Комплекси и ниско самочувствие след връзка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Комплекси и ниско самочувствие след връзка
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 1701 пъти
Здравейте, момиче на 20 години съм, имам проблем и бих искала да получа съвет.

Наскоро приключих едногодишна връзка. Първоначално всичко беше наред. Привързах се силно, защото прекарвахме голяма част от свободното си време заедно. Постепенно поведението на момчето до мен започна да става различно - започна да ме обижда, като не е имало причина (провокация от моя страна, лоша постъпка и т. н. ). Не обърнах голямо внимание, може би поради липсата на кой знае какъв опит. Положението ставаше все по зле, крещене и нерви всеки ден, никакво внимание към мен, никакво желание за излизане с мен, един път седмично дори, а за приятели винаги беше на линия. Живяхме заедно, като през цялото време слушах обиди, унижения и подигравки по мой адрес. Бавно, но сигурно самочувствието ми се срина. Случвало се е да обижда и да се говори с неуважение за родителите ми, да осмива едва ли не това, че единият ми родител е болен от рак. Това също ме нарани много. Накрая ми посегна и ме нарита за нещо незначително, за което беше нужен кратък разговор, с който да се изглади недоразумението. Цялото ми тяло беше в синини и болеше. След доста лъжи и проблеми от негова страна и особено след тази постъпка, аз се изморих и го напуснах.

Сега ще опиша себе си. Уча медицина, в свободното си време непрестанно обогатявам общата си култура. Изглеждам много добре, поддържана съм. Не изпитвам трудност в комуникацията с хората. Обичам да разговарям на много теми и съм компетентна в много области. Има интерес към мен от мъжкия пол. Тоест не виждам нищо, което силно да ми попречи да имам в бъдеще нормална връзка. Въпреки, че осъзнавам всичко горенаписано, аз нямам нужното самочувствие. Когато ми се случи да общувам с хора, вече не се чувствам както преди в кожата си, макар и да съм си същата. Всички обиди и унижения минават през ума ми и постоянно си задавам въпроси. Дали съм достатъчно добра, дали не изглеждам смешна в очите на другите. Каквото и да предприема, никога не съм доволна на 100% от себе си. Освен всичко това, бившият ми приятел преди време ме сравни с негова приятелка - колко е успешна, каква кола кара, а аз каква съм. Защо не съм била като нея - защо не съм искала да уча нещо обикновено, а трябвало толкова години. Защо не съм работела, едва ли не си губя времето сега. Накара ме да се чувствам зле защото родителите ми нямат големи възможности. А това за успеха ми е болна тема. Истината е, че въпросното момиче е много умно и добро, но далеч не е успешно. Завършила е, работи обикновена работа за минимална заплата, родителите ѝ и помагат, а колата е подарък от приятеля ѝ, който има много големи възможности. Аз едва на 20 години какво бих могла да съм постигнала? В крайна сметка се занимавам с нещо, което изисква да бъда в университета цял ден, и да уча вечерта. Мога да работя само уикендите, но предпочитам да уча тогава.

Ще бъде лъжа ако кажа, че този човек ми е сринал самочувствието. Аз си сринах самочувствието сама, защото позволих на някого да ме унижава. Осъзнавам го. Имам нужда от помощ, съвет, как мога да върна самоувереността си когато общувам с хората и да не се съмнявам в себе си. Как да не се комплексирам поради финансовото състояние на семейството ми, а единствено да се радвам за всичко, което имам, а някои хора нямат. Например шанса за образование. Ако можете да ми препоръчате книги или статии на тази тема също ще ви бъда благодарна!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: 21f0cedb13
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   "Приемаме любовта, която мислим, че заслужаваме. "
Историята ти ми напомни за този цитат, но не помня на кого е.

Момиче, поглези се. Казвам ти го напълно сериозно, прояви любов към себе си. Позволи си да се чувстваш добре и прави неща, които обичаш да правиш. Ако трябва, отиди на масаж. Ако трябва, купи си 10 романа и започвай да ги четеш. Всяко човешко същество има нужда да се "глези", като прави любими неща и изпробва други, нови за него. Лекарите, адвокатите и инженерите също са хора. Ти си човек. Напълно ми е ясно, че се скъсваш от учене, ама си избери един час от денонощието, в който не си студент по медицина, а обикновено момиче (не жена, защото и това иска грижи). Ако ти е много притеснено, опитай поне за седмица. Да кажем, навий си две аларми, една за 19 часа и една за 20 часа. В това време ти е забранено да мислиш за ангажименти и проблеми. Забранено ти е да си лепиш етикети- кифла, несериозна и прочие. Ако ти се четат клюки, колкото и да е непристойно, чети клюки.

За да имаш самочувствие, трябва да отделяш време на себе си. Покажи си, че ти пука за теб самата. Сигурна съм, че ако твоя приятелка се чувства така зле, ти ще я успокоиш и прегърнеш. Защо не го правиш за себе си? Виж само какви неща си изписала- поддържаш се, млада си, учиш медицина, общуваш добре с околните, получаваш мъжко внимание, обогатяваш общата си култура. Добре си, но не си даваш време да разбереш, че си добре. Спри да мислиш как да си по-добра, направо перфектна. Не можеш да си идеална, спри да се стискаш като мокър парцал и да изискваш повече и повече. Поглези се, после пиши да кажеш как ти се е отразило.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 9dcd45ff33
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Здравей, просто си била привързана към него, затова така се е получило хах нямаш много опит да но това донякъде е добре, защото вече ще знаеш какво търсиш и какво Не в един човек. Ти пак си ще възстановиш самочуствиети, спокойно но вече се надявам да си по разумна и най важното е никога ама никога не говори с този човек, блокира го навсякъде и спри да комуникираш с него! Ако ли не знае че си мека Мария, както се казва и живота ще продължи да те мачка, бъди смела и умна (човек съм от високите редици на властта и там никога не се правят компромиси с такива неща) "бъди смела"(по репликата ще знаеш кой съм)

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: cee7edc306
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Ние вече се уморихме да ви даваме съвети. Мъжете тук се умориха и да се оплакват от незаинтересованост от женска страна.
Вие МАСОВО харесвате биячи, комплексари, безмозъчно мамино детенца. МАСОВО не знаете как да подбирате мъжете и как да ги разпознавате. Тотално сте подвластни на тестостерона и когато ви забушуват хормоните, не само нямате спирачки, но и поведението в и почва да клони по скоро към животинско, отколкото към човешко.

Даже бих казал, че много от младите жени вече са ментално неуравновесени. С купища недиагностицирани психични отклонения.

Авторе, не казвам, че ти си такава. Просто опита ти с тоя типаж е част от статистиката

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 875909ba8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ти си страхотно момиче! Не мога да повярвам колко човек трябва да е коравосърдечен, за да причини такива неща на едно невинно създание като теб. Всъщност дори не мога да го нарека "човек", а по-скоро "изрод". Искам да ти кажа, че няма за какво да се самообвиняваш, тъй като ти си се влюбила в един човек, който в началото е дал фалшива представа за себе си, стремейки се да те спечели, а впоследствие е усетил невъзможността да поддържа това, което ти си видяла като идеал в него и най-накрая се е показал с истинското си Аз. Просто е жалко, че има такива хора. Също така е жалко, че има други момичета, които не постъпват като теб и си затварят очите. За мен това е един комплексар, който просто е съзрял, че не си достатъчно смела и решителна и е видял идеалната възможност, за да ти демонстрира, че ти си по-нищожна дори от него, знаейки, че той самият е такъв. Отказва да приеме, че срещу него стои класна жена и решава да си намери поводи, за да я приравни на неговото ниво, че дори и по-ниско. А това, че ти е заявил да си намериш "по-нормална" специалност, просто нямам думи за това. Аз мога само да те поздравя за избора ти да учиш Медицина. За мен това е най-великата професия. Няма нищо по-достойно и възвишено от това да лекуваш хората и да ги правиш отново усмихнати и независими. Подкрепям те изцяло за решението ти, а сигурно вече си преминала 1-ви курс, така че мога да ти пожелая да буташ само напред. Не мога дя повярвам как може някой да те упрекне за това, че си избрала най-хуманната професия. Просто го забрави този нещастник. Мисля, че в очите на другите, той е доста повече унизеният от двама ви заради това, което е направил. Всъщност ти не си унизена по никакъв начин. Просто, може би вследствие на по-оскъдните ти преживявания с момчета, си видяла някой, който се представя в по-добра светлина и си се подлъгала, без да си го опознала достатъчно добре. Накрая обаче всичко лъсва. Аз съм момче на 21 г. и въпреки, че не те познавам, мисля, че трудно мога да срещна по-добро момиче от теб. Жалко е, че не можем с да оставяме контакти тук, защото с удоволствие бих се запознал с теб. Надявам се някой ден да имам възможността да те срещна, защото ти си един прекрасен човек. Между другото това е първият път, в който пиша тук и не знам дали ще има следващ, истина е, че нямам почти никакво свободно време. Но просто твоят случай ме заинтригува и нямаше как да не напиша този коментар.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 67fa8dbeba
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Смени си специалността, докато е време. Ти не можеш да бъдеш лекар. Да не дава Господ да попадна на медик като теб! За тази работа се изисква огромна увереност и хладнокръвие, способност да се вземат бързи решения и да се носи отговорност. Ами че ти спрямо себе си не можеш да проявиш тези качества. Не трябва ти от нас да търсиш съвет какво да четеш, а ти на нас да ни препоръчаш литература, която може да помогне на такъв проблем.
Сериозно, момиче, стягай се! Да те рита някакъв пикльо, ти да ревеш цяла нощ и на другия ден сутринта, докато "се съмняваш в себе си", да вземеш скалпела да ме оперираш - как ти изглежда? Понякога, мила, професията ни задължава да сме отговорни към себе си. Ако друго не може да ти даде увереност, представи си очите на хората, които след пет години ще се обръщат с болките си и надеждите си за изцеление към теб; ще ти вярват, ще се надяват на твоята компетентност и грижа. Какво ще им кажеш? "Извинете, но днес съм особено комплексирана", ли?

 
  ...


...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 6cf6b2a7fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Защо си търпяла неговия тормоз? Първоначално е бил словесен и понеже ти си търпяла беззащитно, е прераснал във физически. На първо място недей да търпиш тормоз-от никого, защото, както виждаш, той ескалира. Обичай се, уважавай се и изисквай особено второто от всички хора, с които си близка. Бъди си самодостатъчна. Аз не виждам друг проблем при теб, а само този,че търпиш тормоз и не реагираш, не се защитаваш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 09c2835643
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   ужас аз лично немога да повярвам какво си правила с такъв човек до себе си!!! Къде си спала през цялото време а не си му казала две приказки от самото начало и всичко да приключи! Това за мене е един див селянин който живе в 20 век все още!!! Мъж на 27г съм и немога да повярвам какви културни и възпитани момичета има а с какви момчета си губят времето!

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 1ec0562047
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Абе момиче, учиш Медицина на това му се вика престиж, изглеждаш добре имаш вниманието на хората по приказките ти разбирам че си и добър човек. Горе главата сама по себе си разбираш че трябва да си го имаш самочуствието - парите не го изграждат а характера - гордей се с това което си със семейството ти и с това което постигаш. Майната му на всичко друго много момчета си мечтаят за жена като теб. Продължавай в същия дух и запомни ти си уникална, и имаш с какво да го демонстрираш - умна, красива и възпитана най-добрите качества в една жена. Успех и само нагоре не се съжалявай и не си пълни главата с глупости. Парите са преходни :)

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: a995817c10
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Много добре си направила,че си прекратила връзката си с това момче.Занапред бягай или по-точно въобще не се спирай при такива комплексари. Явно не те е харесвал,за обич въобще не говоря.Ценна си такава каквато си!!! Тепърва с работата,която ще имаш ще изкарваш достатъчно,за да може всички усилия които си положила да ти се отблагодарят. Спокойно, вече си далеч от него, сега намери сили за себе си,да се възстановиш. Намери нови приятели, не бързай със следваща връзка, той( точния) ще се появи,когато най-малко очакваш. Нали знаеш, преди да открием точния човек имаме връзки който ни показват, как НЕ трябва да бъде.Много добре, че си прекратила тези отношения,зачеркни с дебела черта този лигьо от живота си и продължи с високо вдигната глава.Има защо, държиш на себе си, на образованието, на близките си,радвай се на свободата си!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 4acdbac4b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   как да си върнеш самочувствието ли?просто е-зарязваш насилника,приключваш с него,намираш си някой,дето ще те обича наистина,щото това не е обич.Не се сравнявай с другите,всеки е различен.Преди и аз нямах самочувствие,но знаеш ли,спря да ми пука,обикнах себе си.Посети психолог,нужно е,повярвай ми.Учиш перспективна специалност и явно обичаш да помагаш на хората,не се отказвай.
А и той като те сравнява с бившата си,що не го пратиш при нея?Що ти да се тормозиш на него да му е хубаво?

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 4acdbac4b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Той те вижда,че го обичаш,че си привързана към него,че държиш на него,затова го прави,защото му позволяваш.А знаеш ли-той си избива комплексите,явно неговия живот за нищо не става и душичката златна трябва да си избие злобичката по някой по-слаб.Че и да бие,такива шибани изроди..... е не нямам думи

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 225a4eb50b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Ами защо си избрала да излизаш с такъв? Защо си се задържала дори след като те е бил? Това че си на 20 и нямаш опит не значи абсолютно нищо. Един бог знае колко свестни момчета и мъже си пропуснала докато си излязла с тоя измекяр.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 4d10caa1a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Продължавай да учиш и да се развиваш, недей позволява думите на един комплексар да ти влияят. Никой не знае, как може да се развие живота в бъдеще. Живей сега, излизай с приятели и продължи живота си! Не ти трябват книги, ти си млада и ти трябват приятели, с които да си разнообразяваш свободното време, а всичко друго ще се нареди от самосебеси. Живота е пред теб, ще се срещаш с много нови хора и ще забравиш този период от живота си! Бъди благодарна, че всичко е свършило, че някои жени не излизат от такива връзки години наред! В момента имаш едно ново начало и съм сигурна, че всичко ще се подреди добре при теб!

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 7ab57c6f07
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   При мен помогнаха водени медитации на тема увереност и любов към себе си и хипнотерапия при психотерапевт, но вече има и безплатни практики в ютуб. Книга, която може да ти бъде полезна е "Параноя на страстта. Наръчник за жените, които обичат прекалено силно. " Има някаква причина да си склонна да търпиш ненормално отношение, при мен беше детска травма- родител перфекционист. Аз смятах, че е ок хората, които уж те обичат да не те приемат, какъвто си и да те критикуват, да изискват непрекъснато да се подобряваш, да те контролират и манипулират, че това в името на твоето добро. Само, че вместо да ставам по-добра версия на себе си във връзката си, стоях с човек, който ми внушава, че чаша вода не мога да налея правилно. Бях започнала да правя всичко, което е важно за мен тайно, за да не бъде опорочено и скършено от съмнение в мен, в смисъла му, от подигравки. Тайно взех книжка, тайно започнах да се занимавам с йога, да ходя на терапия и не след дълго си дадох сметка, че няма как да обичам себе си и този човек едновременно.
И ти е необходимо да си дадеш сметка, че няма как всички останали да те приемат и харесват, нещата ти да вървят добре, да си успешен човек и да осланяш самооценката си не на реалността, а на представата за успех, или за качествена жена на един единствен човек, който на всичкото отгоре не е добронамерен към теб. Не можеш да допуснеш да повярваш на този човек, скъпа.
Ако си с профил, подобен на моя е добре да знаеш, че ще привличаш мъже от антисоциалния спектър като магнит, това са нарцисисти, социопати и психопати. По-добре прочети за тях, те са много предвидими и си имат отличителни черти още при запознанство, но са и едни от най-обаятелните хора при първо впечатление и наистина са опасни. Просто, на хора като мен не им светва лампичката, кога ги манипулират, защото такава любов сме получавали и в детството. Чак когато животът стане нещо като филм на ужасите, а партньорът едва ли не ни е убедил, че ни прави услуга като е с нас нещо започва там да мига полека нещо, но докато се откъснем е толкова трудно, браво, че си го направила. Ти си силна жена. Важното е да се възстановиш и да не попадаш на подобен тип отново. Ако си като мен, просто се информирай на време.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 35b0546996
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Изглеждаш умно момиче, какво се занимаваш с такива примати, явно е кофти момент, ще мине, горе главата.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker