Ако и двамата сме свободни, ще бъдем повече от приятели - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Ако и двамата сме свободни, ще бъдем повече от приятели
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 1955 пъти
И съм ядосан, и съм тъжен, страшно раздвоен и не знам как да процедирам.
За мен любовта е равна на свобода, на доверие и т.н. Не мога да обичам задушаващо, не мога да налагам моите желания върху друг човек, уважавам всичко в жената до себе си. Както в настоящата си партньорка, така и в бившите си.
С настоящата сме заедно от близо година. Честно казано, не се вълнувам и не съм се вълнувал особено от миналите й връзки. Питал съм я буквално на две, на три - колкото да придобия бегла представа за любовния й живот. Но ми стига да виждам това какво дава на мен, каква е към мен. А тя е невероятна сама по себе си. Ако някога съм си мечтал как трябва да изглежда, да се държи, каква трябва да бъде перфектната половинка - представял съм си нея. Влюбен съм, много меко казано. Обожавам всяка частица от нея и за краткото време, през което сме заедно, не съм намерил и едно нещо, което да ме дразни.
Тя не е съвсем така спрямо мен. Със сигурност ме обича. Но и със сигурност периода й на влюбване мина и замина за броени седмици. Онзи период, в който нямаше търпение да ме види отново, въпреки че току-що сме се разделили. В който правеше и невъзможното, за да прекарваме повече време заедно. Когато беше достатъчно да ме види за 2 секунди, за да се усмихва цяло денонощие след това.
Аз съм още в тази фаза. Непрекъснато правя някакви малки неща за нея, неочаквано романтичен съм спрямо нея, искам да сме денонощно заедно и само тя ми е в главата от сутрин до мрак.

Още в началото на връзката ни, може би на първия месец, тя ме запозна със свой приятел и приятелката му. Даже излязохме с още една двойка. Честно казано, не съм разпитвал кои са, от къде се познават и т.н. Каза ми, че въпросния младеж й е близък приятел, запознали се на работа, след това се запознала и с приятелката му, но тъй като те двамата не правели нищо един без друг рядко се случвало да излизат заедно, тъй като пък тя като била сама й било тъпо да бъде третото колело. Звучи логично.
Хората ми харесаха нея вечер. Всички с различни професии, разнообразни мнения. Интересно ми бе да си говоря с всички тях. От време на време започнахме да излизаме и шестимата, или пък четиримата.
Приятелката на въпросното момче (мъж е, но на мен ми изглежда много малък и не мога да го нарека така) от време на време се заяжда с моята партньорка и от време на време подхвърля някакви странни изречения насред нищото. От рода на това да внимават какво правят, ако по някое време ги оставим само двамата. Казвала е "Точно с теб няма да го пусна да ходи сам никъде." и някакви такива. Които може би трябваше да бъдат червени лампички за мен, но не съм обръщал внимание. Скоро бяхме на море с тях и едната вечер момичетата заспаха рано, а ние двамата останахме до доста късно предвид кога бяхме станали. Стана въпрос за приятелката ми и той беше много активен в хвалебствията за нея. Помислих си, че е влюбен в нея, то няма как иначе да ти направи впечатление и най-малкия детайл, както и няма как и най-малкият детайл да ти допада. Започна да ме човърка това, но не започнах да ровя същата вечер.
След няколко дни бях останал само с приятелката на въпросното момче. Завъртях разговора покрай отношенията на половинките ни и тя ми каза, че преди време са имали вземане-даване двамата. Нейния не се е разделил с нея, но бил много влюбен в приятелката ми. Чела техни чатове, в които разбрала съвсем нови неща за него, които никога не й е споделял, а към него момент са били вече пет години заедно. Каза, че си мисли, че заради приятелката ми все още не живеят заедно, не са се оженили и създали семейство. Според нея той все още е влюбен в нея. Питах я тогава защо е с него. Каза, че не може да си представи и една секунда от живота си без да е обвързана с този младеж, затова си го държи и се надява, че все пак всичко е минало и е потушено. Каза, че има показатели за това - момчето не крие (вече) чатовете си с приятелката ми, както и не трие нищо от тях. Не пазел някакви подаръчета от нея на видно място, не се дърпал като го целува пред нея и изглеждал отново както преди отдаден във връзката им. А и това, че приятелката ми била с мен и откровено проявявала обичта си към мен било също показател за това, че явно нещата са утихнали.
До тук добре. Но мен продължи да ме гложди, защото научавам "пикантните" истории от трето лице. Реших, че няма как да пропусна да питам приятелката си по повод младежа. Тя беше доста откровена в разказа си. Каза, че е била влюбена в него, че със сигурност още го обича, но вече е по-скоро като приятел. Каза, че ако не е бил с приятелката си, със сигурност вече са щели да имат семейство, но той не е пожелал да се раздели с нея и тя се е отдръпнала. Много боляло, много трудно го превъзмогнала, но й бил наистина ценен. С времето нещата утихнали и открили, че могат да бъдат просто другари. Било им важно да поддържат връзка, бил й много близък. В процеса на разкрития изръси нещо от рода на това "Ако и двамата сме свободни, ще бъдем повече от приятели". Подробно разпитвах за това и ми обясни, че според нея те си пасват идеално и когато и да попаднели в тази ситуация със сигурност щяло да излезе нещо добро. Питах я дали би ме зарязала, ако се разделят с приятелката му, каза ми, че не би. Чувствала се щастлива с мен, не мисли, че има някакви проблеми, в бъдещ момент навярно би била щастлива да създадем семейство заедно и да градим общия си живот. Както той не би се разделил с приятелката си, така и тя не би се разделила с мен. Но ако попаднели в ситуация, в която да са сами, според нея биха отворили сърцата си за любовта помежду им.
Много неща изговорихме като цяло. Не мога да пресъздам всичко. Разбрах, че държи на мен и ме обича, но и разбрах, че имам повод не за двойна, а стократна ревност. Преди приемах доста спокойно познанството им, защото не ми е давала повод да си мисля, че има чувства към друг освен мен. А сега ми се разкри напълно нов свят в сърцето й.
Какво ме ядосва? Това, че научавам след толкова много срещи с тях едва сега за случилото се между двамата. Безкрайно много ме изнервя факта, че е премълчала 99% от всичко и ми е казала буквално нищо за това от къде произхожда приятелството им.
Тъжен съм, защото в разговора ни установих, че за него може да изкаже много повече ласкави неща, отколкото за мен. Не намирам това за нормално. Винаги ми е казвала, че държи на свободата във връзката ни, например. Всеки от нас има право да прави всичко, което поиска без другия. Ако иска да отиде на море с приятелки, няма проблем да отиде без мен. Ако искам да ходя на фитнес, мога да си ходя сам. Въпросната двойка не е така, те не правят нищо един без друг и това е, защото младежът е много ревнив. Съответно питах я това как го приема, как си го представя и тя ми каза, че с нея той се държи различно, а и тя, когато имала чувства към него, нямала нужда от никакво пространство и искала да са денонощно заедно и да не се разделят. Питах я не смята ли, че е проблем, че с мен не изпитва същото. Каза, че го е изпитвала, но е отминало. Но и смятала, че така е по-добре - всеки да запази личността си във връзката и някаква самостоятелност. Тъжен съм по-скоро затова, че осъзнах, че тя има чувства към него все още. Може да не си ги признава пред самата себе си, съответно и пред другите, но съм убеден, че го обича. Убеден съм и че той я обича. И не просто това, но и за това време са запазили влюбеността си, така гледат един на друг. По мое мнение.
Раздвоен съм, защото мисля че трябва нещо да направя. Или да я лиша от него по някакъв начин, или да затвърдя връзката си с нея като заживеем заедно (не е като да не съм го подмятал, не иска), или да се разделя с нея.
Първият вариант ми се струва невъзможен. Аз не съм такъв просто. Не мога да си представя да й наложа да не се чува с него, да не се виждаме с тях. Странно ми е да й забранявам някакви неща. В крайна сметка тя е във връзка с мен, но животът си е нейн. Не чувствам, че имам право да се меся по такъв начин.
Бих заживял с нея веднага, бих се оженил за нея и бих имал деца от нея. Влюбен съм. Не си представям друга жена да бъде до мен. Въпросът е там, че тя не изпитва същото. Когато съм подмятал да се премести при мен, все е казвала, че още не чувства, че е дошъл момента, не била готова за такава стъпка. Съответно не мога и да си помисля, че би се съгласила да се оженим и т.н. Нещото, което ме тормози в този момент, а вече още повече, е че тя никога не е изказвала някакви мечти за общото ни бъдеще. Аз съм й споделял и е казвала, че е хубаво, или пък че няма как да стане. Но от нея такива идеи не извират. При онзи ни разговор я питах дали вижда общо бъдеще с мен. Каза, че да, но не успя да опише какво си представя. Тоест не е мислила, не е мечтала.
Да се разделя с нея би било просто най-ужасното нещо, което съм си причинявал сам. Не мога да си представя ден без нея, не мога да не знам как е, кога е станала и какви са плановете й за деня. Искам да съм до нея във всичко. И не знам как ще понеса това да я пусна, знаейки и че ще бъде сама и няма кой да се грижи за нея. Не че не може да се оправя сама. Просто е жена и трябва да има кой да я закриля.
Не знам какво да направя. Страх ме е, че виждам края на връзката ни. Независимо дали сега или в бъдеще. Мисля че просто трябва да си призная, че тя не изпитва същото към мен и няма шанс някога да го изпита. Не знам дали трябва да остана с нея в този случай. Искам. Просто не съм сигурен, че има смисъл.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: cc39948511
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първото! Или прекъсват връзка или се разделяте! Но според мен теб те е страх, че ще предпочете него пред теб и за това не поставяш въпроса!

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: a2f8ab2cd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Сложна ситуация. Значи и двамата се обичат, но не искат да се разделят с половинките си и да се съберат. Това може да означава няколко неща-като са заедно нещата не вървят, може да означава, че са от хората, които не позволяват на бившите да имат свой живот, а са завинаги техни. Може да означава доста неща. Въпросът е какво ти правиш в тази ситуация? Аз си мисля, че и двамата рискуват, защото от два стола се пада на земята. Не могат хем да ви имат, хем да са близки. Според мен постави ясно въпроса на приятелката ти-разделя се с него и престава да го мъкне навсякъде с вас. Или ти се разделяш с нея. Другият вариант е ти да си затваряш очите цял живот, а това не е лесна работа и изисква наистина сериозна мотивация. Има и трети вариант-тя да те излъже, че се разделя с него, но всъщност да продължават да имат някаква връзка, дори и приятелска.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: f0ab65f185
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Каква връзка ще затвърждаваш бе брат ми? ! Та, ти сам си си отговорил на въпроса. Тоя филм с близките приятели на жената не го ли знаеш? !
Много близък и бил, та затова видиш ли си го държала. Не мой човек.
Държи го, щото при най- малкия момент ще го изчука, ако вече не го е 100 пъти още преди да се запознаете.
Тая твоята те върти, както си иска, ама вие като ги захвалите тея жени, като заредите едни суперлативи за тях, а те като са сами ви разкатават фамилията. Не ти пожелавам да чуеш женски разговор за собствените им гаджета, ще се хванеш за главата. Ти си мислиш, че те обича, че била влюбена...
Батко, жените се интересуват само от секс и от някой, който да им предоставя повече сигурност и ресурси, материални блага за нея и детето и по възможност да не работи изобщо. По природа не са моногамни, ако ще тука всички жени от сайта да се нахвърлят да ми обясняват и на мене и на тебе как не било така и аз съм женомразец.
Спрете да живеете с розовите очила за тея жени и да си мислите колко прекрасни са.
Заеби я тая курва и започвай начисто. Била държала на него и го обичала. Добре бе пич, ти сериозно ли вярваш на това, което ти казва?
Баща ти не ти ли е казал едно време, че жена като направи и каже нещо значи е точно обратното, та това и децата го знаят.
Послушай ме сериозно зарязвай я, щом отвътре те гложди значи шестото ти чувство се е включило точно навреме и ти казва истината.
Никога не пренебрегвай чувството, че нещо не е наред. Била влюбена в него, ами като е влюбена да ходи да се чука с него... кво и слушаш лъжите. Ей не се научихте, не знам на колко си, ама не се научихте майка му стара

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 3402d0f430
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами, разбрал си истината (ударно) и сега, предполагам, си в момент на отрицание - как така без нея, не мога да я оставя и т.н. Но истината ще започне да те "трови", ще започнеш все повече да се съмняваш, да обмисляш, да изстиваш малко или много. Може би ще започнеш постепенно да си представяш живота без нея или да се оглеждаш за друга. Самата идея да си с човек, който има толкова силни чувства към свой приятел и да ти говори подобни работи, е ужасна. Никога няма да си спокоен, за нищо не можеш да повярваш. Все ще се чувстваш като някакъв компромис. А когато се срещат, в главата ти ще преминават всякакви възможни сценарии дали пък точно този път няма да им прищрака нещо и работата да стане? Жива мъка си е.
Остани с нея, но зарежи надежди и очаквания, ако можеш да имаш такава връзка. Подготвяй се за края просто и/или се оглеждай за нещо друго.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 5a1bb3f711
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Отръдпни се леко, спри да се интересуваш, не пиши и ще видиш как ще и станеш интересен и ще почне планини да мести, за да те види. Сега си предвидим, държи те на каишка, знае, че ако и потрябваш си там, на часа. Бъди умен, ако я искаш, трябва да го играеш сякаш вече почва да спира да ти пука толкова, почти не пиши, не звъни... пробвай и виж

 
  ...


...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: a14b9255da
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Човече, сори, че ще ти го кажа, ама според мен тя си запълва времето с теб и само чака удобен момент онези да се разделят. Знам, че ще ти е ужасно трудно, ама не си трови нервите повече с това момиче. Имам и друго да кажа, ама няма смисъл, това е най-конкретното.
Успех!
Ж. 27г

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 8d478e8efc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Отвори си широко очите, виж и приеми истината. Госпожица Идеална съвсем не е толкова перфектна, колкото ти си мислиш. Ползва те като заместител да и чешеш егото и пОтката и да хвърля прах в очите на другото момиче, че уж има гадже и сериозна връзка и вече с бившия са само дружки. Докато в действителност не може без него и към него я тресе същото, което ти изпитваш към нея. Ако ти беше с по-твърд характер и не си за свободата, личното пространство и пр. бла бла, досега да те е зарязала, но ти си добричък и не и пречиш да си общува с любимия. Допускам, че ако още не са консумирали (меко казано)"приятелския" статус скоро ще го направят. Тя е готова за това, както ти го е казала.
Честно казано, изпълняваш доста жалка поддържаща роля в този фарс - ролята на добрия влюбен глупак, приел да е на второ място, петото колело на каруцата. Щом това не те кефи, раздели се с нея. И не я мисли, няма да е сама, ще намери друг "закрилник" да я обгрижва, докато го води за носа.
Сори, но не виждам бъдеще за връзката ти.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 5121692a92
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Остави я, не се мъчи с нея, вземи мен :D Това в кръга на шегата. Не си струва да си с някой, който не държи на теб и да се тормозиш с такива мисли. Може би трябва да си поговорите и да й кажеш тези неща. Постави въпроса да живеете заедно още сега и да спрете срещите с онзи. Ако не иска - работата е ясна. Можеш да си загубиш още няколко години от живота, но това пак ще свърши зле.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 40f8e60b9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Колкото и да ти е трудно и да не искаш да е истина, да, приятелката ти не само, че не е влюбена в теб, но и не те уважава като мъж изобщо. Не мога да си представя да кажа на гаджето ми, че тоя или ония , ако е свободен ще сме много щастливи и бих имала семейство с него. Страшно неуважителна, та чак глуповата постъпка. Не иска и да живеете заедно, не си представя бъдеще с теб, а ти се чудиш има ли смисъл да си с нея. Ами не, няма, и то колкото повече време минава толкова по-трудна ще е раздялата за теб. Събери сили, остави я и си търси щастието на друго място, с тази нищо хубаво не те чака.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 23d598ff67
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   "Да се разделя с нея би било просто най-ужасното нещо, което съм си причинявал сам" - ей тук ти е грешката, това всъщност е най-доброто решение. Много по-ужасно е да стоиш с човек който не е влюбен в теб, надявайки се на невъзможното. Губиш години от живота си и изцеждаш чувствата си вместо да намериш момиче с което хем си подхождате хем има същите чувства към теб.
"Мисля че просто трябва да си призная, че тя не изпитва същото към мен и няма шанс някога да го изпита" - това е горчивата истина, колкото и да се убеждаваш в противното, колкото и добра да е тя. Може да не е лошо момичето, но просто не те обича - точка. А и според мен не е ангел, предвид че емоционално те използва докато все още има чувства към друг. Тя заблуждава не само себе теб, но и себе си. Човек който не е наясно сам със себе си няма как да е читав.

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: ea4577b9d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Поздрави за автора за добре изградения разказ,написал е ключовите моменти без излишно повторение.Бил съм два пъти в подобна ситуация и двата пъти не завърши добре.Първият път приятелката ми постоянно излизаше с един нейн семеен приятел,с който са били гаджета,криеше какво си пишат и тн,накрая за да му отмъсти ме заряза и тръгна с неговия най-добър приятел,явно само и само да е покрай него.Вторият случай приятелката ми каза,че си имала приятел 5 години,който не и бил безразличен,но той я зарязал заради друга и тя била наранена,уж продължила напред...докато те не се разделиха и естествено тя си отиде при бившия.И в двата пъти виждах пламъка в очите им,даже без да казват нещо.И двата пъти се чувствах като теб,от една страна си с нея и я искаш,от друга страна виждаш,че тя има очи само за друг.Моят съвет е,че по-добре ужасен край,отколкото ужас без край.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: f267e40c47
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ти се самоубеждаваш да не видиш очевадното, а то е, че те правят на идиот! Не можел да си представи тя да е сама, айде бе, на момента ще те замени - ако не с бившия /или настоящ/ то с друг и поведението й го доказва. Приятелката ти е паразит, свикнал винаги да има резервна гума. Бъди мъж с дойстойнство и я зарежи да се оправя. Даже мога да кажа, че заслужава да е сама, защото и приятелката на нейния бивш няма да се даде без бой. С една дума, излез от сапунения сериал, защото ти си най-потърпвеш и сигурно ти се подиграват зад гърба. Винаги от приятелския кръг са изневерите, да го знаеш това от мен!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 23d598ff67
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   №1 ултиматума никога не е решение, защото е на практика изнудване. И не, автора не се страхува, той знае със сигурност че тя ще предпочете другия, което е видно изцяло от думите и поведението ѝ, въпреки че тя се опитва да убеди него и себе си в обратното. Такива хора не са наясно със себе си и дотолкова са си повярвали, че покрай това заблуждават и околните. В крайна сметка на практика това момиче използва автора и никакви ултиматуми няма да я накарат да го заобича повече от "приятеля".

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 277d276050
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Горе са ти го казали чудесно....Хвани се в ръце и незабавно пекрати тази връзка. Никой уважаващ себе си мъж, който е чул от устата на жена си това, което ти си чул, няма да остане с нея и секунда повече.
Това че си влюбен не е основание да се унижаваш с човек, който пет пари не дава за теб и те използва за чесане на его и за някакви демонстрации към бъдещия си любовник. Тя не е влюбена в теб и никога няма да бъде, просто го приеми като мъж.
А ти милата изстрадала женица изобщо не я мисли кой ще я "закриля". На милион процента може да си сигурен, че в момента който се разделите - до седмица ще си намери нов "закрилник".
Раздялата може да те боли в началото, но трябва да го преживееш. Стават и такива неща в живота. Много по-добре е болезнена раздяла, отколкото цял живот компромиси и унижения заради жена, която не те иска.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 83c3881f71
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Това не е любовен триъгълник, а любовен квадрат. Колкото и неприятна да ми се стори историята ти, все пак ми направи добро впечатление, че приятелката ти е била откровена с теб по време на разговора ви. Трябвало е да разбереш от нея в самото начало, но поне когато вече си бил запознат, не е започнала да лъже и да прикрива.

Според мен връзката ви няма бъдеще. Семейство не се създава насила. Не е нужно да сте лудо влюбени, но със сигурност е задължително да искате да бъдете заедно завинаги. Това, което приятелката ти ти е казала, на мен откровено ми звучи по следния начин- "А'бе много искаме да сме заедно с онзи, ама ти и гаджето му съществувате, така че..". Аз не бих останала във връзка, в която съм втория избор и то единствено, защото първият такъв е затворил вратата. При тази ситуация, вашата връзка не е изградена върху стабилна почва. Въпросът пред теб е такъв: Искаш здраво семейство или искаш тази жена конкретно? Не мисля, че можеш да имаш и двете, макар че сигурно именно тази комбинация ти разтуптява сърцето. Вие с гаджето на онова момче сте продължили връзките си от надежда, защото сте се вкопчили в идеята за нещо. Много искаш някого, а той иска друг. Това е истината, макар и да е грозна. Тя ти е споделила, че с него вече са щели да имат семейство, същевременно преди това ти е казвала, че с теб не се чувства готова дори за съвместен живот. Следователно той не е направил нищо с приятелката си, но с твоята е щял да мине под венчилото за това време или какво? Това е разликата между чувствата ѝ към него и към теб. Не се примирявай с троха, когато заслужаваш цял хляб. Била съм влюбена и разбирам чувствата ти, но понякога трябва да включваш и мозъка в уравнението, не става само със сърце.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: b263fa9997
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

16.   Не знам дали осъзнаваш, как звучи това, което описваш. Тя ти е казала почти в прав текст, че е с теб, само защото той не желае да се раздели с приятелката си. Не е нормално това постоянно да иска да се събирате с тях, при положение, че очевидно и от двете страни още има чувства. Най-вероятно те използва и за да си дига егото и да го кара да ревнува. Също така без теб, тя не би имала такъв достъп до тази двойка и ежедневието им - едва ли ако беше сама, щяха да я вземат с тях на почивка или да я канят да се срещат по заведения, нали. Ти и даваш статус на обвързана и уж безопасна - а тя не е. Необходим си и, но от това, което казваш, очевидно не гледате в една посока. Заслужаваш половинка, която истински да те обича.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 8d478e8efc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   15 - не, не е била откровена. Ако беше, той щеше да знае как стоят нещата още от първия ден. Другото момиче, приятелката на бившия е светнало автора. Четете какво е написал - " мен продължи да ме гложди, защото научавам "пикантните" истории от трето лице."

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 23d598ff67
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   №16 го е казал доста точно - за тази девойка ти си 'брада'. Единствено ѝ осигуряваш достъп до този от който тя се интересува. Ако се разделите ще си намери друг, за да продължава да се вписва в компанията.
Схемата е много интересна между другото - въпросния тип щом не иска да зареже приятелката си, значи единствения интерес към другата е секс. Тя пък очевадно е влюбена до уши, и я устройва да е 2ри избор. А приятелката на господина си е заровила главата в пясъка, мислейки си че държи някакви козове понеже е с него, докато той не показва никакво уважение към нея. За любов в този триъгълник и дума не може да става, само интереси.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: f5a80197c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Знам, че ще прозвуча малко жестоко, но в този случай ти и приятелката на въпросния мъж сте излишни. Колкото и да боли, най-добре я остави и намери момиче без предишни подобни истории. Започнете от чист лист. Тези приятелства с бившите неизживяни любови не водят до нищо добро. Надявам се, че и приятелката му ще проумее що за човек има до себе и ще го напусне. Не е честно двамата да се държат така спрямо вас и да тровят и вашите животи. Помисли за себе си на първо място, защото тя изглежда, че мисли само за себе си.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: f813e6349f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Много сложен любовен квадрат. Твоето момиче носи емоционален товар от предишната си връзка и затова си намира оправдания приятелски да се вижда със старото си момче. От друга страна, си пази картите в ръкава и не разкрива пред теб истинските си намерения. Сега си представи, че трябва да изкараш 30 -40 г. с човек, който не споделя намеренията си, така гради ли се семейство? Нещо куца при вас. Истински влюбените хора не се нуждаят от това да си дават свобода, а искат да бъдат постоянно заедно, тя ти го е казала по отношение на старата си връзка. Онзи е ревнив, но на нея не ѝ е пречило. Като цяло, си успял да си извадиш изводите сам.
В съвременното забързано общество, взаимната любов е голяма рядкост, обикновено някой от двойката носи емоционален товар по загубена първа или голяма любов. На човешката душа и става нещо след първото разбито сърце и тогава разума се включва като допълнителна предпазна мярка в следващите връзки и никога не се изключва. Във връзките без много страст, всичко е въпрос на компромиси, за да се запазят отношенията. А когато няма страст, често човек може да се подхлъзне и да извърши изневяра, за да си даде поне за части от времето малко наслада за сетивата, които несъмнено се нуждаят от страст.
Не знам на колко си години, какво работиш и от кой град си, дали си социален тип или по затворен човек. Но ако възрастта не те притиска и около теб има изобилие от хора, по добре се пусни пак по пързалката и от морето може да изкочи по - добра риба. Или се увери, че това момиче, дори и без много страст от нейна страна за връзката ви, няма да те изпързаля един ден за стария си другар или за някой нов.

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 8dc282f8e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   На колко сте? В една връзка трябва да се влиза чист от старото. Пък понякога нали знаеш искаш чуждото, по-сладко е. Но щом не са заедно, може и да не бъдат, но имай едно наум.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 68d358a1f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Боже божеее какви глупаци има, направо е брутално, тази те няма за нищо, а ти и ходиш по задника, аз никога не бих се забванал с такава гад, а дори да се случи веднага един шут в задника и това е... Щото онзи и е по важен от мен, като е да заминава при него, дори да е супер красива, това е абсолютно НЕдопустимо, ако ми ги каже такива неща на мен бих я пратил на майната и мръсната използвачка....

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 8dc282f8e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   В крайна сметка, защо излизате с тях, излизате двамата само. То и тяхната е минало, ама да иска да е с него още не е нормално.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: cf61f2ab90
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Болезнено е да го чуеш, но още по-болезнено ще е за теб да продължаваш да се заблуждаваш. Не те обича. С теб е само и само, за да може да бъде повече време покрай него. Докато не им се развие историята, докато не бъдат поне веднъж заедно, няма да ѝ мине мерака. Научи се да обичаш и уважаваш себе си, ако го правише, щеше да я оставиш веднага след признанията ѝ. Имаш късмета, че е била честна и да няма как да се самозалъгваш, но ти пак си намерил вратички за това. Въпреки фактите.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 355e229e80
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Прочети още веднъж коментар номер 3, въпреки че съм момиче, съм абсолютно съгласна с него. Не искаш да чуеш женски разговор за гаджетата им.
Зарязвай я и си намери свястно момиче.
Ж21

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: fb46af1a45
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Да се разделиш с нея ще е най-доброто нещо, което можеш да направиш за себе си. :) Просто най-вероятно ще ти отнеме време да го осъзнаеш.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 8203497a3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Относно историятя на автора вече е ясно какво трябва да се случи.
Но това което не ми е ясно на мен като жена и човек, защо този въпросния, в който приятелката на автора е влюбена, не е искал да зареже сегашната си приятелка, за да може да е с гаджето на автора, а е останал с нея. А пък според текущата му приятелка той все още е влюбен в гаджето на автора. Страшен парадокс ми изглежда.
Въпросът е какво го в спряло да бъде уж с човека който обича вместо с другата с която е и сега, но не иска да се жени за нея, според нея самата. Wtf.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: cf61f2ab90
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Номер 27 може би има само сексуално влечение към приятелката на автора.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 06c36b4ed4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Човек, който е сигурен, държи на себе си, убеден е в своите решения и търси развитие, никога не би позволил на бивша изгора да се мотае из пределите на живота му. Казвам ти го като млада жена — преди сегашния си приятел съм имала едва 2 връзки, но и с двамата младежи не си общувам и не желая да го правя: каквото е било, било е; нито аз имам право да съм част от битието им повече, нито те от моето, това е личната ми философия. Всичко останало е прах в очите, липса на самочувствие с неизяснен произход, вяра и надежда, че някой ще ти цъфне пак пред вратата в любовен план — с няколко думи (да си го кажем простичко) твоята приятелка си е оставила не само отключена вратичка за този момък, но и направо открехната. Тя е позволила той все още да има едно или друго влияние над живота ѝ — това е достатъчно, за да разбереш, че има проблем.

В много редки случаи човешките същества осъзнаваме, че не сме съвместими като повече от приятели, никак не е често да се запази едно страхотно приятелство, след като човек е разбрал, че всъщност е объркал и там някъде няма любов, а просто обич. Добре, няма да бъда крайна — съществуват и такива случаи, няма да отричам явление само защото не съм го видяла или преживяла, но четейки разказа ти, оставам с впечатлението, че приятелката ти вероятно е с теб, защото засега си удобен чрез вниманието ти към нея, жестовете, прегръдките, целувките и още нещо. Дълбоко в себе си се надява някога да се съберат отново с друг човек.

Ти решаваш какви рискове да поемеш, как да постъпиш и процедираш, но... като жена ти го казвам: има ли бивш около някоя девойка, не е съвсем чиста работата в едни 95% от случаите, предполагам.

Успех!

Ж20

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: bc58609774
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Авторът

Благодаря! Доста сте единодушни, независимо от подбудите за това.
Проведохме още няколко разговора по темата. Не намерих спокойствие. Още повече се ядосах в събота, когато тръгнахме на преход, за който не бяхме коментирали, че ще има други хора, и въпросната двойка се появи неочаквано за мен. В неделя я питах нарочно ли не ми е казала, че ги е поканила и тя се измъкна с това, че не били сигурни дали ще могат да дойдат. Реших, че вече се опитва да ме въвежда и в заблуда само и само да си го вижда човека и й казах, че е време да приключим връзката си. Преди поне при преки въпроси не ме е лъгала, мисля. Докато в неделя липсваше откровеността й, което ценях в отношенията ни.
Не съм я виждал от тогава. Притеснявам се малко, много ми е криво, но ще бягам в командировка към морето другата седмица и ще гледам да разпусна там и да не я мисля много. Надявам се да се оправи. Все пак е читав човек, просто не беше във фокуса на историята да обясня колко прекрасна е като характер, личност. Ако прекъсвахме отношения заради липса на чувства и от двете страни, навярно щях да искам да останем приятели, защото е страхотно да имаш човек като нея в обкръжението си.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker