Как да задържа най-добрия приятел в живота ми, без да го наранявам? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да задържа най-добрия приятел в живота ми, без да го наранявам?
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 1011 пъти
Аз съм жена на 22г. Накратко, най-добрият ми приятел е влюбен в мен и то от много време насам, и макар да сме прекарали една огромна част от животите ни заедно , да имаме най-яките спомени, да се държи уникално с мен, аз просто не изпитвам това чувство към него.

В същото време обаче много държа на него и искам да го задържа в живота си, но има ли как без него да го боли, когато си намеря сериозен приятел? Или е по-добре и двамата да пуснем въжето и да ни се разделят пътищата, ако не завинаги, то поне за известно време? И след такива периоди на раздяла, възможно ли е да се върнем като близки приятели?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: c6688b4252
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Всичко е възможно, ако му обясниш каква е ситуацията, чувстава ти и желанието да останете заедно като приятели ще стане. Не го изненадвай само с новото ти гадже, че това ще го нарани!

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 78269e59d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Във всеки случай го пусни да си търси друга жена.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: e25dbee69f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Aко наистина е влюбен в тебе, няма как да го задържиш, защото всеки път когато се виждате, той ще изпитва огромна болка от това да си толкова близо до него и същевременно толкова далеч. А когато имаш връзка, той непрекъснато ще се пита какво ти дава другия повече от него.
Най-логичното е да му кажеш нещо от сорта на това, че държиш на него твърде много, като приятел и искаш да е щастлив и заради това повече няма вече няма да се срещате и говорите един с друг, за да не причиняваш болка. След време, когато той е с друга може и вече да няма такива чувства към тебе, тогава евентуално би могло да бъдете близки отново.
Но при всички положения е егоистично от твоя страна да искаш да си останете приятели, когато знаеш какво изпитва към тебе. Ти, ако си добра приятелка ще искаш най-доброто за него, както той за тебе. Така, че трябва да го отдалечиш до себе си.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 923370cb81
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Човекът иска да ти е любовник, не дружка. Извинявай, ама наистина е егоистично и неетично от твоя страна да го държиш около теб, представи си, че обичаш един мъж, а той ти предлага приятелство, докато върти любов с друга. Няма ли да се чувстваш наранена и пренебрегната? Аз на негово място няма да желая да имам никакви отношения с теб, извън едно познанство.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 5fd15b6c9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Никак. Влюбен ли е в теб, край с приятелството ви.
Същото се случи и при мен, и след много години още не мога да я забравя. Тя също не отговаряше на чувствата ми, за това по-късно се наложи да прекратим отношенията си. Нямаше как да имам нормална връзка с друго момиче, ако тя беше до мен. Знам че страдаше много заради това ми решение, но нищо не можеше да се направи по въпроса. Днес вече нямаме никакви контакти, не знам какво се случва с нея и дали е щастлива. Надявам се да е намерила щастието си.
Та толкова за най-добрата ми приятелка.
Според мен все пак опитай да сте заедно, така или иначе приятелството ви ще замине, може пък да се получи. Но пък риска да го нараниш още повече също е голям, така че нямаш полезен ход тук.
Пиши какво се е случило напред и дали сте намерили някакво решение, което аз не намерих навремето.

 
  ...


...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 890992ba77
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Да кажем че съм в ситуацията на момчето. Проблема се със той в това даден човек жена несъзнателно разбива сърцето на мъж или обратното и във двата случая. Цял живот обичаш този човек дори да отмине болката на разбити със сърцето рано или късно и твойто сърце ще бъде разбито точно от този на който си разбила ти сърцето. Прочети го 2 3пъти и си помисли над това. Дали ще си с него или не не можеш да му помогнеш няма кой да му помогне. Сам трябва да усъзнае че ти не искаш да го нараниш и за това него режеш. Тъпичко ама кво да направиш ти за него това е да на е увърташ нищо директно точно и ясно и ако прави глупости или и иска да си навреди стой до него. Няма лекарство за разбити сърца би било от полза в повече случай но стига да не изпадаме в драми 7 8 милион хора на тоз свят все един ще се намери за всеки. Лошото е че влюбени не го разбира не толкова лошо да ти счупят сърцето и да си го събереш самичък и да знаеш как да обичаш първо себе си и после другите важно кой е остава накрая.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: cbf49b94ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Начи, отиваш, пелтечиш, извиняваш се, всичко ще стане ОК. Той ще ти прости. Само, ако бъдеш добра актриса...Ето, виждаш ли в каква ситуация попаднахме? Много интересно...

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 915d0a218d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Обясни му на момчето какво е положнието и че най-добре е поне временно, да прекъснете всякакъв контакт. Така той поне ще знае къде седи и ще може да продължи напред с животът си. Сега той е заседнал на едно място и си няма и представа какво става.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 1f402226b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Аз имам много добра приятелка, от училище. Не сме били гаджета. Сега сме и приятелски семейства. Но имаме една малка, интимна тайна. Два пъти сме правили секс. Вторият път пълна програма, ако това е важно.
м42

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker