Бившия ми се появи... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Бившия ми се появи...
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 2064 пъти
Здравейте, имам си приятел от година и полвина, нещата при нас вървят доста добре за сега, естествено че като всяка друга двойка си имаме спорове, но ги решаваме. Та, преди да излизам с него, имах един приятел, най - ужасната връзка някога. Той беше отвъртително равнив, забраняваше ми да се виждам с приятели, с роднините ми. Забраняваше ми да работя заради колегите ми. Пълен ад, правише скандали постоянно, а аз оставах при него от страх, не веднъж ме беше заплашвал.

Разделихме се, защото той трябваше да замине за чужбина по работа. Караше ме да тръгна с него, но аз бях категорична, че няма да оставя всичко тук. След много скандали и караници, той замина сам и щяхме да подържаме връзка от разстояние. Той замина и след няколко месеца аз скъсах с него, от тогава не съм го чувала, е до този момент.

Вчера той ми писа от някакъв непознат номер. Започна да ми казва, как се е променил, как ме е обичал, и щял да направи всичко за мен. Явно се е върнал в държвата и сега пак ме търси. Аз само го оставях на сийн, не му отговарях.

Обичам приятеля си, той е страхотен, но е ревнив, не като болест, просто понякого е малко повече ревнив, и е много агресивен, към мен не, но ако някой го издразни, не се знае докъде ще стигне... За това и не му казах, че бившия ми ме тормози вербално, не знаех как ще реагира, не знам дали няма да ходи да го смаже, способен е, не искам да му създавам проблеми, така или иначе тези дни са му в повече.

Всичко до тук беше лесно, дори и постоянното му спамене, по 100+ съобщения на ден, и същп толкова обаждания. Блокирвах го, и той все си намираше от къде да ми пише.

Вчера вечерта, бях на клуб. Приятеля ми имаше малко работа и не дойде, бях с общата ни компания. Отидох до бара, да си взема още за пиене, и кого да видя там. Бившият ми. Дойде до мен и почна да ме моли да се върна, почнаха заплахи към мен и към партньора ми. Почна да ме дърпа, аз почнах да му крещя да се разкара от мен. Добре, че едно момче дойде и понеже той бе навътре с нещата в клуба, онзи ненормалник го изгониха. Но той продължаваше да казва, как това не е края, как ще дойде до нас и ще си ме пребере.

Момчето, което ми помогна, е един от най-добрите приятели на партньора ми. След това той ме закара до вкъщи, помолих го да не му казва, за това което е станало в клуба. Той ми каза, че няма да му казва, за сега, защото в момента, имат и други проблеми, но че трябва да се оправя с онзи ненормалник, защото ако моят разбере, щяло да стане страшно, и че е трябвало сама да му кажа.

Не знам какво да правя. Как да разкрам онзи от мен? Трябва ли всъщност да кажа на приятелят си? Ако дойде до вкъщи какво да правя? Объркана съм. На полицията доверие нямам, даже и той няма страх от тях, така че те не са решение. Моля, ако някой има някакви съвети, нека ги каже. Благодаря за вниманието.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: ac028e5c4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами, не знам как се натрисаш на двама еднакви откачалки последователно .
Но,явно ,ще трябва да му кажеш и да се обясняваш защо до сега си крила .Съветвам те да направиш това ,за да ограничиш първия навлек .

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 18326457f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Първата ти грешка е, че не си му отговолила. Това не е комуникация и ти го провокираш още повече. При първото писане, трябваше да напишеш, нещо в стил. Нещата при нас са приключили. Ще те помоля да не ме притисняваш повече. Край.
Ти какво правиш, нищо и влизаш в още интриги. Понякога жените сами са си виновни с неадекватното си поведение.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 759834ce08
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Че то и на настоящия ти май му е толкова акъла колкото и на бившия. Същия неуравновесен, ревнивец и склонен към насилие. Очевидно ти се събираш все с такъв тип мъже, такъв ти е изборът. Което говори нещо и за теб... Начинът по закон е да подадеш оплакване в полицията и да го предупредят. Другото са селско-цигански истории - боища и заплахи. Като са толкова тъпи, да се трепят за една пОтка, техен си проблем. Може и ти да отнесеш някой шамар.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 1388f8ca6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Иха... а аз си мислех, че моят бивш е зле и е загубена кауза.

Съжалявам, че ти се налага да преминеш през този изключителен стрес и някой изобщо си позволява да те тормози по такъв отвратителен и психопатски начин. Минала съм по твоя път, но в по-лека форма, зная за какво става дума.

Искам да знаеш следното — бившият ти не се е променил. Вероятно и никога няма да се — по все още обсебеното му поведение си проличава, че е слабохарактерен, безпомощен и най-вече чисто и просто лабилен. Вероятно е обиколил насам-натам, проучил е терена, ако ме разбираш; осъзнал е, че никоя зряла и адекватна жена не би се вързала на номерата му (тъй като и аз самата зная в началото колко добре ухажват подобни индивиди) и е решил, че може най-нагло и нахално отново да се бърка в твоя живот, изпуснал златното шаранче (т. е. теб). Пожелал е да нахрани егото си. Игнорирай го, но сподели със сегашния си приятел, смятам, че той трябва да знае, че съществува жалко подобие на мъж, което те заплашва.

При мен историята беше по-лека — абсолютно токсична връзка, приключила след 2 месеца скандали, обиди и типично селяндурско поведение от страна на 20-годишно бебе, гледано от мама и тате. Аз не позволявах да ме настъпва и съответно арогантността ми се проявяваше във всеки един момент, в който той придобиваше дързостта да твърди, че съм „пропаднала“, „няма да успея“ и т. н. За липсата му на деликатност, кавалерски подход и т. н. няма да говоря — беше фрапиращ случай. До ден днешен и мои приятелки се възмущават на решението ми да бъда изобщо някога с подобен човек — една от тях беше потресена, след като излезе заедно с нас двамата и видя как аз му плащам някаква книга, чу го и как коментираше колко умна, красива и напреднала е бившата му; наблюдаваше заедно с мен как си пише с нея точно пред носа ми. Момичето беше стъписано и ми каза, че не е срещала по-голям простак. Съвсем директно, дори се и извини, че трябва да ми го каже, но се е налагало — сега осъзнавам, че е била напълно права. След като се разделихме, започнаха разни съобщения, фалшиви профили и т. н. — беше стигнал дотам да ми пише къде уж случайно ме е видял. Започна и да ми праща снимки (като някакъв папарак) къде ме е забелязал. За щастие, отказа се. Аз бях споделила и на родителите ми за тези случаи и те бяха готови да ми съдействат, ако случайно прекрачи съвсем границите. Не беше филмово или драматично, но все пак като момиче е нормално да желая да се пазя. Блокирах наред. Мина около година, но той пак се появи с лицемерни подмазвачески съобщения и абсолютно психопатско предположение и въпрос. Реших да отговоря възпитано, че не желая да общуваме и не съм заинтересована, тъй като исках да го знае, за да спре и да не се повтаря. Естествено, непроменен, човекът си изпя старата някогашна песен на нов глас и беше блокиран.

В момента съм доста щастлива — постигнала съм целите си в образователен план, пълна отличника съм в университета, имам доста добри приятели, подкрепа от семейството ми, както и буквално сродна душа, която е до мен, разбира ме, обича ме и ме приема като всичко, което съм. Човек, който знае как да се държи, има отношение; показва ми, че съм важна, значима и специална ежедневно.

Искам да кажа на всички, които са били с човек, който не ги е оценил — това не е краят на света, този индивид не определя стойността ви. Ще намерите някого. И той ще е много по-добър.

Успех! Не се поддавай на провокациите му!

Ж20

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 91d9808431
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Иска ми се да можех да разбера страховете ти по-добре, но истината е съвсем друга, явно сме много различни. Никога не съм се притеснявала да споделям на човека до мен, защото именно така се гради доверие. Представи си утре бившият ти праща 20 съобщения докато обядваш с настоящия... мислиш, че той няма да погледне, да разпита, да направи всичко, за да разбере? Друг път. Хората не са глупави, те виждат и най-малката промяна в поведението ти. И ти не бъди глупава, най-добрия му приятел да си замълчи за бившия ти- да, може би за месец, не по-дълго.
Сядаш с твоя приятел и му казваш, че бившият ти ти пише, но не му отговаряш. Обясняваш и защо. Разказваш му за клуба и го уведомяваш, че не искаш драми и боеве, така че да не прави нищо зад гърба ти, понеже това автоматично ще рефлектира върху връзката ви. Ако се сбият, викаш полиция. Ако бившият дойде да думка по вратата, викаш полиция. Има си законен ред за подобни казуси и нямаш причина да се страхуваш. Ще го накарат да подпише протокол, което се вписва и при следващ проблем, ще имаш едно доказателство в плюс. Никой нищо не може да направи, без да си понесе последствията. В случая не си в смъртна опасност, можеш спокойно да си вдигнеш брадичката и да се държиш като готов победител. Желателно е и да пишеш на бившия буквално четирите вълшебни думи- спри да ме тормозиш. Ще блокираш непознати номера докато не му писне, но и това ще се случи.

 
  ...


...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: e028bf1938
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Като се замесваш със селски “мутри” и отрепки сърбай сега цял живот попарата и да те е страх едно кафе да изпиеш. За такива като теб съвети нямам. Ти сама си си го избрала и си седяла с него, позволяваш му да те тормози после ревеш по форумите.. Ако семейството ти е читаво нека те се намесят. Ако не е вече е ясно, че в този триъгълник всичките сте един дол дренки.

Кенди

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 9641373e17
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Пускай ги на дуел и който оцелее ще е твой! Напоследък все такива каши описвате, на това ли казвате любов? Клубове, алкохоли разни разгонени мачовци, и на това викате връзка!? Не това не е връзка, това са елементарни авантюри, нищо повече!

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: eddf5771fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Кажи на приятеля си но първо да ти обещае да не се саморазправя с него, и така.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 0659ff5d57
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Човек ще си помисли, че ти харесва вниманието на този бивш, затова нищо не казваш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: e0c9bb5eb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   И на мен също ми харесва вниманието на бившия, и аз също винаги му оставам влажни следи сиин.
По-сложно стана, когато се намеси и рдин от по-предишните, на края дадох на всички и верно доволна останах.

Ж16

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 1143e23b8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Може да отидеш в полицията и да подадеш оплакване. Показваш и съобщенията и разказваш бялата история и да провериш как стоят нещата с ограничителните заповеди. Има голям шанс ако го глобяват всеки път като те доближи да се откаже.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: c9a47ff866
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   кажи на сегашният ти приятел защото после ще излезеш курва и лъжкиня. Кажи му, пък каквото ще да става, но най-добрият вариант е казваш на приятелят ти и отивате в полицията да подадеш жалба за тормоз. Имай доверие сега заради зачестилите от няколко години насам домашно насилие и убийства между съпрузи, партньори, бивши партньори ще ти обърнат голямо внимание и на него също.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 870542d3ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   А като чукне на вратата, докато си със сегашния, какво ще правиш?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker