Защо мъжете се отпускат в дълга връзка? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо мъжете се отпускат в дълга връзка?
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 2369 пъти
Здравейте! Имам връзка от близо 4 години. Но в дългите си връзки забелязвам, че мъжете се променят много и то не по начин, който ми харесва. Предишното ми гадже надебеля рязко след като тръгнахме, пусна корем и мързелуваше на леглото по цял ден. Стана скучен и без интересен и затова го зарязах. Когато се запознах със сегашния си приятел той беше слаб, страстен, магнетичен добре сложен мъж. Просто го обожавах. Но с времето откакто заживяхме заедно и той се отпусна, пусна шкембе, пие всяка вечер и изобщо не му пука за нищо освен работата. Можете ли да ми обясните каква е тази тенденция мъжете да надебеляват така рязко и да се отпускат. Не искам да го зарязвам, казвам му да се стегне, но ефект няма.... Не разбирам защо се случва едно и също всеки път.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: ac97f6c029
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Сменяй ги, докато не намериш някой фитнесджия, който ще ти е верен. Проблема не е в шембетата им, а в твоите представи за идеален мъж и за това кой как трябва да изглежда. За теб това е важно, не другите неща.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: ed6979c0b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   А защо жените се отпускат в дълга връзка?

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 6519b25f54
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Не знам защо, но има такава тенденция. И моя е така.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 0605e3fa0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   За съжаление хората не стават нито по-млади, нито по-хубави, нито по-стегнати с годините... Авансът, който имат от детството и младостта бързо се изчерпва, особено ако имат други приоритети (работа, семейство) освен да поддържат форма...
Ти какво си мислиш, че ставаш по-млада, по-красива и по-стегната ли?
Ако прекарваш по половин ден във фитнеса, сигурно последното може да се осъществи, но я си представи, че имаш 2-3 деца, гониш кариерно развитие, а имаш и хобита встрани от спорта?
Ако можеш да обърнеш стрелата на времето назад, сигурно ще имаш това, за което си мечтаеш. Ако не можеш, обаче... по-добре свиквай с реалностите на света, в който живееш.

И друго, много важно нещо ще ти кажа: не ти трябва слабо, магнетично и н'ам си к'во гадже, а ти трябва НАДЕЖДЕН ЧОВЕК, С КОГОТО ДА СЪЗДАДЕШ СЕМЕЙСТВО И ДА ОТГЛЕДАТЕ ДЕЦА, всичко друго е бош-лаф и суета...

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: b7ef2d58ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Когато тръгнахме с приятелката ми и двамата бяхме стройни и слаби,минаха 6 години,имаме 2 деца,аз напълнях 15кг и оплешивях,а тя 10 кг.Не се харесвам така,но работя на 2 работи,а през другото време се занимавам с децата.Жената си я обичам еднакво и сега и въобще не ми е проблем,че напълня.

 
  ...


...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 79d450b5e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   Когато хората заживеят заедно, предполага се, че партньорите работят по цял ден и се виждат едва вечер, след работа. Всеки е събрал негативи от колеги и работа, всеки е уморен, има нужда от топло рамо, грижа и глътка въздух. За човешкия мозък това означава да си набави отнякъде високи дози серотонин, допамин и окситоцин. Те могат да дойдат от фитнес или дълга разходка в парка, от практикуване на любимо хоби, от секс също, но кой има сили за тях, когато се е прибрал скапан и изнервен от трафика и шефа? Тогава мозъка опитва отново да си набава жизненоважната доза положителни хормони, които да резултират в радост и задоволоство. Но откъде да си вземе мозъка нещо бързо и силно, за което не се налага да извършва физическа активност или да използва креативност? Кое "спасение" е на една ръка разстояние?

В този момент за двойките често настъпва малък пир: телевизия или филмче за развлечение, големи вкусни порции с въглехидрати, биричка, може би пържени и бързи храни, защо не и голямо парче торта за десерт. След едно такова изобилно хранене никой не иска да стане и да спортува до несвяст, за да изгори набавените калории. Напротив, лягаме си, гушваме се и заспиваме сладко.

Това е най-бързият и енергоспестяващ начин за тялото да "пребори стреса", но и най-животозастрашаващият, защото ни води по пътя към застлъстяването, диабета и високото кръвно, и това са само здравословните минуси от едно такова ежедневие.

Напълно нормално е, когато партньорите заживеят заедно, искрицата загадъчност да поизбледнее, тъй като те вече са много по-близо един до друг и може да се видят във всички ситуации, далеч не само когато тя е облечена в скъпо секси бельо и ухае на жасмин, а той идва от фитнеса, обут в маркови дънки.

Вече неговият и нейният живот стават нашият живот. Нашият живот с нашите сметки, нашите финансови затруднения, нашите разногласия за това какъв цвят да е банята, нашите общи професионални ангажименти и проблемите, произтичащи от тях. Колкото и индивидуално да живеят партньорите, те все пак живеят заедно и това е огромно предизвикателство, особено за новодомци, на които тепърва им предстои целия цикъл по опознаване на реалността за връзките и най-вече човекът до себе си, с неговите странности, болести, трудности и морални устои. Нищо не е такова, каквото изглежда, и го разбираме едва когато заживеем дълго време с някого.

Понеже заживяването с някого е стрес и то немалък, хората често посягат към бързите удоволствия, на главно място сред които е храната.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 68beceb462
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Всеки се отпуска като си изиграе биологичната роля. И това е напълно естествено. Ако си виждала куче, и то като се нахрани, търси да легне и да почива. Природата така го е измислила, нарича се пестене на енергия.

Просто жените имат нереалистична представа, че мъжете нещата които ги правят за единия секс, ще ги направят и след него... Смятат, че мъжът трябва да се върти непрекъснато около вас. И не се оплаквайте, щото ако не беше пустия секс, изобщо нямаше да ви забележат. За да е активен, един мъж се нуждае от хоби, от професия, от интереси. Но обикновено тия които ги имат, не си губят времето по жени. А превърнеш ли жените в "хоби", наистина това което описваш е резултата. Трябва поне да си женкар, и да преследваш поне всеки месец нова.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 1284afb9be
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   6. Аз винаги съм намирала време за себе си да изглеждам добре, ходя на фитнес и т.н. За мен външния вид и сексуалните отношения са много важни. Аз също градя кариера и искам да давам вид на успяла жена. Нищо, че съм много млада. Моят приятел ме обича много, но ми писна да ми говори за другите. Аз не съм "другите" и не водя "ничии живот". Аз съм целеустремена, умна, интелигентна и нямам нужда да се сравнявам с другите. По принцип сте права за всичко казано, но не искам аз да попадам в графата "да си хапваме и дебелеем заедно, щото сме от много години във връзка." Ако няма нещо ново и интересно, което да ми се случва започва да ми омръзва. И да, външният вид е важен и отношението е важно и всичко е важно. Но не е нужно мъжете да се успокояват когато мине известно време, че вече са си намерили човек и няма нужда да полагат усилия. Също и секса трябва да е всекидневен. Това е моето мнение.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 8eef43adc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Не съм съгласна с коментарите до сега... Ако уважаваш себе си, ще се поддържаш. И мъжете и жените се отпускат като влязат във връзка, защото се успокояват,че вече са намерили партньор и не им се налага да спортуват и да се поддържат, което е пълен фарс. Ти трябва да останеш здрав, за да можеш да се грижиш за семейството си, а част от това е да останеш здрав е спорта, особено ако по цял ден си в офиса. И за тренировка винаги можеш да включиш децата, има толкова креативни начини.

Та мацка, търси, докато не намериш някой, който да има подобни възгледи на твоите. Няма да е лесно, но не е невъзможно.

Лола

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: eb5e57af68
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Защото не извършват физическа активност. Не казвам, че трябва да ходят задължително на фитнес, но повечето даже и не вървят пеша понякга, за да се разходят. Спират колата и сядат на някое заведение. Не правят и елементарни упраженения, като лицеви упори и коремни преси.
Мъжете трябва да имаме цел иначе мързелуваме. Същото се отнася и за жените.

 
  ...

...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 6cad08d0ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Вие жените също се променяте, занемарявате се. Защо казваш: "но в дългите СИ връзки забелязвам....", а тук споменаваш само една. Значи си имала много ДЪЛГИ връзки. Мога ли пък аз да ви попитам защо вие жените лъжете толкова много. До сега не съм срещнал искрена жена.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 692edd501a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Защото бързо им писва от капризите на жената. Мъжа иска разнообразие в живота.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: e8e0efd3d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   За мен такова отпускане е тотално недопустимо. Хора, не може да не се подържате, да дебелеете, да не обръщате внимание на партньора си, да ви мързи да станете от канапето, и после да обяснявате как връзката не била като в началото. Еми разбира се, че няма да е като в началото, вие не приличате с нищо на това, което сте били в началото! Как няма да изчезне тръпката, как няма да изстинат чувствата.

Човекът до мен е стимул да се поддържам, да изглеждам добре, да се грижа за дома. Отношенията ни са нещо, над което постоянно работя. И очаквам абсолютно същото от другата страна. Авторке, такъв като твоя не бих търпяла. Ако иска да си плуе и дебелее, но с някоя друга.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: a7b1c6c753
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   1. Успокоява се, че вече те е завладял и си му сигурна. Преди това се е напъвал и стараел да е интересен.

2. Започнала си да му омръзваш и стига до състояние "с тая и да се разделим, няма да е голяма загуба". Като прибавиш и 1, какво му остава освен да плюска и спи.

Бий му шута докато още имаш данни да хванеш следващия слаб.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 00b6678b6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   За теб не се старае, защото си сигурна. За чуждите жени ще се старае.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: e19ef01949
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Случва се едно и също, защото ти си една и съща и избираш партньор по едни и същи критерии - външност и да ти е забавно и интересно с него. Е да, ама както са ти писали, хората с времето не стават по-красиви и не са неизчерпаем извор на забавления. И когато няма чувства, следва раздяла, нов мъж, после същото и с него и т. н. по веригата.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 9f7b1a8cca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Аз също съм на мнение, че и двата пола трябва да продължат да се грижат за добрия си външен вид. Това дава едно съвсем различно ниво на връзката, защото показава най-вече старание на партньорите, че искат да запазят пламъка и продължават да се цянят. За съжаление, често наблюдавам как точно така се започва, първо всеки се отпуска физически, защото "това не е важно", после и самите отношения се отпускат, т.е. влошават и се губи цялостния респект и уважение между партьорите. Аз съм имала връзка с мъж, който имаше склоннст към трупане на мазнини, но винаги съм го окуражавала да ходи на фитнес и той индиректно чувстваше, че няма да толерирам той да се занемари. С мен той винаги беше в топ форма, като манекен. След няколко години се разделихме, и той беше с нова жена, но като го видях на снимка, направо не можах да го позная какъв корем беше пуснал, съответно изглеждаше и доста по възрастен. Жената до него съответно не изглецдаше много по различно. За това, авторке, зависи много и от теб ти какъв пример даваш на мъжа до теб и как го мотивираш. И не на последно място разбира се си остава любовта :)

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: ab260c7f60
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Първо, както е описал н6, напълняват само бедните и хората, които се счупва да бачкат. Ако си богат ще имаш повече време за фитнес и глезотии. Богатите мъже са с готини тела независимо от възрастта - например Джанлука Ваки. Второ, основно мъжете напълняват във връзките. Виж инстаграм на жените - готини, секси, почивки, фитнес тела. Това е живота. Ако си беден ще си дебел. А и ще направиш и жената дебела също. Бедността е порок. Хубавото е, че тук има и доста заможни и богати хора. Особено се кефя на темата за заплатите тук. Страхотни доходи. Браво на всички.
Моля без злобни коментари. Бедните са също и злобни.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 9194c4b61e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Много е просто обяснението. Проблемът вероятно е в авторката. Разочаровани са от връзката ти с теб и затова подсъзнателно искат да я прекратят. Не им стиска, депресират се и дебелясват. Следващия път подкрепяй мъжа до себе си и той няма да се запусне.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 4aa6ceb9cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Не всички се отпускат - зависи от “ценностите” на човека. Ако е с тип мислене, “като си намериш гадже, вече можеш да дебелееш” и смята, че трябва да го търпиш каквато и свиня да стане, това е резултатът. Виждала съм същото и от много жени - ожени се, занемарява се, надебелява - нали все пак е излъгала вече някого, има подпис, значи и нея трябва да я гледат каквато и свиня да стане. После - изненадани от изневерите или от броя на разводите.
Аз за разлика от повечето коментиращи, мисля че точно когато човек се обвърже, трябва да се поддържа за другия даже повече от преди. Външният вид и сексът са важни за една връзка и не е редно да твърдиш, че обичаш и уважаваш един човек, а после да си мислиш “точно пък за тоя/тая ли да се поддържам, ще ми гледа дебелото, космато шкембе и очаквам от него/нея да се възбужда”.
Освен това, грижа и отговорност към семейството е най-вече да си жив и здрав, не да ядеш, да пиеш, да пушиш, да лежиш пред дивана и после след 50 - диабет, инфаркт, високо кръвно, щотовидна жлеза - и деца, гледайте ме, за какво съм ви направил?
Не се оправдавайте, че нямате време за тренировки или сте много изморени. И ние работим, и ние пътуваме всеки ден по два часа, и ние си готвим вкъщи, и ние си гледаме децата, но винаги намираме време за тренировка 2-3 пъти седмично. Даже не е задължително да се ходи на фитнес. Има тренировки в интернет, които се правят за по 20 минути вкъщи със собствена тежест, а ако имате желание може да си купите и два дъмбела за още по-добър ефект. Въпрос на желание е и да се яде здравословно. Възрастта не е оправдание също. Да, с времето човек се разпуска, но с трнировки на 40 може да изглеждаш по-добре отколкото на 20.
Ако не се мотивирате заради себе си, мотивирайте се заради семейството си - да бъдете красиви и привлекателни за половинката, да бъдете здрави заради децата си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker