Как хора, които през живота си едно дете не са отгледали, дават мнения за възпитанието на децата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как хора, които през живота си едно дете не са отгледали, дават мнения за възпитанието на децата
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 2197 пъти
Чест и почитания към уредниците, читателите и коментиращите от сайта "Сподели",
Иска ми се и аз да ви споделя нещо. Аз и съпругата ми сме на по 33 г. и имаме две момчета на 2 и 4 години. Обичаме се, обичаме ги, гледаме ги с много любов и търпение. Прави впечатление обаче, че изключително тежки и категорични изказвания правят хора, които през живота си едно дете не са отгледали. Имам предвид хора, които въобще не са били родители и възпитатели на деца. Тук не визирам тези бездетни двойки, защото те самите могат да си осиновят деца или да бъдат приемно семейство.
Ето например мащехата на жена ми. Тя никога не е имала собствени деца, нито пък е гледала. Моят тъст (бащата на жена ми) се жени за нея, когато децата му са били на 17 и 19 г. Той е бил вдовец преди това. Значи тази жена органически не може да понася децата ни. В редките случаи, когато ходим заради бащата на жената да ги види, тя само дудне, прави забележки, обяснява ни как трябва да ги гледаме и възпитаваме и след като си свърши монолога нищо друго не ни остава освен да си тръгнем.
Мой първи братовчед, ерген с две години по-голям, същият специалист: "Те днешните деца са много изпуснати, не се гледат така, а онака.. ", "вие вашите деца това, онова дрън-дрън.. ". Ей, хора понякога нервите едвам си овладявам да не избухна.
Познаваме още три-четири кикемори и всезнайковци, които все една и съща песен пеят.
Нашите деца са все още малки. Гледаме ги с голяма любов и търпение. Ето, през цялата криза жена ми ги гледаше в къщи. Живеем в къща, имаме куче, коте, папагал, който още не е проговорил и един декоративен заек. Възпитаваме ги в любов към животните, да се обичат един друг и да си помагат. Знаят стихотворения, песнички. Големият вече срича буквите. Палави са, но в рамките на нормалното. Не виждам от това драма.
Какви са вашите наблюдения по този въпрос? Или просто това е национолна черта от всичко да разбираме.
Благодаря

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: 1d0b21ea44
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз все още нямам деца, но ми имам една приятелка с две. Тя постоянно крещи и ги шамаросва, понякога доста грубо. Не ѝ казвам нищо, защото не мога да се мешам в чужди работи, но е нелепо за мен. Еми нямам деца, но виждам, че не е редно така. Изрази от рода ,,ти си отвратително'' към малко момиченце и тем подобни са недопустими за мен. За всяко дребно нещо само викове и шамари. Еми извинявай, това че нямам деца не ме прави сляпа. Не знам при теб как е, ти описваш друга картинка за твоето семейство, но всеки има право на мнение. Те всички се мислят за перфектни родители, ама отстрани погледнати са ужасни доста от тях.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: b701f7ca84
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами никой не е длъжен да ти търпи нахалните дечурлига. Както и на всички останали. Да не говорим, че 99% от българите изобщо не могат да гледат деца. Не знам защо им се позволява току така.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: f3c88f9dc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Моето мнение е, че околните изключително много се дразнят, когато децата се показват като малки терминатори, но родителите им изобщо не намират за нужно поне да им направят забележка. Това е причината. Те смятат, че те като ги търпят и другите трябва да се умиляват, но не е така. Дори и хората с деца, не понасят чуждите, само техните гарджета. Впрочем, такива родители също понякога изпадат в бяс от собствените си, но когато те се държат невъзпитано в обкръжение на други хора, те се правят, че нищо не се случва. Ето, това е дразнещото и хората не се стърпяват и правят забележка. Защото, се чувстват ограничени, че не могат да им се скарат, а същевремнно смятат, че са нетърпими.
Помисли, вие всички как се държите.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: ef25a714be
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много го интересува някой, челяд може всеки да прави, виж циганите и прочие, интелектуалците и учените са интересни, като Никола Тесла, Айнщайн, Давинчи и прочие, а вие с челядта си си мислите, че сте герои даже, ама не сте, и никога няма и да бъдете, деца всеки може да пръква, и да ги гледа, това няма никакво значение за човечеството, за разлика от генийте ....

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 9539abfb32
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Роднините ви без деца може просто да ви завиждат. Аз на ваше място бих им казала директно-о- вместо да давате съвети вземете и отгледайте едно дете. Или пък-вие нямате деца, не сте компетентни да давате съвети. Или нещо такова .

 
  ...


...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 10d576872b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Ами като им знаеш положението защо им обръщаш внимание? Все едно да слушаш пиян просяк да обвинява властите за нещо - интересуват ли те доводите му?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 91c14b5169
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Споко, не им се вързвай! Аз пък имам познат, който ми обяснява, че децата били, като кучетата. Учели се само с бой! Викам му, брат я си гледай кучетата и не ми се обяснявай.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 331177d1e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Българите сме си такива. Иди в произволно избрана кръчма и а 80% от посетителите ще твърдят, че биха се справили по-добре с управлението на държавата или от треньора на националния отбор по футбол. Все от всичко разбираме, все сме компетентни, а истината е, че просто си нямаме идея за какво става дума! Ама това политика, футбол, гледане на деца, ремонти.... равни нямаме! Обаче само на маса с приятели.
Не им се впечатлявай толкова, просто са си от тези хора, които си мислят, че от всичко разбират и всичко знаят.
Предполагам е ужасно дразнещо, но за да избягвате конфликтите просто кимайте с глава разбиращо, ако се наложи дори благодарете за съвета и гледайте да смените темата на разговора, а после разбира се възпитавайте децата си както вие смятате за правилно.
Всеки човек, забележи дори не казвам родител, познава по някой такъв, който смята, че е длъжен да го напътства за всичко в живота. Не само как да си гледа децата, а и изобщо как да живее. Казах ти, единственото спасение от такива "експерти" е да кимаш разбиращо (за да не предизвикаш мрънкане, че не се съобразяваш с тях и великото им мнение) и после правиш каквото решиш и смяташ за правилно.
Ти си родителят, ти решаваш как да си възпитаваш децата.
Дано съм била полезна, но просто и на мен ми е писнало от такива "дървени философи" и "експерти по всичко".

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: ea7ee9f0ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Просто режеш още от началото и не слушаш монолози. Много е просто. Има хора без деца, сещам се за директорка на градина и та училище, учили с опит имаше какво да кажат.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 94b89da081
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Благодаря ти за темата!! Оня ден почнах да разсъждавам относно правилното възпитаване на децата. Нямам деца.
Но виждайки снимка на момиченце, което още името не може да си напише, а майка му го е стегнала за ходене на плажа, като му е налепила на ръцете маникюри.... еми НЕ МИ трябва да имам дете, за да знам че това е прехласната родителска глезотия. Е така много възгордяли се родители почват да глезят децата си и после какво се получава? Кифли и олигофрени. Това е резултата.

И вие, авторе малко сте се прехласнали с това красноречиво изречение " куче, котка, папагал Още непроговорил... хахаха. Много хумористично написано. Учите ги на любов към животните. Ами, няма нужда. Губите си времето с тея животински истории. И чак толкоз много животни... нарочно ли сте се запасили с тях, в името на децата, не знам.
Децата не се раждат озлобени садисти, че да ги учите на любов към животните. Детето се ражда и нищо не разбира.
Ако ритне някое животно, то не знае че това е грубо и че така не се прави. Достатъчно е да го научите че така не се прави. Но да му създавате идоли (животни) няма нужда.

Другото което е. Мразиш хора които нямат деца а дават акъл как трябва да се възпитават. Ами, възпитаване и отглеждане са две различни по смисъл думи.

Всеки зрял човек е готов да възпитава. Минал е през купища житейски уроци и е готов, дори 23 годишен, да възпитава.
Как мислите? Нормално ли е една майка да кичи 4 годишната си дъщеря с маникюри? От малка я прави на кифла.

За отглеждането на детето-това е друг въпрос.
Едно бебе като се роди, само знам че първо почва с пиене на вода. Вече който си има две деца, знае наизуст всяка стъпка при отглеждането на дете.

Но за възпитание ... вече това е друг въпрос и не ти е нужно да имаш дете че да знаеш как се възпитава.

Уроците които си научил в живота си, ги предаваш на някой по-млад от теб. това е възпитание. Не се бъркай.

Яд ги е хората без деца, че родителите са се прехласнали по децата си, заслепени са повечето от тях и аайде големия кеф че имаме деца. И робуват на децата.
Родителите стават роби, децата господари и вече виж около теб каква цветуща младеж има! Помисли.

Е-Е-Е

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: f8dd1f7f3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Първо не съдете хората, които нямат деца. Не знаете как се е стекъл животът им и защо нямат деца. Радвайте се, че вие имате. Не всички хора имат този късмет. Относно мащехата-за нея също дали знаете защо няма деца? Може да има здравословен проблем, може дори съпругата Ви да има някаква вина за това.
Това, че човек няма деца не означава, че не ги обича. А ако избягва контакт с чужди деца може да е, за да не страда. И друго-не всички родители са добри и отговорни родители. И не всички деца са добри деца. Понякога отстрани нещата се виждат по-обективно. Не е тайна, че много деца са адски разглезени и невъзпитани. Разбота се, не е удачно други хора да се месят във възпитанието и отглеждането, но това не значи че не могат да имат собствено мнение.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 3802a225c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Бях чел в една книга, че ако плашиш детето с следното„ Не ходи там, там има змия” за да се накара детето да седи мирно, това може да отключи страх от змии като порасне. За това, когато чух брат ми да плаши племенничката по този начин, аз му обясних какво съм прочел. Да поясня, че нямам деца. Та така аз за добро го казах, но това се приема лично и той се издразни.
Сещам се когато някой ми казва как да живея и къде греша. Този някой е прав, но интересното е, че това всъщност ме изнервя.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 9f08e75106
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Еми, аз пък ще подкрепя автора. Той никъде не е казал и показал омразата си към хората без деца. Това са си ваши измишльотини. Прав е обаче, че човек трябва да дава мнение въз основа на твоята опитност. Не може просто ей-така да си дрънкаме.
Аз никога през живота си не съм гледала домашни животни и не мога да давам акъл на един животновъд как да ги гледа. Никога не съм ремонтирала автомобил и не мога да давам съвети на един механик как да го поправя.
Аз ще ви дам пример. Нашите деца ги оставаме на свекърва ми понякога да ги гледа. Тя винаги ме е питала какво трябва да направи, за да се чувстват добре, защото аз съм им майка и аз знам най-добре. Моята майка няма нерви да се занимава с тях, но не е тръгнала да ми прави забележки, а напротив радва им се като ги види. Явно всичко си е до човек и възпитание.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: b0115102a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Аз съм от хората, които не желаят да имат деца и да бъдат родители. Жена съм на 32. Ще ти дам мнението си, защото смятам, че ще ти е полезно. Поеми дъх и го прочети спокойно, не бързай да се ежиш ;-)

Мисля, че не си се научил да гледаш под повърхността на нещата. Или пък си изгубил тази способност. Често срещано при много хора, които са родители - на това някой ще се успокои, друг ще се издразни, което всъщност е доста интересно, но е за отделна тема.
"В редките случаи, когато ходим заради бащата на жената да ги види, тя само дудне, прави забележки, обяснява ни как трябва да ги гледаме и възпитаваме " - виж сега, според мен проблемът тук е следният: Тази жена просто не те харесва като човек, вероятно и жена ти не харесва, не ѝ е приятно присъствието ви. Заради това ви критикува - знае, че това ще ви засегне. Сам казваш, че децата ви са много мънички още. Не ги биете, грижовни сте. Действително няма за какво да бъдете критикувани. Обзалагам се, че ако нямахте деца, пак щеше да намери за какво да ви критикува, например: 'абе защо не си направите детенце, айде аз съм на години, за мен вече е късно, но вие сте млади хора и имате шанс да станете родители, не бъдете егоисти, бла-бла и. т. н. '
А братовчед ти подозирам е един отявлен комплексар и като такъв
просто повтаря разни заучени фрази. Жените такива неслучайно ги избягваме. Не помниш ли, че нещата които ти говори много често ги чувахме когато ние бяхме деца и подрастващи, и то най-вече от разни по-възрастни от родителите ни смачкани от системата семейни хора. В тази връзка мога да пиша още дълго, но смятам да спра дотук.

Научи се да мислиш и разсъждаваш извън емоциите (си).

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: dd759f8a36
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   "Първо не съдете хората, които нямат деца. " казва номер 11. Аз казвам - не съдете и хората, които имат деца. Особено щом не сте изпитали болките, трудностите, тревогите, безсънните нощи до болно дете, недостига на средства, лишенията в името на децата.
Въобще, живейте си живота така, както го разбирате, не си бутайте носа в чуждия и не давайте непоискани мнения и съвети.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 6c57d0ada4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   Нямам деца, но съм бил учител на деца от 7-12. Повярвайте ми, знам как се възпитават деца доста по-добре от много родители в общия смисъл. След определена възраст, да кажем 7, децата вече започват да се възпитават от обществото и вие искате или не трябва да се примирите с това. Те така или иначе в един момент ще искат да се откъснат от вас и ще залепнат повече по приятели, съученици, гаджета и тн.
Колко до вас самите, не мога да кажа дали си възпитавате децата добре, но наистина е факт, че доста родители страдат от заблудата че децата им са страхотни, а всъщност са много далеч от истината. Факт е и, че много хора пък страдат от налагане на мнение, на което обаче е хубаво да се гледа обективно и да се понесе критика, ако наистина е уместна..

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 479407aa7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   Когато видиш как две гъски се разхождат, едната бута количка с момиченце на 2 годинки, но и двете са достатъчно заети да си обсъждат интересните теми, докато детето изведнъж тръгва напред и си удря нослето в асфалта, май не е много необходимо да си експерт с опит. :) Или да гледаш, че майка тича след 5 годишното си момче, което е 20 метра пред нея и ще излезе на локална улица! А, сега се сещам и за класиката с кифлите на 20-25г. И как си водят детето в количка на кафене и по молове до 22ч. Да родиш е лесно, да го гледаш отговорно се иска акъл!
Сега разбираш ли?

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 2e968c4ce8
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

19.   Аз нямам деца. Изобщо не ме интересува кой как си ги възпитава, стига резултатите от това възпитание да не нахлуват в моето лично пространство. Ако нещо не понасям, е приятелки да идват у дома с децата си. След като ореве орталъка, хлапето взема пакет солети, изсипва го на килима и започва да скача отгоре му. Или яде торта с ръце, след което ги избърсва старателно в дамаската на дивана. Случвало се е и да ми окъсат до последния корен току-що разсадени растения да правят букети за майките си. При поредната вандалщина майката се усмихва гордо и казва:" Какво да го правиш, палавичък си е наш Жорко! ", след което си хваща чедото за ръка и си отива. А аз оставам с прахосмукачката и парцала, събирайки междувременно стъкла от строшените чаши.
В метрото. Качило се детето с обувките на седалката и скача, а майката му пляска с ръце в такт. Ако някой направи забележка, надава писък, че това си е нейното дете. Е, да де, ама седалката не е твоя и хората седят там.
В ресторанта. Тичат между масите, пищят, хората нито могат да се хранят, нито да разговарят. Ами или извикайте бейби ситър да стои с децата, докато сте семейно навън, или си ги дръжте при вас на масата.
На плажа. Тъкмо си се отпуснал и те удря топка в главата, отваряш очи и в тях се изсипва и шепа пясък. На двя метра растояние майката се маже с крем, таткото чете вестник, пълен непукизъм.
На концерт. Ами като ги водите да слушат Моцарт, понеже трябва от малки да се възпитават в любов към музиката, няма ли как да им обясните, че във филхармонията не се говори.
Така че, авторе, нито ти си виновен, че аз нямам деца, нито пък аз съм виновна, че ти имаш. Никой не би ти давал съвети за възпитанието на децата ти, ако те наистина са добре възпитани. Чувала съм от много млади родители тезата: "Децата не бива да се ограничават, за да не подтискат естествените си емоции и инстинкти". Хубаво. Обаче аз не съм съгласна да си изявяват естествените емоции и инстинкти на мой терен.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 3eab0e2312
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Авторке, аз съм от тези хора. Позволявам си само някои съвети. Макар и да нямам дете, съм бил дете. И имам родители.
В къщи насилието беше ежедневие, аз и сестра ми бяхме спуквани от бой всекидневно. И знам това до къде доведе сестра ми. Аз се справям с живота, но ми беше много трудно дълги години.
А в главата на майка ми все още, като сме говорили, тя просто ни е "пошляпвала с възпитателна цел". А реалността - скубане, ритане, блъскане на главата в стената.
Така че категорично си позволявам да давам съвет, когато стане въпрос за бой. Там лесно човек си изпуска нервите и невинното пошляпване може да стане много опасно.
Друго, позволявам си да дам съвет да не се прави секс пред децата. Гнусно е, много. И оставя следи и объркани представи.
Така че, имай предвид, че тези хора нямат деца и може съветите им да са неадекватни. Но все пак мисли над тях, може да има някаква истина. Едва ли го правят с лошо.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: aa7b4494a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   Товс че сте перфектни родители го гледате от вашата камбанария, за другите може да си глезите децата и да са невъзпитани.
Аз също нямам деца, но не мога да си запуша ушите и затворя очите за грубите, разлигавени и нахални деца.
Вслушайте се в хората. Явно са прави.

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: dd759f8a36
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

22.   Н 19, Много жалко, че баща ти не е мислил като теб. Или му са се досвидяли 30 стотинки за един презерватив.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 5a6ab65c38
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   Аз нямам деца - тоест представител съм на посочената от теб категория, така че съвсем искрено ще споделя, как изглеждат нещата от моята гледна точка.
Мога да ти кажа, че изобщо не ме вълнува нито какви са вашите деца, нито как си ги възпитавате. Доколкото вашите деца не са ми в къщата и на публично място не са дразнител и не притесняват околните, си е абсолютно ваша работа как ги отглеждате. Нито ми е интересно, нито ме влече да натрапвам на някого мнението си, какво да си прави с децата и какво не. Мисля че за повечето хора това е нормалното и здравословно отношение към чужди деца.
Затова и не ми се вярва, че някой ще тръгне току-така без повод, без провокация или отваряне на темата от твоя страна или без да е станал свидетел на неприемливо поведение от страна на децата ти, да ти дава съвети.
Натрапва ми се обаче неприятно склонността на родителите в разговор постоянн да изместват темата към децата си или да дават акъл и непоискани съвети на приятели и познати, които нямат такива.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 736d03589b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

24.   Забележете само колко злобни коментари има на хората без деца тук. Това е показателно, че авторът е прав.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 63cb868dee
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

25.   До 22

Кое е жалкото? Че бащата не е възпитал поредното селяне?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: dd759f8a36
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   25 - Както всеки не става за писател или музикант, така и от всеки не става родител. Аз не съм нито диригент, нито хирург и за това тези , които са как да си вършат работата. Предполагам, че и вие не съветвате един цигулар как да свири или не учите писателя как да пише. Защото нямате хабер от тези неща. Ама това, че нямате деца не ви пречи да давате акъл на родителите.
Щом чуждите деца ви дразнят, стойте далеч от тях, не липсвате на никого.

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 88f65d5199
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   Всъщност, притеснителното е, че хората без деца са потенциално по-добри родители. Показатрлното е, че виждат нередност в гледането на детето. Те някои неща са твърде очевидни. Темичката е много тролски и некомпетентно написана. Казват ли ви истината за гледането, казват я!

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 1fb8d9495c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

31.   24, не ме ядосвай! Нищо злобно няма в коментарите. Как ще оцениш следната сцена от онзи ден? Чакам маршрутка на спирката. На пейката седнало някъде около 10 годишно момче, но седнало на облегалката с крака върху самата пейка. Хората стоят прави. Аз - с бяла рокля. И му казах: "Пиленце, недей с калните маратонки да цапаш пейката, защото хората сутрин отиват на работа и седят тук, а е лято и повечето са със светли дрехи". Младежът си забоде слушалки в ушите и ме отсвири, все едно нищо не съм му казала. Изскубах му слушалките и креснах: слизай веднага, келеш такъв и не се прави, че не ме разбираш. В този момент дойде таткото и само дето не ме наби. Каква съм била аз да правя забележки на сина му! Нормалният родител би реагирал точно по обратния начин. Би казал: синко, виж и хората ти правят забележка, мисли и за другите, не си си в къщи, слизай от тази пейка и седни като човек, а не цапай.
Е, номер 24, трябва ли да съм родител, за да зная, че на обществено място трябва да се спазват определени правила?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 9e2ade652b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   24 темата е съвсем друга. Авторът е описал обстановката около неговите деца, които са доста малки. Това, което ти си описала го правят и възрастни хора.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: dd759f8a36
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   # 30 - И аз съм потенциално по-добър футболист от нашите национали. Показателно е колко нередности виждам в играта.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: a469ed8f1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

34.   26, проблемът е точно, че никой няма желание да се вре в чуждите деца, а не обратното. Конфликтът възниква, когато те са зле възпитани и се натрапват в чуждото пространство, а родителите им си затварят очите и не им пука.

И що за аналогия - ти като не си диригент или музикант, ако ти се разпее или разсвири някой пияница фалшиво пред прозореца, че има и наглостта да ти поиска пари за "концерта", дали ще си замълчиш и ще търпиш какафонията, понеже нали не разбираш от музика? Или може би понеже не си писател, не правиш разлика между класическа литература и булевардна порнография? По твоята логика може би щом не си литератор, значи не си компетентен да прецениш дали 6 годишното ти дете следва да разглежда детска книжка или списание Плейбой?

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 7c0902b7f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

35.   Честно казано ми е странно, че авторът се учудва от подобни твърдения. Особено пък роднините постоянно дават някакви напътствия и идеи и тн, въпреки че много често те самите нямат идея какво препоръчват. Случаят е още по-безобиден, защото двама човека просто си казват наблюденията и мнението. Цялото твърдение на автора се върти около някакво разбиране в обществото, че като имаш и гледаш деца си нещо повече от тези, които нямат, което е абсолютна глупост. Ще споделя няколко случая относно тази теза-Сергей Станишев едно дете не е отгледал как ще е успешен премиер, второто една моя позната на 24 е начален учител и родителите на децата постоянно твърдят, че след като тя няма деца, а те очевидно имат, значи са прави за разни педагогически спорове. Третият случай един колега описва друг колега-той е много смотан, как да ти кажа, дърт ерген е нали разбираш. Четвърти случай една приятелка ми разправя за учителка, която преподаваше и на мен-тя е много успешна-има две деца. Сигурно, ако се замисля ще се сетя за още, но това, че си се оженил и имаш деца си е твой личен избор и не показва абсолютно нищо.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 9bf7630997
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   Свери си часовника и информацията! Сергей Станишев има 2 деца с жена си- Моника Йосифова!!!

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 7c0902b7f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   36, след задълбочен анализ ще изложа фактите:
Сергей Станишев е премиер от 2005 до 2009 година.
Първото му дете е родено през 2011.
Очевидно коментарът, цитирам "Сергей Станишев едно дете не е отгледал как ще е успешен премиер" се отнася за премиерския му мандат.
Както и да го гледам, мисля, че тогава не е имал деца.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker