Да остана ли при него или не? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Да остана ли при него или не?
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 1244 пъти
Здравейте, аз съм жена на 28 и с приятелят ми сме заедно от две години, а от малко повече от една живеем заедно. Отношенията ни бяха наред, без сериозни конфликти и разминавания. Откакто коронавирусът се появи в България обаче, аз съм силно разтревожена по ред причини, една от които е собственото ми здраве. Аз съм много болнава и след всеки грип получавам някакво усложнение и ми предписват антибиотици, имам хроничен цистит, леко нарушено кръвообращение и едва преди няколко месеца отказах цигарите, защото вече се чувствах много зле от тях и се задъхвах супер лесно (пушех от 16-годишна възраст, и то по много), теглото ми също е малко под нормата и не качвам килограми колкото и да ям. С две думи, страх ме е, че има голям шанс нещата да протекат зле, ако се заразя с ковид. Работя от вкъщи, пазарувам само с онлайн доставки, включително за хранителните продукти, спазвам всякакви мерки, излизанията ми са единствено с приятеля ми, и то само с колата и сред природата, където няма хора - за федербал, разходка или нещо такова. Не се виждам с никой от началото на пандемията. Тук идва проблемът с него - той се пазеше отначало, но му писна и започна да го кара през просото, работи в претъпкан офис, размята някаква маска по джобовете, не я носи почти никъде, пътува насам натам при роднини, обядва с колеги и прочие, лъже ме че прави едно, за да съм спокойна, а всъщност прави съвсем дуго и вече му нямам никакво доверие. Разбирам го, той никога не боледува, живее му се и болестите са нещо далечно за него. В началото се ядосвах, вече съм се примирила с този факт. Щом не иска да се пази - това си е негово решение и очевидно не мога да го променя, но така излага и двама ни на риск, а сякаш не му пука. Аз се отделих да спя и обитавам отделна стая в момента, но напрежението и притесненията вкъщи доведоха до появата на паник атаки, което с години не ми се беше случвало. В момента съм на кръстопът - дали да опазя връзката си или да заживея сама, тъй като имам апартамент в друг квартал, в който не съм пускала наематели и все още е празен. Според мен изнеса ли се, връщане назад няма, а не мога да взема решение какво да правя. Ако има хора, които са на мнение, че короната не съществува, ще помоля да се въздържат от коментари. Всички останали ще помоля за някакъв съвет. Благодаря за вниманието.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: ac36c9fac3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Короната съществува, но то си прекалено параноична. Шансът да се заразиш и нищожен, а да умреш - още по-малък. И аз бих се дразнила на мястото на приятеля ти. Не си разваляй връзката заради глупости. Още много време ще трябва да живеем в присъствието на вируса. Колко време смяташ да се криеш от света?

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 2e03b77599
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   С толкова различни мирогледи, а и предвид факта, че той не те уважава и те лъже "за да не му надуваш главата", по-добре го зарежи. Не ми звучиш като да умираш от любов по него, ще си намериш по-нормален човек. Аз също бих прекратила такава връзка, някой ден ще остареете заедно и пак ли ще си ходи по забавления...

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: c76db4d044
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Остани при приятеля си. Не може да се опазиш от всичко. Представи си, че се нанесеш в другия апартамент и там се разболееш от съсед примерно. Това е вирус, няма как да се опазиш. Ползваш общ асансьор с други хора, нали? Не може да си седиш все вкъщи, отиваш до магазина, разминаваш се с хора, всичко е възможно. По тази логика трябва да спреш да живееш. Не вярвай толкова на медиите. Най-голямата манипулация е чрез използването на страх. Живей нормално, прегърни гаджето си, излизай с него, забавлявай се. Или прекарай живота си затворена вкъщии пазеща се от всичко живо. Избора е твой.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 6b15a43e1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Просто си прекалено параноична. Не е полезно за психиката ти.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 747bf05d60
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Здравей, вирусът съществува и някои вече го изкарахме. Мисля, че предвид развитието на нещата в момента в България, трябва да свикнеш с идеята, че рано или късно ще бъдеш изложена на вируса (ако вече не си била). Не можеш да живееш в страх, нито затворена с месеци и години. Стоенето вкъщи е много по-разрушително за имунната система. Колкото и да се пазиш, това просто е страшно заразно и много лесно се пренася и разпространява. Да - вирусът е опасен, непредвидим и удря точно по слабите места. Аз също имам хронични заболявания, заради които се притеснявах. Неприятно е, но ако си обръщаш внимание и започнеш да вземаш активни мерки още при появата на първите симптоми и не се лъжеш, че е просто настинка и можеш да го караш навън и на крак, шансовете да премине без усложнения и да не засегне дробовете са повече от добри.
Приеми, че е неизбежно рано или късно да се сблъскаш с вируса. От теб зависи да си по-добре подготвена. Изчисти си храненето, ако още не си. Наблегни на пресни плодове и зеленчуци, лимони, качествени източници на протеини и качествени мазнини. Пий много вода. Изключи тестото, сладкото и млечните продукти от режима си. Бъди по-активна навън сред природата, излизай по-често на разходка, запиши да тренираш нещо, свързано с аеробно натоварване. Съгласувай с личния си лекар, какво би могла да вземаш като хранителни добавки, за да подсилиш организма си. Ще се справиш. Не можеш да живееш само в страх, изолирана зад четири стени - сама вече виждаш какви плодове почваш да жънеш от това, че доброволно си се карантинирала. Ще се справиш!

 
  ...


...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: a6696a4be2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   На това твоето му се казва хипохондрия. И лечение от него няма. Хипохондриците са много неприятни за съжителстване.
Иначе при разумно спазване на дистанция, дезинфекция и маска, не пречи да се излиза. Можете да отидете на селски туризъм, има чудесни къщи за гости, съвсем празни сега.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 5bcc2f2558
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Горкото момче, дори не подозира, че искаш да го зарежеш заради такава тъпотия. По-добре да се разделите - по-добре и за него, и за теб. Жените винаги с лека ръка забравяте всичко хубаво (със сигурност е имало такова през немалкото години, през които сте били заедно) и ств готови да сложите края заради една такава простотия С или без вирус - животът продължава и не може да искаш от него да спре да живее нормално. Ако искаш поговори с него, излей си душата и ще ти мине за някакво време, но се съмнявам да останете заедно, щом се е стигнало дотук. Даже не съм сигурен, че короната е истинският проблем, а има нешо друго.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 0021d16b2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Ще започна с това, че имам астма и съм в рискова група. Освен това от години пуша и това допринася. За няколко години 6 пъти взимам в болница от сезонен грип заради усложнения.

Не мисля, че поведението ти е нормално и адекватно. Звучиш като една параноичка и откачалка. Освен това модерните “паник атаки” сами си ги измисляте и сами се диагностицирате. Спаси момчето от тормоза, който му налагаш обсебвайки него и дома му. Посети и психолог.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 625e65d206
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Когато започна пандемията, дядо ми разказа една басня: Тръгнала чумата да ходи в едно село. Като разбрала за това, една майка затворила дъщеря си в ракла, за да не я намери чумата. Дошла чумата, измрели много хора и си продължила по пътя. Майката отворила раклата и видяла, че дъщеря й се задушила и умряла вътре.
Та така и твоята работа. Познавам няколко души, които са много по-болнави от тебе, често са по болниците по различни причини. Излизат си отново сред хора и нищо им няма. Изолацията повече ще те разболее от самия вирус.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 707213cdca
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Виж, и аз съм преболедувала короната и никак не е страшно. Една позната ( възрастна жена при това ), беше болна от рак. След това се разболя от короната без симптоми. И се оправи. Изкара го много леко, а имаше рак. После почина от рака, но това е друг въпрос. И въпреки че почина от рак те я вкараха като починала от ковид. А тя вече се беше оправила отдавна! Така че бройките са фалшиви. А относно приятеля ти не се развеждай, поговори с него. Обясни му че се притесняваш. Надявам се да съм помогнала!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker