А аз просто искам да бъда красива, млада съм.. Не се приготвям 5 часа само да кажа хаха.. Сега се занимава с люпене на яйца в инкубатор и понякога се налага аз да се занимавам с това през деня докато са на работа.. Но аз нямам желание.. Как да постъпя според вас.. на моите години моите приятели ходят по дискотеки по кафета, Постоянно излизат, Аз обичам да си седя с него вкъщи да гледаме филми и прочие.. но понякога като че ли тези работи с готвенето, чистенето, наглеждането на животните ми писва то по-точно самото мрънка не от негова страна че не искам да го правя, аз не съм казала че не искам просто се притеснявам дали ще направя всичко както трябва а и според вас длъжна ли съм още от сега да го правя

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: e7b1a45fa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Никой за нищо не е длъжен на останалите хора.
Когато завърших се преместих в друг град с приятеля си, заживяхме на квартира. Действително се превърнах в домакиня, което никога не ми е тежало. По едно време приятеля ми започна да мрънка за подредбата на апартамента, казах му, че е голям човек и би следвало да може да реши тези си проблеми адекватно без да чака на мен. Ако аз на 20 години можех да се оправя без да му мрънкам и да чакам на него, то очаквах и той да прави същото като мъж на 23 години. Не съм го оставила гладен, не съм го оставила да се прибере в кочина, но никога не съм правила компромиси с моите цели в живота. Казвали са ми, че съм добър готвач, никога не съм се притеснявала да готвя. Бях твърдо на мнението, че каквото и да направя, поне аз ще мога да си го изям. Ако някой е недоволен, да отиде да си купи храна. При положение, че чистенето беше паднало основно на моите рамене, въобще не търпях критика. Ако види прах, да вземе парцала и да я махне. Домакинството е общо, в него двама човека цапат и се хранят, логичното е и двамата да могат да изчистят и да сготвят. Аз обичам да ми е чисто и обичам да си сготвя нещо домашно, правя го всеки ден по собствена воля, но не понасям някой да се държи с мен сякаш съм длъжна.
Няма от какво да се притесняваш за подобни неща, просто правиш каквото можеш. Ти не си слугиня, ти си млада жена. Нормално е да искаш да се облечеш добре за разходка, да искаш да седнеш на кафе, да се посмееш с приятели и да правиш нещата, които са нормални за годините ти. Млада си, имаш мечти и цели за следване. Ако искаш да си счетоводител, примерно, ще отидеш да учиш, а няма да стоиш на село да гледаш бройлерите. Хората ще идват и ще си отиват, ти трябва да се грижиш за себе си, защото ще живееш със себе си до последната минута.
Няма лошо да можеш да чистиш и готвиш. Даже е много хубаво, защото тези умения са полезни. Въпреки това, никога не бива да се определяш като слугиня в дома си. Ти можеш да си много повече неща освен домакиня и трябва да се бориш със зъби и нокти за себе си. Какво ще стане, ако останеш тук при този мъж и след 4 години той те зареже? Ще ти го кажа директно. Ще седнеш на някоя пейка и ще си мислиш как съучениците ти сега завършват и се развиват в желаните професии, а ти просто знаеш разни неща за люпене на пилета в инкубатор. Следвай собствения си път. На твоите години можеш да си позволиш да не готвиш и да не чистиш, достатъчно е да не оставяш мизерия след себе си. Виж, вече ако искаш да си домакиня, действай, някой трябва и да стопанисва в крайна сметка. В това също няма лошо. Всеки си има собствена представа за живота и трябва да живея според нея. Аз не казвам, че е лошо да си без висше образование и да си домакиня, но ти очевидно имаш други мечти.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 209f19d7f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Всички тези работи не само, че не си длъжна да ги правиш отсега, а и попринцип не си длъжна изобщо да ги правиш когато и да било.

Приятелят ти и родителите му те готвят да си им слугиня. След някоя и друго година, ако се излъжеш и дете да родиш - край, обречена си доживот на робство! Ти сега си почти като една крепостна селянка, а след време ще те превърнат изцяло в такава, ако им се оставиш.
След като семейството му има нужда от домашна помощница, ами нека си наемат някоя млада пенсионерка срещу прилична съответна сума да им върши нещата.
А ти не се оставяй така да те експлоатират заради едната любов. Най-добре замини да учиш нещо в чужбина при вашите. Много се пази като го правите - не му дабай без презерватив, че като нищо може да те забремени от инат за да те командва по-лесно и върже окончателно.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 13a6bfd5bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Махай се от него, докато е време. И не само, защото не е редно на твоята възраст, а защото по принцип не е редно някой да те използва по този начин. Ти си му слугиня, както и на техните. Днес си говорех с една приятелка, която отрано се задоми, на 17, после се вкара в такива неприятности, защото и онзи я използваше, биеше я, техните също се държаха зле с нея, направи й дете... Онзи накрая го убиха лихвари, някак се измъкна така от него, но детето ще расте без баща, тя уж има човек до нея сега, но и там са уклончиви нещата, а знаеш с дете жена колко трудно ще я вземат. Недей да се вкарваш в простотии. Не си го причинявай. Отиди да следваш, живей живота си и си намери НОРМАЛНО момче. Успех!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 0d3af27874
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Авторка: Когато се ядоса на мен, започва да ме блъска и се е случвало 2.. 3 пъти да ми удря шамари.. Казвал ми е в яростта си искаш ли да те пребия.. После като му мине реве и се извинява пф.. Как да постъпя и в този случай :(

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: f1483330c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Така става като бързате да се събирате с някой, сякаш е единствения мъж в света. Вместо да си излизаш по кафета и дискотеки, да се забавляваш, ти си се набутала да гледаш животни и да домакинстваш. Сама си го избрала това, тези хора са такива каквито са, не можеш да ги промениш. Можеш да си тръгнеш от тях като не си доволна.

 
  ...


...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 992ba60e4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Избързала си с това живеене заедно, и то доста. Сега си още прекалено млада, за къде това бързане? Няма смисъл за едната любов да се подлагаш на това. Учи си, развивай се, замини при вашите, а за гаджета и живеене винаги има време. Сега ти е младостта, така ли искаш да я прекараш-в угаждане на майка му, баща му, тяхната къща? И се пази от забременяване.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 992ba60e4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Не се оставяй заради едните чувства твоят живот да е на пауза и да изоставаш. Този хубавец може да те остави след месеци или години, а после какво? Ще си прекарала някакво време в слугуване на нечии родители, а те не са ти дали нищо насреща. Дори и да живеете заедно, не е това начина да се държат с приятелката на сина им. И, не, не бива да си домакиня отсега, загуба на младост и изоставане. Мъжете ще си идват и отиват в твоя живот, но ти оставаш, ти си важната. Иначе ще изкараш младостта си с едно вечно недоволно гадже и родителите му.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 82a7fd18d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Миличка ти си важна и без да домакинстваш и не е нужно да се доказваш на никого. Често хората приемат за даденост, когато някой друг чисти и готви, не го оценяват освен ако те самите не го правят всеки ден. Чисти и готви за твоите родители когато поискаш..
Е неговия дом чисти само след себе си, ако ти си го изцапала. Не си му майка. Компромис със това как се чувстваш може да правиш само ако и те правят нещо за теб.
Например ако получаваш подаръци/ канят те на вечеря (и те са сготвили) или по някакъв начин те поемат инициатива на теб да ти е добре- тогава е нормално и ти от време на време да помагаш. Но ако това го няма и се държат с теб сякаш си им длъжна- няма нужда нищо да правиш.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: ca8b4e197c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   На всичкото това, което описа те е и удрял 2-3 пъти и се чудиш как да постъпиш? !? ! Мъж удари ли те, край просто ставаш и се махаш. И да реве и да се тръшка, все тая боклук е. А това да се запреш на 18г на село.... и при такива условия просто е чиста загуба на време и тоя най-вероятно ще ти провали живота и ще ти загуби времето. Изборът си е само твой, но от моя опит мъж удари ли те просто КРАЙ, всичко трябва да се приключи на момента!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker