Отношението към мъжете - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121029)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Отношението към мъжете
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 1694 пъти
Здравейте! Дълго време се чудех дали да пусна тази тема покрай личния си буквален потрес, който изпитвам от моите връстници от женски пол, но ето, че започвам да пиша.

Жена на 20 години съм — почти незабележима, обикновена и средна хубост; да си го кажем директно — мъжете никакво внимание не ми обръщат. Бонусът ми е образованието — там съм най-сигурна и успешна поне засега. Не бих казала, че притежавам страхотен характер, не бих и твърдяла, че притежавам изключителна външност. Предварително разяснявам, че във връзките с мъжете съм неопитна, но напоследък се опитвам да започна да работя над този аспект от личния си живот. Естествено като всеки човек реших, че ще бъде добре, ако поискам евентуална помощ или първоначални съвети от мои близки приятелки, които са имали връзки с доста хора, опитвали са, в сериозни взаимоотношения са или пък все още са на етап: „среща с този, среща с онзи“ (но поне дотам го докарват). Обаче... след чутото аз останах буквално потресена.

Оказва се, че общият образ на човек, с когото си заслужавало да опита жена според тях (според описанията и разказите им) е следният: страхотен външен вид (висок, строен, но същевременно атлетичен, разбиращ от фитнес); интересуващ се от образованието си и притежаващ желание да се развива; самостоятелен — да живее в отделен апартамент сам; с шофьорска книжка и кола — да можел да подпомага едва ли не придвижването им из града; работещ и изкарващ пари, за да им купувал подаръци, да ги водел по „фенси“ ресторанти, да им угаждал и плащал сметките. Към всичко това се добавят от немай къде изискванията за минимален умствен капацитет, дружелюбност и „послушност“. Ако е умен, красив, добър и с пари — шестица от тотото. Ако му липсва нещо в душевен план, но все пак е с добър социален статус и финансови възможности, изобщо едва ли не не ги засягало, започвали взаимоотношения. Според мнозинството от тях добрият мъж не можел да ги задържи само чрез характер и физическо привличане — трябвало и нещо друго, ако ме разбирате. Някои изразиха и гордостта си от това колко добрички (но според тях скучни) мъже са били отрязали и то по какъв (по мое мнение) грозен начин. Останах в шок от това какви хора познавам.

Та, те вече редовно се опитват да наложат своите изисквания към противоположния пол над мен, но аз не търся това — мисълта някой да ми плаща сметките ме отвращава, не харесвам скъпарски заведения и ресторанти. Предпочитам разходка в парка или среща в нормално и спокойно кафене с приветлива атмосфера. Не ме засягат парите в нечий портфейл, не търся скъпи подаръци (на мен една мила дума и кавалерство ми стигат). Не ме привличат нечии апартаменти, не ме интересува нито дали кара кола, нито какъв е моделът — аз от край време съм си свикнала да се придвижвам или с градски транспорт, или с велосипед, или пеша. Единствените ми желания са да бъде искрен, отговорен, развиващ се и мислещ човек, който да поддържа основно ниво на хигиена и да е съумял да ме привлече и физически, не само емоционално.

Отвратена съм леко, това ще кажа... от друга страна пък виждам как те с всички тези критерии са постоянно желани, а аз не мога и на една среща да изляза, няма кой да ме погледне, както се казва. Не им завиждам, но някак ми тежи, започнах да мисля над това какъв е светът и защо сме такива, каквито сме. Нормално ли е да се чувствам така? Какво е вашето мнение?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: 6ff9adda70
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Остани такава каквато си, точния за теб човек ще те намери.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 27cba0a982
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторке, както ти имаш свои изисквания към бъдещия партньор, така имат и другите. И съвсем нормално е да не съвпадат с твоите. Разни хора, разни идеали. Казано иначе- всеки си живее своя живот така, както го разбира. Нито ти имаш основание да ги критикуваш, нито те теб. Искала си им съвет, дали са ти според техните разбирания, не го приемаш- ок.
Нормално е и да ти е кофти като гледаш, че познатите ти момичета имат връзки, а ти си сама. Нямаш ли някакъв приятелски кръг, компания, колеги? Може би ти си по-затворена и не общуваш? Мисля, че има достатъчно мъже, които отговарят на критериите ти, стига да се засечете на някакво събитие и да умееш да ги заинтересуваш, на първо време с външен вид. Защото колкото и да си умна и интелигентна, първото, което забелязват и ги привлича е външността ти. Въобще, ако искаш да постигнеш нещо, трябва да се потрудиш за него, ако пасивно си седиш и чакаш подходящия, няма как да стане.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 233a823854
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не, не е нормално да се чувстваш като някаква нежелана единица. Трябва ли да изпадаш в размисли и страсти, само защото приятелките ти са меркантилни, а ти не си? Нелепо е.
Живей по собствените си правила и търси мъж, който отговаря на твоите критерии. Навън има както много свестни хора, така и много ламтящи за лукс и стандарт. Реалността включва всякакви типажи, не си гради представа на базата на няколко приятелки, които искат мъж с кола и пари. Все тая, те ще пропуснат някой страхотен мъж накрая. Парите идват и си отиват, човек с човека живее.

П. С. Ненавиждам скъпарски кафета и ресторанти. Не разбирам как човек може да влезе на такова място и да се чувства комфортно. Казвам го само така, да знаеш, че не си единствена, не си аутсайдер.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: fa4da0e0a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Комуникирай, усмихвай се и бъди себе си, останалото ще си дойде на мястото.
Това, което са ти го казали, го правят и търсят доста голяма част от момичетата за съжаление, но на такива аз им викам "клишета". Познавам хора с "подобни изисквания" и бих казала, че нито са щастливи, нито влюбени. Просто тръгват с някого за да кажат, че си имат гадже. Ако даден човек не те докосне, нито колата, нито парите са важни. Едно дребно нещо може да направи и да те впечатли.
Много трудно се разбива такъв стереотип на мислене и за съжаление тези, които не разсъждаваме по тази начин, страдаме повече, но вярвам, че тайничко има момчета, които оценяват различното, просто е не винаги може да ги срещнем веднага и в момент, когато искаме.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: a66e334570
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   "обикновена и средна хубост; да си го кажем директно — мъжете никакво внимание не ми обръщат"

Започваш още в началото с противоречие. Доказан факт е, че мъжете имат много по-нисък праг на очаквания спрямо външният вид на жената. Средна хубост за 90% значи че си напълно наред. Но ако под "мъжете", като повечето жени имаш предвид 10% с харизма, пари, връзки и т. н... е тогава ще имаш проблеми.

"Бонусът ми е образованието"

Това за мъж клони към никакъв бонус. Виж ако си интелигентна, за някои Е бонус, но между природна интелигентност и образование има балкан разлика.

Иначе нататък си права, добре описваш типичната днешна българка. Къде ги намират тези образи дето ги описват? Най-вероятно по женските списания... И все пак, за да срещаш проблеми, малко ме съмнява и ти да си реалистична с изисквания. Друг възможен проблем е, че свестните мъже им е пределно ясен тоя манталитет и странят от жените, не са активни. Жените викат, че им "липсвало самочувстие". Реалността е, че направо ги избягват... Тук не се говори за тоя проблем, но според мен много български мъже не отстъпват на японските "Herbivore men". Дори и да им се иска връзка, от тяхна гледна точка - не си струва. Така че и ако ти не си активна, трудно ще засечеш някой по-нормален мъж, защото той си преставя крокозъбел, като тези които описваш. Най-лесният начин за смислени запознаства са хобита, клубове по интереси. Но днешният човек няма такива. Стои пред телевизора, яде, пие, на клюки и това е. Може би ходенето на фитнес остана като един модерен вариан и слушам доста се зарибяват из фитнеса. Търси подобни места, и ако си по-интелигентна - завъзрвай разговори, приятелство. Нормалните мъже това разбират от романтика - жена с която могат да общуват и споделят. За повечето жени, романтика е да им подаряват всевъзможни неща, постоянно внимание и обети в любов... докато естествено не им втръсне.

 
  ...


...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: b603c539fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   съгласен съм с предишния коментар. Остани си такава каквато си, някой ден ще намериш точния човек за теб.
Аз лично бих искал да бъда с точно такъв човек като теб.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: de52a6cd71
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Проблема на всички момичета и жени е, че винаги искат внимание... постоянно!
Не се променяй, недей да правиш глупости за да получиш въпросното внимание от противоположният пол.

Смени стила, прави нещо по-различно и ще се появи човека за теб. Само внимателно с избора, че повечето момиче не дават време да се опознаят добре и после съжаляват, изневеряват и т. н.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: a47d10ec25
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Тоест момичетата са по-привлекателни и имат повече критерии от теб? Не намирам нищо лошо в това. Като си по-умна от тях защо търсиш мнението им и се сравняваш с тях? Много интелектуално извисена, ама ох аз как познавам такива хора, срамота... Такива като теб се мислят за повече от останалите, но рядко са. Това се забелязва и отблъсква. И то не само мъжете. Сама си поставяш ниска оценка и за това критериите ти за мъже са ниски. С годините ако ти дойде от някъде акъл (или те очукат 5-6 любезни кавалери) ще нараснат.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 56cf68cfdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Мазало....
И тия жени днес са едни гадове дай им само пари да искат златотърсачки.... А защо те си мислят, че ще стане тяхната, понеже са хубави и много хубави, по принцип мъжете, които са ти описали твоите връснички, биха ги наебали кой 1-2 пъти, кой малко повече и биха им били шута, щото за какво са им... Пак се стига до това, че мъжът трябва да има на практика всичко, а какво му дава една жена, ами путка, ми хич не го виждам да е коректно така, получаваш само един секс срещу много повече, не си заслужава изобщо това е лоша сделка, в която мъжът е прецакан, после защо било имало мъже "играчи" ами защото има и такива жени, и тоя тип мъже умеят да ги омайват толкова добре такива, като познатите ти, че ги наебат и после им бият шута и следващата такава... Та недей се отвращава чак толкова, че е гадно гадно е, ама и такива като тях си намират майсторите, както всичко останало...

А до теб, какво да ти кажа търси си мъж с визия сходна на твоята, има хора съм виждал които си приличат и двамата с очила, или и двамата средно грозни, средно хубави нещо такова... Иначе и аз гледам хуабвите и красивите жени, че не го виждам за добре, аз да съм по красив/ хубав от жената до мен, просто не става така. Но пък и мен ме дразнят, че масово хубавите жени са златотърсачки, ама си имат чалъм и като знаеш къде да ги натискаш и имаш визия, може доста други неща/ качества да нямаш пак става номера, ако знаеш как да омайваш..

Но да за жалост живеем в материален свят особено днес, нищо не е нормално, жените ем искат масово да имат равни права с мъжете, ем искат мъжът да им осигури абсолютно всичко, докато те осигуряват само 1 секс, сбъркан свят, като цяло, и ценностната е такава сбъркана и тя и морала, който отдавна го няма....

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: dd604fbb32
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   За съжаление, приятелките ти са прави. Малка си още, нямаш опит, и мислиш наивно. Ако се поставяш ниско и излизаш евтино, ще те третират евтино и вземат за даденост. За да те ценят високо, ти самата трябва да се оценяваш високо. Не значи да гледаш само парите, но трябва да имаш критерии за мъжа до теб, и още по-важно, да имаш критерии за отношението му към теб. Иначе ще ти се лепне някой плужек и използвач, и ще ти изпие живота.

 
  ...

...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: b378929672
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Права си да се отвръщаваш от тем подобни приказки на твои приятелки. За жалост голяма част от момичетата мислят по този начин и не осъзнават че искат нещо което дори не им трябва. Всяка е в правото си да харесва каквото иска, но когато мислиш само за някакви пари, коли, апартаменти и т.н. трябва да си зададат въпроса дали те самите не изключителни посредствени, скучни и жалки личности.

Няма нищо лошо да имаш възможности материални, но това трябва да е черешката на тортата за един мъж, а не главното. Главното трябва да е интелект, гъвкавост (особено в днешния свят), желание за развитие, жив дух и целеустременост.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 2df4e00260
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Хей точно заради такива пачи мъжете още ще твърдим, че жените нищо немогот(извинявам се, ако те засяга с тово).
За подаръците и полагането ще кажа едно. Щом сме решили да даваме, не ни възпирай. Щом го правим за жени значи ги обичаме, но ако ние самите го искаме. А не защото са ни помолили или длъжни.
А щом се отнася до теб. Не се ядосвай за нищо. Наистина ние пачи, като такива искаме само да ги изчакаме, но това е нищо повече. Знаем, че са кухи лейки и няма с какво да ни спечелят. Обаче такива като теб са си злато да си кажем. Наисти не си просто не правиш интересно впечатление, не друго. Започни да ди по отворена към хората. Забрави за всички комплекси и недостатъци. Просто трябва да имаш излъчване. Усмихвай се, радвай се на всички около теб. Ако ти хареса момче, не го чака него. Дай му малко внимание. Той просто трябва да види, че имаш интерес и му покажи, че неговата компания ти е приятна. Хвърли някой друга усмивка разпитай това увива и лека полека той ще поеме инициативата. Пък за вид мога да ти препоръчам едно 2 неща. Не се съобразявай вкуса на другите момичета отиваш в магазина и трябваш първата, което ти идва от вътре и смяташ, че те върви. Пробваш на огледалото ти да се харесаш, не на твоите приятелки свезнайките. Обличай се нестандартно, но готино. Майниги роклички якета, глупости. Аз например познавам 2 момичета, които носят ленти в косите си, пък едната я ползва на панделка. Просто е готино и привлича вниманието.
Пък веднъж чух глупост за вида на едно момиче, че била с рокля и маратонки от моя съученички, а мен това момиче много ме беше изкефило как се бе облякла. Просто това е необкновенно, готино и привлича вниманието. А до грима. Никакви такива използвай една хубава спирала и си подбери червило според цвета на кожата на лицето ти.
Това е което ти трябва. Бъди себе си, показвай чар, излъчване и харизма. Бъди весела, печена и добра, и нищо повече не ти трябва. Всичко е до мозъка, а ти си умен човек. Умният човек няма се консултира кокошки.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 748741fb01
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Трябват ти нови приятелки.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 683944225d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Истината, както винаги, е някъде по средата.

Братан.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: f3e2e6e3f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Колкото по-гадно се държиш с един мъж, искаш пари, глезиш се, цупиш, толкова повече те уважава и обича. Парадокс.
Парадоксалното е, че това поведение задържа мъжете и такива жени обгрижват. Такива ценят.
Другите ги правят на луди и се държат ужасно с тях. Мъжът харесва да финансира приятелката, да и купува обувки, дрехи, да прощава изневери, само и само да е с него. Колкото повече пари дава, толкова по я цени.
Не се променяй, не всички мъже са толкова повърхностни, ще попаднеш и на твоя човек. Не слушай тия златотърсачки.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 5f5f622e42
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Добрите мъже обичат лоши момичета и обратно. Природен и обществен закон. Няма логика, но в 90 % от случаите е така. Авторке, щом си толкова критично настроена към приятелките си, значи не са ти такива. Да срещнеш точния мъж се изисква голяма доза упоритост, ако търсиш и много късмет, ако просто чакаш.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 1ab2ffd67b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Прави ми впечатление, че както ти, така и те търсите мъж по критерии. Градите профил и търсите това. За да имате гадже.
А случайно поне на теб, като духовно и образователно извисена, не ти ли е хрумвало, че идеалната половинка е всъщност онази, с която ви свързва любов?

Когато излизаш на среща с някого и тя бива проведена като интервю за работа; когато те интересува какво образование има завършено, а не до какви житейски изводи е стигнал; когато за теб е важно дали знае къде се слага запетая, а не кога слага точка в отношенията си с хората; когато за теб е по-важно дали ще ти отвори вратата на колата вместо дали ще ти отвори вратата към душата си... няма какво да очакваш толкова да се случи. И не си по-добра от тях.

За мъжете е по-лесно да бъдат с твоите приятелки, защото могат да отговорят на критериите им без да променят личността си.
Но

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 7baf9de0a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Моето мнение е, че няма смисъл да философстваш за живота на другите. Гледай своя, намери някой, който ти харесва и бъди щастлива.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker