Той иска бебе, а аз не знам.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Той иска бебе, а аз не знам..
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 1074 пъти
Здравейте, приятелят ми е на 29, а аз на 27. Заедно сме от година и 10 месеца. Тези дни сме на почивка с братовчед му и неговата жена, те имат дъщеря и тя дойде с нас. Тя е мъничка, на 2 годинки е. Той сега прекарва много време с нея и явно му е хрумнало, че и той иска дете. Вчера, когато си лягахме, той от нищото ми каза, цитирам " Хайде да си направим бебе". До сега никога не се планирали да имаме дете. И също аз имам спирала, и той знае, когато го питах нали знаеш, че аз имам спирала, той ми каза "ми ще я махнеш". В разцвета на кариерата си съм. И чуствам, че още не съм готова за такава отговорност. Мисля, че и година и 10 месеца връзка не са достатъчно за да имаме бебе. И сме много заети, работите ни могат да бъдат от сутрин до вечер, и то без почивка. Не знам, според мен ни е още рано, или пък е просто някакъв страх от моя страна? Вие какво мислите по въпроса?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: 2ddca142a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не прави грешката да му угаждаш. Ти ще го носиш това дете, ти ще го раждаш и ти ще си тази, която ще трябва да изостави кариерата си на заден план, поне за определен срок. Така, че съвета ми е в никакъв случай не му се връзвай, освен ако самата ти, го искаш истински. Ако не те разбере, мъже под път и над път, да мислиш за себе си не в егоистично. Успех

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: d270a5732c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Когато си готова, трудно е и ако не го искаш ще съжаляваш, за работата има да си работиш доста... Аз имам две деца и съм на 30. Първото родих на 26.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 81abfee9f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Тъкмо си в началото на кариерата си. Аз направих тази грешка. Родих и се разделихме година след това и сега кретам на държавна службица, а можеше да съм бизнесдама и мениджър. Направо ме е яд

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: d2355d7d5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Щом не ти идва от вътре недей ,щом си кариеристка карай си я така ,а след 5-6 г отново ще си кариеристка и пак ще мислиш така ,а той вече ще има дете от друга ,а ти стара чанта ще си на френдската борса

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 897f48b014
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не прави грешката да му раждаш дете, само защото на него му е хрумнало изведнъж, че го иска. Детето е отговорност за цял живот и дори и да се разделите някой ден със сегашния си партньор, то детето ще те обвърже завинаги с него! Когато сте готови и двамата, иначе ще ти бъде много трудно, най-вече на теб.

 
  ...


...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 79ca435104
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Подобни решения винаги са много индивидуални. Има двойки, които се решават след година заедно, а има и такива, които чакат 6-7 години. При всеки е различно, няма правила за тези неща.
Едно нещо мога да ти кажа със сигурност и то е, че ако не се чувстваш готова или все още имаш съмнения за връзката си, по-добре да не правиш глупости.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: bfe4b409d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Чакай, чакай, после като си готова и искаш, няма да има с кого най-вероятно!

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 9fe964c0d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Вие сте в идеална възраст за деца. Кариерата няма да избяга, но с времето забременяването може да стане по-трудно. Познавам няколко такива жени, които на около 40 се сетиха, че кариерата няма да ги топли цял живот. Едната извади късмет и успя да хване последния влак и да забременее. Така че роди и поотгледай децата си и после можеш да си продължиш работата.
Аз винаги съм искала деца, но всичките ми уж сериозни гаджета умираха от страх да не станат бащи. Едвам намерих мъж, който иска да създаде семейство. Разликата ни е 17 години, но сега съм майка и съм щастлива. По-младите в днешно време не са на тази вълна. Радвай се, че твоят мъж е сериозен и си направете детенце. Има време да работиш, но няма да си вечно млада.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 521be41514
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Само, че на 27 е съвсем нормално да имаш дете и с всяка година шанса намалява. Отвори нета и прочети от специалисти по репродуктивни проблеми за възрастта за раждане на деца. Доц. Щерев казва за първо дете оптимална възраст 18-24 г. , ти си на 27 и това, че някоя родила след 40 безпроблемно и т. н. са просто историите на нечии живот, . но нещата не стоят така от мед. гледна точка и с възрастта и начина на живот е факт, че вероятността намалява.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 00e25d2a35
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Щом усещаш, че ти е рано, значи ти е рано. Човек трябва вътрешно да се чувства готов за идеята, това че на някой баба му на твоята възраст вече е имала 5 деца, нищо не значи.
Вие още нямате брак - малко ми е странно, че приятелят ти не е готов още да се омъжи за теб, но да те забремени не вижда проблем. С това дете поне едно две години няма да си конкурентноспособна на пазара на труда, той има ли възможност да издържа безстресово и теб и детето след като ти спрат майчинските? Мислите ли за собствено жилище? Може да дойде доста нанагорно за него, ако трябва да плаща и наем и да покрива и разходите покрай бебе. Много мъже имат ентусиазъм за дете и си представят някаква идеална картинка на семейна идилия, но реално не са готови за съжителството с малкия човек и битовизмите. Безсънните нощи, ходенето по лекари, бъркането на каши, сменянето на памперси и постоянната миризма на ако, изнервената, уморена и напълняла съпруга, недостига на средства и нарастналите разходи... след раждането изведнъж започват да се изнервят и чувстват измамени и разочаровани. До колко имаш доверие на твоя човек?

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: eaf27bc7a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Честно казано за деца няма подходящо време, най вече в България. Аз родих преди месец и в болницата са наглидах на преждевременно родили, стари родилки на по 37 години с усложнения дори и по млади имаха усложнения. При нас бебето стана след 1 година опити при положение че не сме пазили а аз съм млада. Работа винаги ще има, цял живот човек ще работи, но това дете което в първите години се променя всеки ден, всеки ден става все по различен, просто човек забравя всичко друго. Моят съвет е да не се бавиш защото на фона на забързаното ни ежедневие и стреса си нямате представа как оказва това влияние, но и бебето ще бъде твоя отговорност.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker