Доколко важен е за вас годежния пръстен? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Доколко важен е за вас годежния пръстен?
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 1605 пъти
С приятелят ми се познаваме от няколко години, като последните 3 години той работеше извън страната. Виждахме се веднъж годишно за по 2 месеца. Беше ми изключително трудно да съм във връзка от разстояние, но вече се прибра за постоянно и всичко е ок. Искам да отбележа, че съм била вярна през цялото това време. Знам че и за него важи. И двамата сме осъзнати хора и вярността е важна за нас, за да има истинска връзка.
Обаче... предложи ми да се оженим, ей така, както си вървяхме, даже не се гледахме един друг в конкретния момент. Как да кажа, все едно ме попита искам ли дъвка. Съгласих се, защото го обичам. Той не е За годежните пръстени. Колкото и нескромно да звучи, мисля че заслужавам пръстен поне... след цялото това чакане...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: e31b49b80f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ша умра от смях. Предполагам, че той заслужава часовник, може би, за това че не те е оставил с пръст в уста, след като си го чакала.
Мъжете, в болшиството си, не са романтични и нямат такива бръмбъраи в главата. Освен това, всичкит тези румантики, се очаква, че те ще ги плащат. Жената само стои и обича.
След като, той не ти дава това, което очакваш, защо не го зарежеш. А и, до сега къде си гледала.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: cf5ae77782
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Имаме 45 годишен брак по любов и още се обичаме. Не ми е купувал годежен пръстен, това е излишно. Не е стиснат, изкарва много пари и купувал ми е много подаръци, бижута, часовници. Ти си се съгласила да се ожените, млади, съвременни хора сте, това е условност. Приемаш го като материална награда ли? За вярност и преданост?
Вярност, преданост и любов нямат материален израз. Замисли се всъщност ще бъдеш ли наистина щастлива с този човек, имате ли общи интереси, хобита, можеш ли да търпиш гадната му страна на характера, приоритетите ви общи ли са? Поговорете за деца, жилище, бъдеще, всеки от вас се е променил мйого за 3 години.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 5d41bff3d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Аз получих годежен пръстен. Вече 10 години не съм го свалила от ръката си. Нося го с гордост и често хората заглеждат годежния пръстен и халката ми, които са сложени заедно на един пръст, и двата са с малки камъчета и се допълват заедно. Но около мен няма жени с годежни пръстени, явно е рядкост вече. Аз съм на 31г. между другото.
За нас е важен, защото е ритуал, но пък може момчето да няма възможност, това не значи че не те обича. Виж, ако има пари и харчи е лошо, но ако е бедно момче е важно какво има в сърцето!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: b13afcba5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И той е подходил дърварски, и ти малко прекаляваш. Във всеки случай можеше да е по-изобретателен, а не да го изтърси така. Дори едно "пръстенче" от станиол или отварачка от кенче бира можеше да извади, паднал на колене. Щеше да е мило и сладко, пък реалният пръстен ще си дойде след време, голям праз. Не казваш дали това му е поведението през цялото време, има хора, които съвсем не са романтични и досетливи. Ако иначе се държи добре с теб и усещаш, че те обича, не е болка за умиране.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: c55046ae33
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Различните жени имат различно мнение. Според мен е важно човекът до теб да те познава и да се примири с такива дреболии като това, че искаш пръстен. Не е фатално за финансите му, не е нужно да струва хиляди, но теб ще те зарадва жеста.
От друга страна, изкривеното ми съзнание много харесва предложението, което ти си получила, защото е съвсем неподправено, неорганизирано и лишено от шума, който годежите имат по принцип. За мен пръстенът е просто красива и незадължителна вещ.
Това е само моето мнение, няма никакво значение, че то не се припокрива с твоите виждания, защото говорим за теб в тази тема. Искам да кажа, че правилният мъж е много по-важен от наличието или липсата на пръстен, въпреки това можеш да поговориш с годеника си. Предполагам, че ако му обясниш човешки, че ти се иска да го направите една идея по-официално и романтично, би следвало да те разбере. Пак казвам- не е нужно пръстенът да е много скъп
Желая ви цялото разбирателство и любов на този свят! :)

 
  ...


...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: ecd416bc8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   При нас се случи по сходен начин. Много ми е криво, защото си мечтаех за това, а стана толкова обикновено. Хората като разберат, че ни предстои сватба питат къде ми е годежния пръстен, което е нормално, те не знаят, но ми бъркат в раната и се чудя какво да измисля.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 1fca44895f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   И на мен мъжът ми ми предложи вкъщи и без пръстен. Честно казано останах малко разочарована, но приех и сега имаме щастлив брак. Просто не всички мъже са романтични натури, каквито ни се иска, и не всичко в живота става според нашите представи. Някои хора не са особено оригинални, но не е болка за умиране.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 22237f5f6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Оххх, милата... ами... мисля че си права... много мъже не носят пръстените си, но при жените е друго. При нас това е като трофей, хаха. А и ясно заявяваш пред света, че си имаш мъж. Жените взимат тези неща доста по-сантиментално и лично, затова може би мъжът ти пренебрегва необходимостта от пръстен. Мисля че трябва да говориш с него и да му кажеш, че за теб това е важно... няма нищо по-важно от честната и отворена комуникация в една връзка... хубаво е да се питаме тук в този сайт, но така често избягваме реалния събеседник, към когото трябва да се обърнем... затова те съветвам да седнете и да си поговорите както трябва по тази тема...

Относно предложението - това е прекалено детско и лешо смешно дори, да ти предложи на улицата? Сигурна ли си, че не го е направил на шега или го е казал ей така, да те подготви един вид за ИСТИНСКИЯ момент? Ако е бил сериозен, за мен това е доста безотговорно и дори тъпо! Но всеки си има своя начин... не знам какъв е мъжът ти, може би е по-притеснителен, тих, за сметка на креативен и оригинален?

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: f16048c4a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   според мен трябва да му кажеш. при повечето момичета годежът и сватбата не са просто някакво събитие, а е нещо което са чакали и мислили от малки. винаги когато нещата не се случат по начина по който искаш се разочароваш и така е и в твоя случай. според мен ако го обсъдите ще стигнете до консенсус. успех :)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 9806a39ad7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Аз съм омъжена с деца, нямаме пръстени, оженихме се в делничен ден, без сватби, рокли и дандании. Вместо да храним и поим хората си направихме страхотна екскурзия двамата. Годеж също не сме имали. За което не съжалявам.
Ако обичаш някого и си му била вярна за някакъв пръстен ли си го правила? Би трябвало да те радва предложението му, макар и не като по филмите и факта, че ще сте заедно.

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 4613413ae6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Почти всичките ми приятели са на тоя хал, живеят заедно, но от кумова срама или от натиск от родители/половинка се прави някакво жалко подобие на предлагане/годеж, като голяма част от тях даже не купуват пръстен и не правят каквото и да е събиране, макар и скромно, като особено трагични са една двойка на 40, мъжът извади един пръстен на баба му и го даде на жената и оттогава твърди, че са сгодени. Ако искаш се жени, ако искаш недей, но такива трагични имитации са без коментар.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 9a4d457d17
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Получих годежен пръстен на 18-ата година от връзката ни.
Никога не ми е бил фикс идея, но когато видях - закупен от "Тифани и Ко", подбран внимателно, за да е в тон с другите ми пръстени, разбрах че си е струвало чакането и че този човек наистина държи на мен, обича ме и си е направил труда да разбере вкуса ми за бижута и да ме зарадва. Това говори много повече от хиляди обяснения с думи.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 197adfd875
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Те халки не носят вече, ти за един годежен пръстен. Ако толкова искаш, кажи му, не е въпрос дори за пари - има и по сто лева, златни с циркони. На мен ми предложиха с бирена капачка тип пръстен, на шега... Ама моя наистина се оказа стиснат. Късно го разбрах, хаха.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: b1df68142b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Твоят поне иска сватба, а моят ми подари един пръстен.когато разбра че ще става баща и с това ще си остана. Вече всичко си има той няма нужда да се бръкне с още пари поне за подпис. Ама аз съм си виновна изобщо не трябваше да забриминявом преди да подпишем поне.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 5980390f5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Бих носила халка, но годежен пръстен не ми трябва. Нито шумна сватба. Трябва ми човекът, с който да остареем заедно.
Ако толкова държите на стереотипите и ритуалите, измислени от някой си някога, цял живот ще сте разочаровани от брачния си живот защото ще имате изисквания и нужди, които другият не е длъжен да ви покрива. А на мен ми казват, че съм имала високи очаквания към мъжете. Вижте се какви очаквания имате вие и за какви глупости!

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: c2c43c5788
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Предложението за брак с годежен пръстен не е българска традиция. От познатите ми, знам само една двойка, която е направила годеж с пръстен. А за поколението на родителите ми пък въобще да не говоря. Това е някаква култура привнесена от Холивуд, която надявам се да не се прихване в България, както други "празници" (Св. Валентин, Хелоуин, комерсиалната Коледа и т. н. ).

Нека да предположим, че мъжът няма да се изхвърля с някакъв скъп пръстен за над 1 000 лева, а да вземе някакъв за 500-600. Ти не би ли искала вместо пръстен за тези пари да идете на екскурзия някъде за три дни, до Барселона да речем, като по този начин отпразнувате годежа си и да ви остане един скъп и мил спомен до края на живота ви. Пръстенът е просто една вещ и както почти всички вещи не означава нищо. Докато спомените са почти всичко.

Колкото за самия начин, по който ти е предложил - да, не е било най-умното нещо, което е могъл да направи. Но някои хора просто нямат чувство за такт, но това не означава, че по-малко хора от другите. Просто всички сме различни. Като искаш романтика си кажи директно, щом той не схваща, че е важно за тебе.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 3377bdbd7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Ми да ти дам аз един пръстен тогава, ей го битака до нас.
Неее, не си толкова евтина нали, пък и толкова много си чакала, как без годежен пръстен, бива човеко да се бръкне за няколко хилядарки мъчени пари и на него да му е кеф за диамантена дрънкулка да ги даде.

М31

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 3377bdbd7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Аз пък не държа толкова на пръстен.
По ми е важно моят мъж да ме обича.

М56

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 506dcf6c57
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   За мен е изключително важен и супер много се кефя на моя. Имам приятелки, които са от 5-6 г. във връзка и все още не са им предложили и доста често се заглеждат завистливо по моя годежен пръстен и халката. Много е жалко, че повечето мъже не са романтични и в днешно врене не се държи на брака, на традициите. Годежният пръстен не е милиони има по 100-200 лв. и то златни. По пръстена, с който ти предложи може доста да се съди за връзката и това колко добре те познава.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: d4dce72c0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Аз носих годежния си пръстен 3 години. Все не ни оставаше време да организираме сватбата. След като се оженихме официално и сложих халка, го свалих и сега си го нося като обикновено бижу според тоалета.
Историята на този годежен пръстен е забавна. Коледа е, ние сме у родителите ми. Идва моментът да си разменим подаръците. Всеки подарява някакъв голям пакет - вътре комплект хавлии за баня, дамска чанта, аз подараявам сервиз за хранене, на мъжа ми - мечтания му електрически коплект за бръснене и т. н. Идва неговият ред и той вади някакво съвсем миниатюрно пакетче. Леко подтиснах разочарованието си и го отворих. Вътре - кадифена кутийка, която той взе от ръцете ми, в този момент родителите ми се изнизаха от стаята и аз съвсем се обърках. И той коленичи като по филмите и започна обичайната за такива случаи тирада: обичам те, искам да прекарам живота си с теб и така нататък. Казах "Да". Отваря той кутийката, вади пръстена и.... той не ми става.
След празниците първата му работа беше да иде да поръча нов. Да, обаче и той пък ми беше голям и пак не ставаше. Изработиха му трети. И в ювелирния магазин му казали: "Ако и този път не стане, донесете някой пръстен, който годеницата ви носи, за да мерим по него". Той рекъл: "Ааа не, ако и този път пръстенът не стане, ще търся булка, на която й става, че ми писна вече! " Третият пръстен обаче се оказа по мярка.
И така някак цифрата 3 се оказа числото на връзката ни. 3 години по-късно се оженихме на 3 май.
Какво да ти кажа, авторке, тук повечето ти казват, че то мъжете просто не са романтични и това с пръстените са глупости. Може и така да е, но ако ТИ си романтична, би трябвало мъжът до теб да знае това и да се съобрази с него. Пръстенът е жест, който задава тона на целия брак. Той означава, че мъжът уважава твоята чувствителност, желае да те направи щастлива и цени тадициите. Аз съм твърдо ЗА годежния пръстен, пък бил той и сребърна халкичка с камъче, защото дори да не е скъп говори много за отношението на мъжа към жената, с която свързва живота си. Пръстенът е ритуал. Ние в нашето ежедневие често подценяваме важността на ритуалите, а те са начин на комуникация.

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: d4dce72c0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Номер 15, ако мъжът ми навремето беше извадил пръстена на баба си - семейна реликва - щях да бъда на седмото небе! Ето, това вече щеше да е истински романтичен жест!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: cf6816e295
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Мъжката любов е такава:" Обичам те, ама ако можеш да ми излезеш максимално евтино." Затова нищо не дава или не го прави както трябва.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 6e6ffc0015
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Ако за теб е важно, кажи му, го. Моя ми предложи по същия начин. Казах му, че държа и на пръстена и то да е диамантен.
Това, че за някои жени пръстена не е важен, няма значение ако за теб е важен. Просто му го кажи, защото мъжете не ги знаят тия неща, не четат мисли. Кажи му го.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 6e6ffc0015
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Моя като ми предложи без пръстен, го питах това сериозно ли е, защо няма пръстен?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 716575db1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Жена съм. Няма какво да се лъжем- кофти начин да ти предложат. Това, че няма пръстен също не е приятно. Но все пак може би просто не е романтичен. Пръстенът, предложението не са толкова важни, ако се държи добре с теб и сте щастливи заедно и се разбирате. Но ако цялото му отношение към теб е както и предложението му... бягай докато е време.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker