За една далечна любов - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

За една далечна любов
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 1773 пъти
Здравейте. Хубаво е, че намерих този сайт по случайност. А явно и не е било случайно. Искам да си споделя мъката и да чуя мненията ви, защото ми е трудно вече месеци наред.

Историята ми е ето такава. На 30 съм и никога не съм имал гадже. Дори не съм излизал на среща. Просто съм прекалено затворен и си търся един единствен истински човек до мен за цял живот. С годините съм се опитвал да започна нещо по жицата няколко пъти, и в България, и къде ли не. Накратко казано, нещата или не се получават, или отсреща всичко внезапно спира. Да, съгласен съм, че е хубаво да търся наблизо и на живо, но не е толкова просто за хора като мен.

Миналата година публикувах такава темичка в чуждестранен сайт с цел да си намеря някой, но не очаквах да се получи нещо. За моя изненада ми писаха двама човека, но естествено не се стигна до нищо съществено. След няколко дни бях приятно изненадан от още едно съобщение. Започнахме доста... неубедително, като тя ми каза, че е американка, а аз й казах, че не харесвам американците. Е, отчасти е полякиня. Важното е, че продължихме с разговора и дори започнахме да си пишем едни дълги писма, защото и двамата ги обожаваме.

Няма да ви отегчавам и няма да описвам всички подробности. Но за сравнение с всички други проведени кореспонденции, тук всичко е различно. Никога не съм имал съмнението, че "не е за мен", нямал съм вътрешно чувство, че нещо не е наред. Накратко, според мен тя е идеална, ако мога да се изразя така. Знам, че няма съвършени хора. Умна е, хубава е, добра е, искрена е, не е повърхностна. Има в пъти по-голяма заплата от моята, но това е само повод за гордост от моя страна. Харесваме същите неща, не харесваме същите неща. Обожаваме приликите си и пренебрегваме разликите. Имаме и общи мечти. Искаме да се срещнем. Искаме да сме неразделни. Дори ми каза, че иска да научи български, което за мен е много важно. И двамата сме такива по-затворени, имаме малко познати, не обичаме телефонните разговори, тълпите и т. н.

И все пак, всичко продължи до преди няколко дни. През цялото това време сме си споделили разни снимки от ежедневието. А снимки на самите нас си споделихме след няколко месеца писанки. Не сме си говорили, но си изпратихме гласови записи. Исках повече, но не бързах за никъде. Отначало си пишехме почти всеки ден. След време започнаха проблеми с нейни приятелки, та съобщенията се разредиха. Като цяло аз винаги намирах време да й отговоря скоро, но при нея не винаги беше така. Естесвено, че ми се искаше да пише по-често, но не беше голяма работа. Отделно аз си имам психически, здравословни и семейни проблеми. С времето се оказа, че и тя има такива. Целта ми винаги е била да си помагаме и да се подкрепя взаимно. Обаче...

След няколко месеца, тя внезапно спря. Минаха 3 седмици и аз написах едно писмо като за последно. Не знаех какво точно да мисля, но очакванията ми бяха като от предишни такива случки, просто човека отсреща спира по незнайни причини и това е. За моя изненада получих отговор доста бързо и много се зарадвах. Някъде в мен започвах да осъзнавам, че този път е различно. Оказа се, че е решила следното - чувствата й към мен не са се променили, но не може да ми даде това, което иска и което заслужавам, например да ми пише често.

Продължихме си по старому, но след месец пак спря. Този път не ми писа за три и половина месеца... Беше голямо мъчение за мен, а за нея не знам. Аз й пишех през няколко дни, но не получавах нищо. Стреса в работата ми съвсем допълваше картинката. По някое време вече не издържах и споделих на една позната, а след това осъзнавах все повече, че е много важна за мен, много повече отколкото си мислех. С големи мъки я накарах да пише. Вече имаше проблеми с ежедневието й заради вируса, беше много наплашена и стресирана. Според нея, в такива ситуации е безполезна и явно няма смисъл да ми пише.

И така още месец с откъслечни отговори от нейна страна. Беше по-трудно, но имах чувството, че нещата се пооправят. От време на време сме имали и големи недоразумения, поради които едва не сме се разделяли. Дали заради езика, дали нещо друго, няма значение. Но ето отново, без да го осъзная, изминаха три седмици без нищо от нейна страна. Този път и аз не писах, но нямаше разлика. Накрая не издържах, но получих същия кратък отговор - заради цялата тази ситуация, тя не може да ми даде това, което заслужавам, още повече пък да успее да дойде тук да се видим. През следващите два дни й писах и пратих запис да ме чуе. На третия ден беше рожденият ми ден. Чаках, но така и не дойде. Не промълви нищо. На сутринта на четвъртия ден й писах уж за последно, като казах и следното - ако пише пак, да ми обещае, че няма да ме изостави никога повече.

Олекна ми до някаква степен. Но все пак мисля всеки ден. Всичко ми напомня, дори неща, които не би трябвало. В нея има два големи проблема, предполагам породени от някого като е била по-малка. Единият е, че не иска да се чувства изоставена. Другият е, че се мисли за грозна до такава степен, че иска да си направи пластична операция. Явно това я кара да се обвинява, че не е достатъчно добра. Дал съм й телефона си, но не очаквам да звънне. След около месец и тя ще има рожден ден, и още от сега не мисля да пропусна да й пиша. Направо нищо не разбирам. Объркан съм, а сигурно и тя е. Чудя се какво трябваше да направя по друг начин, как да я убедя. Казал съм всичко, което мислех, което можех да се сетя, и то поне по няколко пъти. Ох! Благодаря, че ме изслушахте.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: 4d15720f64
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако правилно съм разбрала същност вие никога не сте се виждали, така ли? Моят съвет е да отидеш при нея или да приключите, така само с писанички нито сте във връзка, нито си дължите нещо ( под "нещо" разбирай най-вече вярност) един на друг. Просто е крайно време за някакво развитие.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: e92cda07eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Ами на момичето му е омръзнало това вечно писане, което е напълно нормално. В началото е интересно, но в един момент като няма развитие, нещата замират. Ами това се е случило при вас. Единствено ти продължаваш да си вкопчен в нея. Плюс продължаващото писане от твоя страна те прави досаден и я отблъсква още повече. Казвам ти го от женска гледна точка. Спри до тук, помисли за реални отношения с момиче. Трябва да преодолееш себе си, няма как. Ако искаш пълноценни взаимоотношения, трябва да преодолееш себе си и да излезеш от черупката си. Аз също съм свит и затворен човек, но не се оставям на страха и просто да се завра някъде, ами живота го изисква от мен да се преодолявам. Разбери че хабиш време и чувства във фантазия. Никой няма да ти ги върне после. Вложи ги в нещо реално, така имаш шанс да откриеш човека за теб.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 4768453860
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Напълно разбрах твоите терзания, но това, което не ми стана ясно е защо да не може да ти пише често? Да, в кризисни ситуции и аз общувам основно с близки хора (разбирай роднини и много близки приятели), но това не означава, че игнорирам всички останали, просто комуникирам по-рядко с тях. Нищо не й коства да ти пише по някой ред, не е казано всеки ден, а примерно през ден-два. Но или не си ѝ толкова важен, за да я е грижа за твоите чувства, или се опасява, че връзката няма бъдеще и предпочита да я прекрати още сега. Не знам как би следвало да действаш оттук нататък, но ултиматума, който си поставил при последното писмо го отчитам като грешка. Едва ли ще постигнеш нещо с него, а очевидно и ти самият не се чувстваш по-добре, въпреки че твърдиш, че ти е олекнало. На практика все още се тормозиш. Аз лично на твое място бих изчакала известно време, за да видя дали отсрещният човек ще поеме инициативата, т.е. ако ми пише - добре, ако не - просто слагам край и продължавам напред.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 3f470db760
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Реши си проблемите ня първо място. После ти й поискай телефона и й се обади. Поеми инициативата. И бъди по-учтив. С колко американци си общувал, та веднага си й казял, че не ги харесваш? Бъди мил.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 5f9439e95b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Звучиш като голям налеп, при това доста отчаян. Жените харесват уверени мъже, които не тичат след тях. Остави я тя да те потърси. Ако не го направи, запази достойнство и се откажи.

 
  ...


...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: f2002c473d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Хей не сте единствени аз съм по същия начин и съм само на 19:). Доста съм затворена и може би поради това съм си нямала приятел до сега, чакам точната половинка която да остане с мен за цял живот, чакам любовта. Важно е да поддържате контакт но може да иска да остава насаме от време на време затова да не пише, и аз правя като нея понякога с целта да остана насаме с себе си и да се освежа и да осмисля някои неща и собственото ми поведение или когато съм тъжна и не пиша с никого от време на време, винаги се опитвам да бъда идеална и да бъда мила и добра но това е проблема за хората защото те не са така, надявам се всичко да бъде наред с вас и да сте заедно завинаги, да се срещнете, да се гушнете и да бъдете заедно, не е лесно, може би сега сте в изпитание от съдбата но се надявам да останете заедно и да бъдете щастливи на добър час! :)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: c3d1876c07
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От автора:

Благодаря за отговорите. При нас нещата са такива: още отначало сме тръгнали да търсим нещо повече от приятелство с условието за абсолютна истина във всичко, което споделяме. Като си поговорихме се оказа, че тя иска връзка, при която сме винаги заедно, например дори да отидем до магазина, пак ще сме двама. Не бях се замислял, но идеята ми харесва.

Така де, вярвам й, но смятам, че опитах всичко, за което се сетих. Опитах да й пиша, опитах да не й пиша, казах й за ми сподели от какво толкова се притеснява, че няма проблем да ми пише по-рядко и т.н. Казвала ми е, че иска да ми пише ако може по два пъти на ден, но явно не може и реагира по обратния начин. Вместо да пише когато може, изобщо не пише. Смятам, че й трябва някаква емоционална помощ да преодолее тази неувереност в себе си. Като че ли мозъка й блокира от паника и неувереност, че не може да ми пише често, че не успява да ми даде това, което заслужавам и подобни измишльотини.

Търся начин да отида или тя да дойде, като и преди сме го обсъждали и стигнахме до извода, че ще е по лесно тя да дойде. За обратното, така или иначе не ми е дала точен адрес, бях я помолил поне за да й пратя нещо, но явно беше в неподходящ момент, когато се беше затворила. Мисля си, че ако се видим, ще успеем да си изясним мото неща, ама сега проблема е как да се стигне до там.

До 5:
Винаги съм бил учтив и мил с нея. Ако ми беше дала телефон, със сигурност щях да се обадя. А колкото до американците, както казах, аз не лъжа, а се оказа и че и тя мисли като мен, не харесва повечето американци по ред причини. Иначе изобщо нямаше да продължим да си пишем повече от няколко дни.

До 10:
Много благодаря за милите думи. Успех и на теб!

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: e9aa9fb34e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   По-активно я карай, макар че според мен нейното са само оправдания. Ако иска ще намери време и начин да пише.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: e6641e9e29
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Авторе, тя не те харесва толкова, че да иска сериозна връзка с теб. Ако няма други кандидати освен теб, сигурно в един момент ще те вземе, че да не стои стара мома.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 96b8bb1b16
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Що се занимаваш с глупости? !

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 63e83cb586
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Просто ѝ кажи, че много я харесваш и искаш да се видите вече. На твое място бих си поставила някакъв срок, примерно, ако до края на лятото не дойде, спри да се занимаваш с нея. Защото така само се привързваш все повече към някакъв образ, който е предимно идеализиран от твоя страна и само ще страдаш. Кажи ѝ да дойде, настоявай да обмислите сериозно кога и как да стане, ако продължи да те мотае ѝ пожелай успех в живота и продължи напред.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 9f0c6ec882
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Писането не е нито връзка, нито обещание за такава. Ще споделя моя история. Преди няколко години в някаква си там група се запознах се един англичанин. Започнахме да си пишем всеки ден, защото си допаднахме като мислене. Идеята на това занимание от моя гледна точка беше да си упражнявам английския, пък и събеседникът беше интересен, търгуваше с антиквариат, много интелигентен човек. Месеци наред си разказвахме семейните истории, бистрихме политиката, споделяхме си кой как се чувства, за Коледа му изпратих български суджук и бурканче лютеница, той на мен - бродирана от майка му покривка. После ме покани на един концерт, за да се видим, аз не отидох, просто нямах време, а и този мистър Дейвид Хендерсън ми беше просто част от забавленията през свободното време. И накрая пичът взе че ми предложи брак! Ей така, без да ме познава. Тогава се наложи да обясня, че аз имам връзка с мъж, когото обичам, и че цялата тази кореспонденция не е с цел търсене на партньор. Когато се омъжих и изпратих на Дейвид снимки от сватбата, той спря да ми пише. Явно човекът си е търсил булка. Така че, авторе, не залагай много на това познанство! Това, че някой разговаря с теб, не означава, че той е влюбен или дори само привлечен от теб като мъж.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: bdd22b3434
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Здравейте, не искам да Ви разочаровам, но сигурен ли сте че това е истински профил, че зад този профил стой именно жена, че е годините за който се преставя, че няма семейство и деца.... За да не остовате огорчен има видео чатове, просто ако Ви се обади отново е писане бъдете категоричен, и ясен че да да прадъжите или не да осъществите тази връзка. Ако откаже тази образна комуникация, сложете КРАЙ, нещата са ясни, че има проблем и явно филм/лъжа. Ако е така и За да не Ви боли не се надявайте нямя смисъл, приемете като урок по- добре така, живота е т устроен, че зад вяко нещо има смисъл, извечете ползата и човека за вас чака, без да ви използва. Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker