Развод - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Развод
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 2190 пъти
Въпрос към тези, които са разведени, какви бяха причините при вас, колко време бяхте заедно? Как се решихте?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: c1e6a48ee3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   С мерак.9 г. Аз си платих всичко по развода

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: ee46670b67
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не е ли по-добре и лесно , ти да си кажеш каква ти е болката ,
вместо нас да ни изпитваш ?

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 97f28487b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Изневяра на бившата, и жена. Бях склонен дори да и простя, но у нея нямаше разкаяние и съжаление, беше се влюбила. Когато жена изневери, почти винаги семейството се разпада.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 2a9eefe333
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Изневяра на бившия ми съпруг, също като №3 беше си загубил ума по една използвачка. Нямаше и капка съжаление за стореното, дори и само заради факта, че сме били дълги години заедно, той за себе си беше абсолютно прав и оправдаваше действията си сякаш аз съм виновна за изневярата му. Нямаше дори поне едно извинявай, заради това, че 2 години е лъгал мен и децата по най-грозен начин. Просто едно човешко "съжалявам" не чух. Бях му омръзнала, но начина по който постъпи, мдаа, малко индивиди са такива идиоти, даже ми е трудно да ви опиша поведението му в онзи период. Опитах се да го върна в реалността, да спася семейството си, но после се разбра и за други негови изневери, които той ми представи "е какво толкова е станало", което обезсмисли всякакви усилия от моя страна и задействах развода.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: b9f19346d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   До номер 3 : Можете ли да разкажете какво се случи с Вас и бившата Ви жена след развода, как се разви живота ви ( и на двамата ) и към момента поддържате ли някакви връзки с нея?

 
  ...


...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: e03c85d0fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   До номер 5.

Номер 3 съм. С първата ми жена бяхме женени 7 години. През годините се опитваме да имаме що-годе нормални човешки отношения. Доста е трудно, но заради детето, което имаме някак си се справяме. С нея се чуваме сравнително редовно във връзка с детето, което вече порасна и наесен ще бъде 7 клас. Не сме приятели с нея, не си споделяме лични неща, говорим само за детето. Аз и давам всеки месец издръжка. Детето го виждам почти винаги, когато си поискам, общо взето почти всяка събота и неделя, често и през седмицата.

Ами бившата ми съпруга продължи връзката си с онзи, с който ми изневеряваше. Същият ми беше нещо като приятел или поне ми се правеше на такъв, въртеше се наблизо около мен и накрая се залюбиха с жена ми. Бързо разбрах какви ги вършат, на нея и дадох ултиматум или да прекрати връзката си, или се развеждаме. Тя започна да шикалкави, очевидно нямаше разкаяние и беше влюбена патка. После им се случи случка... Изхвърлих бившата ми жена от дома ми (всъщност апартамента, в който живеехме тогава беше на баба ми). Тя се изнесе на квартира с детето. Подадохме си документите за развод по взаимно съгласие, написахме споразумение за всички въпроси, касаещи имущество и детето. Разбрахме се като големи хора. Е, следващите години сме имали епизодични скандали по телефона, но в общи линии се опитваме да имаме прилични човешки отношения, заради детето. Нейната връзка продължи с оня палячо. Отначало не живееха заедно, но после се събраха. Тя живее в съседен квартал, купиха си с него апартамент на името на двамата, като той си продаде негов по-малък, а тя изтегли заем. В началото изглеждаха щастливи, но скоро след това от общи познати разбрах, че оня смешко се чувствал подтиснат с нея, което никак не ме учудва, все пак тя е властна жена, а той е мекотело. Изминаха вече 8 години от тогава, но в последните 2-3 чувам, че не са щастливи, имали скандали, разправии. Но честно казано, ако в началото не можех да ги гледам, то отдавна са ми безразлични. Те нямат брак, нямат и деца... Онзи няма деца, въпреки, че вече е на 40, а тя на 36...

Но стига за тях. Моят живот след развода премина през различни етапи. Първоначално ме обзе мъка, болка, гняв, ярост, униние, меланхолия... Изобщо, беше коктейл от чувства. Отдадох се на пиянство, което все пак опитвах да контролирам. Скоро след развода започнах и с жените, но и там не ми вървеше, пък и аз нито търсех нещо сериозно, нито бях готов. Разбира се, заради детето си, не се предавах и продължих здравата да бачкам, да го взимам и да му посвещавам цялото си време. С него се забавлявахме, водех го къде ли не. Въпреки първите месеци на тъга и душевна празнота, само няколко месеца по-късно аз вече се чувствах доста по-добре, по-свободен, по-радостен, по-безгрижен, по-щастлив. Колкото повече време минаваше, толкова по-добре се чувствах. След 1 година вече наистина дишах. Жените в живота ми идваха и си отиваха. Някои за по една нощ, други за по месец-два, но с никоя не се получаваше. След 2 години мисля, че вече наистина се чувствах доста добре. И тогава срещнах сегашната си жена, с която след 2 годишна връзка се оженихме. Сега си имаме прекрасно момченце и сме щастливи.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 29b7ed5e38
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Разбирам те номер 5 ( номер 3 съм) . Благодаря ти че ми отговори и се радвам че все пак си успял да си стъпиш на краката . Аз още от ученик ( сега съм на 31 ) имам едно правило : не смесвай гаджетата с приятелите . Досега не съм сбъркал като съм го следвал . Много мои познати се разделиха с приятелките/съпругите си именно заради техни приятели . Най-лесно ти забиват ножа тези които са най-близо до теб . По тази причина ние с жена ми имаме общи познати , тя си има и нейни приятелки , но тя с моята компания работа няма . Това е изцяло мъжка компания и не искам да рискувам някой да се пробва . Не че я ревнувам кой знае колко ( в границите на приетото ) но съм доста предпазлив и ако мога ще избегна потенциалните неприятности в зародиш .

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 00dc485cfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Здравейте,
Аз съм мъж на 44 години. Разделихме се със съпругата ми преди близо година. А от един месец и развода е факт. Всичко беше по нейно желание. Имахме 20 годишен брак. Изведнъж започна с това, че вече не ме обича, че не я правя щастлива. Така изкарахме няколко месеца, като аз през цялото време се опитвах да оправя нещата. Но повярвайте ми една жена тръгне ли, наистина е като ръждата просто няма спиране. Извади ми най-невороятни доводи, накара ме да се чувствам виновен за всичко, настрои децата срещу мен и накрая ми взе абсолютно всичко, а най-интересното е, че аз и позволих. Дори след развода манипулациите не спират, аз си мислех, че ще ме остави на мира, но уви. Само пари, пари, плащане, адвокати. Направо съм луднал. Децата ме търсят само за пари и за нищо друго. Спрях да им давам, защото не се издържа вече. Започнах да превеждам само изръжката и като се почна едно виене и оплакване. Ти не си родител, ти не се интересуваш от нас, искаш да умрем от глад. Абе лудница. В старото семейно жилище не ме допускат и да припаря. И защо било така. Ами, защото мама си има нов, а реве, че няма пари за децата. Пари няма, а всеки път като идва да ми реве е с нова прическа и с нов манкюр. С моите пари, които са уж за децата се гласиме за новия. И така, ето това е развода. Жертва винаги са децата. Особенно когато единия родител се опитва чрез манипулации да ги използва, за да се облагодетелства.
Те ще го разберат един ден, надявам се няма да късно. Аз не им се сърдя и си ги обичам.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: d5b5fc6bd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   16 години бяхме заедно с бившия ми мъж. 10 от тях в официален брак. Той не пожела да имаме деца. А буквално от деня след сватбата престана и да прави секс с мен, без да даде каквито и да било обяснения. Едва при развода се разбра, че пиел някакви лекарства, страничният ефект от които бил импотентност. Ако ми го беше казал, още щяхме да сме заедно, защото аз не бих изооставила човек с последствия от лечение на здравословен проблем. Аз започнах да се изнервям, чувствах се необичана, взех да пия повече от разумното, разболях се тежко и едва оцелях, 10 години бях на антидепресанти. Никъде не излизахме, никой не идваше у дома, пълна социална изолация. На всичкото отгоре мъжът ми започна да ме бие и да се държи като тиранин, аз и до магазина ходех по часовник, пет минути ако закъснея - бой. Заплатата ми я прибираше той и ми даваше "джобни". Извън тази сума можех да пазарувам само с дебитна карта, за да следи той къде харча парите. Накрая започнах да прекарвам по цели лета сама на вилата, работата ми позволява да я върша отвсякъде, стига да имам компютър под ръка. Той изобщо и не идваше. По 6 месеца нямаше с кой една дума да си кажа, но пък ми беше спокойно. Така започнах да общувам с местните хора. И не щеш ли се влюбих. Това преобърна всичко. След една година, в която връзката ми с любовника издържа, си събрах багажа, махнах се и подадох молба за развод. За моя изненада, мъжът ми прие това като нещо, което отдавна е чакал.
От 7 години с въпросния "любовник" сме женени. След развода нито съм виждала, нито съм чувала бившия ми съпруг, само веднъж се наложи да се срещнем за някакъв документ, който бях забравила при него. Той до ден днешен не знае причината, поради която го напуснах. Реших че няма смисъл. Че съм омъжена повторно разбра, когато писмено го уведомих, че съм уредила църковния развод, т. е. да знае че и това вече е ОК, защото може да си има някакви лични планове.
Мой съвет към всички, които живеете в неудовлетворяваща ви връзка, е да я прекратите колкото се може по-навреме. Единственото, за което съжалявам, е, че не се разведох много по-рано, а цели 16 годинни от живота си пропилях в напразни надежди нещо да се промени.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: c7acaaaa08
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Формално причината беше изневяра на бившата ми жена, но - като се замисля - тя дълго време преди това просто не можеше да ме понася. Даже и за изневярата си се опита да обвинява мен. Както и да е - от тогава минаха 15 години. Тя сменяше мъжете, с които живееше през няколко годни. При мен жени не липсваха, със сегашната сме заедно вече 8 години. Не съжалявам и секунда за решението да се разведа.

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: e6025cfee1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   След 23г заедно се разделихме. Причината-изневяра на бившия ми мъж.
2г вече съм сама. Дали ще срещна друг. Не знам. Изневярата ме нарани много и имам проблем с доверието.
Бившия ми още е с жената с която ми изневери.
Поддържаме отношения заради детето.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker