Рано ли е да заживеем заедно ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Рано ли е да заживеем заедно ?
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 1317 пъти
Здравейте. Пише ви момиче, 12 -ти клас. Имам приятел от 3г. и нещо и смея да твърдя, че това е най - добрия ми приятел преди всичко. Обичам го изключително много и ми е най - близкия човек. С него изживявам щастието, мъката, разочерованията... разбира се, че сме се карали, но винаги се сдобряваме и си се разбираме окей попринцип. Имало е периоди в които той или аз спим в тях или в нас седмици наред, ходим заедно по почивки и се разбираме много повече така, като сме двамата от колкото, като сме отделно един от друг. Когато не сме заедно съответно си комуникираме по чат, но там от време на време леко се сдърпваме за разни дреболии, а на живо това не се случва и както казах се разбираме перфектнно, като сме заедно. След по - малко от година ни предстои бал и след това ще трябва да вземем живота си в ръце, като големи хора. Решила съм се на 100% да продължа да уча, а и също така през това време да работа нещо, за да имам доходи.
Той има свободен апартамент в който най - вероятно ще се нанесе догодина и иска да ме вземе да заживея с него, но ме притеснява факта, че няма да успея да се справя. Учене, работа, а тогава ще имам и домакински задължения... не знам дали е рано за тази крачка, но мисля да опитам и ще дам всичко от себе си, за да се справя, но въпреки това ми е интересно каква ще е гледната точка на други хора. Дали е рано все още за тази крачка?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: 47c08cd68b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   РазочАрования, по принцип (отделно)

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 594e563339
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ами ако маминка го е научила да готви, чисти, а не чака на теб, не са толкова зле нещата. Тези неща си ги правиш и за себе си, но на 20 е рано, но ти си решаваш. В съжителство другия все ще те дразни с нещо и така...

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 83586a3acb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Е, айде колко да са тия домакински задължения. Ще пускаш пералнята веднъж в седмицата и прахосмукачката, ще си сменяш сама чаршафите.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 0eae2e108e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Трябва да се ожените ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Без брака не може да живее една двойка.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: ad02051ac4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Ами то ти цял живот ще имаш работа и домакински задължения. Единствено ученето в един момент ще бъде подменено с още по-тежък ангажимент - отглеждането на деца. Така че по-добре отсега да свикнеш да организираш времето си. Не мисля, че е рано да живеете заедно. Все пак сте пълнолетни. И няма какво толкова да му се плашиш на това домакинство. В днешно време има толкова неща, които улесняват поддържането на дома, че този ангажимент не тежи. А пък и вие ще сте само двамата. Една пералня да пуснеше в седмицата, докато си четеш тя се върти, после простираш и готово. Прахосмукачка и прах, почистване на баня и тоалетна отнемат общо максимум час. Инвестирате в един мултикукър за готвенето, слагаш продуктите, натискаш едно копче и пак си сядаш над учебниците. Аз искрено не разбирам жените, които пищят колко тежка им е домакинската работа.
Забелязала съм, че понякога именно ранните бракове се оказват най-успешни и дълготайни, защото двамата някак израстват заедно, напасват се един към друг, защото още нямат трайно установени навици. Аз лично се омъжих на 34 години и бракът ми се провали - всеки дърпаше чергата към себе си, имахме изключителни различия по отношение на бита и т.н.. На 43 години се омъжих повторно. Ами пак мъжът ми ме дразни понякога и се караме. Не мога да му изкореня например обичая да не си измива чашата, която е ползвал, и събирам чаши из цялата къща. Но той просто не може иначе, така е свикнал. На вашата възраст това лесно се коригира, защото навиците все още се създават.

 
  ...


...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: bcf132b919
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Някъде четох, че древните индианци, когато искали да разделят влюбените, са ги вързали един за друг и са ги държали заедно толкова дълго, докато не проявели същата силна омраза, каквато е била наскоро любовта им.
Да живееш с някого не е само да правите секс когато ви се прииска и да ходите на курорт. Като те/ви натиснат ежедневните проблеми, сметки, пранета, готвенета, умора и неприятности в работата, трудности с учението, любовта и романтиката ще се изпарят бързо. Ако пък ти направи и дете през това време , няма да разбереш нищо нито от младост, нито от студентски живот. Помисли колко ще ти е готино свободните ти колеги да са по заведения, да правят купони, да си ходят където и когато им се иска, а ти да живееш сивото ежедневие на лелка работеща домакиня и да се съобразяваш с желанията на друг. Отделно, че ще видиш и лошата страна на характера му, както и той на твоя. Не знам колко е всичкото, дето се каниш да го даваш и какво ще получиш насреща.
На твое място не бих бързала да живея с някого.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: a98a48308e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Да

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: f28ccf24c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Само аз ли оставам с впечатлението, че историята нещо накуцва. Авторке казваш, че си в 12 клас, а с твоя приятел сте над 3 години заедно. Значи си била на 15 години от когато сте приятели и как по дяволите твоите родители ти позволяват да прекарваш понякога седмици наред в семейството на приятеля ти, а също и във вашето семейство. Толкова ли са либерални родителите ти, че ти позволяват тази свобода на такава ранна възраст. Недоумявам направо. От 15 годишна ти правиш каквото си искаш и родителите ти нищо не казват. Ами след като ти дават пълна свобода защо не поискаш тяхния съвет, а си тръгнала да искаш съвет от непознати хора. Не те разбирам.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 2c6c4c7950
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Имам 2 приятелки, които след 12-ти клас заживяха с гаджето си на квартира и учеха. След 4 години вече още са заедно. Едните по време на карантината си останаха в София сами и са си добре. Докато не заживеееш с някой няма да разбереш колко го обичаш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 2676b582eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Абе много са ми странни разни жени като кажат" ако маминка го е научила да чисти". Тя майката и да повтаря на сина да чисти, той гледа баща си. Бащата е примера. Ако бащата не чисти и не помага и натяква, че чистенето е женска работа, майката колкото и да учи сина, той ще вземе примера на баща си. 99% от мъжете в България са така, а и по света не е чак толкова голяма разлика в процентите. Така че жени-научете съпрузите си да ви помагат и така ще дадете пример и на синовете ви. А не да се живее със старите разбирания, когато всички са работили на полето и жената е вършела домакинската работа, защото е била физически по-лека от тази на мъжа, да разтоварва воловете и да чисти плевнята и т. н. Тъй като днес мъжете работят механизирана работа, а жените плащат що годе половината сметки, би трябвало и мъжете що годе да помагат с половината домашна работа в общия дом. Та момиче, живей си живота и недей мн. мн. да искаш да се местиш при приятеля ти. Номер 7 много добре ти го е написал.

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 021b22600d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Пробвай бе, какво толкова. Това, че ще съжителствате изобщо не означава, че трябва да си домакиня. Переш си само на теб. Чистите заедно или се редувате - веднъж ти, веднъж той. За готвенето пак така. За битовите сметки - същото. А и това наистина ще е една много добра възможност да му опознаеш по-добре характера. А не примерно чак след 5 години да разбереш някакви неща, които хич няма да ти се понравят...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker