Такъв особняк ли съм чак? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4697)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Такъв особняк ли съм чак?
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 1906 пъти
През 21-годишния си живот съм имал и добри случки и лоши. Лошите понякога бяха повече. През това време в последствие от приятели и роднини разбирах, че за мен се говори като за "темерут, необичаен и дори "лош". Защо хората реагират така, сякаш съм чудовище? Използвам сарказъм, не поздравявам никого и не съм имал приятелка, а която се е опитала да се обвърже с мен-много бързо й секвам ентусиазма. Какво? Не съм човек ли? Не съм перфектен де, но сякаш другите хора са нещо повече. Кое ми е толкова чудатото? - че не понасям особено хората, че отблъсквам всички с поведение или, че съм почти винаги единак? Знам какво представлявам, имам реална самооценка, но не съм пък някакъв фрапиращ случай, нали така? Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: 8ab4ac79af
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Както ти се отнасяш с другите, така са се отнесли и те с теб. Неприятен си им, кофти човек си и не те искат покрай себе си. Какво има за разбиране?

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 4284cec8df
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм до голяма степен темерут и асоциал. Не по мое желание, понякога ми тежи, но вече го приех като част от характера си. Май не искам да се променям, а и не знам как. В същото време знам, че както аз имам право да се държа дръпнато и грубо, така и другите имат пълното право да не ме харесват. Ти какво искаш точно? Да се държиш като гад, ама отстрани всички да ти се възхищават и да имат добро мнение за теб? Няма как да стане. Харесват се усмихнати, ведри, общителни хора, а не начумерени киселяци, това е положението. Никой не е длъжен да те намира за приятен още повече като от тебе вижда кофти отношение. Ако не искаш да е така, работи да оправиш проблема. Ако си ок с поведението си, какво те интересува чуждото мнение? Хем не понасяш хора, хем защо приказват еди-какво-си... Последно?

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: cdff3dcb21
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Ако имаше реална самооценка нямаше да ти пука.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: f12162278d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   А не ти ли се иска да си имаш приятелка, че ги прогонваш всички?

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 1458bda458
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   И аз нямам добро мнение за теб, съдейки по историята ти.

Не е човешко да си груб с хората, още по-малко пък с тези, които таят красиви чувства към теб (визирам момичетата). Те не са виновни, че си с кофти минало. Знаеш ли, може пък да са искали да бъдат с теб и да сте щастливи, ама птичките рядко кацат на рамото и изпуснеш ли момента, лошо за теб.

Да не поздравяваш също е тъпо, но донякъде ще се съглася с теб - не си длъжен, не го искаш и не го правиш. Поне не си лицемер, но и това не те оправдава да си груб с момичета, които имат интерес към теб. Има много начини за цивилизован, човешки отказ, но щом нямаш желание, каквото и да ти говоря, все тая. Навярно след време ще съжаляваш.

Ж,23

 
  ...


...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 5df92a6871
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Не си фрапиращ случай, така е, но явно си по-груб от нужното.
Аз подкрепям хората, които се намират за единаци и си харесват живота такъв. Няма лошо. Не искаш връзка, не започваш такава. Не ти допадат определени хора, не общуваш с тях. Просто и ясно, напълно подкрепям. Но няма нужда да обиждаш останалите, да не ги поздравяваш, да нараняваш влюбените в теб... Именно защото си човек би следвало да си способен да изпитваш емпатия и да не се държиш по начин, по който не би ти допаднало да се държат с теб. Ето сега заставаш и казваш колко е лошо, че те наричат темерут и не одобряват поведението ти, но ти самия си груб към другите. Каквото почукало, такова се обадило. Защо се изненадваш? Не може да си студен и да срещаш топло отношение на крачка и метър.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 4a47196177
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Имаш проблем с егото. Човек сам решава какъв да бъде, но не може да иска другите да живеят според неговите представи. Или всеки живее както му е кеф, или всеки прави компромис понякога. Иначе не е справедливо.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 9d142dc2bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Защото хората искат да им се усмихваш, да си вежлив, да им направиш комплименти няколко пъти и вече ще говорят колко си печен и куп суперлативи. Независимо колко лицемерен е един човек, ако се усмихне и поздрави, другите придобиват добро мнение за него. С годините съм се чудила на такива хора - виждат даден човек отдалеч, обидят го стабилно, а когато този човек ги приближи най-лицемерно му се усмихват и го закачат, защото повечето хора са такива - лицемери :) Никой няма да оцени това, че не го поздравяваш, защото не го харесваш или че му казваш истината в очите. Всеки обича да бъде хвален и харесван от другите, затова всеки лицемерничи и се държи сякаш му е много приятно с дадени хора, а всъщност може да е точно обратното. И докато си дете те възпитават да не бъдеш лицемерен, а честен и открит, като пораснеш вече виждаш, че с това няма да спечелиш приятели, по-скоро врагове. Така, че учи се от рано на лицемерие и подмазвачество. В днешния ужасен свят само това се цени, в днешните "модерни" времена царят низките ценности и страсти, ниският морал, пошлото поведение и нелоялността, лъжата и интригата. Добре дошъл в него!

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 4f3bd84e6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Ами неприятен си за общуване. За да се впишеш в обществото, трябва да спазваш някои норми - да поздравяваш хората, да водиш някакъв нормален разговор, а не да използваш сарказъм и да секваш ентусиазма на момичетата. Замислял ли си се защо всъщност го правиш? Наистина ли не ги харесваш или ги режеш защото не искаш обвързване? Страх те е да не бъдеш наранен? Не е нужно да ми отговаряш, просто за себе си бъди честен.
Да ползваш сарказъм за неприятен за теб човек го разбирам, но за всички? Да не поздравяваш пък е мега тъпо, не ти струва нищо, а се оценява добре. Както виждаш, хората се отнасят с теб така, както и ти с тях.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: c3a958a4b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   "Защото хората искат да им се усмихваш, да си вежлив, да им направиш комплименти няколко пъти и вече ще говорят колко си печен и куп суперлативи. "

Слабохарактерни snowflake-чета. Трябва ни една истинска епидемия, малко войни и глад, че да се стегнат. АМАН ОТ ЖЕНЧОВЦИ ВЕЧЕ!

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 7e88c7ef09
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Е, ясно че се мъчиш да се правиш на интересен. Проблемът е, че когато някоя все пак се лепне (ако има наистина такива) ти я гониш без да осъзнаваш, защо изобщо се правиш на интересен. Така че лъскай си спокойно.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: d1892657d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   До автора на темата.

Изобщо да нети пука пич.
Общо взето повечето хора са кретени.
И не нямаш проблем с егото.
Относно поздравяването наи голямата глупост ебал сам ви "добрите дни и добрите утрота и вечери да ги еба в тапите копелета с техните поздрави.
Ти незнаеш да ли на мен ми е добро утрото.
Бих ти казал работи си искарвай си кинти развивай се и си
прави каквото искаш и да нети пука от другите.
Парата прай играта запомни го като напраиш пачката може
да правиш каквото си искаш да се държиш както си искаш
и всеки ще вика "ауу ма вижте го той много добър той много готин и никога ти няма да си виновен за нищо.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: bf45cbd282
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Добре де, сам се описваш като темерут. Какво не ти харесва тогава? Това си е твоята норма за поведение.
Някога имах една съученичка, която се ебеше на поразия с всеки, който й поиска. На ухо ми е казвала, че "курва" не й звучи обидно. Но винаги, когато публично стигнеше това определение за нея до ушите й, скачаше като ужилена...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker