Отказах му да живеем заедно преди брак. Права ли съм? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Отказах му да живеем заедно преди брак. Права ли съм?
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 2544 пъти
Здравейте, пише ви момиче на 20 години. От почти година имам връзка с едно прекрасно момче, което преди 2 седмици ме попита дали бих искала да живеем заедно.
Бях възможно най-мила и тактична в отговора си като му отвърнах че моята нужда е първо да встъпя в брак или просто годеж и тогава да заживея с мъжа до мен.

Защо отвърнах така? Защото виждам брака като вид сигурност. Просто аз самата вътрешно усещам, че имам нужда от още по-силни и здрави отношения преди тази стъпка...Не че сега не са...Но той вижда брака като нещо далечно, което ще се случи като стане на 25-30. Правилна ли беше постъпката ми според вас?

Друго нещо, което имам нужда да споделя, е че все още не се чувствам достатъчно "добра" за него и е съвсем нормално. Доста съм заета...имам бурен живот и съм заобиколена от много хора и случки, а да променя себе си към по-добро ще отнеме време.
Например да се науча да готвя...като знам колко е капризен, как усеща храната и винаги констатира по качеството й...Направо не знам как ще се оправя.
И така имам някои подобни неща, за които не съм уверена, включително относно интимните ми хигиенни навици...Някои неща един мъж не трябва да вижда примерно...Това ме притеснява. Какво да правя кажете ми?

Не оставайте с грешно впечатление че не го искам и прочие. Искам всеки ден да бъда до него, да имам вниманието му, да спя в прегръдките му като кралица...Но изпитвам вътрешен конфликт.

Правилно ли му отговорих все пак? Сигурно в следващите месеци ще последва още един такъв разговор...Да остана ли стабилна в същата позиция ?

И може би да мине година, да го убедя още повече че няма друга като мен и да е мой по-бързо? :)))

Ще кажете.."Още си на 20. Живей си живота.", но аз мога да съм си омъжена и пак да си живея живота с моя мъж и да сме младо и свежо семейство, което умее да се забавлява, нали?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: 6b257b7001
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Човек сключва брак когато намери подходящия човек, не когато достигне определена възраст, но ти разсъждаваш доста ограничено.
Първо, как няма да живееш с някого преди да се омъжиш за него? Точно тогава си проличава кой какъв е и как ще се чувствате, ако живеете заедно. Всичко може да е цветя и рози до момента в който трябва да се готви, чисти, пазарува, изхвърля боклука, прибира навреме.. Да не говоря, че тогава най-големите наглеци си мислят, че си им в кърпа вързана и се разпускат.
Женските навици са нормално нещо. При съвместно съжителство хората ходят до тоалетна, имаш цикъл, хидиш без грим, без прическа, разболяваш се т.е. виждаш човекът такъв, какъвто е. Много е важно дали има любов и в такива моменти, дали човекът отсреща ги приема, дали се грижи за теб.
Относно домакинските задължения, зашо ти да готвиш? Ние вкъщи и двамата работим, носич почти еднакви пари вкъщи. Поделяме си всички домакински задължения - готвенето, чистенето и пазаруването ги правим заедно, както и ремонтите. Не делим работата на мъжка и женска.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 622bdc5fc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много препоръчително е, да поживеете три месеца заедно, преди да започнете да мислите за брак. Сега всичко ви е на ниво гаджета, т.е. виждате само приятното в една връзка и за това прозължавате да сте заедно. Какво ще стане, като трябва да се нагодите към странните и често дразнещи битови навици на другия, ще можете ли? Няма как да знаете, докато не проверите. Много по-практично е да поживеете малко заедно, преди да решите дали да се жените, отколкото да сключите брак и след две седмици да решите, че не можете да понесете нещо от навиците на половинката си.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: bfde9b8c05
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Докато не за живееш с един човек, няма как да си сигурна той правилния за теб ли е. Много качества, предимно лоши, се появяват при съжителството между двама партньори, точно затова бих те посъветвал да не влизаш в брак с човек, с когото не си живяла. Освен това си прекалено млада, дай си време да се развиеш като личност, може и с времето да осъзнаеш, че търсиш нещо различно.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: fc43489793
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Бракът не е никаква сигурност в днешно време, даже напротив, увеличава проблемите. По-"сигурно" беше да поживеете заедно и да видите дали ще си паснете...

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 4c050c243a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Това е твое решение и щом така го чувстваш и си го взела, значи никой от нас няма право да го коментира.
Аз съм имала няколко прятеля преди да сключа брак и съм живяла с всичките, също с мъжът ми живеехме 4 години заедно, когато подписахме. Аз за мен лично го намирам по-добрият варянт, защото когато живеете заедно виждаш повече неща и разбираш какъвве човека. Има момент на напасване и битовизми и или се получава или не. Ако той е толкова капризен и не може да готви е смешно, при нас мъжът ми готви, аз рядко и не толкова вкусно. Да в началото с първият ми приятел гледах да стана и да се гримирам преди той да се събуди, със следващите го надживях.

 
  ...


...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 796e5145e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Здравей, мило момиче. Пише ти една щастливо омъжена жена. Аз на 20 години , на 21, на 22, на 23 постъпвах като теб и мисля,че си напълно права.Омъжих се на 27 и не ми липсваха кандидати. Имах късмета да получа цели 3 предложения за брак от различни мъже, без да съм живяла и ден с тях преди това и смятам ,че по този начин запазих самоуважението си и изживях прекрасни, забавни, изпълнени с младежки емоции години. Това ме правеше дори по-харесвана и желана, макар че не съм целяла това тогава. Образовах се добре, взех квалификации, работех по много(над 12 часа) и спестявах, забавлявах се и имах много свобода, като винаги съм пазила достойнство и не съм изпадала в глупави и нелепи ситуации. Дълго време излизах и с настоящия си съпруг, обичах го и го обичам много, но заживяхме заедно месеци преди сватбата, въпреки че ми предложи да заживеем заедно на 1-вата година. Предложи ми брак от цялото си сърце, напълно убеден и винаги усещах лек страх да не ме изгуби, макар че никога не съм давала повод и съм напълно вярна, не съм поглеждала и не поглеждам друг човек. Родителите му ме уважават и до ден днешен, не е имало странни ситуации. Днес съм равностоен партньор и си помагаме винаги,имам хубаво образование, работа, знам езици, имаме и детенце.Много от тези неща постигнах, докато не живеехме заедно. Няма нужда да бързаш. 1 година е малко, опознайте се добре, забавлявайте се, работи над себе си. Мъжете обожават, когато една жена има интереси, учи и работи и не са център на света й. Ако те обича, винаги ще оцени това и ще ти даде време. В съвместно съжителство, някой ден и с дете, нещата пак се получават, но по-трудно и бавно. Съпругът ми е много горд,че е единствения мъж ,с когото съм живяла, за когото се грижа, чиито ризи гладя и оценя това,че не съм деляла дом с още няколко други (сам ми го е казвал много пъти). Млади сте, за всичко има време. Когато жената е по-млада, красотата и младостта са достатъчни за един мъж, но малко по-късно е добре да е развила ума си, да е работлива, да знае как да даде топлина вкъщи, увереност в трудни ситуации и да се държи достойно.Тези съвети бях получила като малка от баба си и много ми помогнаха в живота. С най-топли чувства! Жена на 34г.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: ce973fa17e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Постъпила си МНОГО ПРАВИЛНО!

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: fb5e7827c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Какво значи един подпис. Къде бързаш. Добре е да поживеете заедно, да напаснете навици и характери и тогава да се решите на следващата стъпка. Едно време е било така и след месец отрезвяваш, че той не е толкова прекрасен колкото ти се иска.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: fb5e7827c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Виж в ютюб какво трябва да попиташ партньора си преди сватбата. 7 въпроса.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 927ed1d23f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Според мен е голяма грешка хората да се женят без да са пробвали да поживеят известно време преди това заедно. Може да се окаже, че сте абсолютно несъвместими - истинското лице на човек виждаш едва, когато поживееш под един покрив с него и се изправите заедно пред трудности и битовизми.

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: f8b7399e75
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   На 20 е рано. Гледай да не е асексуален, да може поне да готви. Хубаво е и преди да се омъжи да по живееш с някого, да видиш стоката. Но изчакай, брака е дълъг..

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 898801e6fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Да не би да си търси жена да му готви и чисти, че толкова бърза?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 898801e6fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Стана ми смешно за капризниченето и дегустирането, бая ядове ще береш.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 63a3dec8f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Твоето е крайност според мен. Определено човек е по-продуктивен в личното си развитие, когато живее сам и не мисли и действа за вечерята и прането на друг, но съвсем без съжителство ми се струва като да се омъжиш за почти непознат. На мен пък това ми изглежда като несериозно отношение към брака. Може би вариантът за съжителство след годеж е златната среда. Така или иначе си много, ама много малка и за двете, съдейки по разсъжденията, не по възрастта ти, така че си права да изчакаш година, две.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 8a56420e74
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

16.   Напълно си права да не искаш да заживееш с него. От съвместното съжителство се минава момичето. То започва да готви, чисти, подрежда, да се грижи за домакинството. Осигурява секс и всичкото внимание на момчето. От това е облагодетелствано момчето. То получава безплатна слугиня и достъпен секс. Не се лъжи да заживяваш с него. Живей си живота. Чистенето, готвенето, прането няма да ти се разминат в бъдеще.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: bd86ca8a0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Аз съм на 23 и кажи речи от 6 години живея с моя мъж, а сме от 7 заедно. Необходимо е да заживееш първо с човека и тогава вече да се мисли за следваща стъпка. С номер едно съм съвсем съгласна.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 898801e6fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Прочети темата Домакиня отсега.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 15fcdf1c95
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Абе момиче, ти искаш ли на 23-24 да си вече разведена с дете? Защото това ще последва, ако се ожениш за пикльо на 20 години, който дори не го иска. Ще се присети, че му се живее още и е направил грешка. После ще види, че след развода, по-добро не го чака, ама ще е късно. То повечето момета в днешни време са мнохо рлементарни. Айде мисли малко. Като не искаш да живееш с някой преди брак, бъдете си гаджета и толкова.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: cb2c0a510d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Избий си тия глупости, че бракът давал пълна сигурност и след него сте си вързани в кърпа. Няма такова нещо... Да, идеята е горе-долу тази, но на практика става съвсем различно. Милионите разводи, изневери, лъжи, мизерии и какво ли не го доказват.
Идеята ти да се ожените и после да заживеете заедно е страшно глупава. Съвместният живот е сложна работа, изискват се много компромиси и нерви, а вие сте заедно от едва една година. Много наивно разсъждаваш. Годеж по-бива, ако толкова държиш, но директно брак - бомба със закъснител.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: f8b7399e75
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Е, аз за живях с мъжа ми след сватбата , има си кусури те, но си го харесвам, ако му се правеше повече секс, щеше да е идеално сигурно...

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 5cebbd892e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Точно обратното е, заживей с него за да разбереш какъв човек е, дето са казали -не е ли да си помиришете миризливите чорапи и да влезеш след него в кенефа :) и той след теб :) всичко преди това ще е само рози и думи без покрития.
Това, че ще заживеете заедно не значи, че трябва да правите деца, просто много по-лесно и бързо ще се разберете що за стока сте и двамата, може пък той да не те хареса точно като домакиня, защото всеки, ако си е при мама и тати и само те взема за кафенце и дискотеки и след време като заживете заедно и не можеш да му сготвиш един боб и това му е големия проблем ще започнат кавгите, че за нищо не ставаш и айде до тук
Точно съвместното съжителство е това, което ще ви открие картите

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: b4e7c59fcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Според мен не е правилно, защото на практика ти не искаш брак, а удобно си използвала тази лъжа, за да му спестиш истинските причини, тези, които ги описа на нас. Правилно за мен значи да си честен с човекът отсреща, да говориш неща, които наистина мислиш. Всичко идва от младостта ти, както по-нагоре са ти казали- необходимо е в някакъв момент да заживеете заедно, преди да подписвате каквото и да било. Подозирам, че младежът ще се ориентира към друга мацка, която е по-оправна. Има време, Животът ще те научи! Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: e9d75ea0cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Явно майка ти е много манипулативна, а ти си с много ограничен капацитет за самостоятелно мислене.

Човек през 21 век въобще да отдава какъвто и да смисъл на брака, особено толкова голям е изключително тесногръдо. Сватбата и брака са панаири на суетата, правят се заради другите хора, не щото го искате. Брак въобще не означава стабилност, ни най - малко. За съжаление явно много българи все още са с твоето детско ограничено мислене и затова сме свидители на такива високи нива на домашно насилие или разводи.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: fd28d830fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Щом чувстваш нещата така, значи това е правилното за теб. Остава да бъдеш с човек, с когото ще имате допирни точки във възгледите. Успех! :)
Ж32

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: c08c5f6049
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   В брака няма нищо сигурно. Човек се отпуска и забравя задълженията си. Всички около мен са разведени, а аз съм с човек без брак от почти 30 г.

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 66aa60d061
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   По-добре опитай сега какво е да делите залъка както се казва и тогава мисли за брак с него. Ситуациите, безпаричиието, оправността, отговорността, изпитанието дали ще можете да мелите брашно. Може да не се напаснете. В миналото са се женили и тогава са заживявали заедно и моите родители са от това поколение. Еми един ден спокоен съм нямала докато се изнеса. Сега времената са други и това е добре. За готвенето те разбирам, моят също е каприз на капризите и колкото повече му одисвам толкова повече ми се качва на главата. За всичко кусур ама яде, но да каже все “ хубаво е... но “ винаги има и ще има но има още неща с които трябва да се съобразяваш и нагласяш, както и той. Но това е аз съм за съвсместното съжителство - това е като репетиция за семейния живот

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 3909afc51e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Бракът не бил важен, било глупаво, ставайте тогава безплатни прислужници, плащайте му наема и сметките, дайте си цялото време и младост, после да ви изритат и да останете без нищо. Това е глупаво

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 4fcb288f35
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Ама връзката ви полова ли е или виртуална? Струва ми се, че е второто.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: f68fb72e96
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Това сега от поредния комплексар с фантазии, че жените си умират да са лични слугини на мъжете ли е, или от някоя помакиня тъкмо слязла от гората и видяла нета за първи път? ...

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 13bad80675
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   По тази логика сигурно се пазиш и за първата брачна нощ?!
Ние се сгодихме 5 месеца след като се запознахме, заживяхме заедно след година и половина, оженихме се след още две, след 7 години се роди детето ни, вече 14 години имаме щастлив брак.
Задължително е да поживеете за да видите как ви е заедно, макар че истината започва като се роди детето и имате трудности... Тогава се разбира кой какъв е. Затова и повечето двойки се разделят след поява на дете.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: c47dc0ab09
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   Как ще се омъжиш за някого без да сте живели заедно? Няма как да знаеш дали сте съвместими без това. А освен това ти си млада и нямаш опит, не знаеш какво значи да живееш сама или с партньор, а това е много важно за да потръгне една връзка. Така само увеличаваш шанса бракът ти да е неуспешен, защото ще влезеш в много сериозни отношения неподготвена, с партньор, който изобщо не си опознала в ключови аспекти. Мисли разумно.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: f0e1a62739
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   Кои са тези, които са заживели заедно и на другият ден сключват брак!? И без това брака и сватбите стават след месеци съвместен живот, време през което има време за размисъл. По важно е да си паснете физически, а не после да хленчите и пишете други теми!

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 3835c1966f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   Мненията тук са в двете крайности. Моето е, че чисто и просто не си готова за брак. Нещо повече: не обичаш достатъчно "прекрасното момче". Ако го обичаше, щеше да си готова във вълча дупка да спиш с него, сух хляб да ядеш, само и само да сте заедно. Изобщо дори нямаше да ти минава през ума дали са официално оформени или не отношенията. Но те подкрепям в решението да изчакаш. Да изчакаш да пораснеш!
Аз съм щастливо омъжена жена след 6 години съвместно съжителство, брак сключихме тази пролет.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 917f1d3daf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

39.   Прочетох ти историята, но така и не разбрах девствена ли си на 20г. Номер 31 и 34 загатнаха нещо подобно, но аз нищо не разбрах до този момент. С какво си толкова заета, че имаш бурен живот и си заобиколена от много хора и случки и да промениш себе си към по-добро ще ти отнеме много време. Струва ми се, че бурния ти живот и хората и случките с които си заобиколена са нещо унизително и затова казваш, че ще ти отнеме време. Какви са тези хора и случки, с наркотици ли се занимаваш или с проституция. Това последното го свързвам с другото ти изказване, че не си уверена в интимните ти хигиенни навици. Защо не си уверена в интимната ти хигиена. Имаш някакви полови болести и искаш първо да се излекуваш ли. Има някаква причина да се безпокоиш за интимната ти хигиена, която ти не споменаваш, а само загатваш. Как пък никой от горе изказалите се не ти обърнаха внимание на тези твои думи. Интимната хигиена на жената е много важен фактор в отношенията й с един мъж. Ако тази част от тялото на жената е занемарена и мирише или пък има някакви неприятни на вид течения, такава жена първо трябва да се излекува и тогава да мисли за сериозна връзка с мъж. Затова ли казваш, че да промениш себе си към по-добро ще отнеме време. Обясни защо не си уверена в интимната ти хигиена.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 751d02bb25
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

40.   Брака е една голяма глупост и голямо главоболие. За какво ти е това? В днешни времена брака издържа 3-4 години и край! Според мен си направила грешка като си му отказала. Напротив поживей заедно с него ДА ГО ОПОЗНАЕШ! И да прецениш дали е това човекът от който искаш деца и брак. Според мен приеми и живей с него да видиш как ще бъдете заедно. И какви женски неща не бива да вижда мъжа? Повярвай ми всичко е виждал...излишно се срамуваш/ притесняваш.

Хелга

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 3ed9b6e850
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

42.   Трябва да поживеете заедно. Това е пробен период. Защо да му отказваш?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: d5a9e4bb22
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

44.   Ти някак го пишеш с голяма гордост. А всъщност не е.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 898801e6fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

45.   Ще си загубиш ценно време в живот с мрънкащ мъж, който ще дегустира храна. Ще му послугуваш години, в които реално всеки може да си тръгне веднага, без нищо да го задържа. Така може да смени 4-5 наивни жени, които ще му слугуват, докато стане достатъчно голям да иска брак.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 898801e6fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

46.   Не се хващайте на въдицата да живеете с някой заради мисленето :" Ужасно много го обичам, не мога без него, той е идеалния мъж, смисълът на живота ми", особено, ако още сте в началото на връзката. Това е решение, породено от емоции, а трябва и мисъл. Къде ще живеете? Работите ли, можете ли да издържате домакинство? Как ще са разпределени задълженията?
Това са важните неща, не голата любов.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 898801e6fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

47.   Ако заживее с него, става зависима от него. Това е истината. Ще зависи от него за сметки, храна, планове. Както и той от нея. Ще се съобразява с бюджета си, защото ще стане общ. Няма да разполага свободно с парите си, нито с времето си. Ако реши да покани приятелки там, където ще живеят, ще трябва да пита и него. Ще се допитва до него кога да се прибира вкъщи. Това си е зависимост. Ако си с някой всеки ден, ще си омръзнете много по-бързо. Това, което не ви казват за живота с гаджето е, че е битовизъм и пак битовизъм. Романтиката е в началото, докато още еуфорията ви държи. После се започва кой не изчистил, кой трябвало са пазари, какво ще се яде, кой ще плати сметките. Ще трябва да търпиш неговите приятели на гости, както и той твоите. Ако твоите приятели вдигат купон, отново трябва да се съобразяваш с него и дали е поканен. Ако не е, може да се разсърди, че ходиш без него. Ще ти мрънка, че излизаш. Цялата любов и романтика ще се превърнат в едно скучно ежедневие на семейна двойка. Не знам защо искате да си го причините на 20 години. Цялото това еднобразие и задушаване. Но за младо момиче, ако не се е отделяло изобщо от техните, си е хвърляне в дълбокото веднага да заживява с мъж. Първо, заживяването трябва да стане постепенно, не веднага да се пренася. Да стане плавно и спокойно. Примерно, да останеш за ден-два там, после повече. Адски важен е и въпроса с финансите и кой какво ще покрива. Също и кой с какво ще помага.
Щом този ти казва, че евентуално ще иска брак на 25-30, значи, че му трябва жена, която да го научи на основното и да го подготви за съпругата му. Може да си ти, но това е далечно бъдеще. Оставай някоя вечер у тях, ходете заедно на почивки и наблюдавай какъв е. Как се държи с персонала, подреден човек ли е, много ли бързо пали и за какво се карате. Как се държи като се карате, какво казва. Помага ли вкъщи на техните, какви са им отношенията. Старай се да опознаеш тези черти, преди да се навиеш за съжителство, за да не ти дойдат като гръм от ясно небе някои неща.

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 1290210026
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

48.   Така трябва момиче, неостъпвай. Затова в болниците 8 човека от 10 са с припознаване на деца. Защото хората живеят заедно, на мъжа така му е по изгодно, не се бърка с пари, има кой да му чисти и готви. Жената вече му е вързана и хоп айде дете. И всичко това без пари.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 18494dd4a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

49.   Защо като казвате "какво значение има един подпис", не го сложите, мамка му! Жената е написала, че не иска да заживее с него преди сватба или поне годеж, което означава, че дори и да се сгодят тя ще го направи, а не както вие тръгнахте да размишлявате, че след сватбата вече е късно. Също така след като са заедно, най-вероятно се е случвало да преспиват у единия и далеч не са им чужди неща като без грим и ходене до тоалетната (както някой се изрази в по-горен коментар).

За мен сте постъпили правилно. В днешно време мъжете не уважават толкова жената до себе си - хем искат да имат такава, но хем и да са достатъчно свободни (да не се ангажират с брак). Затова първо пробват "тънко" с предложение за фактическо съпружеско съжителство и ако жената приеме, просто ще забрави за предложение за брак.

Другото, което е, има различни хора - някои жени също не искат брак - тогава няма да има никакъв проблем, но щом Вие държите да има, е хубаво, че сте си го казали, защото после да няма: "Ама ти що не си ми казала? Аз как да знам? ! " :D

Човек се опознава с времето. Може да сте заедно от 3 години и да живеете заедно, но да не се познавате толкова добре, колкото се познават хора, които са заедно от 6 години, но не живеят заедно. :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker