Борбата за любовта - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Борбата за любовта
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 1333 пъти
Здравейте, вярвате ли, че когато някой е упорит и не спира да се бори за човека когото обича, което значи да прави всичко за него, да се раздава на макс и да го поставя винаги на първо място пред всичко и всички,дори този човек да няма чувства към него, дали в даден момент ще си отвори очите и ще откликне на чувствата на този който се бори за него, дори тази борба да продължава с месеци или с години...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: e1b09e8015
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не знам. 6 години правех всичко,което изброи, костваше ми всичко, включително психическото здраве. Може и да става в крайна сметка, но не мисля повече да чакам, за да разбера.

От друга страна накрая накрая може да каже "благодаря ти, че не се отказа от мен"......

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: a9fc26fdd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За съжаление, когато отсрещната страна не те чувства по същия начин, е твърде вероятно никога не сполучиш. Любовта се усеща. Дори в началото да не я определиш като любов, усещаш нещо към този човек. Усещаш връзка. Имаш интерес, искаш го в живота си.

Аз се влюбих и разбрах, че това е така. Още преди да придобия някакви чувства към човека, просто на база бегло познанство, знаех че искам да бъде част от живота ми. Правех без да искам жестове на внимание и привързаност към него, още преди да добия представа, че е влязал в сърцето ми.

Имам в живота си човек, който е безкрайно влюбен в мен. Всъщност, влюбването трябва да е минало, но ме обича. Две години отказвах да бъдем партньори, половин година бяхме и накрая се разделихме по моя воля, при което обаче той продължава да ме чака и да се надява. Разбрах, защото за този осми март ми звънна да каже, че си е сменил номера - ако ми трябва... да го потърся. Иначе не се чуваме, не си пишем, не се виждаме - по мое искане.
Но за любовта му - не мога да кажа, че е направил каквото и да било лошо. Бил ми е приятел, когато съм имала нужда от такъв. Учител, когато ми е трябвала насока. Съдник, когато съм допускала тъпи грешки. Любовник, когато съм имала нужда от любов. Опора, когато съм имала трудности. Всичко е правел за мен. Не познавам човек, който да е толкова верен и последователен в действията си, да е толкова стабилен и сигурен в това какво иска.
Аз много добре го оценявам. Ценя го като човек. Обичам го по един особено тих начин, който определено не ме кара да искам да го правя щастлив. По-скоро го уважавам и ценя, обичам до някаква степен и така. Но не бих се върнала при него, не бих го потърсила дори след години, ако съм останал самотна, без партньор и възможност за деца. Просто защото не го обичам така както той мен и за мен всяко действие с него е ангажимент. Не искам да излизаме често, рядко ми се иска да го докосна, трудно ми е да не стана лигла покрай човек, който е готов да ми свали небето в краката ми. И не мисля че човек, способен да обича като него, трябва да бъде с човек, който не отвръща на цялата тази любов.

Не мисля че си струва чакането, надеждата и старанието. Ако можеш да пуснеш от сърцето си възлюбения, по-добре го направи.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 7cb2539f0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не. Ако някой го прави за мен, ще има обратен ефект, ще ми бъде притеснително, натрапчиво и досадно. Такава обсесия е донякъде плашеща. Аз също не бих се оставила с години да си губя времето и чувствата за някой, който не иска да има нищо общо с мен. Ако човек има поне малко разум и самоуважение не трябва да си го причинява. Казано е - насила можеш да вземеш, но не можеш дс дадеш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 2c260eab07
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не, това е напълно изгубена кауза. То народът го е казал - насила хубост не става!!!

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: def474d634
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз лично не вярвам имах една така връзка той правеше всичко, но не го заобичах. След това други отношения, аз правех всичко, но той не ме за обича. Тук там в сподели виждам че някои жени споделят че след време успели да се влюбят в този който ги е гонил продължително време, но.. рядко. Последно аз обичах един, не правех всичко за него, но си го чаках 1 година, накрая той каза че е влюбен също, но май не беше наистина защото след 2 месеца нямаше и следа от него.

 
  ...


...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 47b70c2099
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не и не си струва. Възможно е да те оценят заради упоритостта ти, но не и да те обикнат. Човек или те обича, или не го прави, няма среден вариант. Когато някой не иска да ти даде шанс, твоята упоритост може дамо да ти навреди. Накрая ще стане така, че ще си дала всичко за човек, който не ти е дал нищо изобщо. Любовта не е бартер, но не е и разруха. Можеш да обичаш някого, да реагираш с любов на глупостите му и да му помагаш при нужда, без да разрушаваш собствения си живот и да чакаш дъжд в пустиня. Бъди му подкрепа и нищо повече.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: affc002f5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Насила хубост не става, са казали хората. Ако другият човек не те харесва, то нищо не може да направиш. По-добре спри с борчата и се занимавай с нещо друго. Ще намериш друга-споделена любов.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: e8d0d06da2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Не. Никога. С това или се свиква и не се оценява, или в един момент отблъсква. Човек трябва да дава, за да обича, не само да получава.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 5e9886021b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Никой няма да ти каже благодаря за нищо.
Хората са егоисти и когато ти се жертваш ти го учиш колко малко заслужаваш ти и колко много заслужава той.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: a95de0345f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Гледай филма "Блу Валънтайн" много добър с актцора Райън Гослинг, там той играе в ролята на човек, който обича жена си по един удивителен начин, тя него никога!
Много добре е представено това и мъката, която изпитва мъжа в надеждата, че жена му ще го обикне.
Обичай себе си (не по егоистичния начин) за да те обичат, не си губи времето с този човек, времето лети. През това време може да срещнеш някой, който ще те заобича точно за това, което си!

Lisa

 
  ...

...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 3669f0dfbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Какво значи "да се бориш" за любовта?

Едно е двама влюбени да се борят със света, за да бъдат заедно. Товага те се борят с разни външни обстоятелства - дистанция, слухове, интриги и неразбории, други хора, които им пречат/родители/приятели, мнението на обществото... Но са заедно в тази борба.

Съвсем друго е да искаш да си с някой, който не те иска. Тогава с какво точно се бориш? Май с волята на човека, когото желаеш? Това не е борба за любовта, това е да се опитваш да принудиш някой да е с теб насила. Или в най-добрия случай да таиш неоправдани надежди...

Тъжно е, но гледай напред - и това минава, ще видиш. Дано намериш някой, с когото чувствата да са споделени!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker