Кюретаж с диагностична цел - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Кюретаж с диагностична цел
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 1561 пъти
Предстои ми абразио–кюретаж с лечебна цел тъй като имам някакви израстъци на маточната шийка, доктора каза че по всяка вероятност са полипи, но трябва да се махнат и изследват. Никога не съм минавала през такава манипулация, никога не съм правила аборт и съм много изплашена. Моля дамите минали през това да разкажат как минава, боли ли, колко трае. Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: 5241df937a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   До второ мнение допита ли се? Ако не си, задължително отиди и на втори преглед при друг лекар.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: fffcc9360d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Правили са ми кюретаж аборт,но не по мое желание а медицински причини.Слагат ти пълна упойка поне при мен беше венозно и заспиш просто.Не усещаш нищо.Цялата процедура трае 30на мин не знам при теб обаче в този случай колко време ще отнеме.След това има дискомфорт,тече кръв и трябва да носиш превръзки.Болката в като при цикъл,но по-голяма,но не е болка за умиране и не е страшно спокойно :) След това не трябва да имаш интимен контакт около 2-3 седмици и ти дават антибиотик.Това е в общи линий.Не съм искала да знам какво са правили,защото ми беше неприятно и тежко.
Спокойно и успех!

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 989859ad28
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Преди по-малко от месец ми правиха абразио в Онкологичната болница в кв. Аспарухово, Варна. Наложи се поради съмнителна ерозия на шийката на матката, искаха биопсия. Слава Богу - резултатът излезе добър.
Самата процедура може да я извършат със и без болничен престой - ако си я заплатиш на свободно - 330 лева, можеш да си ходиш веднага, ако искаш по Здравна каса, трябва да престоиш 3 дни в болницата.
Процедурата е хирургична. Консултираш се с анестезиолог, поставя се упойка. На мен ми обясняваха, че ще ме приспят и ще спя мининум 2-3 часа след манипулацията - нищо такова не се случи.
През цялото време бях в съзнание и анестезиологът ми разказваше шегички - подозирам, че не рискуваха да ме приспят, защото имам други здравословни проблеми.
Усетих силно замайване и изтръпване на тялото, самото вземане на пробата го усетих като някакво неприятно пристъргване - не точно болезнено, но доста неприятно усещане. Тъкмо взех да мрънкам и онкологът каза "Готово" и взеха да ми разкачват системите и мониторите. Върнаха ме в стаята и ми наредиха да лежа и да спя, но аз си бях в пълно съзнание, не чувствах нито замаяност, нито отпадналост, а и отчаяно исках да си ходя... , след десеттина минути взиране в тавана, станах, облякох се и отидох да ми подготвят документите. Имах слабо кървене и болки в корема два дни след това - после всичко приключи, не съм вземала обезболяващи, защото не бяха силни болки. Неприятно е, но не е чак толкова страшно и не е болка за умиралка. Страшното в цялата процедура е резултатът - пожелавам Ви да е добър.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 7551e8b7ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   На мен ми правиха мисед аборт с кюртаж в 10г. с. заспах събудих се и нищо не разбрах

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 8179958235
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Отиди на второ мнение! Освен това на нераждали жени кюретаж не се прави. Една докторка ми предназначи хистероскопия (неинвазивна процедура) или кюретаж, защото "откри" полип. Е, полип се оказа, че нямам. Освен това тя не сметна за нужно да ми спомене, че като нераждала жена аз трябва да направя хистероскопия. Бясна бях! А дори нямах нищо за махане. Задължително за твое спокойствие и сигурност се допитвай до второ и трето мнение ако трябва.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker