Имате ли истински приятели, които не завиждат? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Имате ли истински приятели, които не завиждат?
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 1387 пъти
Здравейте, пише ви жена на 24 години. От 5 години насам не знам какво се случва с моя кръг от приятели, но те намаляват и дори в момента не бих казала, че имам приятелки. Имам мъж до себе си, на който всичко мога да споделя. Той е единственият ми приятел, на който като споделя, че нещо хубаво ми се е случило, ще се зарадва наистина. Аз обичам да общувам, обичам да излизам, да споделям, и наистина обичам да помагам на всеки с каквото мога. Обаче за съжаление наблюдавам някои от моите "приятелки ", една от тях например, с която сме от бебета заедно -усещам как таи някаква завист, затова че тя няма мъж, а го иска на всяка цена. Понякога злобата и е толкова очевидна, освен това тя има доста приятелки, за които постоянно слушам как коментира и плюва. Аз не си позволявам такива неща, каквато и да е приятелката ми, да я злепоставям пред мои или нейни близки. В същото време се държи добре, но оглежда коментира как нищо мое не и харесва и се опитва да ми намира недостатъци, за да се почувства по-добре. Понеже тя е доста нисичка и леко закръглена, аз съм висока и слаба, просто организмът ми работи по този начин. Другата ми приятелка, обича да говори за нейните проблеми постоянно. Когато се видим на по кафе, седим 3 часа обсъждайки нейните любови (нищо толкова специално), давам и съвети и т. Н., а след една трагедия наскоро, която ми се случи, излязохме исках да си поговорим да и споделя. Ами тя не ми даде възможност дори. Тръгна да казвам и на второто изречение ме прекъсва - знаеш ли, вече коя марка ми е любима, знаеш ли вече къде ходя на фитнес. Направо ми става адски тъпо. На мен дори да не ми се слушат нейните еднакви истории всеки път, си мълча и слушам и давам някои съвет, а тя дори не пожела да ме изслуша веднъж. Всяка жена има нужда от приятелка, с която да сподели. Имам и трета приятелка, която също усещам, че ми злобееше отново заради килограмите. Просто не искам нищо повече от една приятелка, която да знам, че няма да ми забие нож в гърба, ще мога да споделя, както и тя на мен. Адски ми е убиено. Дори съм отвратена от такъв вид приятелство, да се коментира зад гърба -това каква приятелка е?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: 42cec8b406
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да си хубава жена с нормален мъж и прилично ежедневие си е направо присъда понякога. И съвсем не иронизирам... моето положение е същото, само че отдавна вече съм отсвирила всички и си гледам мъжа и родителите и пет пари не давам за другите грозни мързеливи и тъпи нещастнички. Съветвам те да направиш същото. Отстрани всеки иска да е на наше място, ама минусите не ги виждат грам. Ако продължаваш така безропотно да си даваш търпението,ЕНЕРГИЯТА, и доверието на такива отровни индивиди безплатно един ден ще осъзнаеш че си загубила мотивация за общуване с хора. И през това минах.... дано се задавят от злоба.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 79bb0c6ef4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм в същата ситуация. Винаги когато някой си купи нещо или сподели дори да не ми харесва, защото си е купил кола марка Х, която не ми допада, казвам честито, много се радвам, със здраве да си я ползвате. И до там. Други си купиха жилище, което катериш едни стълби, ужас. Пак реагирах така, само положително, но когато си купих кола по моите си разбирания и критирии, чух зависливи коментари и непоискани мнения. После си купихме жилище пак куп коментари, ама как, колко, не си заслужава, коя банка, колко ще плащате... 300 въпроса и коментара. Опитвам се винаги да го обърна на шега, но много боли. Едната ми казва, много ви завиждам, много е хубава. Направо и казах, защо завиждаш купете си и вие. Но си стои на спокойната работа с ниска заплата и макар, че имаше опция за друго отказа. Искам да се видим с някого, да си поговорим без тъпи коментари и мнения и да не се чувствам натоварена след срещата, но не става. Някак го няма умерения, балансиран контакт. Моя позната ми натяква как не сме се чували и виждали често, звъня й не вдига, нищо. Няма проблем. След месец пиша съобщение нищо. След още 2 ми пише как имала проблеми с мъжа й, нищо особено според мен. Нищо не и казах, какъв е смисъла след всичко, което направи да и напомням какви ми ги наговори преди време. Просто явно всеки си гледа през собствената "камбанария. Аз също значително съм отраничила кръга си и се чувствам по-добре. Имам нужда от добри познанства, а не от обсебващи и зависливи приятелки.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 4342ac5d1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   И аз на тези години си търсех приятелка. Сега съм на 32 и не само че не я намерих, но и престанах да търся. В един момент се усетих, че единствените хора, които ги е граижа за мен са семейството ми. Приятелствата си идват и отиват, за толкова време колко такива смених. Ти описваш типичните ,,приятелки'' - завистливата и тази, която те използва за емоционално кошче. Мисля че егото на хората им пречи да създават чисти отношения. Има едно лафче ,,Всеки иска да си добре, но не по-добре от него самия''. Моят съвет е да не обръщаш толкова внимание, просто си убивай времето с тях и не ги мисли. Аз съм на този принцип вече. Имам две приятелки, с който излизам понякога, просто да си изкарам хубаво и да се разнообразя малко. Не споделям на тях нищо лично, нито пък ми се слушат техните преживявания. Излизам с тях само, за разнообразие и приятно прекарване. Всичко от което имам нужда в емоционален план го получавам от мъжа си. Просто и ефективно.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: b2d8c1fb42
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Имаш два избора - или приемаш, че въпросните приятелки са за запълване на времето, когато няма какво да правиш и да си правите компания за кафе и разходка или ако толкова държиш на близкото приятелство се ориентираш към по- интелигентни момчета или момичета, с които общуването няма да е толкова повърхностно и добрия стандарт на живот ги е предразположил и към емоционално развитие. Тези приятелки, които имаш сега са същите, които като успеят да се омъжат и забременеят ще ти говорят за изневерите на мъжа си и какъв цвят бебето е оцветило памперса. Не е проблема в самотата им или в завист, а в простодушието.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 0e0645342c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Така е, истинските приятели се броят на пръстите на едната ръка. Дори си е късмет ако човек изобщо ги има. Радвай се, че имаш точен човек до себе си, другите просто ги отстрани от живота си.

 
  ...


...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: accb6c2576
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Нямам никакви приятели, камоли пък да завиждат :D
В днешно време е така честно казано, просто се учи да се справяш сам, хора винаги ще влизат и излизат, това е.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 716183f1d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   В този живот е трудно да се намери иатинака приятелка-приятел. Не мисля, че с ати нужни. Радвай се на това, което имаш (мъжа си). Щом той е то теб не ти трябва никой друг.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: a3b4ba65c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Не мисля, че съществува истинско приятелство при жените. Такива като твоите не ти трябват, аз съм имала такава приятелка, говореше само за себе си, беше обсебена от себе си и на мен в един момент ми писна. С годините човек осъзнава много неща. От мен да знаеш нито е хубаво ти да завиждаш, нито някой на теб. Знаеш ли едно време и аз бях закръглена, тайничко съм завиждала на слабички момичета и приятелки, всъщност аз с хора, на които има за какво да завидя няма как да дружа. Както казах бях закръглена и лека полека оъттслабнсах и сега всички са много загрижени, че съм като скелет. Като бях дебела бяха по-спокойни покрай мен, сега ме оглеждаг дори и много близки хора. Искам да ти ксжа, че е по-добре да ти завиждат, радвай се на приятеля си щом се разбирате. Семейството е най-важното, приятелите идват и си отиват.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: fb796a5537
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей, аз съм на 22 и също почти вече нямам приятелки, имам една, която също е бая злобничка, но гледам вече да не се вторачвам, защото накрая ще остана сама. Много съм придирчива относно хората около мен, не толерирам неуважение под каквато и да е форма, или ако накой се държи по определен начин гледам да му го върна, просто вече не съм същата след толкова предатели, в днешно време много хора са така, не само ти, обичай себе си, цени мъжа до теб, редуцирай вижданията си с токсични за теб хора и така. По добре сам, отколкото в лоша компания!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 22a29abb6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Ех, тази женска злоба! Характерно за жените и момичетата е непрекъснатото съревнование. Те винаги са тези, които искат да са най-добрите и рядко признават друга. Имах една приятелка, която в началото на запознанството ни ми беше обяснявала как искала да бъде красива и отличничка, като мен, колко съм била красива и разни подобни. Тя беше ниска, пълна, имаше петорна брадичка, огромни бузки, акне и на всичкото отгоре беше и двойкарка. Не се мисля за красавица, но сравнение с нея съм като топ модел. Тя имаше комплекси, обиждаше се постоянно, че е грозна, пъпчива и т. н. В течение на времето започна да ми прави забележки за външния вид и да се опитва да ме нагруби. Дори понякога казваше неща от сорта на "Оф, защо сме толкова грозни бе? ". Опитваше се да комплексира и мен. Въпреки това се разбирахме добре, докато в един момент тя ми направи такива интриги и мърсотии, че главата ми не побира как човек е способен на такива неща.
Затова авторке, внимавай много! Тази само чака да се подхлъзнеш! Повярвай ми, ако и се отдаде възможност да те прецака ще го направи без да се замисли! Женско приятелство се среща многооо рядко.

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 589b19afbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Аз имам истински приятелки, не знам как се уцелихме но всичките се познаваме от бебета и не си завиждаме една на друга. Тези твоите ги разкарай и започни да излизаш с някои, които още не са ти близки.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 3edea55146
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Масово е така в малките градчета. Преместете се в някой голям град да живеете, защото с години ще става по-зле. Дори и да спреш да общуваш с тези ти приятелки, което горещо ти препоръчвам, все ще попадаш на други такива хора от градчето, които също ще ти се дразнят затова, че изглеждаш по-добре, че си по-задоволен човек и. т. н. абе все ще се намира за какво. Не, че в големите градове няма такива хора, но поне там имаш повече избор и шанс да срещнеш хора като за теб. Да се живее без приятели, без социална среда е тегаво, дори и да сте пенсионери.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker