Защо не е нормално да съм необвързана и щастлива? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо не е нормално да съм необвързана и щастлива?
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 1414 пъти
Здравейте! От много време се чудя дали да напиша тази тема, но вече много се изнервям.
На 27 съм (без малко). Досега съм имала две сериозни връзки. Едната 5 години - приключи съвсем цивилизовано, но неизбежно, по взаимно съгласие дето се вика. Втората беше около 2 - живеехме заедно за кратко. В началото беше супер, но после се оказа болезнено безпричинно ревнив и започна да става агресивен. Приключи толкова кошмарно, че избягах от града, в който живеехме и се върнах при родителите си. Основно от страх, но и не можех да си позволя да наема нова квартира с работата си по онова време.
Мина година и половина оттогава. Преди тази раздяла винаги съм смятала, че не мога да съм сама. Буквално от 17-годишна най-големият ми страх беше, че ще остана сама, ще умра сама и никога няма да имам деца и така нататък. Но след раздялата всичко се промени. Осъзнах, че мога да съм сама. И всъщност ужасно много ми харесва. Спокойствието, свободното време за себе си, свободата... Разбира се, все още искам да се омъжа и да имам семейство, но не смятам, че трябва да е на всяка цена, веднага и то с първия, който ми се стори свестен. Разбрах, че ми е добре сама и ако ще съм с някого, ще е защото с него ще ми е по-добре, а не защото така е "нормално".
За това време успях да си намеря чудесна работа и в момента имам спестени пари, с които догодина ще се преместя отново - най-вероятно сама. Чувствам се добре, но никой покрай мен не смята това за редно. Родителите ми се срамуват, че нямам сериозна връзка. Познатите ми ме "утешават" - и ти ще си намериш някого, няма да е все така (? ! ). Всичките ми близки приятели и приятелки са или сериозно обвързани, или женени. Една приятелка се жени след месец и ми обяви, че не мога да си доведа човек, защото вече ме е сложила на масата с необвързаните, да съм се оглеждала. (? ! ) Започвам да се чувствам зле от това, че всъщност съм щастлива. Аз ли съм сбъркана? Толкова ли е чудовищно страшно е да не си сериозно обвързан, женен или с деца на моята възраст? Трябва ли да ме е срам? Ще ми се да прочета мнения на хора в моята ситуация, или с по-богат житейски опит.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: 062f2eb3dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Казвай им директно, че не ти е зор да си обвързана и ти е много добре. Че си си самодостатъчна и не ти трябва да се овисваш на шията на друг човек, за да се чувстваш пълноценна. Комплексарите се чудят как да засягат, нещо те си имат проблем- не ти. Подобни социопати трябва да се режат безмилостно и на секундата, колкото и зле да ги засегнеш. А родата си е просто със старческо мислене, на повечето хора роднините са такива.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 83fb5ada67
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Знам, че няма да е голямо успокоение за теб, но дори да беше по-млада, пак можеше да се сблъскаш със същия проблем. Не е от годините, от средата е. Аз съм на 22 години, наскоро приключих четиригодишна връзка и приятелите ми също ме окуражават и натискат да си намеря някого. Нямам нужда, добре съм. Разбирам те отлично.
Истината е, че почти всичките ми познати са обвързани, някои вече сгодени, в брак или с дете. Техният живот е ориентиран към семейството, което наистина е прекрасно. Да кажем, че близките ти са намерили щастие във връзките си и затова мислят, че и твоето щастие ще бъде там. Аз поне така си обяснявам всичко случващо се.
Не си виновна, че се чувстваш добре без мъж до себе си. Дори е много хубаво. За да имаш здрава връзка, ти самата трябва да си пълноценен и уравновесен човек. Ако любовта ти е фикс идея, ти ще се хващаш като удавник за сламка при всяка връзка, което не е желателно. Радвай се на времето, което имаш със себе си и продължавай да растеш като личност. Не е нужно нито да се обясняваш, нито да се оправдаваш пред себе си или пред друг. Всичко ти е наред. В момента не те разбират идеално, но те гледат живота ти през собствената си призма и разминаванията са нормални. Само те моля, не им се връзвай и не се чувствай зле от подобни коментари.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: b5cfca5ed7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не прочетох историята ти, но ще отговоря директно на въпроса от заглавието - нормално си е. Щом така се чувстваш добре ок, просто не се обвързвай. На мен ми е добре да съм обвързана, хора различни, свят широк. Прави това, което те прави щастлива.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 56b6aab479
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Радвай се на свободата си, когато имаш дете и мъж ще си мечтаеш за нея:)) ще се появи и твоят мъж, не слушай роднини и приятели. Важното е ти да го харесваш, когато се появи.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: e7ba0f0e6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Мацка, да не ти пука какво мислят другите. Аз съм по същия начин и всички ме упрекват за това че съм сама, но пък се чувствам прекрасно. Гледай собственото си щастие пък те да си говорят каквото искат. Все пак по добре сама и щастлива отколкото обвързана, стояща в къщи и бършеща сълзите си заради някъв мухльо.

 
  ...


...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 069bbfb84f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Защото има един насаден страх от самотата. И защото просто обкръжението ти е такова - от хора, които имат партньор или такива, които вече са се наситили на свободата и им е самотно. Поне аз имам и от втория тип около себе си. И ми казват непрекъснато като се появи някой за флирт да го хващам, че ще остана сама като тях.
Само че аз не съм на мнение, че трябва да се обвържа с някого просто за да не съм сама. Нямам толкова много изисквания. Но едно от най-трудните за постигане е това, че искам любов. Като тръгне някой да оценява домакинските ми умения, вместо да попита за какво мечтая, ми иде да му зашлевя един. Ако като разбере какво работя не ме попита дали ми харесва, а колко пари взимам, също не е знак, че душите ни ще се свържат. И той човекът може да е с много добър характер и приличен външен вид, но като не ми грабне душата, като изобщо не я потърси, не може да ме развълнува. Или пък ако рови в мен, но не ме допуска в себе си. То трябва да е споделено.
Аз съм щастлива в положението, в което се намирам. Защото не съм лошо придружена. Разбира се, надявам се и ще бъда благодарна, ако открия сродната си душа. Но търся конкретно този човек и не виждам защо да си губя времето във връзки без бъдеще.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: c6f36599d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Нормално е, защото при теб е защитна реакция. Само че не бива да продължи дълго, защото ще се вкиснеш. В един момент всичките ти познсти и въобще социален кръг ще са обвързани или поне с деца след развода, свестните мъже до един заети и какво, нали няма да обърнеш резбата. Човек не е роден да бъде сам.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: c65b404e8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   И аз съм така, сигурно защото винаги преди съм била във връзка и чак сега, на късни години осъзнавам спокойствието на това да съм сама. И изобщо не е страшно. Пък ако намерим точните хора за нас, още по-добре, но и да не стане - голяма работа. Животът не свършва утре, нито на сутринта след сватбата. И на никой не му пука дали си щастлив, само искат да паснеш в пъзела, който са си подредили.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: f55bae3c04
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И аз не знам защо се преекспонира колко е страшно и даже нередно да си сам. В крайна сметка, ние сами се движим през живота, сами го изграждаме и носим отговорност за това. В смисъл, цял живот сме 1 лице ед.ч. и ако не се научим да гледаме света, да го откриваме, да мислим, да се вълнуваме и изобщо да покажем на себе си, че имаме душа, никой партньор няма да го направи вместо нас. Но има много страхливи и най-вече мързеливи хора, които вечно разчитат на другите, като на патерици. Това води само до още по-голяма самота и пустота.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 65fe2dde5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   По-добре сама, отколкото с неподходящия. Била съм с 2-ма за дълго, защото съм ги обичала. Аз не искам някой, за да не съм сама или за разнообразие или да видя дали му е голям. А няма начин да създам семейство с някой, който не обичам достатъчно, само за да не съм сама. Мен пък ме е страх, че няма да намеря Голямата любов. Искам да видя какво е да обичам истински. И ако не стане, ще съжалявам, че не съм обичала, а не че съм сама.

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 601d7f3884
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Към номер 9. Това за какво си мечтая е много лично нещо и въобще неочаквам някой да ме пита за това на първа, втора или n-та среща. За да го споделя с някого трябва да му/ѝ огромно, ама много огромно доверие, т. е. трябва да се познаваме много добре, а ако е с човек, с когото искам връзка, първо трябва да сме вече във връзка за да си споделя мечтите. Съответно и аз не задавам такъв въпрос. Предпочитам да ме пи питат колко ми е заплатата, дори да е фирмена тайна пак ще си кажа, защото не е нещо интимно.
Друг неуместен въпрос е вярваш ли в Бог или в какво вярваш, това си е само между мене и Бог (ако вярвам) и няма място за други външни лица. А ако станем двойка, след време бих я допуснал и до тази част от себе си, ама в началото не.

А колкото до авторката, живей си живота както искаш, въобще не е задължително да се съобразяваш с изискванията на обществото. Даже съм сигурен, че реално не те и ръчкат толкова много да си намериш някого. Просто хората помним това, което ни изнася. Т. е. някой ти е казал нещо преди време, но ти си го запомнила и сега някой друг дори да отвори темата просто така, ти веднага си мислиш, че точно заради тебе го прави.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: a333f39194
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Авторката съм. Благодаря на всички за позитивните коментари, наистина не очаквах такава подкрепа. Бъдете щастливи независмо сами или не :)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 9e5c72526c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Да ти кажа и аз съм така. Три несполучливи връзки изкарах в живота си, болезнени. Преживях и нещо ужасно, нещо, което не трябваше да се случва според мен. Връзките ми винаги са били с по-големи от мен мъже. И точно когато се чувствах най-уязвима, най-нещастна и тъжна, най-самотна и изгубена, намерих един приятел. Мъж, осем години разлика имаме. Обаче, момчето се държи възпитано, прилично и често си говорим. И знаеш ли? След тези ужасни за мен връзки, аз си обещах никога повече да не се влюбвам, защото не искам пак да страдам. Но винаги, когато съм с този мъж, който срещнах само преди година и половина, животът ми се промени коренно. В някои моменти ние двамата се приемаме като приятели, но в други сме си много близки. Не знам как да го опиша, но.. за мен.. той е много повече от това. И макар понякога да се чувствам самотна, уязвима, така ранима, моят приятел винаги се оказва до мен. Точно тогава се чувствам най-щастлива, най-силна и още много неща. И където и да отида, сама ли съм, аз винаги нося тази приятелска обич, приятелска любов, защото тя е тази, която ме кара да се чувствам щастлива и ме кара да осъзнавам, че никога не съм сама-защото той е този образ, запечатан в приятелската ни любов. Щастлива съм, както съм-необвързана съм, но не съм самотна, защото имам другар до себе си. Сама или не, знам го. Може да ти звучи объркано, но знам, че като пораснеш още малко, ще ме разбереш какво имам предвид. Хич да не ти пука от мнението на останалите! Ако ти харесва така, така да е! Всеки е свободна душа, особено в нашата свободна страна!

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: d0f3da19c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Авторке, не се чувствай виновна, че си сама и не се вписваш в представите на околните за щастие. То, щастието, е различно за всеки. Докато си сама можеш да се преоткриеш, да преоткриеш света и хората, да намериш вътрешният си баланс и да дадеш на света много повече, отколкото, ако си във връзка с друг човек само защото "така е редно". На човек му е нужен преход от една любов към друга. Нужно му е да се почувства добре сам със себе си, за да може да се чувства добре и в компанията на другите. А любовта идва в най- неочакваните моменти, нито по- рано, нито по- късно от необходимото. Ще срещнеш когото трябва и когато трябва. Точно така им кажи на хората около теб и им дай да разберат, че не ти помагат пришпорвайки те, сватосвайки те или утешавайки те, особено без причина. Аз от три години съм сама, тоест, не липсват мъже около мен, но не съм обвързана. И секс не съм правила скоро, но това не ми липсва, не ми е цел. Отдала съм се на спокойствие, четене на книги и други любими занимания. Почивам си от мъжете, общо казано. :) Около мен също има хора, които ми се чудят на отчуждението от мъжката половина на човечеството, дори такива, които се опитват да ме сватосват, но аз не им се давам. Усмихвам им се и си карам по моята. :) Бъди щастлива!

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: bee07dfad2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Имам приятелки , роднини , колежки , напълно нормални жени на вид, професия , работа средства , но останаха сами . С повечето вече не общувам и не знам как се чувстват , но мисля ,че едва ли им е добре, до колкото ги познавам . За да парираш подобни изказвания и вмешателство в личния живот , можеш да си измислиш подходящи думи за париране на това . Но , моят съвет е , да използваш сегашното време , да бъдеш активна и отворена за създаване на връзка . Все пак и за деца трябва да се мисли . Наистина ,след някое време ще се чувстваш като аутсайдер ,защото с всички ще бъдеш на различна вълна .

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: ced35a67ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   По много причини. Развиваш тенденция да осиновяваш котки, започваш да хленчиш по форуми от скука, липсата на партньор премахва нуждата ти да се поддържаш, започваш да четеш идиотии като Здрач, идва менопаузата, матката ти се свива, а целулитът се увеличава. Не е без последици.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 7b577aacf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Здравей авторке. Злобата към свободата на жената винаги е била пословична, особено в по-бедняшките и простовати общества като нашето.
Много добри изказвания по една сходна тема можеш да видиш ето тук:

http://spodeli.net/4/story-149009.html

(Не мога да живея с друг човек и да съм във връзка, задушавам се!)

Коментарите, които ти препоръчвам там са 15 и 21

 
  ...
преди: 7 месеца, 11 дни
hash: a383175e9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Щастието ти не трябва да зависи от дали си обвързана или не а да идва от теб самата. Явно за поне част от обществото щастливата необвързана жена е възприета като престъпница. Не се чувствай виновна не си направила нищо лошо и в никакъв случай не се променяй само за да угодиш на роднините си или обществото. Обвързвай се ако го желаеш от дъното на душата си и защото ти така поиска а не да е просто за да се впишеш във колектива на тези със партньор. Наслаждавай се на живота, гледай себе си и да не ти пука

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 11 дни
hash: a7de42fe35
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Авторке, темата ти е стара, и навярно вече си я забравила - дори може вече да си щастливо омъжена)))

Но ще напиша мнение, защото то може да бъде полезно и на други хора, които са в подобна на твоята ситуация!

Виж сега, човек е създаден с безсмъртна душа и за вечен живот. Така, че този земен живот е само подготовка за вечния.
Но земния живот трябва да се изживее внимателно и Богоугодно, защото от него зависи вечната участ на човека: дали ще бъде с Бога в Небесното Царство, или в ада с демоните...

Така, след като изяснихме това важно нещо, можем да посочим какви са вариантите на човека в земния живот, относно брака:

1. Сключва брак и създава семейство
2. Остава сам и не създава семейство

Като във втория случай има два подварианта:
2. 1. Обрича се на Бога и става монах/монахиня като отива в манастир - това е за хората, които искат да бъдат съвършени и да вземат кръста си и да вървят след Господа
2. 2. Остава сам като живее в света

Така, че виждаш, авторке, че човек съвсем не е длъжен да се жени/омъжва като създаде семейство - може да си остане сам и да живее Богоугодно!

Съжителство на семейни начала - без сключен брак, въобще не разглеждаме - защото при него хората живеят в грях и беззаконие и прогневяват Бога!

А когато хората сключат църковен брак - над него вече има Божие благословение!

Така, че авторке, никой няма право да те осъжда, ако си избрала вариант да живееш сама!

Важното е да живееш Богоугодно като въцърковена православна християнка и да спасиш душата си!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker