Кои мъже са по щастливи? Ергените или женените с по 5-10-20 години брак? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Кои мъже са по щастливи? Ергените или женените с по 5-10-20 години брак?
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 1866 пъти
Мъж съм на 27. Сега, ясно ми е, че такива теми нон стоп се дъвчат тук.
Най-вероятно ще има и хора, които че решат, че е провокация. Темата обаче не цели никакви провокации, нито пък ще нападам жените.
От чисто любопитство събирам мнения. Най-веченот мъжете, които са женени, а и свободните.
Цял живот баща ми плюе по майка ми, а майка ми плюе по него. Имам брат с над 10 години по-голям, но аз съм се родил вече, когато са били почти на 40. За 20 години кажи речи се нагледах само на скандали и как майка ми командва тотално баща ми. Той си е под чехъл това ми е ясно, но постоянно повтаря как тая жена му е съкратила живота едва ли не. Тя пък 20 години само повтаря, че нищо не става от него.
Гледам и брат ми и жена му. Той не е като баща ми, ама баш натам си отиват нешата. Жена му звъни по 20 пъти щ, като сме заедно, постоянно някакви неша го кара да пряви и т. н.
Аз от своя страна съм тоталната противоположност и на двамата. Не искам да се женя, не искам живот като този на баща ми и подобен брак.
Пичове, кажете си мнението. Заслужава ли си наистина в край на сметка като се тегли чертата?
След 10 години брак като се замислите колко са били щастливите ви дни и колко пъти ств си казвали край?
Знам, че трябват компромиси, но на мен ми изглежда все по-голяма илюзия.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: eaaa02e8ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Темата ти всъщнсот е интересна, защото последните 20-30 години ни облъчват с феминистични пропаганди, и как жената била "опресирана", и всичките там марскистки идеологии за онеправданите класи които сме ги чували до кървене на ушите... Но реално наистина нещата стоят така както го описваш - повечето жени са свикнали да командорят мъжете си вкъщи. И е логично защо. Първо - чрез достъп до секс. Трябва да правиш какво иска, да "е в настроение", или "ще спиш на дивана"... Това е класика за която всички знаем, но някакси повечето от мъжете предполагаме, че женен значи сигурен секс, което просто не е така...

Но този инструмент се изчерва. По някое време мъжете сами спират да търсят секс с тая жена, и идва следващото. Ако не не правиш каквото искам - няма да те оставя на спокойствие. И един човек който е постоянно в живота ти, наистина може да те изкара извън релси. Дори само по майка си / баба си съдя как жените опитват постоянно да те манипулират стига да могат. Въпреки че просто отивам да ги видя в друга къща, където само казвам чао и си тръгвам (и те го осъзнават, така че се контролират). Жените не са толкова директни колкото мъжете. Когато общуваш с мъж, той става наясно с позицията ти, и че ако тръгне срещу нея - ще има конфликт. Така че гледа да я избягва. Не можем да се разберем за всичко, дори и с най-близките. Но близките жени в твоя живот - напротив, постоянно гледат да те работят индиректно. За тях няма тази твоя лична зона, която всеки нормален човек е наясно че не трябва да прекрачва. Колкото една жена ти е по-близка, толкова повече тя започва да те смята за продължение на себе си, не за личност. Което и значи да налага собствената си воля върху двама ви. Много жени ще ти опишат разни "романтизми" как искат да се "слеят" едва ли не с другия, да станат "едно... Не работи така живота. Става едно от двете - или да попадне на някой по-добът манипулатор / садист и от тях който да ги работи. Или те да прехвърлят егото/волята си върху друг. Но жената като цяло и е трудно да бъде отделна личност, и да третира другият като отделна личност. За което... естествено обвинява всеки друг но не и себе си. Донякъде го разбирам, и в някакъв смисъл и безсилието сами да постигнат нещо, та затова прехвърлят негативизмът си върху този който очакват да го постигне - т.е. мъжа им. Вярвай ми, не съм видял до сега семейство в което жената да е напълно удовлетворена от мъжа си и да го гледа с респект. Напротив, като живееш с един човек толкова време, научаваш всичките му слабости - и реални и субективни за теб. Повечето жени, не са способни да ги приемат, и ще видиш как прехвърлят респектът си върху някой друг който не познават - я някой "успял" в техните очи, я съседа, я дори водопроводчика... Като мъж, усещаш как те започват да прехвърлят респектът си към някой друг извън семейството, и това наистина може да убие един мъж и да го превърне в алкохолик. Брак, особено с подобен тип жени е абсолютно наказание, освен ако не си падаш по само-мазо игри, драми и тем подобни. Но дори това се изчерпва, а бракът не е за месеци...

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 786b644e09
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   При ергенския живот имаш свобода, но и самота, независимо колко ти върви с жените. Когато си женен, трябва да се съобразяваш и понякога да търпиш настроенията на жена си, но пък тя цял живот ти е стабилна опора и да дарява с деца. В живота няма как да имаш всичко. Затова трябва да прецениш кое е по-важно за теб и с другото да направиш компромис.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: f8789ab82f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Твоето семейство не е представителна извадка.
Аз мисля, че ергените са по-щастливи, докато са млади, а после тези, които имат семейства и деца.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: fbb4cc20f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами има и жени с акъл, които вместо да те мачкат, ще се опитват да ти градят самочувствието и да те подкрепят. Логично е, че когато мъжът е нещастен, жената не е щастлива и обратното. Има ид*оти и от двата пола. Ти обаче вероятно ще си намериш жена като майка ти. За това, изкарай няколко сеанса при психолог, за да разбереш къде грешиш в преценката си. Мисля, че едни 200-300 лева е по-добре да ги дадеш, вместо да си цял живот нещастен после.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 32d20d185b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Давам ти една друга гледна точка.
Ако имам връзка с жена и живеем заедно се случват следните неша, да ще ти мрънка, цупи, ще ти звъни по хиляда пъти на ден. Ще я боли глава или ще е нервна, но имам желание за борба, да си развивам бизнесите си, да напредвам и да успявам и побеждавам.
Ако нямам връзка - просто не се старая толкова много. Мога да се задоволя с доста по-малко и няма смисъл от прекалено натоварване. От сега мога да ти кажа само по външния вид, кои приятели са обвързани и кои не (тези които не са обвързани изглеждат доста по-зле).
С жена е зле, ама без жена е далеч по-зле.
П. П. Нужен ти е приятелски кръг, за да има къде да избягаш от жена си и децата от време на време.

 
  ...


...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: d119f49ce0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Няма как да се отговори. Всичко е до хората. Някои ергени са си щастливи, но рано или късно им се иска семейство и деца. Мъжете по принцип сме доволни от малко, но днес жените станаха неузнаваеми. Все по-малко са щастливите семейства. Жените наистина ни подлудяват. Принципно, мъжете искаме някакво относително спокойствие. Казва относително, защото в брака е ясно, че има постоянни грижи и проблеми за решаване. Искаме жената до нас да ни уважава и да е добра любовница. Забележете, дори не казах да сме нахранени. Под уважение, разбираме да не се опитва да ни контролира, да ни оставя от време на време да се видим с приятели по мъжки, да се държи мило, нежно и най-вече да не е злопаметна! Това последното е липсва у жените. Колкото до секса, мисля, че повечето женени мъже сме нещастни в това отношение. Жените, особено след като родят забравят за нас и нашите сексуални нужди. Мъжете имаме нужда от секс. Вярно, повечето жени го правят, но просто отбиват номера. Мъжете искаме страстен секс със страстна жена, а не да клатят дърво, както за съжаление се получава. Самотните ергени не са щастливи. Щастливи са тези, които имат постоянно любовници, с коит правят секс. Българките се раздават преди брака, но като се омъжат просто стават отвратителни егоистки.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: a6f2a8b677
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   По-добре да си с някой, но и да се обичате, отколкото сам цял живот.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: f196a07f98
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не съм бил женен, славя Богу! Но съм имал достатъчно приятелки за да кажа - никога повече. Хомот на врата, бе благодаря. За сведение на 2, в началото се чувствах самотен, именно защото бях свикнал с присъствието на приятелките си. Сега съм толкова свикнал да съм сам че изобщо не ми е самотно. Имам си приятели, приятелки. В никакъв случай не съм антисоциален. Имам си и две момичета с които сме секс приятелчета и на тях така им харесва. С едната дори мога да си говоря на теми, които и с приятелите ми от 30години не
мога. Защо ми е да си комплицирам живота? Заради децата, които не ги искам? Или заради благото на човечеството? И сам мога да съм полезен на другите. Дори по-полезен.

Да, определено съм ПО-ЗДРАВ и щастлив отколко като съм обвързан.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: c0467255f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Съгласна съм с абсолютно всички, като почнеш от номер 1, стигнеш до номер 4. Ето, аз съм жена и мога абсолютно да се съглася с някои точки от номер 1. Странно, ако някой не ми го беше казал, нямаше и да го осъзная, или по-точно нямаше да си го призная пред самата мене. Като цяло обаче има жени и жени. Гледай да си хванеш осъзната такава. И не, няма да си хепи, ако останеш ерген, макар че всичко е относително и индивидуално. Както каза някой по-горе - ще ти е готино да си ерген докато си по-млад, но след това ще ти се иска да имаш семейство и ще чувстваш празнина, ако нямаш такова. Както се казва, всичко с времето си. Определено обаче смятам, че не е ок да се сравняваш с реалността на родителите си, най-малкото защото времената и манталитета са били други! Животът вече не е същия, да не говорим че и хората станаха по-осъзнати, разсъждават повече и като цяло условията са други. Родителите ти са живели в други времена, все пак 90-те години... знаеш какъв беше живота

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 4b8b1d8281
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Подкрепям номер 1, а към автора - това, което би получил като семеен не си заслужава жертвата. Семейството е ценност предимно за жената, и затова обществото гледа да и угажда чрез приказки колко било важно и хубаво. Няма такъв филм! Жената обикновено няма личен свят и се идентифицира със семейстото или работата си. Мъжът обикновено си е самодостаттъчен. Както е казал Сократ - “ Ожени се, и ще съжаляваш. Не се жени - и ще съжаляваш! “.

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 876a66990f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Няма тема тук, в която да не се дава съвета "иди на психолог". Аз искрено не зная как си представяте една психотерапия, но като човек дълги години посещавал психотерапевт ще ви кажа, че ефект има след година-година и половина редовни посещения веднъж седмично. Ако някой психолог ви обещае да ви помогне в по-кратък срок, вероятно е шарлатанин.
Авторът чисто и просто е живял в проблемно семейство. Моделът, който му е зададен от родителите, е, че "бракът е кофти нещо". Той е приел този модел за даденост, защото друг не е видял - ето, и семейството на брат му е същото. Аз лично съм израснала в семейство на хора, които се целуваха всеки път, щом се разминаваха в коридора и се наричаха един друг "пиленце". Съответно подходих с доверие към мъжа, който ми предложи брак и имаме чудесни отношения. Но съпругът ми също е живял с родители, които се обичат. Т. е. и на двамата ни беше насаден моделът, че семейството това е любов, разбирателство, вярност и подкрепа и сега двамата с изумление гледаме приятелски двойки, които се карат, бият и си изневеряват като диваци.
Авторе, помисли над това, че в крайна сметка ще получиш онова, което очакваш да получиш. Ако не се отърсиш от убеждението, че "всички семействата са като нашето", вероятността да те сполети същото е огромна. Но ако си кажеш: "Ето, родителите ми се провалиха, брат ми се провали, но аз няма да се проваля. Моето семейство ще бъде щастиво и задружно", тогава имаш всички шансове за един хубав живот с любим човек. Нали знаеш максимата: "Глупавият се учи от собствените си грешки, а умният - от грешките на другите".

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: d8d9d7552e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   От здравото семейство по-хубаво няма. Аз съм ерген на 37 и макар, че винаги съм искал да имам семейство, така ми се стича живота до момента, че нямам. Вярно е, че много хора имат проблеми в съвместния живот, но си мисля, че всяка ситуация е специфична и не може да се генерализира. Много е важно да знаеш какъв човек искаш до себе си. Ясно е, че идеални и безгрешни хора няма, но не е и хубаво да правиш сериозна стъпка с човек, с който сте тотално различни. Примерно, преди време за кратко излизах с момиче, което мислеше изцяло и само за пари и материални неща. Мен това ме дразни и съответно нещата бързо приключиха. Отделно има пък хора, които се събират само заради взаимен интерес. Това също не е вариант. Определено обаче не смятам, че да си ерген е много хубаво, даже напротив. Винаги давам един пример, който се е запечатал в съзнанието ми. Беше може би преди 7-8 години. Тогава почти всяка сутрин през зимата засичах една жена винаги да тича запъхтяна за автобуса, заедно с 3 малки деца. Ясно е, че не бяха заможни, защото в такова мразовито време щяха да си вземат такси или да пътуват със собствен автомобил. Въпреки всичко обаче и майката, и децата бяха много ведри и усмихнати. Дори се забавляваха, тичайки към спирката. Тогава не се замислих много над това, но след време си дадох сметка колко лесно човек може да бъде щастлив. Родителите ми също, Бог да ги пази живи и здрави, никога не са разполагали с пари. Не са имали кола, не са имали вила. Винаги караха от заплата до заплата, но пък винаги са били щастливи и аз имах изключително щастливо детство.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 7737191d76
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   6 Защо да не искат, жените секс, към една възраст са доста сексуални, ако мъже не го бива, може да не искат. На мен ми харесва мъжа да си иска, но моят явно не е от тези, дори и аз като му предлагам, не винаги приема предложението ми.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 78f78700b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Ако си ергенин заобиколен от женско внимание си добре но ако си сам и никога не си бил със жена след определено време започва да тежи много. По този начин лесно може да се развие алкохолизъм и депресия.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: e0dd56a653
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Авторе, както би било грешка да повториш родителите си, така би било грешка и от страх да не ги повториш да правиш точно обратното на тях. Звучиш все едно трябва да избереш или едната краиност или другата. Нещата не е нужно да бъдат или черни или бели - има голям набор от варианти и по средата.
Давам пример със себе си. Жена съм. Майка ми винаги е била тотално недоволна от живота си, защото по настояване на баща ми е спряла да работи като сме се родили с брат ми и се е посветила на отглеждането ни. В резултат нашите постоянно имаха финансови затруднения и скандали. Майка ни ни вменяваше вина, че едва ли не с появата ни сме и разрушили бъдещето. Постоянно се даваха примери, как децата съсипват живота на човека и го лишават от избор и развитие и как заради нас стои с баща ни. Едва ли не ни беше внушено, че с появата на децата живота ти свършва, няма какво хубаво повече да ти се случи и оттам нататък само задължения, жертви и компромиси. Не е чудно, че при това "възпитание" още от малка бях убедена, че най-страшното, което може да ми се случи, е да повторя живота на майка си и да родя деца. Вярвах, че децата са абсолютното зло, което носи в брака мизерия, битовизми, лишения, спира личностното развитие на съпрузите и животът им от появата им нататък е само вегетиране, саможертва и компромиси. Съответно, когато бях в сериозна връзка още в началото предупреждавах, че не искам деца и не смятам да имам такива - за моя изненада това никого не отблъсна, включително и бъдещия ми съпруг. Изглежда, че не всички мъже напират да имат деца или са им решаващи при избора на партньор. Както и да е връзката с бъдещият ми съпруг се оказа доста хармоничнна и след няколко години съжителство се оженихме - отново с уговорката, че не желая деца. Е, не повторих брака на родителите си. Разбираме се, спокойно ни е, интересно ни е и продължаваме и сега да гледаме в една посока. След 8 години брак решихме, че все пак искаме дете и сме достатъчно осъзнати, за да не повторим грешките на родителите си и си направихме. И познай - оказа се че не е такъв апокалипсис и че не се налага да се отказваме от живота и интересите си и да правим големите компромиси. Нищо от това, което наблюдавах при родителите ми не се случва при нас. Просто всичко е, както сам си го направиш. Майка ми сама си е била виновна за ситуацията, в която се е вкарала. Да повторя живота й за мен щеше да е катастрофа. Да правя цял живот напук от страх да не я повторя обаче също щеше да е катастрофа. Просто защото и в двата случая това щяха да са избори, определени не от това, което съм аз и което е човекът до мен, а от това, какво са направили със себе си и живота си моите родители. Не оставяй и ти чуждите избори да те определят - живей собствения си живот и прави, каквото те прави щастлив.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: e50927d2f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Пич, много интересен въпрос си задал. Виж сега, мъдрите хора казват, че жената не е като човека. Според някои схващания от народопсихологията жената е най-голремият душманин на мъжа.
Като малък обичал ли си приказките? Ето ти една доста поучителна!

Най-кратката и прекрасна приказка:

Живял някога един принц, който веднъж попитал прекрасна принцеса: "Ще се омъжиш ли за мен?"
И тя отговорила: "Не!!"
И принцът живял дълго и щастливо, ходел на лов и за риба, всеки ден се виждал с приятели, пил много бира, напивал се мощно, и играел голф, и разхвърлял чорапи из двореца, и не свалял дъската в кенефа, и чукал слугини, приятелки и съседки, и пял под душа, и пърдял когато пожелае, и гръмко се уригвал, и си драпал топките.
Край.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 97238196a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Щастлив е човек, който е в мир със себе си. Ако иска семейство и деца, значи е жененият, ако иска спокойствие и свобода да митка насам-натам - ергенът.
Както правилно са ти отбелязали обаче, човек не може да има всичко. Винаги в живота се налага да се правят компромиси с някои неща. В защита на брака / семейството ще кажа, че не всички семейства са като на родителите ти, просто трябва да се мисли като се жениш, да огледаш добре човека със сърцето и разума си, да се уважавате и да гледате в една посока. Децата са голяма радост, те обичат безрезервно, затова много хора казват, че са най-доброто, което имат.
Ти си млад, не бързай, животът е пред теб. Намери си приятелка, създайте стабилна връзка и тогава нещата сами ще се подредят. Остави този и онзи, гледай себе си и решението ще дойде

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: ccb633c6f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Щастлив е този, който е в хармония със себе си и живота си.
Има нещастни самотници бленуващи за любов и семейство.
Има и нещастно женени бленуващи за свободата си, но намиращи си оправдания да си стоят в брак.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 7737191d76
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   18 баща ти не е трябвало да кара майка ти да не работи, не бих търпвла мъж да ми казва дали да работя. 4 години съм в майчинство, ако мъжа ми каже да не работя и аз ще реша, че е много тежко, човек трябва да има живот и извън децата, това е бил проблема и. Квото и да си говорим и от децата трябва почивка, особено ако ги гледаш денонощно сам...

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: c26b1a7a2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Авторе, наблюденията на номер 1 са интересни, но ще ти дам малко по-различен ъгъл. Жената търси личност в мъжа, не защото няма своя, а защото динамиката мъж-жена изискват мъжът да е доминиращ. Ако не открие, става нервна, озлобява се, нейната личност тотално обсебва мъжа. Тя не може да му прости безличието и го унищожава. Но ако в него съзре сила и мъжество, тя става мека и нежна, готова да се съобразява и угажда. Някои жени губят себе си в такива отношения. Номерът е да не стигаш дотам, да запазиш себе си и интересите си. Тогава идват и здравословните отношения. За една жена е важно да може да се отпусне във връзката, да остави контрола, да се довери на мъжа. А това се случва, когато има вяра във възможностите му и когато вижда, че той с готовност взема решения. Иначе жената се чувства сама и незащитена.

Това е нещо, което съм забелязала в собствените си отношения. Ако не чувствам сила и опора в мъжа до себе си, ако неуверен и нерешенителен, усещам как започвам да се държа мъжки, да изземам контрола, да поставям правила и граници и да негодувам. По тази причина стоя далеч от такива мъже, защото връзката става токсична. Когато обаче срещу мен има изграден мъж, с мнение и самочувствие, който е активен и може да взима решения, ставам съвсем друг човек. Ставам нежна и мила, полагам грижа за отношенията ни, искам да създам уют и спокойствие. Това е моята роля като жена, но за да мога да я изпълнявам, трябва да имам срещу себе си някой, който може да изпълнява мъжката роля.

И дотам се свежда всичко. Мъжкото и женското. Когато са си на място, нещата се случват. Не знам, авторе, дали твоята майка е скопила баща ти, или тя го е взела такъв и се е невротизирала. Вероятно малко и от двете. Но отношенията са както си ги направиш, а за да си ги направиш добре, трябва да си осъзнат. Нито нещастият брак, нито ергенството до безкрай са нормални и благоприятни състояния. И двете са свързани с безброй нещастия и дефицити. Моето семейство беше като твоето и аз си извадих поуките. Знам какво търся в едни отношения и какво да не допускам до себе си. И трябва да ти кажа, че винаги съм намирала изключително щастие във връзката с мъж. Но наистина мъж, който аз самата в отговор, знам как да направя щастлив.

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: e501e521b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   №11, какво значи това което си написала -" Гледай да си хванеш осъзната такава. "? Имаш ли представа какво значи осъзната? Съзнанието е непознато за жените, всички отначало са мили и добри, докато привлекат самеца, после го изритват след като вече е ненужен, или го изяждат като храна, както е при богомолката. Това е истината, така е в природата. Съзнание има при щъркелите, но не и при човека. И най миловидната жена, привидно спокойна, може да изреди поне десет отрицателни черти на мъжът с когото живее, но пред него лицемери и се прави на доволна, защото ползите й са повече от недостатъците му. По скоро жените са хитри, но не разумни, затова ги наричат хитри лисици, като в приказките, те винаги са печелившите. Всичко е до късмет. Пред ергена Господ поставя един чувал пълен със змии(жени) и въпрос на късмет е каква ще си измъкне от чувала, или хрисимо неотровно смоче, или зла пепелянка, койго ще му види сметката. Автора докато не бръкне в чувала, никога няма да научи какъв късмет има. Каквито и да са жените, заслужава си да види плода не семето си, това е смисълът на живота му, иначе е живял напразно!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker