Любов и липса на пари - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121270)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18548)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Любов и липса на пари
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 1779 пъти
Здравейте, ще бъда максимално кратка.
Излизам с един мъж. Аз съм на 27, той на 31.
Познаваме се от дълги години, но почти не сме се виждали. Излизаме отскоро

Проблемът е, че винаги е разполагал с много пари, които в момента няма. Това влияе на самочувствието му, съответно и на отношенията ни.

През няколко дни слушам, че заслужавам повече, че той не може да ми осигури всичко, което трябва да има една жена.

Дотук добре - обясних му, че и двамата държим на парите, за да живеем спокойно, да се за авляваме, независимо заедно или разделени, но всеки човек преминава през трудни периоди.

Не сме гладни, жадни, голи или боси, в крайна сметка. Плюс това и аз работя и ми се струва нормално понякога и аз да плащам сметката, когато излезем да хапнем примерно.

За него това е недопустимо. Знам, че мъжете превъртат, като нямат пари, но вече започвам да се колебая дали е само това или му е и вид оправдание, че не може да ми предложи всичко "което заслужавам", за да не се виждаме...


Знам, че няма как да знаете. Исках да споделя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: 8e9ef7f635
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз имам пари, но ми става хубаво, когато жената се сети и тя да плати някой път сметката в ресторанта. Това означава, че е силна и независима жена и ме обича, и не е с мен заради парите ми.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 2857631128
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не мисля, че е вид оправдание. Каквото ти казва - това е. Ние мъжете си казваме директно, без завъртания, аз като мъж почти на неговите години така смятам. През 30-те си години (от 30 до 40) ако мъжа няма работа и никакви доходи самочувствието му се скапва адски много и подсъзнателно не търсим жени и връзки, въпреки че ни се иска много. Първо гледаме да уредим работа и доходи. Да работиш почти за минимална заплата, каквато е масовата в провинцията в България, е кажи речи същото. Пак нищо не може да предложиш на жената, освен минимума за оцеляване - храна и вода.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 9370bb3f23
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Според мен, опасенията ти са оправдани. Когато един мъж истински желае една жена, той планини ще премести, но пак ще я спечели. Днес не е така, но когато се запознахме с моя съпруг, той нямаше два лева в джоба си, навсякъде аз плащах. След една година на този режим направо го попитах: "Аз средството да преживяваш ли съм? " Той отвърна: "Не, ти не си средството, ти си целта! " И се стегна този човек, смени работата си, заживяхме заеднно. Минаха 7 години от тогава, оженихме се, той в момента ръководи екип в най-голямата строителна компания в България, моите пари отиват главно за някакви подробности от домакинството, примерно за плодове и зеленчуци, дрехи, обувки, спално бельо, такива неща, всичко останало го покрива той. Осигури ми наистина хубав живот, купихме къща извън града, направихме си я като за списание, в момента пиша от верандата, насреща ми има прекрасна градина, снощи посрещахме гости, както всеки уикенд. Такава амбиция го тресе мъжа ми, че чак имаме проблеми по този повод, понеже се вманиачи в работата си, след като усети сладостта на първите успехи. Обмисля създаването на собствена фирма и непрекъснато е в срещи и разговори, понеже събира хора. А в началото на любовта ни веднъж нямаше 80 стотинки да ми плати чая, който бях изпила в едно квартално заведение.
Та, авторке, вариантите са два. Или твоят приятел си търси повод да не се виждате, или просто си е загубеняк, който не умее да управлява финансите си. Той затова ги е и загубил. Ако изобщо са били негови, а не от мама и тате. И в двата случая свети червения светофар!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 676616243d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Този мъж иска да те разкара Авторке. Ако един мъж е влюбен в жената с която се среща, той никога не би и казал че той не може да и даде внимание, време, енергията си и някакви пари.

Сигурно този мъж е усетил че ти започваш да мислиш за сериозна връзка с него и тези му думи към теб са изход за него да избяга.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 579e31ecbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не би трябвало самочувствието на мъжа да се уповава само на парите. В крайна сметка тогава голям процент от мъжката част в света какво ще прави. Може да има и друго- да не би наистина да иска да се разделите? Попитай го директно и чуй какъв отговор ще ти даде.

 
  ...


...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 6bf5a43978
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Шикалкави нещо. Или е някакъв лузър или лъжец. И в дата случая не заслужава да се занимаваш с него.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 5c55de6de8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Благодаря на всички за отделеното време и коментарите.
Снощи си говорихме много, думите му се припокриват с тези на номер 2.
Каза, че от една страна много ме харесва, но от друга не му се занимава нито с мен, нито с друга. Иска първо да се нормализират нещата в бизнеса му, притеснява се от нова вълна мерки, които ще го върнат още много назад и т.н.
Че не е въпроса в сметките по заведенията, а в цялостната му ситуация в този момент.

Същевременно съм съгласна и с мнението на останалите - явно не съм жената, която може да го убеди в нещо. А и нямам желание - харесвам го точно такъв, какъвто е - амбициозен, с добро отношение и опитваш да ме разкара (без значение дали защото не съм му достатъчно ценна или защото наистина не му е до връзки).

Едновременно много се сближихме приятелски след този разговор, но и се отдръпнахме в чисто сексуален или любовен план...

Харесвам го точно какъвто е и не ми пука къде е водил другите си приятелки, а ние на този етап няма да отидем.
Обясних му, че съм жена и обичам да ме глезят, но не съм и бебе, за да разчитам, че някой трябва да ми осигури "идеален" във финансово отношение живот.

Не мисля, че имаме бъдеще, но на този етап ще се наслаждавам на всяка секунда, която имаме заедно, пък после каквото се случи.

Отново благодаря на всички за отделеното време и мненията, които изразихте.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 880b8ac8ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Номер 4 е прав, иска да те разкара по-неутрално. Ти самата, ако силно искаш нещо/някого в живота си, ще се откажеш ли поради някакви абстрактни причини? Не, нали. Изводът е ясен.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 24608fdfd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   До авторката и всички останали! На 37 съм, свободен мъж, но това ходене по кръчми, кафета и др. под. не са определящ фактор за забавление! Не са моето нещо, както се казва! Има интернет, телевизия и радио, може и гледане на домашен любимец! Покрай режима, всеки трябва да спазва мерките, както и аз! Нищо чудно някой ден да върнат пропускателните пунктове! А и бездруго човек не знае каква храна ще му сервират, което ще доведе до куп усложнения! Нито олиото им е чисто, нито нищо! Какво от това, че ги проверяват? Човек трябва да има доверие единствено на себе си! Но който обича домашно приготвената храна ще има едно наум дали да вечеря навън! Домашното си е домашно!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: e38c32c303
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Авторке, ти чуваш ли се какво говориш?
"....харесвам го точно такъв, какъвто е - амбициозен, с добро отношение и опитваш да ме разкара (без значение дали защото не съм му достатъчно ценна или защото наистина не му е до връзки).
Как може да харесваш някой, който се опитва да те разкара? Пий една чаша студена вода и си пренасочи интереса в друга посока. Човекът съвсем ясно ти е казал, че не желае връзка с теб. Кафенетата и сметките са ти най-малкият проблем. Големият проблем е самооценката ти. Ако не се отдръпнеш, както явно си била помолена учтиво, накрая този мъж ще извади ограничителна заповед, за да те държи на разстояние.
А аз си мислех, че е просто скръндза!
Ами и мен ако ме обсажда някой мъж, без да съм дала заявки, че искам някакви отношения, какво - и кафетата ли да му плащам за това, че ми досажда?!

 
  ...

...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 26e34bd5ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 3 е жена. Щом мъжът няма пари, милейди, що не се хванеш на работа ти?

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 99c865586b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Номер 3, ти можеш ли да четеш? Естествено, че съм жена, щом коментирам връзката ни със съпруга ми. Това едно. Второ, нали точно това обяснявам, че в началото аз плащах за всичко. Работех на три места, за да може да се справяме. Сега работя на свободна практика, въпреки че изобщо не ми се налага, но си обичам професията. И да ти кажа, имам даже повече ангажименти от преди.
Не си схванал мисълта ми. А тя е, че когато един мъж иска на всяка цена една жена, той мобилизира всичките си ресурси, всичките си сили, за да стане достоен партньор на своята любима. Колко ще му се получи, е друг въпрос, но ако това желание отсъства, има нещо гнило.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 5c55de6de8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Който разбра, разбра.
Който не - не, нека остане въпрос за кафета, по които ходя веднъж на месец - два.

Благодаря на хората, които изразиха градивно мнение и критика (още веднъж). Вече се нормализират нещата към по-хубаво.

Бъдете здрави.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker