Да обичаш явно не е достатъчно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Да обичаш явно не е достатъчно
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 1681 пъти
Здравейте, чета вашите истории и често се замислям кое е важното в живота, какво имаме, какво получаваме, какво не ни достига, за да сме пълноценни за себе си и за околните. Не знам, защо реших да пиша тук, но може би искам да споделя чувства, емоции с някой непознат, безпристрастен. Ще съм благодарна, ако споделите мнение, личен опит от отношенията ви с любимия човек или просто ми дадете съвет какво да променя в себе си..

И така, по същество. С приятеля ми сме заедно от година и малко.. В началото всичко започна на майтап, излизания, кафенца, и може би и двамата бяхме предубедени за другия. Той е голям симпатяга и мислех, че всичко ще приключи бързо, защото не е като да няма интерес към него, пък и той така да си кажа му е слаб ангелът. Аз съм втората му по-сериозна приятелка, и мисля, че съм най-дълго продължилата му до момента връзка. Но къде на шега, къде на истина нещата потръгнаха. Забравих да спомена, че той е на 29 г, а аз малко по-малка от него. Решихме да заживеем заедно, всъщност той настояваше и се случи. Мен ме беше страх. Но не знам защо, имахме много конфликти и то за дреболии, но го отдавам на това, че той няма опит във връзките, малко егоист си пада и няколко пъти бяхме на ръба да се разделим, но като знам колко се борих за него, правих компромиси, той също и нещата се закрепиха. Виждам загрижеността и любовта в очите му, просто е по-особен, по-остър характер. Не показва чувствата си, корто ми тежи понякога но уви. Имаше моменти на ревност от моя страна, но напълно основателна, предчувствие че нещо не е наред, прочетох няколко чата, и уж не някакво открито, но имаше заигравка. Уж не бил сигурен в мен тогава не зная. Преглътнах колкото и да ме заболя, но той се осъзна и прекрати всичко, всички отидоха в блок листата, сам беше инициатор. Явно осъзна, че има опасност да ме загуби. Аз бях страшно разочарована. Това е като цяло сега смея да твърдя, че нещата са закрепени и вярваме един в друг и в общото ни бъдеще, мечтаем заедно.

И тук идва въпросът ми... Защо аз се чувствам несигурна в себе си, защото веднъж ме е предал, дори и не пряко вероятно.. Искам да съм идеална за него, да бъда по-уверена в себе си.. Да бъде горд и щастлив с мен. Не съм нито проста, нито грозна.. Имам образование и прилична работа на бюро, средата ми е от интелигентни хора. Всеки има недостатъци разбира се, но разбрахте ме.. Може би промяна във външност, дрехи, коса, не знам. Всички плюят “кифлите”, които уж са “идеални”, но всеки се заглежда по тях и всеки мъж (почти всеки де) иска такава визия за приятелката си. Няма какво да се лъжем. Но аз като цяло съм по-затворен тип жена и основното е, че нямам финансовата възможност за подръжка на такава външност. А искам да бъда харесвана от приятеля си. Не знам какво да направя и кое да променя. Спорт, книги, повече грижа за себе си може би.
Попадали ли сте в такова състояние на несигурност в себе си и как го преодоляхте? Искам да бъда по-добра. Моля, за съвети как с не толкова голяма финансова възможност, вие се поддържате? Нещо отличително, което ви прави красиви и се оценява от половинката ви. Маникюр, мигли, хеалурон в устните, имате ли и какво ви е мнението за тези неща. Старая се, но ми е трудно. Ясно е, че ще кажете всичко е преходно, важното е какво има вътре в нас и че е прекалено. Но все пак сме жени, виждаме масата момичета. Макар че да си от масата и това не е хубаво. Всичко е толкова изкривено. Не знам и аз. Бихте ли споделили марки козметика за коса, лице, тяло, нещо с което събирате погледи, също би ми било интересно да чуя. Стана прекалено дълго вероятно, много, много благодаря за отделеното време и споделено мнение! Бъдете щастливи и се обичайте! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: fef0e9e9e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако не приема това, което си, няма смисъл да се опитваш да се променяш. Не се опитвай да бъдеш идеална, перфектна, ако той не заслужава, което май е така с тия чатове. Дано да се е спрял, макар че такива рядко спират, като наркотик им е.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: f84d64bcef
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мъжа ми не ми прави комплименти, не ми казва че ме обича, но нямам нужда да го прави. Понякога са само думи. Не е нужно да променяш нещо у себе си, трябва така да се обичаш, когато се цениш и другите го правят. Щом мислиш, че той иска различни жени и му са слаби ангелите не знам какво да ти кажа. Макар, че почти всички мислим понякога за някой друг, по хубави жени и аз се заглеждам иначе...

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 2433995257
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Мисля че сред ваучерите като всички оферти ще намериш по достъпни цени за процедури и други разкрасителни неща. Дрехи има доста модерни и запазени във втора употреба, никой не може да предположи че са купени от там с до 10 лв бройката. Все пак говоря за по добрите магазини втора употреба. Обувки на висок ток си купувам от тези които са намалени във вмзона или от олк пак не нови но не носени, тоест обувни веднъж дваж най много. За козметика там няма как да спести много но понякога Лили дрогерия пускат намаления на продукти и тогава е изгодно да се купи. Засега нямам средства за скъпи кремове за лице и си взимам масла на Икаров маслиново, от семена от Грозде и др. Все пак са качествени масла и добре се отразяват на кожата на лицето. Мигли не нося защото не ми отива на окото но, можеш да си поръчаш купища за малко пари от алиекспресс, но ще пристигнат след месец два. Както и други готини неща има там. И също можеш да ползваш кешбек уеб сайт когато пазаруваш от там, има един сайт който ти връща 8%.Засега не се сещам за друго. Но например за фондьотен е добре да дадеш малко повече пари, той може да се ползва много дълго време ако слагаш правилното количество и най добре отиди в магазин в мола където ще те нагримират в магазина и ще ти уцелят цвета и според типа кожа. Радиант в парадайс препоръчвам от там си взех моя за 50 лв. И още две неща които бяха намалени на 50 % но качествени. Общо взето не мисли че всички тези жени са заможни много от тях пазаруват точно на намаления на известните марки. По Радко имат богати мъже.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 227b7ceeff
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако си мислиш, че някой мъж ще се заинтересува от маникюра ти, хиалуроновата киселина, филърите и миглите ти, гелове и шампоани, кремове и балсами, не си харчи парите. Те не обръщат внимание на детайла, а на цялостната визия. Не се мъчи да задоволяваш ничий вкус, освен собствения ти. Колкото и пари и старания от снимките, в ежедневието не са това. Той би ти изневерил не заради външността ти, а заради слабостта на собственияда вложиш, винаги ще има по-атрактивни жени от теб, перфектната външност е мечта неосъществима. Дори и лъскавите звезди си характер, може да си идеална и пак да бъде с друга/и и то по-грозни или стари. Женкар ли е, а дори и да не е, реши ли да кръшне, по каквато и да е причина, няма начин да го спреш, ако ще да се намажеш с цялата козметика на света. Бъди по-самоуверена, уважавай повече себе си, не бъди съгласна на всякакви компромиси само за да си с него. Не го поставяй в центъра на живота си, колкото и да го обичаш. Винаги си отделяй лично време за свои занимания- било чужд език, спа или четене, спорт или каквото лично на теб ти е приятно. Не е задължително всяка свободна минута да прекарваш с него.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: efec5523e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Не знам откъде да започна, защото си задала много въпроси и то обхващащи няколко сфери от живота. Извинявай, ако пропусна нещо.

Любовта е основният и най-важен фактор в една връзка, но не е достатъчна в дългосрочен план. Вие сте двама, различни сте, всеки си има своето виждане и предпочитания. Трябва да си напаснете, което отнема време, но и кърши нерви. С когото и да си, ти ще правиш компромиси, въпросът е от какво естество са те. Едно е да ти се наложи да миеш чашите веднага след ползването им, а съвсем друго да смениш професията си, примерно. И точно това определя доколко се чувстваш добре с половинката. Оптималният вариант е да ти се налага да правиш компромиси, с които се чувстваш добре и не те потискат след време. Понякога двама души са толкова различни, че между тях се създава излишно напрежение, което ескалира ежедневно и накрая те се държат лошо един с друг, защото вече не понасят стреса. Случват се и такива неща. Ще прозвучи адски банално, но когато намериш твоя човек, ти го усещаш вътрешно. На правилното място си, когато ти е лесно да си с някого и да го обичаш, ако ще и върху вас да се излива помия с кофите.

Второ, нормално е понякога да се чувстваш неуверена, но в никакъв случай не е нормално да се чувстваш недостатъчна във връзката си. Приятелят ти е човекът, който трябва да ти посочва хубавото в теб, да ти вдъхва кураж. Защото именно това е най-голямата сила на любовта, побеждава страховете и несигурностите. Нямам предвид, че половинката ръси комплименти непрестанно, а че се вслушва в теб, разбира те и те подкрепя. Именно тези три неща те карат да се чувстваш стойностен и оценен. Е, то и комплиментите колко ти е мека косата са нещо прекрасно, но не те докосват по същия начин. Тоест, ако си малко неуверена, проблемът е личен и ще се справиш. Но ако не се чувстваш достатъчна за господина, е редно да се замислиш какво провокира тези мисли. Той ли те потиска или любовта ти те кара да искаш максимума от себе си?

Питаш още как да се разкрасиш за "без" пари. А'бе, тук ще срещнеш много противоречиви мнения, но от опит ще ти кажа, че е напълно постижимо. От теб се изисква да познаваш кожата на лицето си и да си наясно какъв тип продукти са ти нужни. Това става с четене, анализ и време. Няма да ти казвам конкретни продукти, защото при всеки формулата е различна. Ще ти кажа само, че лицето ти трябва да е добре хидратирано. Не си струва да плащаш за хирургическа намеса. Не си струва и да се мажеш с тонове грим. Какво всъщност се иска- равен тен, плътни вежди и относително забележими мигли, тоест да ги има там. Наблегни на бялата козметика, гримът само замаскира. Опитай и масажи за лице, можеш и сама. Не са ти нужни огромни плътни устни, за да си красива. Здравето е красиво.

 
  ...


...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: fec9cb09ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не мисля, че си несигурна в себе си. Несигурна си в него и си готова да се подлагаш на какво ли не, за да го задържиш. В двайсетте години си, най-красивата възраст. Какво ще правиш като станеш на 40 г, примерно? Ще си правиш непрекъснато пластични операции ли? Незнам... Проблемът е в него и в това, че ти не си сигурна в него... Аз бих избрала някой по-моногамен мъж, вместо да се тревожа непрекъснато... Седни и поговори с него. Сега, той може и да иска да уседне, да създаде семейство... Помисли сериозно за бъдещето с него. Ако трябва да харчиш непрекъснато хиляди левове, за да го задържиш, струва ли си парите и болката?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: aaf5a82506
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   "Нещо отличително, което ви прави красиви и се оценява от половинката ви. Маникюр, мигли, хеалурон в устните, имате ли и какво ви е мнението за тези неща. " - хубавият кон и под скъсан чул си личи. Щом с мазила и парцали се опитваш да го залъжеш, значи не си стока. Най важното качество на жената се намира в главата, а не между краката!

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 086b9c5ec5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От авторката :) :

Благодаря Ви за милите думи и увереността, която ми вдъхвате. Нека да вметна още някои неща. Вярно е, че човек не се променя, поне не и драстично, но става по-добър. Това, което основно ми тежи е, че той е максималист, и в работа му и вкъщи. Умея да готвя, грижа се за дома, но често пак е недоволен. Тя и зодията му е такава. Аз също съм много старателна, но не съм чак педант. Може би това е проблемът. Но той казва, че е такъв, за да мога да израстна и аз. Честен е и оценявам това. Но в крайна сметка обичам много приятеля ми и съм готова на всичко за него, защото макар и по-малко показващ емоции вярвам, че ме цени по негов си начин. Нобнаистина човек трябва да е себе си, да се обича и уважава, за да получава това и от околните. Другото, което е че той вече ме пита дали искам деца и че и на него му е време. Оценявам и това, че подхваща и тази тема, защото аз също вече искам детенце. Мислите ли, че след като говорим за това е сериозен? Когато един мъж заговори за това с друго око ли го гледате вече? Или винаги си имате едно на ум?

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 086b9c5ec5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Към номер 7 от авторката:

Всеки има право на мнение, но не сте Вие човекът да определяте кой е “стока” и кой не е. Да го залъгвам едва ли, просто исках съвет, а не някой да ме определя като човек. И къде съм споменала за “нещо Между краката”, темата е съвсем различна. :)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: f84d64bcef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   По изчакайте с децата, става по сложно с тях, тогава рака съвсем се скапваа на моменти...

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 227b7ceeff
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От година и малко сте заедно, ти домакинстваш, а той? Освен да недоволства какво прави в къщи? И това било "грижа за израстването ти"? Много фалшиво ми звучи. Грижа за теб е да ти помага, като не му харесва нещо да го направи той, не да мърмори като дърта свекърва.
"Макар и по-малко показващ емоции вярвам, че ме цени по негов си начин. " Аз пък вярвам, че човек най -често не показва нещо, което го няма. Осигурила си му комфорт отвсякъде - получава домашна прислуга плюс безплатен секс- две в едно. И вместо благодарност ти получаваш забележки и недоволства. За мен това е неуважение. Ти си хлътнала по този и си склонна да му прощаваш и да му намираш оправдания, това със зодията, извинявай, но е направо смешно. Помисли и се опитай да си го представиш след 10-15 години. И като ти говори за дете, попитай го за какво е готов - само да го направи ли или и да взема активно участие в отглеждането му? Готов ли е да сменя памперси, да на спи нощем, да го дондурка, когато плаче и т. н. да не изброявам всички грижи? Или ти ще го гледаш, а той ще ти намира кусури?
Не вярвай на всичко, което ти се говори, тук има достатъчно теми от такива повярвали, превърнали се в слугини и детегледачки, пренебрегнати от "израсналите" си съпрузи. Прочети малко и си направи изводите.
И не бъди чак толкова готова на всичко за някой, който не е готов дори за един мил малък жест за теб.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: fef0e9e9e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Никога не губи себе си, или да се променяш, за да угодиш на някой мъж и да му се кланяш като на бог.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: f84d64bcef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   12 много правилно, дори намирам прилика със себе си и мъжа ми, но на мен сигурно не ми пречи, знам ли. Аз готвя, чистя щото той не можел, понякога пуска прахосмукачка, намира ми кусури, захар имало по пода, трохи, гледам децата и не винаги е чисто, но понякога чакам да ги вземе, за да мога да изчистя. Той го гледа вечерта, колкото да ги види... Предполагам много жени са така, но много мъже не знаят какво е да гледаш дете по цял ден.. Е, какво толкова правиш? Виновни са и майките, които не си учат синовете на нищо вкъщи...

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: bf186aab99
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Разбирам те как се чувстваш до някъде. Доста често и аз се чувствам неуверена в себе си и не толкова красива. Мислила съм, че приятелят ми заслужава много по-красива жена от мен. Мислила съм си, че визуално съм по-ниска категория от него, той е красив наистина не го казвам само аз. Понякога съм си мислила, че хората му се смеят особено жените, че е с такава като мен. На външен вид съм сладка и естествена, но съм обикновена. От мен не блика женственост и сексапил, но това ми е природата. Аз никога няма да съм като онези, по които въздиша всеки мъж и жена. С времето разбирам обаче, че не това искам за себе си. Аз си се харесвам такава каквато съм. Да, и аз мога с малко пари да изглеждам добре, лек грим стилно облечена и мен ме заглеждат. Това ме дразни, защото мъжете обичат фалша обичат изкуственото, те дори не знаят че ти си стояла два часа пред огледалото за да се докараш до този вид. Всяка жена с малко грим и подбрани дрехи изглежда много по-добре. Приех факта, че той е с мен и явно наистина му харесвам такава. Аз съм земна, забавна съм, емоционална и на него не му е скучно с мен. Харесвам и мъжки неща, имаме за какво да си говорим, страстна съм и най-важното обичам го. Аз с това го спечелих, с характер и с обич, с това че ми пука за него и искам да сме добре. Относно другите неща за които говориш, че не му харесват разни неща и че е критичен, мога да ти кажа, че той няма да се промени. Има такива хора, които вечно са недоволни, ти не си длъжна да му угаждаш на всичко. В теб проблемът е , че нямаш самочувствие, но можеш да поработиш над това. Прави го за себе си, а не за него. Мисля, обаче че неговите проблеми са много повече понеже той не уважава труда ти, и иска още и още от теб. Ти не си робот или прислуга, а си негова жена. Колкото повече му угаждаш, толкова по зле за теб. Явно така си го свикнала. И аз шетам и прибирам, рядко готвя нямам време, но поне моят не ми мрънка за това. Рядко се случва да каже нещо, но аз го скастрям и се усеща. Понеже той не взема участие в домакинските неща, няма право и да критикува. Не съм ли права? Мисля, че един откровен разговор ще ти дойде добре. Явно те е страх да спориш с него, мислиш си че ще си тръгне. Правиш грешка. Аз вдигам лудите скандали, когато знам че съм права, и познай той още е с мен. Да и аз прощавам доста неща, но отстоявам себе си. Трябва да защитаваш вижданията и разбиранията си, може би тогава няма да се чувстваш така както сега. Ще имаш повече вяра в себе си, и няма да се чувстваш недостойна едва ли не за обичта му.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 9be0d5c96c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Вчера ме заговориха 3 пъти, оная вечер като излизахме с момичетата ме загледаха един куп мъже. Тайната? Излъчването. Бъди уверена в себе си, харесай се ти, за да те хареса и друг. Вярно е, че звучи страшно изтъркано, но си е истина...
Иначе тренирам редовно, ползвам кремове на естествена основа, така че да не вредят на кожата ми в дългосрочен план, почиствам си лицето редовно. Единствения грим, който слагам е спирала и ако съм на кеф евентуално сенки (последно това се случи миналата година май). А да, и обожавам да се глезя себе си, било за храна или за дрехи, или техника... Нищо изкуствено няма по мен. Това е.

Ако ти не се обичаш, как очакваш да те обича друг?

Лола

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: fcab2f889d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Номер 12 е абсолютната истина. Чети момиче, чети го сто пъти този коментар, ако трябва, за да осъзнаеш, че грам проблема не е в теб, нито във външния ти вид, нито в нищо. Проблема е "мъжа" с, когото си. "Перфекния" , дето само знае да дава акъл и да ти смачква самочувствието. Пълен цървул!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker